Mobile-review.com Огляд смартфона MEIZU Pro 7

  1. Live-фотографії зміст
  2. Характеристики
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. комунікаційні можливості
  7. пам'ять
  8. камери
  9. продуктивність
  10. Мультимедіа
  11. висновок

Live-фотографії

зміст

  1. Характеристики
  2. Комплект поставки
  3. Вступ
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. комунікаційні можливості
  8. пам'ять
  9. камери
  10. продуктивність
  11. Мультимедіа
  12. висновок

Характеристики

  • Матеріали корпусу: метал, скло
  • Операційна система: Android 7, оболонка Flyme 6
  • Мережа: 2G, 3G, 4G, дві SIM-карти (обидві - nanoSIM)
  • Екран: SuperAMOLED, 5.2 '', 1080x1920 точок (FullHD), автоматичне регулювання рівня підсвічування, захисне скло 2.5D
  • Додатковий екран: AMOLED, 1.9 дюйма, 240х536 точок
  • Процесор: 8 ядер, MediaTek Helio P25
  • Графіка: ARM Mali-T880
  • Оперативна пам'ять: 4 ГБ LPDDR4x
  • Пам'ять для зберігання даних: 64 ГБ (eMMC 5.1); карта пам'яті не передбачена
  • Основні камери: 12 + 12 МП (кольорова і чорно-біла), f / 2.0. IMX386, фазова фокусування, спалах на два тони
  • Фронтальна камера: 16 МП, f / 2.0
  • Аудіо: ЦАП Cirrus Logic CS43130
  • Інтерфейси: Wi-Fi (a / b / g / n) DualBand, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), роз'єм USB Type-C (USB 2.0) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури
  • Навігація: GPS / ГЛОНАСС (підтримка A-GPS)
  • Додатково: сканер відбитків пальців
  • Датчики: акселерометр, датчик положення в просторі, датчик освітленості, гіроскоп
  • Батарея: незнімна, 3000 мАг
  • Габарити: 147 x 70 x 7.3 мм
  • Вага: 163 грама

Комплект поставки

  • смартфон
  • Мережевий адаптер
  • USB кабель Type-C
  • Металева скріпка для вилучення SIM-лотка
  • Коротка інструкція
  • Гарантійний талон
  • пластиковий бампер

Вступ

Смартфон MEIZU Pro 7 - це молодша версія флагманського пристрою Pro 7 Plus. Незважаючи на схожий дизайн, наявність однакових додаткових екранів і камер, апарати все ж відрізняються чіпсетами, діагоналлю і дозволом дисплеїв, типом і обсягом вбудованої пам'яті, об'ємом ОЗУ і, природно, габаритами. На мій суб'єктивний погляд, рішення дещо дивне: простіше і ефективніше було зробити так, як це зробили в SONY з моделями XZ1 і XZ1 Compact. Нагадаю, що там гаджети глобально відрізняються тільки габаритами корпусу і дозволом екрану.

Справи в китайській компанії йдуть, мабуть, дуже добре, тому вона дозволяє собі ставити високі ціни на деякі пристрої. Зокрема, на Pro 7 і Pro 7 Plus. Перший гаджет обійдеться вам в 36 000 рублей, а другий - в 45 000 рублів (РРЦ). Втім, якщо постаратися, то можна знайти новинки рівно на 10 000 рублів дешевше, причому з офіційних поставок.

У цьому матеріалі мова тільки про відмінності Pro 7 і Pro 7 Plus.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Якщо говорити про те, яким із двох смартфонів зручніше користуватися, то, звичайно, перше місце займе Pro 7 з компактними розмірами. Гаджет відмінно лежить в руці за рахунок невеликої ширини в 70 мм, а діставати верхню межу екрану стало комфортніше через висоту в 147 мм. Товщина щодо Pro 7 Plus залишилася колишньою - 7.3 мм.

3 мм

Лицьова панель захищена склом 2.5D, а інша частина корпусу виконана з міцного металу. Антени розташували по краю верхнього і нижнього торців. Таке рішення дозволило не тільки використовувати суцільнометалевий корпус, але і надати тильній панелі незвичайний зовнішній вигляд. У скла олеофобним покриття, якість вище середнього.

У скла олеофобним покриття, якість вище середнього

У продажу MEIZU Pro 7 доступний в трьох колірних рішеннях: золотом (тильна панель, а «обличчя» біле), чорному і червоному ( «особа» чорне). Звичайно, найбільш виграшно виглядає смартфон в червоному - раджу придивитися саме до такого кольору: зараз на ринку панують чорно-білі пристрої, що сумно.

На дотик задня кришка шорстка, з рук не вислизає. За час тестування жодної подряпини не з'явилося - міцний малюк. До речі, зі складанням все також добре. Не те що мою Apple iPhone 8 Plus, у якого вже стала люфтіть нижня частина передньої панелі.

На лицьовій частині MEIZU Pro 7 - датчики, камера, індикатор пропущених подій, розмовний динамік. Спікер гучний, звучить чисто, тембр ближче до низьких частот.

Спікер гучний, звучить чисто, тембр ближче до низьких частот

Знизу - стандартна механічна кнопка з вбудованим сканером відбитків пальців. Спрацьовує на торкання «Назад».

Спрацьовує на торкання «Назад»

На нижньому торці - гучномовець, роз'єм Type-C, мікрофон і роз'єм для навушників 3.5 мм. А на верхньому - самотній додатковий мікрофон.

А на верхньому - самотній додатковий мікрофон

Кнопка живлення і клавіша-гойдалка регулювання гучності - справа, зліва - металевий слот під дві сім-карти формату nano. Для карти пам'яті місця не знайшлося - це ж нікому не треба? ..

Для карти пам'яті місця не знайшлося - це ж нікому не треба

Зі зворотного боку розташовані два модулі камер. Вони виступають на частки міліметра. Поруч - двоколірна спалах. Нижче - другий екран. Про нього я докладно розповів в матеріалі про Pro 7 Plus .

Про нього я докладно розповів в   матеріалі про Pro 7 Plus

На мій суб'єктивний погляд, дисплейчик майже марний, по крайней мере, до оновлення ПЗ, де повинні з'явитися всі повідомлення з докладною інформацією.

На мій суб'єктивний погляд, дисплейчик майже марний, по крайней мере, до оновлення ПЗ, де повинні з'явитися всі повідомлення з докладною інформацією

Meizu Pro 7 і pro 7 Plus

Meizu Pro 7 і pro 7 Plus

Meizu Pro 7 і ASUS Zenfone 4

Meizu Pro 7 і ASUS Zenfone 4

Meizu Pro 7 і Apple iPhone 8 Plus

Meizu Pro 7 і Apple iPhone 8 Plus

Meizu Pro 7 і Huawei P10 Plus

До змісту >>>

дисплей

У MEIZU Pro 7 використовується екран, діагональ якого становить 5.2 дюйма. Фізичний розмір дисплея Pro 7 - 70.5х125 мм, рамка зверху - 16 мм, знизу - 16.5, праворуч і ліворуч - близько 3 мм. Присутній покриття антивідблиску.

Роздільна здатність дисплея MEIZU Pro 7 - FullHD, тобто 1080x1920 точок, щільність - 423 пікселя на дюйм. Матриця виготовлена ​​компанією Samsung - SuperAMOLED. Так званий ефект Pentile зовсім непомітний, щільність вирішує!

Максимальна яскравість білого кольору - 340 кд / м2 (офіційні дані - 350). Контрастність - 10 000: 1.

Біла лінія - та мета, якої ми намагаємося досягти. Жовта лінія - фактичні дані екрану. Ви можете бачити, що ми знаходимося практично безпосередньо над цільової кривої при значеннях від 0 до 100%. Це означає, що при кожному значенні зображення кілька пересвічений. Жовта лінія - фактично середня кількість червоного, зеленого і синього.

Середнє значення гами ідеальне - 2,18.

Судячи з графіком рівнів, синій колір в надлишку, а червоний в нестачі.

Температура не "стрибає».

Судячи по діаграмі, отримані дані НАБАГАТО перевищують трикутник sRGB, особливо в зоні зеленого кольору.

Практично всі крапки сірого розмістилися поза радіусом DeltaE = 10, що свідчить про те, що в сірих кольорах будуть присутні інші відтінки.

Кути огляду максимальні, під певними нахилами екрану картинка злегка зеленить.

В налаштуваннях можна вибрати один з чотирьох режимів: адаптивний, стандартний, фото і повнокольоровий. Я тестував перший режим.

Я тестував перший режим

Різні режими екрану

Про додаткове екрані читайте в матеріалі Pro 7 Plus.

акумулятор

У цій моделі використовується незнімний акумулятор ємністю 3000 мАг (літій-полімерний). Виробник не приводить ніяких офіційних цифр.

Смартфон спокійно «живе» повний світловий день (для зими актуальніше писати «до 20 - 22 годин») з усіма включеними сервісами та додатками.

Якщо тестувати тільки відтворення відео (HD, максимальна яскравість), то смартфон сідає через 15 годин. Це дуже хороший показник. Наприклад, Pro 7 Plus «крутить» цей же ролик близько 13 годин. З іграшками Pro 7 також все добре - більше 7 годин.

У комплекті ви знайдете швидку зарядку, тому 100% заряду MEIZU Pro 7 отримає приблизно за годину з невеликим.

комунікаційні можливості

Тут приблизно така ж ситуація, що і з Pro 7 Plus: підтримка LTE Cat 6 Band 1/3/5/7/20, дві сім-карти. В даному випадку Wi-Fi не «бачить» стандарт АС, а в навігації немає BDS. Чіп NFC і раніше відсутня. Прийом сигналу стабільний, проблем не помітив. Чутливість пристойна.

пам'ять

Оперативної пам'яті в моделі Pro 7 4 ГБ LPDDR4 з оптимізованим енергоспоживанням. Швидкість середня - 4500 МБ / с. Вбудованої пам'яті тільки 64 ГБ, причому карту пам'яті сюди поставити не можна. Швидкість читання - 196 МБ / с, а записи - 228 МБ / с. Треба зауважити, що швидкість вбудованої пам'яті eMMC Pro 7 вище, ніж швидкість UFS пам'яті в Pro 7 Plus. Або глюк додатки, або «кривий» зразок Pro 7 Plus.

камери

У вступі я написав, що в цьому матеріалі розповім тільки про відмінності Pro 7 і Pro 7 Plus. Камери абсолютно однакові, тому відправляю вас до огляду Pro 7 Plus в розділ « камери ».

Камери абсолютно однакові, тому відправляю вас до огляду Pro 7 Plus в розділ «   камери   »

До змісту >>>

продуктивність

Смартфон Pro 7 оснащений не найбільш новим і не самим спритним чіпсетом MediaTek Helio P25. Проте, він створений по 16 нм технології з FinFET транзисторами, ядер 8, а тактова частота кожного - до 2.5 ГГц. За графіком відповідає ARM Mali-T880. Крім того, варто відзначити, що в Pro 7 використовується технологія Imagiq для обробки фотографій і відео. Вона дозволяє робити відео більш стабілізованою (цифровий «стаб»), зменшувати шуми, покращувати якість кінцевого результату.

У тесті Antutu смартфон набирає 65 000 балів, що цілком нормально. Це зовсім не рекорд, однак процесор без праці запускає майже всі іграшки. Глюки, гальма і мікролаги відсутні.

З точки зору програмного забезпечення тут все спокійно: Google Android версії 7, оболонка Flyme 6.1.3.0G. Фірмовий UI мені не дуже подобається через занадто простого дизайну і малої кількості цікавих фішок. Мені здається, простіше відмовитися від Flyme на користь «голого» Android, враховуючи, що «з коробки» ви все одно не отримуєте Google сервіси, так як для початку їх треба знайти в місцевому AppStore, а потім інсталювати. До речі, якщо зайти в Google Play - Налаштування, то в розділі «Сертифікація пристрої» буде написано «Не сертифіковане».

До змісту >>>

Мультимедіа

Динамік Pro 7 для виведення музики звучить трохи тихіше, ніж динамік Pro 7 Plus. До того ж він не такий басовитий. Що стосується музичної складової, то вже традиційно MEIZU в своїх топових апаратах пропонує окремі ЦАПи. На цей раз це 32-бітний Cirrus Logic CS43130 з вбудованим підсилювачем для навушників. Він забезпечує:

  • Вихідну потужність до 30 мВт на канал при навантаженні 32 Ом або ж до 5 мВт на канал при навантаженні 600 Ом!
  • Динамічний діапазон 130 Дб
  • Коефіцієнт нелінійних спотворень + шум -108
  • Частоту дискретизації 384 кГц

Звук щодо гучний, по крайней мере, великі «вуха» повинен розгойдувати. Хороша якість. Втім, щось незвичайне виділити не можу.


висновок

Як завжди, до якості виконання претензій ніяких немає: добротний металевий смартфон зі зручним хватом і приємними матеріалами - це основні переваги Pro 7.

До плюсів також можна віднести матрицю SuperAMOLED, камери, швидкодія і спритний інтерфейс, музичний чіп.

Якщо говорити про недоліки, то їх майже немає, але тільки якщо купувати смартфон MEIZU Pro 7 за 27 000 - 30 000 рублів. В іншому випадку варто говорити про відсутність NFC, оптичної стабілізації в камері, про простий діафрагми f / 2.0, що не самому вдалому розташуванні додаткового екрану і його функціональності.

Однак в цілому Pro 7 - хороший апарат для любителів AMOLED і подвійних камер.

конкуренти:

  • Honor 9. Вартість починається від 22 000 рублів. Усередині 4/64 ГБ пам'яті, дві камери, акумулятор на 3200 мАг і 8 ядер від Huawei;
  • Xiaomi Mi6. Ціна - 30 000 рублів. Крутий гаджет, майже поза конкуренцією;
  • ASUS ZenFone 4. Коштує близько 30 000 рублів. Дві камери - «шірік» і звичайна. Не зовсім підходить через діагоналі екрану;
  • Huawei P10. Можна знайти від 30 000 рублів. Компактний і тонкий смартфон з класною камерою.

Можна навести ще кілька, але вважаю, що і цих цілком достатньо.

При ціні близько 27 000 рублей MEIZU Pro 7 цікавий, проте при більшій вартості над покупкою даного пристрою треба гарненько подумати.

До змісту >>>

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Для карти пам'яті місця не знайшлося - це ж нікому не треба?