Meizu M6 Note - огляд, відгуки про Мейзі М6 Ноут

  1. Габарити і дизайн - 3.8
  2. Екран - 4.4
  3. Камери - 4.1
  4. Фото з камери Meizu M6 Note - 4.1
  5. Фото з фронтальної камери Meizu M6 Note - 4.1
  6. Робота з текстом - 3.0
  7. Інтернет - 4.0
  8. Комунікації - 3.8
  9. Мультимедіа - 4.4
  10. Батарея - 4.7
  11. Продуктивність - 3.8
  12. Пам'ять - 4.5
  13. Особливості
  14. конкуренти

Meizu M6 Note - недорогий фаблет з подвійною камерою і привабливими характеристиками. Він виглядає як потенційний бестселер, такий собі Redmi Note 4X , Але з прокачати камерами.

Після тестів насамперед відзначимо високу автономність M6 Note, нам вистачало його на півтора-два дня використання. Додайте сюди гідну продуктивність, великий і чіткий дисплей, майже флагманські камери, LTE, двохдіапазонний Wi-Fi, OTG і підтримку швидкої зарядки (є в комплекті).

Чи не сподобатися може всюдисущий комбінований слот, важкий корпус і відсутність чіпа NFC. Ще ми були не в захваті від вогкуватої прошивки, але, швидше за все, це тимчасове явище.

Meizu M6 Note - відмінний вибір смартфона , Як по співвідношенню ціни і якості, так і по всіх параметрах в цілому.

Габарити і дизайн - 3.8

Дизайн новинки не можна назвати новим, на тлі попередників він виділяється тільки подвійний камерою на спинці.

Щоб отримати уявлення про зовнішність моделі, досить побачити будь-який смартфон Meizu , Він майже не відрізнятиметься. Спереду Meizu M6 Note схожий на iPhone 7 або, наприклад, на Meizu Pro 6 . Це типові округлі форми, єдина овальна кнопка управління під екраном зі сканером відбитків пальців і ... все.

все

Ззаду є пара невеликих деталей, які все ж трохи виділяють дизайн телефону. По-перше, це подвійна камера - вертикальний ряд з великого і маленького об'єктива. За рахунок різних діаметрів вони надають смартфону хоч трохи оригінальний вид. Ще одна знахідка - заховати спалах камери на смужці під антену. Начебто дрібниця, але теж різноманітність.

Габарити Meizu M6 Note - 154,6 × 75,2 × 8,6 мм, вага - 177 грамів. Так, смартфон крупніше Meizu MX6 або Asus Zenfone 3 Laser , А також значно важче більшості конкурентів. Корпус, як завжди, металевий - за час використання він не втратив товарного вигляду і не подряпаний. Він непогано збирає бруд, але вона легко відтирається.

Купити Meizu M6 Note можна в чотирьох кольорах: чорному, сріблястому, синій і золотій.

Купити Meizu M6 Note можна в чотирьох кольорах: чорному, сріблястому, синій і золотій

Екран - 4.4

Meizu M6 Note отримав великий і чіткий дисплей на 5,5 дюймів. Ми можемо назвати його якісним, але не особливо видатним.

Дисплей смартфона чіткий завдяки Full HD-дозволом (1920 × 1080 пікселів) - щільність пікселів становить 401 на дюйм, що можна порівняти з iPhone 7 Plus . Екран по модному трохи загнутий по краях, інформації про особливе захисному склі немає. Ефективність олеофобним покриття можна оцінити як середню: відбитки оттираются з невеликим зусиллям. Діапазон вимірюваної яскравості досить широкий - від 1 до 468 ніт (виробник обіцяє до 450). У темряві такий дисплеї не зліпити, але під сонцем іноді доведеться вдивлятися. Контрастність досить висока, 960: 1 (при обіцяної 1000: 1). Колірний обхват широкий - 99% від sRGB, кольору можна назвати точної. Лише колірна температура трохи завищена, але її можна поправити вручну.

Лише колірна температура трохи завищена, але її можна поправити вручну

Камери - 4.1

У Мейзі М6 Ноут якісні камери - подвійна основна на 12 і 5 МП, а також фронтальна аж на 16 МП. Модель можна назвати камерофоном, але, на жаль, до флагманського рівня він не дотягує.

Подвійний модуль на спинці смартфона дозволяє, зокрема, знімати з ефектом розмиття. Шкода, що не вдалося перевірити його роботу. Мабуть, нам дісталася модель з глючной прошивкою - при спробі задіяти ефект розмиття нас просто викидало на робочий стіл. Відомо, що маленький модуль, Samsung 2L7, монохромний, на манер Huawei Honor 8 . Ми очікували, що це підвищить якість зйомки в темряві, але за результатами тестів цього зовсім не було помітно. Основний модуль, Sony IMX362, отримав апертуру f / 1.9 і шість лінз. До того ж він досить великий за розмірами, 1 / 2.55 ', з великими пікселями на 1,4 мікрона. Навіть несподівано бачити такий сенсор в мало не бюджетної моделі, з урахуванням того, що він використовується в топових моделях типу HTC U11 і Xiaomi Mi6 .

Інтерфейс камери досить простий, незрозуміло виглядає тільки іконка вибору режимів зйомки - просто чотири точки зверху-ліворуч. Серед них відзначимо сповільнену зйомку, GIF-ки і «Макіяж». Останній режим цілком підійде, щоб позаліпать і посміятися в компанії друзів. Є ще портретний режим (з прикрасою) і зйомка панорам - смартфон зшиває їх швидко, але кадри виходять все ж урізаними по висоті. Якщо говорити про якість фото, то днем ​​воно на флагманському рівні. Деталізація і чіткість високі, фазова фокусування працює швидко і точно (хоч не завжди хоче робити макрокадри). При цьому камера трохи прибріхує з квітами, роблячи їх більш насиченими. Від великого сенсора і подвійний камери можна було б очікувати відмінною зйомки у вечірній час і в приміщеннях, але нічого подібного ми не помітили. При тьмяному освітленні смартфон починає шуміти, замислюватися і робити нерізкі фото, майже як будь-яка інша модель. Можливо, проблема в прошивці, яка вирішиться з одним з оновлень і задіє можливості сенсора і другий камери. Але на даний момент результати не відповідають високим очікуванням.

Якщо говорити про фронтальної камері, то вона щедро присмачена високою роздільною здатністю, відразу 16 МП і досить широкою апертурою f / 2.0. В результаті, вона досить якісно робить Селфі, навіть в приміщеннях. Але при цьому слід стежити за експозицією, часом вона пустує і можна отримати засвічений кадр. До того ж можна було додати ще й автофокус.

До того ж можна було додати ще й автофокус

Фото з камери Meizu M6 Note - 4.1

1

Фото з фронтальної камери Meizu M6 Note - 4.1

1

Дивитися оригінали фотографій

Робота з текстом - 3.0

На Meizu M6 Note за замовчуванням використовується тільки фірмова клавіатура, в цей раз ми не побачили встановленого TouchPal. В принципі, на ній непогано набирати тексти, але трохи незвично. До того ж введення додаткових символів виглядає дивно - вони розкидані відразу по декількох вкладках, кожна з яких має свою назву, наприклад «Кіт.», «Англ.», «Спец.» І так далі. Спочатку це бентежить, а особливо той факт, що багато значки дублюються в цих вікнах. Також додамо, що розмітка додаткових символів є, але тільки для англійської мови, в російській вона таємничим чином зникає.

Інтернет - 4.0

На телефоні використовується фірмовий браузер, який так і називається - «Браузер». Він цілком зручний у використанні і функціональний.

Зовні браузер схожий на мобільний Safari на тому ж iPhone 8 через схожого оформлення, в тому числі іконки переходу в режим читання. Крім нього, відзначимо лише ландшафтний показ сторінок, повні версії сайтів і режим інкогніто.

Комунікації - 3.8

Набір комунікацій Meizu M6 Note можна назвати типовим:

  • двохдіапазонний Wi-Fi a / b / g / n
  • підтримка LTE
  • Bluetooth 4.2
  • A-GPS.

Бракує чіпа NFC, до того ж можна було б додати FM-радіо або ІК порт. Телефон працює з двома nanoSIM-картами, але слот для другої - комбінований, на нього також претендує картка microSD. Для зарядки або підключення до ноутбуку використовується microUSB-роз'єм з підтримкою OTG. Для підключення навушників призначений 3,5 роз'єм mini-jack.

Мультимедіа - 4.4

Meizu M6 Note - всеїдний в плані мультимедіа-форматів смартфон, але пропонує лише середнє якість звуку.

Телефон відтворив всі аудіо- та відеофайли з тестової збірки. Але якість звуку виявилося типовим, ми не почули нічого видатного. Також можна поскаржитися на широкий крок регулювання гучності і відсутність запасу по потужності.

Також можна поскаржитися на широкий крок регулювання гучності і відсутність запасу по потужності

Вбудований музичний плеєр пропонує еквалайзер, а додаток «Відео» - швидку регулювання яскравості, гучності і перемотування жестами, а також перегляд у віконному режимі.

Вбудований музичний плеєр пропонує еквалайзер, а додаток «Відео» - швидку регулювання яскравості, гучності і перемотування жестами, а також перегляд у віконному режимі

Батарея - 4.7

Автономність Meizu M6 Note - одне з головних достоїнств телефону. Нам вистачало його на півтора-два дня активного використання, а кому-то вистачить і на всі три.

У розпорядженні Meizu M6 Note ємна батарея на 4000 мАч. Стільки ж було у попередника, Meizu M5 Note , По ємності вона також не поступається таким моделям, як Xiaomi Redmi Note 4 або Asus Zenfone 3 Max .

У різних режимах використання M6 Note показав наступне час роботи:

  • 11 годин проглядання відео на максимальній яскравості і до 14,5, якщо зменшити її до 200 ніт; трохи краще був хіба що Motorola Moto Z Play з економічним екраном
  • прослуховувати музику можна близько 148 годин, довше тримався тільки гігантський Xiaomi Mi Max 2
  • 30 хвилин зйомки Full HD-ролика з'їдають лише 8% батареї, годину в іграх - 14%
  • Для розмов телефону вистачить на 29 годин, трохи вище, ніж у Xiaomi Redmi Note 4X.

Цікаво, що телефон підтримує швидку зарядку і в комплекті є відповідний зарядний пристрій на 12 В і 2 А. За 40 хвилин воно заряджає телефон на 50%, за 1 годину 20 хвилин - на 90%, а повністю - менш ніж за дві години.

Продуктивність - 3.8

Meizu M6 Note досить продуктивний для своєї помірної ціни. Це перший смартфон компанії з процесором від Qualcomm. Він може похвалитися не найновішим, але добре зарекомендували себе чіпсетом Snapdragon 625. Вісім ядер, частоти до 2,0 ГГц, 3 ГБ оперативної пам'яті і графічний прискорювач Adreno 506. Цей же процесор використовувався в таких моделях, як Asus Zenfone 3 ZE520KL , Xiaomi Redmi Pro , Lenovo Vibe P2 і багатьох інших. Цього цілком вистачає для практично всіх смартфонах завдань, від плавної роботи інтерфейсу до вимогливих ігор. Невеликі затримки можливі лише на максимальній графіці і в найважчих іграх, наприклад, в Galaxy On Fire 3. До того ж корпус телефону завжди залишається досить прохолодним, не перевищуючи 39 градусів після півгодини в іграх.

В бенчмарках на продуктивність Meizu M6 Note зарекомендував себе наступним чином:

  • Geekbench 4 - 4 174 бали, порівняно з Samsung Galaxy S6
  • Antutu 6 - 61 845 бали, трохи менше, ніж у Huawei Nova
  • 3DMark Ice Storm Unlimited - 13 663 бали, Lenovo Phab 2 Pro отримував на третину більше.

Geekbench 4 - 4 174 бали, порівняно з   Samsung Galaxy S6   Antutu 6 - 61 845 бали, трохи менше, ніж у   Huawei Nova   3DMark Ice Storm Unlimited - 13 663 бали,   Lenovo Phab 2 Pro   отримував на третину більше

Пам'ять - 4.5

Постійна пам'ять Meizu M6 Note може становити 16, 32 або 64 ГБ, залежно від модифікації. Правда, в російському релізі вказано тільки перші дві версії. Можливо, це натяк, що модифікація на 64 ГБ офіційно не продаватися у нас. Якщо вам не буде вистачати зазначених обсягів, то ви зможете розширити його за допомогою карти пам'яті формату microSD. Цікаво, що такої опції немає у більш преміальних телефонів компанії - Meizu MX6 і багатьох інших. До слова, більшість встановленого ПЗ (благо його не так вже й багато) не підлягає видаленню.

Особливості

Meizu M6 Note працює на базі Android 7 і нової версії фірмової оболонки Flyme 6. Особливостями телефону можна назвати управління за допомогою однієї кнопки, наявність подвійної камери і досить ємну батарею. А фірмовий інтерфейс виділяється управлінням жестами, стилями оформлення, функцією запису дзвінків і багатьом іншим, наприклад, вбудованим шумоміром. Неприємною особливістю назвемо шорсткості прошивки, коли при виконанні деяких завдань нас раптово і безрезультатно викидало на робочий стіл. Наприклад, при спробі оновити систему або в деяких режимах зйомки.

конкуренти

З огляду на характеристики Meizu M6 Note і його ціну, конкурентами йому назвемо Xiaomi Redmi Note 4X і Huawei Honor 6X.

Xiaomi Redmi Note 4X - схожа модель з майже такими ж характеристиками. Виділяється наявністю ІК-порту, FM-радіо і тим, що він трохи легше. При цьому M6 Note виграє за рахунок подвійної камери, більш нової версії Android, більш просунутою фронтальної камери і високою автономності. Власне через камер він і виявився вищим в нашому рейтингу смартфонів . По крайней мере, поки Redmi Note 4X коштує відчутно дешевше, але незабаром моделі приблизно порівняються в ціні.

Huawei Honor 6X - ще один смартфон з подвійною камерою. Він легше і тонше, коштує дорожче, але за іншими параметрами все ж поступається новинці. Виділяється хіба що фірмовим інтерфейсом і більш яскравим екраном.

МодельHuawei Honor 6X Meizu M6 Note Xiaomi Redmi

Note 4X Процесор HiSilicon Kirin 655
4 × 2,1 ГГц і 4х1,7 ГГц Qualcomm
Snapdragon 625
8 × 2,0 ГГц Qualcomm
Snapdragon 625
8 × 2,0 ГГц Екран 5,5 дюймів
403 ppi 5,5 дюймів
401 ppi 5,5 дюймів
401 ppi Ємність АКБ 3340 мАг 4000 мАг 4100 мАг Камера Основна 12 +2 МП
Фронтальна - 8 МП Основна - 12 + 5 МП
Фронтальна - 16 МП Основна - 13 МП
Фронтальна - 5 МП Пам'ять 3/4 ГБ RAM
32/64 ГБ
microSD (до 256 ГБ) 3/4 ГБ RAM
16/32 ГБ
microSD 3/4 ГБ RAM
32/64 ГБ
microSD Габарити 150,9 × 76,2 × 8,2 154,6 × 75,2 × 8,4 151 × 76 × 8,5 Вага 166 г 173 г 165 г Ціна від 13 000 рублів від 12 800 рублів від 9 600 рублів

Висловлюємо подяку інтернет-магазину kazandigital.ru за надане для огляду пристрій.