Mobile-review.com Огляд смартфона Honor 7C

  1. зміст Технічні характеристики Комплект поставки позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. Час роботи
  5. комунікаційні можливості
  6. камери
  7. Пам'ять, чіпсет і продуктивність
  8. Мультимедіа
  9. враження
  10. Посилання по темі

зміст
  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. Час роботи
  7. комунікаційні можливості
  8. камери
  9. Пам'ять, чіпсет і продуктивність
  10. Мультимедіа
  11. враження

Технічні характеристики Розміри і вага 152,4 x 73 x 8,05 мм, 152 грами Матеріали корпусу Скло, пластик Дисплей 5.7 дюйма, 720х1440 пікселів (HD +), IPS LCD, співвідношення сторін 18: 9; яскравість 370 кд / м2 і контрастність 1230: 1 Операційна система Google Android 8.0, фірмова оболонка EMUI 8 Платформа Qualcomm MSM8937, 8 ядер Cortex-A53, частота до 1.4 ГГц; графіка Adreno 505 Пам'ять 3 ГБ ОЗУ, 32 Гб вбудованої пам'яті, карта пам'яті microSD до 256 ГБ Бездротові інтерфейси Wi-Fi a / b / g / n 2.4 ГГц, Bluetooth 4.2 (A2DP, HFP, HSP) Мережа 2G: 850/900 / 1800/1900 МГц
3G: 900/2100
4G CAT 4 (band 1/3/5/7/8/20)
Дві SIM-карти Навігація GPS, ГЛОНАСС Датчики і роз'єми Освітлення / наближення, microUSB Основна камера 13 + 2 МП, f / 2.2, 26 мм фокусна відстань Фронтальна камера 8 МП, f / 2.0, 24 мм фокусна відстань Акумулятор Li-Ion 3000 мАг , мережевий адаптер 5В / 1,5 Колір Чорний, золотий і синій

Комплект поставки

  • смартфон
  • Мережевий адаптер
  • USB-кабель
  • Скріпка для лотка SIM-карт і карти пам'яті microSD
  • Плівка на екран
  • Коротка інструкція
  • Гарантійний талон

позиціонування

Суббренд компанії Huawei представив цікавий з точки зору ціни і технічних характеристик смартфон Honor 7C. Не знаю, як вже там представники компанії, але я вже почав плутатися в цих моделях: Honor 7А, Honor 7С, Huawei Y9, Honor 7A Pro, Honor 6C Pro, Huawei P Smart, Honor 7C Pro. Всі ці апарати схожі, як дві краплі води, мають плюс-мінус схожі параметри і коштують до 15 000 рублів.

Смартфон Honor 7C має чітке позиціонування: надавати можливість користування безконтактної оплатою за допомогою вбудованого чіпа NFC і при цьому не втрачати і інші важливі сучасні фішки: Google Android 8, витягнутий екран, подвійну камеру, розблокування особою і сканером відбитків пальців. Крім того, варто зауважити, що в 7С є не тільки два слота для SIM-карт, але і окремий роз'єм під карту пам'яті microSD об'ємом до 256 ГБ!

Мені здається, з огляду на можливості телефону і вартість в 11 000 рублів, Honor 7C може стати бестселером в своєму ціновому діапазоні.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Вище я вже писав, що останні покоління бюджетних телефонів Honor і Huawei дуже схожі зовні: це витягнута конструкція корпусу, згладжені куточки, оформлення камер, розташованих горизонтально на зворотному боці, положення сканерів відбитків пальців і елементів. Так, звичайно, є невеликі візуальні відмінності типу декоративних смужок біля об'єктивів і в нижній частині у Honor 7A Pro, але в цілому відрізнити один від іншого проблематично.

Так, звичайно, є невеликі візуальні відмінності типу декоративних смужок біля об'єктивів і в нижній частині у Honor 7A Pro, але в цілому відрізнити один від іншого проблематично

Зворотний бік Honor 7C виконана з напівглянсова пластика синього кольору (існують версії чорного і золотого кольорів), рамка по периметру також пластикова, але глянсова, дисплей має невеликі 2.5D заокруглення.

5D заокруглення

Габарити телефону звичайні - 152x73x8 мм, в руці лежить комфортно за рахунок адекватної ширини, хоча пару міліметрів мінус - і було б чудово. Матеріал немазкий, але з часом пластик буде стиратися. На екран нанесено олеофобним покриття, але воно настільки низької якості, що можна сказати, що його немає.

На екран нанесено олеофобним покриття, але воно настільки низької якості, що можна сказати, що його немає

Із збіркою все відмінно: ні люфтів, ні скрипів, тильна панель не прогинається до акумулятора, що дуже добре, враховуючи пластиковий корпус.

Із збіркою все відмінно: ні люфтів, ні скрипів, тильна панель не прогинається до акумулятора, що дуже добре, враховуючи пластиковий корпус

На фронтальній панелі присутні індикатор пропущених подій (маленький, але видно під різними кутами), датчики, камера і спалах для неї, динамік. Він гучний, звук приємний, тембр зміщений ближче до середніх частотах.

Він гучний, звук приємний, тембр зміщений ближче до середніх частотах

На нижньому торці - основний мікрофон, microUSB і динамік гучного зв'язку. Праворуч - кнопка харчування і гойдалка гучності (натиснення тверде, хід середній); зліва - два слота під SIM-карти формату micro і окремий роз'єм під microSD. На сьогоднішній день подібне розташування - рідкість.

На сьогоднішній день подібне розташування - рідкість

Верхній торець - 3.5 мм аудіовихід на навушники, зворотна сторона - додатковий мікрофон для шумозаглушення, два об'єктива, спалах і сканер відбитків пальців.

5 мм аудіовихід на навушники, зворотна сторона - додатковий мікрофон для шумозаглушення, два об'єктива, спалах і сканер відбитків пальців

Honor 7C і Honor 10

До змісту >>>

дисплей

Тепер і в недорогих смартфонах можна зустріти витягнуті екрани із співвідношенням сторін 18: 9. Звичайно ж, Honor 7C не виняток. Діагональ дисплея становить 5.7 дюйма, дозвіл HD +, тобто 720х1440 пікселів, щільність 282 пікселя на дюйм, матриця виконана за технологією IPS LCD і c застосуванням GFF (Glass-to-Film-to-Film full lamination).

Тест екрану Яскравість білого кольору 370 кд / м2 Яскравість чорного кольору 0,3 кд / м2 Контрастність 1230: 1 Графік яскравості Перевищує значення референсу Гамма Різко змінюється від 2.1 до 1.8 Графік квітів Синього кольору дуже багато, червоний в нестачі Температура Майже ідеальна Трикутник sRGB Трохи перевищує в зеленій і фіолетовою областях Сірий колір Ненатуральний Тест екрану Яскравість білого кольору 370 кд / м2 Яскравість чорного кольору 0,3 кд / м2 Контрастність 1230: 1 Графік яскравості Перевищує значення референсу Гамма Різко змінюється від 2

Кути огляду невеликі, під нахилами дисплей Фіолет з інвертуванням квітів і желтит. На світлі майже не вицвітає.

На світлі майже не вицвітає

В налаштуваннях присутні параметри «захисту зору», температури, вибору дозволу екрану і установки яскравості підсвічування (авто або вручну).

До змісту >>>

Час роботи

У бюджетних смартфонах не варто розраховувати на ємні акумулятори, тому в Honor 7С батарейка тільки на 3000 мАг - типове значення більшості портативних пристроїв. Акумулятор незнімний.

Смартфон «живе» до вечора при невеликому навантаженні, тобто з 9.00 до 21.00 при 3.5 години світіння екрана. Близько 90% смартфонів з батарейкою 3000 мАг і IPS поводяться саме так. Відео Honor 7C програє 7 годині 30 хвилин (HD, на максимальній яскравості), гри розряджають телефон за 4 години.

У комплекті йде мережевий адаптер (не швидше зарядка) 5В / 1.5А. Акумулятор отримує харчування до 100% за 2.5 години.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

У цьому розділі вам потрібно знати, що телефон працює з двома SIM-картами формату micro, обидва слота підтримують 4G LTE (band 1/3/7/8/20).

Основна перевага моделі Honor 7C - підтримка чіпа NFC! Так, він без Mifare Classic / Ultralight, але за допомогою телефону можна легко оплачувати покупки на касах. Я настільки звик до Apple / Android Pay, що вже не розумію, навіщо люди тягають з собою банківські картки і вже тим більше паперові гроші. Телефон завжди з тобою, а значить, не варто турбуватися про те, що можеш забути карти або готівку.

Є Wi-Fi a / g / n з одним діапазоном, Bluetooth версії 4.2. Є GPS і ГЛОНАСС. До речі, система позиціонування працює відмінно: холодний старт моментальний, апарат бачить до 20 супутників, точність від 3-х метрів!

До речі, система позиціонування працює відмінно: холодний старт моментальний, апарат бачить до 20 супутників, точність від 3-х метрів

До змісту >>>

камери

У цьому телефоні встановлені дві справжні основні камери. Чому я кажу «справжні»? Тому що дуже часто виробники використовують фейковий модулі тільки заради того, щоб справити враження на потенційного користувача.

Головний модуль тут на 13 МП (f / 2.2, фокусна відстань 26 мм), додатковий на 2 МП. Насправді, абсолютно все одно, скільки буде мегапікселів у «допмодуля», так як важливо лише визначення відстані до об'єкта, щоб відокремити цей самий об'єкт від основного фону і далі розмити задній план для отримання ефекту боке.

У більш дорогих смартфонах компанії Huawei другий сенсор задіяний в якості монохромного модуля. Він служить для збільшення динамічного діапазону - типу HDR без склеювання декількох кадрів, якщо говорити простими словами.

Днем фотографії на Honor 7C виходять дуже навіть непоганими: точний баланс білого, відносно широкий ДД, яскраві кольори, гарна різкість по всьому полю кадру, мінімальна кількість артефактів. При зниженні рівня освітлення падає і якість, що природно, з огляду на невисоку вартість смартфона. Вночі кадри перетворюються в піксельну кашку.

Ефект боке працює нормально, не краще і не гірше, ніж у інших пристроїв до 20 000 рублів. При перемиканні в режим «Діафрагма» картинка трохи наближається, створюючи ілюзію дворазового збільшення.

Фронтальна камера на подив робить відмінної якості кадри з широким кутом огляду. В налаштуваннях можна застосувати різні ефекти бьютіфікаціі.

Відеозйомка відбувається в дозволі до FullHD 30 к / с. Причому цифрове масштабування мені дуже сподобалося: якість різко не знижується. Звук стерео, якість середня (сильне стиснення і агресивний шумодав). «Фронталки» пише відмінної якості ролики в дозволі FullHD 30 к / с.

Разом: непогана камера для зйомки в нормальних умовах освітлення, відмінна фронтальна камера, гарна якість відео, звук середній.

Інтерфейс типовий для пристроїв компанії Huawei. Свайп зліва направо відкриває додаткові настройки, справа наліво - основні настройки, вгорі - кнопка перемикання камер. Швидкий запуск камер і створення знімка менше 2-х секунд - подвійне натискання кнопки регулювання гучності (зменшення).

приклади фотографій

До змісту >>>

Пам'ять, чіпсет і продуктивність

У цьому смартфоні ви знайдете 3 ГБ оперативної пам'яті і 32 ГБ вбудованої пам'яті. Це похвально, цілком можна було очікувати комбінації 2/32 ГБ або 3/16 ГБ. Упевнений, що невибагливим користувачам 32 ГБ цілком вистачить не тільки на перших порах.

Швидкість ОЗУ - 2483 МБ / с - вкрай низьке значення! Швидкість читання / запису Flash-пам'яті - 80 / 40Мб / с. Ну, тепер зрозуміло, на чому компанія Huawei вирішила економити ...

Як процесор, як не дивно, використовується Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937): 8 ядер Cortex-A53, частота до 1.4 ГГц; графіка Adreno 505. Як правило, в подібних смартфонах встановлені чіпи компанії MediaTek.

Апарат Honor 7C поводиться щодо бадьоро, але як тільки телефон навантажується будь-якими програмами, то ця бадьорість тут же випаровується. Тому, в цілому, можу сказати так: 7С не самий плавний і спритний телефон. Швидше за все, у цьому винна вкрай повільна пам'ять.

Ігри йдуть всі, але виключно на низьких налаштуваннях, довго завантажуються.

У тесті Antutu апарат 7C набирає під 60 000 балів.

В якості операційної системи - Google Android версії 8.0, і плюс зверху «натягнута» оболонка EMUI 8.0. Якихось специфічних особливостей серед програмного забезпечення немає - все в рамках бюджетних пристроїв компанії Huawei.

До змісту >>>

Мультимедіа

У Huawei 7С використовується один динамік для виведення гучного зв'язку і рингтонів. Динамік дуже гучний, звучить чисто, без перевантаження.

Пристрій підтримує такі формати: MP3, OGG, AAC, FLAC, MP4 і WAV.

Для тесту звуку в навушниках запросив своїх вірних товаришів: Meizu Flow і Bose QC35. Перші демонструють приємні середні і високі частоти, низькі легко додаються еквалайзером. Другі - гучність трохи нижче, баси трохи глибше, середні і високі необхідно виставляти еквалайзером. В цілому, звук мені сподобався: головне, що він не плоский, а зручний, настроюється EQ є в настройках музичного плеєра.

Пристрій підтримує такі формати: MP3, OGG, AAC, FLAC, MP4 і WAV. Радіо присутній.


враження

Думаю, ні в кого не залишилося сумнівів, що Honor 7C - один з кращих в своєму ціновому діапазоні. В першу чергу, він виділяється наявністю чіпа NFC. Зазвичай він встановлюється в більш дорогі моделі. У другу - дві камери з ефектом боке. У третю - екран із співвідношенням 18: 9.

Звичайно, приємним бонусом будуть Google Android 8, фронтальна спалах, достатня кількість пам'яті для бюджетного пристрою.

На жаль, є один неприємний момент: повільні ОЗУ і Flash-пам'ять. Через це враження від пристрою зовсім небагато, але псується.

Конкуренти (3/32 ГБ, NFC):

  • Motorola Moto G5s . Ціна - від 10 000 рублів. Плюси: FullHD екран, камера на 16 МП (одна), пам'ять 3/32 ГБ. Мінус - одна камера
  • Sony Xperia L2 . Ціна - від 11 000 рублів. Плюс - акумулятор на 3300 мАг. Мінуси: слабкий процесор MediaTek, одна камера, Android 7
  • Nokia 6 . Ціна - від 12 500 рублів. Плюс - FullHD екран, мінуси - одна камера і Android 7.
  • Huawei P Smart . Ціна - 14 000 рублів. Висока роздільна здатність екрану, 3/32 ГБ, дві камери, NFC, Android 8. Якщо у вас є додаткові 3 000 рублів, то краще взяти цю модель замість Honor 7C.

Є ще варіанти пошукати Huawei P10 Lite, Honor 8 lite і HTC U Play.

Є ще варіанти пошукати Huawei P10 Lite, Honor 8 lite і HTC U Play

У будь-якому випадку для тих, хто шукає недорогий мікс до 11 000 рублів з усіма сучасними функціями, Honor 7C є найкращим варіантом.

До змісту >>>

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Чому я кажу «справжні»?