Чому у нового MacBook Pro немає версії на 32 ГБ ОЗУ

Філ Шиллер, віце-президент компанії Apple, в черговий раз пояснив , Чому новий MacBook Pro не отримав модифікацію з 32 ГБ оперативної пам'яті. Нагадаю, що в 13-дюймової моделі встановлено 8 ГБ оперативної пам'яті, а в 15-дюймової модифікації - 16 ГБ.

Справа в тому, що установка 32 ГБ оперативної пам'яті в новий MacBook Pro (З будь-якої діагоналлю екрану) змусила б інженерів збільшити розміри материнської плати, що в свою чергу негативно позначилося б як на габаритах ноутбука, так і на його автономності - довелося б встановити акумулятор меншої ємності.

Також зараз в MacBook Pro встановлена ​​пам'ять LPDDR, що працює на частоті 2133 МГц. А ось у випадку з 32 ГБ ОЗУ вже було б необхідно використовувати пам'ять DDR з великим енергоспоживанням. Загалом, в будь-якому випадку довелося б пожертвувати автономністю.

З одного боку, нові MacBook Pro дійсно здивували всіх своєю компактністю, але з іншого - 16 ГБ оперативної пам'яті може бути не завжди достатньо для комфортної роботи з графікою або при монтажі відео.

Але, мені здається, є ще один варіант. Цілком ймовірно, що компанія Apple просто залишила собі заділ на майбутнє, щоб, скажімо, через півроку випустити версію MacBook Pro на 32 ГБ без будь-якого збільшення габаритів. А пояснити це все купертіновци зможуть розвитком технологій. Але це так, чисто диванна аналітика.

Ну, і раз вже зайшла мова про нові MacBook Pro, то ось можете подивитися відео, де Саша Ляпота розповідає, чи зможе 13-дюймова версія нової «Прошки» без Touch Bar замінити лінійку MacBook Air. До речі, якби ви купували собі MacBook Pro, то на якій версії зупинилися? 13-дюймової або 15-дюймової? З Touch Bar або без? Обов'язково напишіть про це в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

До речі, якби ви купували собі MacBook Pro, то на якій версії зупинилися?
Дюймової або 15-дюймової?
З Touch Bar або без?