Mobile-review.com Огляд Samsung Galaxy S6 Active

  1. зміст Вступ Технічні характеристики Комплектація Перші враження. Дизайн Камера В якості...
  2. Технічні характеристики
  3. Комплектація
  4. Перші враження. Дизайн
  5. Камера
  6. В якості висновку
  7. Посилання по темі

зміст
  1. Вступ
  2. Технічні характеристики
  3. Комплектація
  4. Перші враження. Дизайн
  5. Камера
  6. В якості висновку

Вступ

Не будучи затятим фанатом компанії Samsung, сьогодні однак готовий зізнатися їй у нехай і короткочасної, але любові. Якщо я не помиляюся, Samsung - єдиний виробник захищених смартфонів, чиї технічні характеристики найчастіше прирівняні до флагманським або є такими. Поправте мене, якщо я не правий, але все решта з відомих мені іменитих брендів фарширують свої міцні і водонепроникні гаджети більш ніж бюджетної начинкою. Я не беру до уваги масу китайських супер-пупер невбиваних телефонів. На думку ж приходять Kyocera і Casio зі своїми Kyocera Brigadier і Casio G'zOne CA201L. Сьогодні, як ви вже зрозуміли, у мене в огляді Samsung Galaxy Active, на цей раз з індексом S6.

Корейці вирішили зробити S6 Active доступним тільки на північноамериканському ринку, пропонуючи його виключно абонентам стільникового оператора AT & T. Galaxy S6 Active був представлений відразу після виходу флагамана компанії, моделі Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S5 Active Docomo SC-02G

Варто відзначити, що поки що в Samsung немає планів щодо виходу даної моделі на інших ринках. Ну або, скажімо так, особисто мені про них нічого не відомо. Чим обумовлений такий підхід до вибору ареалу розповсюдження дійсно цікавого телефону, мені не зрозуміло. Взяти той же Samsung Galaxy S5 Active, який свого часу крім США був випущений і в Японії у оператора NTT Docomo. Модель отримала індекс Docomo SC-02G.

Сьогоднішній огляд стане, швидше за ознайомчим, ніж дослідним. Я не стану тестувати телефон на ударостійкість або потопляемость. Нехай за мене це зробить хтось інший. Для мене, як челвоека вкрай рідко тримає в руках смартфони марки Samsung, було цікаво дізнатися, що ж таке в принципі сучасний удароміцний флагман, яких навколо не так багато. Місцями я так чи інакше буду порівнювати його з японськими смартфонами, які в моєму житті крпеко займають перше місце.

Місцями я так чи інакше буду порівнювати його з японськими смартфонами, які в моєму житті крпеко займають перше місце

Колірна гамма SGS6 Active налічує три варіанти: синьому (Camo Blue), білому (Camo White) і сірому (Grey). У мене як раз варіант в нейстральном сірому корпусі, який за фактом ближче до чорного, але не суть.

У мене як раз варіант в нейстральном сірому корпусі, який за фактом ближче до чорного, але не суть

Технічні характеристики

Ті, хто стежить за діяльністю Samsung, напевно, в курсі, що при створенні антивандальной серії Galaxy S Active, за основу корейці беруть свої флагманські моделі. На 99% S6 Active отримав внутрішнє оснащення свого старшого брата Galaxy S6, не забувши і про відповідну невбиваних складову:

  • Операційна система: Android 5.0.2 Lollipop
  • Підтримка стандартів: 4G / 4G-LTE / 3G / EDGE / GPRS / GSM
  • Процесор: 4 * 2,1 Ghz / 4 * 1,5 Ghz, восьміядерний, Samsung Exynos 7420, 64-bit
  • RAM: 3 Gb
  • ROM: 32 Gb, UFS 2.0
  • Дисплей: 5,1 ", Quad HD, 2560x1440 pix, Super AMOLED, 577ppi, 16 млн квітів, Corning Gorilla Glass 4
  • Основна камера: 16 Mpix, CMOS, запис 4K відео, автофокус, up to 120 fps, світлодіодний спалах
  • Фронтальна камера: 5 Mpix, CMOS
  • Підтримка карт пам'яті: microSDXC до 256 Gb
  • GPS / GLONASS
  • NFC
  • Wi-Fi a / b / g / n / ac, 5Ghz
  • Bluetooth 4.1
  • IR-порт
  • Роз'єм для навушників 3,5 mm
  • Роз'єм HDMI (через перехідник MHL)
  • Захист в соовтетствіі з військовим стандартом США MIL-STD-810G, IP68
  • Акумулятор: Li-Ion, 3500 mAh, незнімний
  • Розміри: 146.9x73.6x8.8 mm
  • Вага: 150 g

На сьогоднішній день можна з упевненістю говорити про те, що корейці диктують моду всьому світу, не перестаючи змагатися зі своїми конкурентами. Але це зовсім інша тема.

Але це зовсім інша тема

Комплектація

Ось вам і наочний приклад того, чим корейський маркетинг відрізняється від японського. На відміну від скупих японських виробників, які в 100 випадках з 100 не комплектують свої телефони зарядкою, в коробці з Galaxy S6 Active крім короткої інструкції, промо-матеріалів і SIM-карти AT & T можна знайти USB-кабель і мережевий адаптер. Аксесуари з розряду "must have".

Аксесуари з розряду must have

Японці впевнені, що ви і так вже користуєтеся смартфоном. Тому до вашого нового телефону підійде зарядка від попереднього апарату. Навіщо розмножувати одні і ті ж кабелі? Частка практичності в цьому, безсумнівно, присутній. Однак загалом і в цілому такий підхід до продажів нашому обивателю не зрозумілий.

До змісту >>>

Перші враження. Дизайн

Перше почуття, яке я випробував, взявши телефон в руку - незвично великі розміри: 147x73 мм. Візуально наявність навколо 5,1-дюймового дисплея купи пластику робить телефон масивним. Однак саме цей пластик з його випирають бамперами по кутах покликаний захистити телефон від негативних наслідків під час падіння. Порівняю Galaxy S6 Active зі своїм основним на даним момент смартфоном Sharp Aquos Zeta Docomo SH-01G. Щодо Безрамковий виконання Aquos Zeta, що отримало навіть спеціальне фірмове назва EDGEST, вже давно привчило мене до того, що телефон з великим екраном (5,5 ") може бути відносно зручним, якщо користуватися ним однією рукою. Навіть після трьох з гаком днів тестірірованія звикнути до габаритів Samsung мені так і не вдалося. Незвично було саме дотягуватися великим пальцем до верхньої частини екрану. Зрозуміло, що можна використовувати сторонні додатки, що дозволяють зменшувати екран до оптимальних розмірів, але з коробки S6 Active пропонував минима ний рівень зручності повсякденної експлуатації. Думаю, ідеальним був би тут екран з діагоналлю 4,5-4,7 дюймів.

Думаю, ідеальним був би тут екран з діагоналлю 4,5-4,7 дюймів

Тримати телефон в руці комфортно. Пластик боковин не глянцевий, що дозволяє пальцям впевнено чіплятимуться. Приємно здивувала товщина - всього лише 8,8 міліметрів. При цьому всередині встановлений незнімний акумулятор на 3500 мАг, що на 700 мАг більше, ніж у того ж S5 Active. Крейсерське час роботи смартфона особисто у мене не перевищити двох з половиною днів. Я, звичайно ж, враховую те, що телефон був новий.

Я, звичайно ж, враховую те, що телефон був новий

Зовні Galaxy S6 Active нагадав мені все той же S5 Active. У новій версії десь щось підпиляли, десь щось замінили або поміняли місцями. Загалом і в цілому не суттєво причесали. Називати дизайн S6 Active новим я б не став. Швидше, має місце фейс і бекліфтінг. Однак, погодьтеся, назвати нудним такий екстер'єр мову теж не повертається.

Однак, погодьтеся, назвати нудним такий екстер'єр мову теж не повертається

Фірмовий Super Amoled дисплей захищений актуальною на даний момент версією скла Corning Gorilla Glass 4. Картинка з дозволом 2560x1440 пікселів радує око своєю чіткістю перші хвилини. Потім в повсякденному житті на цей маркетинговий хід вже просто не звертаєш уваги. Таке ми вже проходили з Fujitsu Arrows NX Docomo F-02G. Гонка за кількістю пікселів в дозволі дисплеїв після fullHD, особисто на мій погляд, вже втратила актуальність.

Гонка за кількістю пікселів в дозволі дисплеїв після fullHD, особисто на мій погляд, вже втратила актуальність

Fujitsu Arrows NX Docomo F-02G

Fujitsu Arrows NX Docomo F-02G

Завдяки технології Super Amoled, зображення здається вельми привабливим. Однак розбіжність між реальною картинкою і тим, що власник сучасних Samsung бачить на екрані телефону (з коробки), надалі може злегка засмутити. Особливо це помітно, коли дивишся на результати роботи камери. Проте, Samsung традиційно пропонує на вибір кілька колірних режимів роботи дисплея.

Проте, Samsung традиційно пропонує на вибір кілька колірних режимів роботи дисплея

Інтерфейс SGS6 Active мало чим відрізняється від класичного Galaxy S6. Додалися лише фірмові програми AT & T. Апарат можна повністю русифікувати відповідної перепрошивкой. Благо Samsung є більш відомим, а відповідно і частіше зламують брендом.

Благо Samsung є більш відомим, а відповідно і частіше зламують брендом

Оновити систему Galaxy S6 Active дозволяє і за межами рідної мережі.

Традиційно в Samsung приділяють особливу увагу темі здоров'я та активного проведення часу.

Додатки AT & T зібрані в окрему папку, щоб не змішуватися з загальним асортиментом встановлених програм.

Апарат здатний працювати в російських мережах 4G. При включенні телефону з SIM-картою будь-якого російського оператора настройки мобільного інтернету і ММС завантажуються автоматично. Створювати точки доступу (APN), як у випадку з японськими смартфонами, вручну не потрібно.


За замовчуванням телефон прив'язаний до операторської мережі AT & T. Розблокувати Samsung Galaxy S6 Active можна, надіславши запит код у оператора або воспользовавашісь платними сторонніми послугами, яких в мережі предостатньо. Встановивши в телефон сторонню SIM-карту, при першому ж включенні система попросить ввести цей код, після чого телефон зловить цей сигнал і вже тільки тоді буде готовий до повноцінної роботи.

Встановивши в телефон сторонню SIM-карту, при першому ж включенні система попросить ввести цей код, після чого телефон зловить цей сигнал і вже тільки тоді буде готовий до повноцінної роботи

Повернемося до дисплея. У приміщенні або в темний час доби зображення на екрані вище всяких похвал. А ось під прямими сонячними променями від колишньої яскравості залишається пшик. Ну принаймні я очікував побачити результати краще.

Ну принаймні я очікував побачити результати краще

Описувати розташування основних функціональних елементів на корпусі Samsung Galaxy S6 Active марно. У більшості випадків тут все стандартно, як і будь-якого іншого сучасного смартфона. На задній поверхні присутня лише датчик, що вимірює серцевий ритм. Він, напевно, буде цікавий лише на стартовому етапі ознайомлення, а також любителям активного способу життя або спортсменам.

Він, напевно, буде цікавий лише на стартовому етапі ознайомлення, а також любителям активного способу життя або спортсменам

Додам кілька коментарів від себе. Як не дивно, корпус Galaxy S6 Active повністю зроблений з пластика. Його антивандальні властивості випробувані вже неодноразово, про що свідчать численні тести тією ж Youtube. У реальному житті функціональні виступи на бічних частинах корпусу (бампери), наприклад, після випробувань на ударостійкість отримують досить вагомі візуальні ушкодження. Проте апарат гідно витримує всі падіння з висоти, підводне плавання і заморожування. Іншими словами, брати його з собою в походи можна сміливо, не боячись за наслідки, адже саме такі цілі переслідують ті, хто вибирає саме антивандальні смартфони.

Іншими словами, брати його з собою в походи можна сміливо, не боячись за наслідки, адже саме такі цілі переслідують ті, хто вибирає саме антивандальні смартфони

Наявність рифлених апаратних кнопок сильно виручає під час дощу або при роботі з телефоном під водою.

Наявність рифлених апаратних кнопок сильно виручає під час дощу або при роботі з телефоном під водою

Трей для nanoSIM-ркати оснащений силіконовим ущільнювачем.

Трей для nanoSIM-ркати оснащений силіконовим ущільнювачем

Велика частина поверхні задньої кришкм має рифлену текстуру. Виглядає симпотично та й пальцях приємно.

Виглядає симпотично та й пальцях приємно

Зовнішній динамік у Galaxy S6 Active більш ніж гучний. Дивимося відео з його тестами на початку огляду.

Дивимося відео з його тестами на початку огляду

До змісту >>>

Камера

Зізнаюся, якість роботи камери в сучасних Samsung мені завжди подобалося. У Galaxy S6 Active встановлені така ж оптика і ПО, що і в Galaxy S6. Їх тандем видає зображення і відео цілком гідної якості. Для порівняння наведу приклади фотографій з камери свого Sharp Docomo SH-01G. Як то кажуть, відчуйте різницю.

Максимальна роздільна здатність фото 5312x2988 пікселів. Максімальнео дозвіл відео 3840x2160p. Відео записується у форматі MP4 з стереозвуком при швидкості потоку 258 кбіт / с.

Приклади фотографій з камери SGS6 Active (зліва) і Sharp Aquos Zeta SH-01G (праворуч)

Нижче ви можете подивитися порівняльні 100% вирізки з фотографій обох апаратів. Неозброєним оком видно розбіжність в чіткості картинок. А ось передача кольору, точніше її реалістичність, більше наближена до натурального саме у Sharp.

Максимальний зум

Максимальний зум

фотографія сонця

фотографія сонця

деталізація перспективи

деталізація перспективи

Sharp Docomo SH-01G Aquos Zeta vs. Samsung Galaxy S6 Active vs. Panasonic Docomo P-01F


В якості висновку

Роблячи вибір на користь того чи іншого пристрою, я завжди керуюся принципом "а чи потрібно воно мені". Я не зараховую себе до тих, хто цього потребує все в одному флаконі. Хоча б тому я ніколи не користуюся Двухсімочний апаратами, хоча визнаю їх практичність. Що мені сподобалося в новому Galaxy S6 Active? В першу чергу він порадував мене часом автономної роботи. Це дуже важливий момент при виборі телефону, особливо якщо ви постійно присутні в мережі. Чи потрібні мені його антивандальні якості? Однозначно ні. У моєму Sharp Aquos Zeta SH-01G мені з головою вистачає його водонепроникності. Упевнений, багатьом доводилося використовувати телефон в дощову погоду або у ванній. З цим справляється будь-який захищений від води і вологи апарат, яких зараз випускають практично всі виробники. Можливість користуватися швидким 4G інтернетом в Росії (з огляду на його початкову прихильність до AT & T), соковитий екран, можливість 100% русифікації, актуальні технічні характеристики і нудний зовнішній вигляд - все це однозначні плюси Samsung Galaxy S6. Але найголовнішим родзинками смартфона я б назвав його ексклюзивність. Подібного поєднання антивандальні і флагманських технічних даних знайти серед конкурентів буде дуже складно. Все це, правда, виливається в відповідний цінник, який прагне за позначку в 50 тисяч рублів при нинішньому курсі. А це основне гальмо при виборі подібного рішення, який може відлякати багатьох. Проте, висока вартість продуктів Samsung поки що не заважає корейським маркетологам отримувати їх, напевно, більш ніж високу зарплату.

До змісту >>>

Посилання по темі

Дмитро Проворов ( [email protected] )

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Навіщо розмножувати одні і ті ж кабелі?
Що мені сподобалося в новому Galaxy S6 Active?
Чи потрібні мені його антивандальні якості?