Mobile-review.com Огляд смартфона Samsung Galaxy A3 2016 роки (SM-A310F)

  1. Live-фотографії зміст
  2. Технічні характеристики
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. Пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність
  7. комунікаційні можливості
  8. Камера
  9. Програмне забезпечення
  10. враження
  11. Посилання по темі

Live-фотографії

зміст

  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність
  8. комунікаційні можливості
  9. Камера
  10. Програмне забезпечення
  11. враження

Технічні характеристики

  • Android 5.1.1
  • Екран 4.7 дюйма, 1280х720 пікселів (312 ppi), SuperAMOLED, Corning Gorilla Glass 4, з ефектом 2.5D
  • 1.5 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої (10.7 ГБ доступно користувачеві), карти пам'яті microSD до 128 ГБ
  • 4-ядерний процесор Exynos 7578, частота до 1.5 ГГц, графічний співпроцесор Mali T720 MP2
  • Акумулятор Li-Pol, 2300 мАч, відтворення відео - до 14 годин, в 3G або LTE - до 12 годин, в режимі розмови - до 14 годин;
  • Фронтальна камера 5 мегапікселів (f / 1.9), основна камера 13 мегапікселів (f / 1.9)
  • NFC (для моделей з підтримкою LTE)
  • FM-радіо
  • Дві nanoSIM-карти, замість однієї SIM-карти можна встановити карту пам'яті до 128 ГБ
  • USB 2.0, BT 4.1, ANT +, 802.11 b / g / n 2,4 ГГц
  • Кольори корпусу золотий / чорний / білий / рожево-золотий
  • Датчики - акселерометр, геомагнітний датчик, датчик Холла, датчик наближення, датчик освітленості
  • SAR значення для Європи - 0.29 W / kg (голова), 0.47 W / kg (тіло)
  • Розміри - 134.5x65.2x7.3 мм, вага - 132 грами

Комплект поставки

  • Телефон
  • Зарядний пристрій
  • Скріпка для вилучення лотка SIM-карт
  • Зарядний пристрій
  • Інструкція

позиціонування

А-серія від Samsung створена для середнього сегмента, це вже друге покоління пристроїв, яке отримало приставку 2016, тобто слід очікувати моделей А3 2017, А3 2018 і так далі. Перше покоління стало бестселером продажів, його вибирали не стільки за характеристики, скільки за зовнішній вигляд, матеріали корпусу і загальну якість збірки, а також за марку. Китайські смартфони маловідомих компаній за ті ж гроші можуть запропонувати більший набір характеристик, але матеріали корпусу можуть відрізнятися в гірший бік, час роботи буде не краще, та й в цілому це лотерея. Продажі довели, що велика частина покупців міркує приблизно так і орієнтується на відомі марки, щоб отримати гарантію, а також розуміти, що саме вони купили.

Продажі попередньої моделі А3 показали, що цей апарат вибирають люди, коли їм потрібно рішення з середньою продуктивністю, в першу чергу для дзвінків, SMS, соціальних мереж, а розмір такого апарату дуже важливий, вони не хочуть більшу діагональ екрана, тому що не просиджують годинами в мережі, не грають в тривимірні іграшки годинами. Ще одне побажання, яке висловлювалося, - це час роботи, щоб телефон міг при великому навантаженні протриматися день-два. І в цьому аспекті А3 2015 року виявився вдалим, покупці вважали його простим і надійним, звідси максимальні продажі в своєму ціновому сегменті.

Samsung Galaxy А3 2015

Не обійшлося і без скарг, кому-то не завжди вистачало продуктивності, хтось із молодих користувачів А3 хотів неодмінно запустити гонки з гарною графікою, а швидкість роботи телефону робила ці спроби не кращим заняттям. Всі ці моменти спробували виправити в оновленій моделі 2016 року.

З точки зору позиціонування А3 2016 року також ще орієнтується на молодь і дітей (перший якісний телефон для дорослого життя), тих, хто не шукає велику діагональ і переважно користується телефоном для дзвінків, SMS, інтернету та соціальних мереж, причому без фанатизму і знаходження в них годинами. Те, що цей апарат має мінімальну діагональ для А-серії, а вона дорівнює 4.7 дюйма і її можна порівняти з iPhone, говорить також про те, що більшість споживачів такий форм-фактор сприймає на ура, а розмір їх радує. Це дуже непогане рішення для повсякденного використання звичайними споживачами, тими, хто не має якихось захмарних запитів. У ньому є кілька недоліків, які випливають із сценаріїв використання, і в рамках огляду ми зупинимося на них докладніше.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Вся А-серія побудована з одних і тих же матеріалах, виглядають моделі однаково, повторюються навіть колірні рішення. Різниця тільки в їх розмірах, які випливають з діагоналі екрану, товщина корпусів при цьому для всіх однакова.

Дизайн лінійки безпосередньо запозичений у флагмана компанії - Galaxy S6. Металевий корпус, в якому склом закритий не тільки екран, але і задня панель. Скло має невелике викривлення, це модний в останній рік 2.5D, саме скло - Corning Gorilla Glass 4.

З огляду на, що апарат орієнтований на максимально широку аудиторію, він виходить відразу в чотирьох колірних рішеннях - золотом, чорному, білому, рожево-золотом.

З огляду на, що апарат орієнтований на максимально широку аудиторію, він виходить відразу в чотирьох колірних рішеннях - золотом, чорному, білому, рожево-золотом

Кожен колір має металевий відлив, добре грає на сонці. На задній панелі залишаються сліди від рук, в приміщенні вони добре видно, ті, кому це до вподоби, телефоном будуть незадоволені. Невеликі скоси панелей приємні в руках, але на столі або похилій поверхні вони не створюють ефекту ковзання, апарат непогано лежить.

Невеликі скоси панелей приємні в руках, але на столі або похилій поверхні вони не створюють ефекту ковзання, апарат непогано лежить

Розміри телефону - 134.5x65.2x7.3 мм, вага - 132 грами. Він компактний, добре лежить в руці, і єдиним негативним моментом може стати те, що деякі люди вважають його слизьким. Як правило, це заочне судження, так як навіть в мокрих руках апарат не прослизає. Але можливо, що чиїсь індивідуальні особливості такі, що апарат ковзає. Я такого не спостерігав жодного разу.

Я такого не спостерігав жодного разу

На верхньому і нижньому торці знаходиться по мікрофону, є система шумозаглушення, яка працює добре в галасливих умовах.

Два окремі клавіші регулювання гучності знаходяться на лівому боці, кнопка включення / вимикання - на правій. Там же - слот для двох SIM-карт (nano), замість однієї з них можна встановити картку пам'яті.

На задній панелі можна бачити 13-мегапіксельну камеру, вона виступає над корпусом, що не заважає в житті ні краплі. Поруч - світлодіодний спалах. На нижньому торці - роз'єм 3.5 мм для навушників, а також отвір динаміка.

Датчик наближення і освітленості ви побачите над екраном, а ось під ним - фізична клавіша, з боків - дві сенсорних. У них є підсвічування синього кольору. На жаль, в цій моделі відсутня датчик відбитка пальця, в А5 і А7 цей датчик є. Для тих, хто звик захищати паролем свій апарат, це буде певним незручністю. До датчику звикаєш швидко і потім вже не можеш користуватися апаратами без нього, стає незручно. Якщо у вас не було такого телефону і ви звикли по-старому вводити цифри або графічний ключ, то ви проблеми не відчуєте. Наприклад, моя дочка користується майже рік А3 2015 року, для неї оновлена ​​модель стала зручною, ніяких претензій і проблем. А ось мені без датчика було дуже складно.

Ще один момент - це відсутність світлодіодного індикатора подій, його тут просто немає. Дрібниця, але хотілося б бачити такий датчик, він може стати в нагоді в різних ситуаціях.

До змісту >>>

дисплей

Технічні характеристики екрану наступні: 4.7 дюйма, 1280х720 пікселів (312 ppi), SuperAMOLED, Corning Gorilla Glass 4, з ефектом 2.5D. У своєму класі це один з кращих екранів, нехай у нього і не найвища дозвіл, але з такою діагоналлю його хапає за очі. Дуже цікаво чути скарги на те, що людям не вистачає дозволу такого екрану і воно їм здається невеликим. Це щось психологічне, так як Retina екран на iPhone 6s при тій же діагоналі має порівнянне дозвіл - 1334х750 точок. При цьому якість екрану в А3 2016 року в багатьох аспектах краще, картинка жвавіше і яскравіше.

В А3 2016 року до екрану практично неможливо причепитися, він дуже якісний і у всіх сценаріях використання показує хорошу роботу, будь то читання текстів чи робота на яскравому сонці. Традиційно в налаштуваннях можна встановити різні варіанти відображення квітів (Адаптивний екран, Фільм AMOLED, Фото AMOLED, основний). Ті, хто вважає за краще приглушені, природні кольори, можуть отримати їх. Ті, хто хоче картинку яскравішою, також здатні вибрати її. Це питання вашого вибору, а не обмежень, закладених виробником.

Автоматичне регулювання яскравості працює коректно, я користуюся їй постійно і не відчуваю проблем. З плюсів її використання наголошу на тому, що на вулиці в цьому режимі екран стає читаємо, в ручному режимі яскравість підсвічування обмежена меншими значеннями.

Дисплей в А3 один з кращих на ринку, а в своєму класі не має ніяких прямих конкурентів. За ціну А3 2016 роки ви не можете отримати нічого подібного від інших компаній.

До змісту >>>

акумулятор

У цьому апараті ємність акумулятора - 2300 мАг (Li-Pol). Під час тесту ми завжди дивимося, як довго може крутити відео пристрій (AVI, FullHD, MX Player, максимальна яскравість), А3 2016 року працює до 13.5 годин. І цей результат цілком порівнянний з тим, що ми отримали для А5 2016 року, вони поводяться однаково, незважаючи на різну діагональ екрану і ємність акумулятора.

Моя дочка заряджає попередній апарат А3 приблизно раз в два дні, у неї виходить близько 3.5 годин роботи екрану, мінімум голосових дзвінків, але активне спілкування в мережі, перегляд мультиків. І це хороший результат.

Для неї А3 2016 зміг забезпечити замість двох три дні роботи. Тобто, сам профіль не змінився, а ось апарат став працювати довше. І це характерно для всієї А-серії 2016 року, її час роботи в різних сценаріях збільшилася, і це дуже помітно.

Також є режим енергозбереження, коли обмежуються підсвічування екрану, частота процесора, в такому режимі багато хто не матимуть проблем з роботою пристрою, але час роботи збільшиться на 20 відсотків як мінімум. У режимі максимального енергозбереження на екрані все забарвлюється в сірі кольори, і апарат навіть при невеликому заряді може забезпечити годинник роботи.

Цей апарат цілком може працювати 2-3 дня у тих користувачів, що є його цільовою аудиторією. Цікава модель, яка довго працює.

До змісту >>>

Пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність

Характеристики чіпсета такі - 4-ядерний процесор Exynos 7578, частота до 1.5 ГГц, графічний співпроцесор Mali T720 MP2. У синтетичних тестах цей процесор показав себе непогано, але очікувано немає ніяких рекордів. Певний виграш в порівнянні з попереднім А3, в якому стояв Snapdragon 410 і він був помітно слабкіше в усіх завданнях, включаючи ігри.

Вбудованої пам'яті в апараті 16 ГБ (10.7 ГБ доступно користувачеві), але також є підтримка карт пам'яті до 128 ГБ.

Оперативної пам'яті 1.5 ГБ, її досить для всіх типових завдань. Хотілося б отримати більший обсяг пам'яті, але це привело б до зростання вартості телефону. Тому пам'ять обмежили, але для такої діагоналі і дозволу пам'яті вистачає за очі. Також ставка була зроблена на те, що типовий користувач такої моделі не запускає десятками важкі додатки. Але навіть якщо він це робить, вони вивантажуються з пам'яті, і ніяких проблем не виникає.

Суб'єктивно А3 в стандартному інтерфейсі працює трохи швидше, ніж А5 і А7. Але в сторонніх програмах старші моделі помітно швидше. Це пов'язано з різними чіпсетами і оптимізацією заліза під різні завдання, настроюванням під різні сценарії використання телефону.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Все досить типово, USB версії 2, є підтримка NFC, Ant +, 802.11 b / g / n тільки в діапазоні 2,4 ГГц (старші моделі працюють в двох діапазонах), BT 4.1, вбудований LTE-модем підтримує LTE Cat.4.

До змісту >>>

Камера

Всі камери в лінійці 2016 року для А-серії однакові, і це непогано, так як забезпечує однакову якість знімків, незалежно від того, який апарат ви вибираєте.

Всі камери в лінійці 2016 року для А-серії однакові, і це непогано, так як забезпечує однакову якість знімків, незалежно від того, який апарат ви вибираєте

Фронтальна камера не має автофокусу, але має роздільну здатність 5 мегапікселів, що непогано, вона світлочутливий (f / 1.9).

Основна камера 13-мегапіксельна, вона схожа за характеристиками на камери, що були у флагмани минулого року, видає гарну якість картинки, в чому ви можете переконатися самі. Основне поліпшення в порівнянні з попереднім сезоном полягає в тому, що і в темряві знімки виходять досить непоганими. Відсутня ряд режимів, які є на флагмани, немає для повного вирішення режиму HDR (тільки для 8 мегапікселів). Але в цілому, камера в порівнянні з попереднім поколінням виросла на голову і задовольнить навіть самого вимогливого користувача.

Приклад відео (MP4, 30 МБ) >>>

До змісту >>>

Програмне забезпечення

Модель вийшла в продаж на Android 5.1.1, але в кінці весни отримає оновлення до Android 6. Всередині ми бачимо полегшену версію TouchWiz, така ж була на Samsung S6, велика частина меню і налаштувань збігається. Ви можете подивитися детальний відео, в якому описуються всі нюанси роботи цієї оболонки.

Ті, хто любить читати, можуть відкрити посилання з описом особливостей TouchWiz в огляді Galaxy S6.

На відміну від топових моделей, тут є вбудоване FM-радіо, що виглядає приємним бонусом.

В цей апарат можна буде завантажити з Samsung App Store такі програми, як S Health, дитячий режим і інші, нехай вони і не встановлені спочатку.

При використанні KNOX ви можете поставити будь-яку програму в двох примірниках, наприклад, встановити на один апарат два мессенджера WhatsApp і використовувати їх для кожної SIM-карти (два номери, два мессенжера). Можна навіть листуватися з самим собою. Рівне той же трюк можна зробити з будь-яким софтом, жоден телефон не дозволяє одночасно працювати з двома мессенджерами на одному апараті з різними номерами, це унікальна фішка від Samsung.


враження

Якість зв'язку відмінне, гучність дзвінка вище середнього, його чутно з одягу або сумки. Вібродзвінок середній за силою. Система шумозаглушення працює добре, до неї також немає ніяких нарікань.

Якщо Galaxy A5 2016 року за ціною можна було порівняти зі старим, але активно продається iPhone 5s, та й моделі виглядають однаково з іміджевої складової, то його маленького побратима треба порівнювати з іншими апаратами. Я сумніваюся, що він може бути порівняний з тим же iPhone, питання не в екрані (він якраз відмінний), а в сприйнятті моделей в цій ціновій групі. Це збалансоване рішення для масового споживача від великої компанії, яка має очікувано гарантовану якість, без сюрпризів.

Тим, хто захоче порівняти А3 2015 і 2016 років, пропоную подивитися наше відео, навіть при помітній різниці у вартості і зовсім іншій естетиці цих апаратів я рекомендую дивитися на А3 2016 року, він принципово іншого рівня з точки зору продуктивності, сприйняття моделі.

Щоб закрити питання, як розрізняються моделі А-серії 2016 року, у нас є окреме відео, де я їх порівнюю і вказую відмінності апаратів.

На ринку в цьому ціновому сегменті є безліч як нових, так і старих моделей. Порівнювати цей апарат з усіма безглуздо, постараюся показати тільки найзначніші моделі, які підпадають під цільову групу, яка розглядає такі смартфони. Почну, мабуть, з Sony Z1 Compact, це досить старий і добре відомий смартфон, в якому діагональ екрану 4.3 дюйма (дозвіл таке ж, але матриця IPS). На мій суб'єктивний смак, екран програє, і сильно, але це можна буде сказати практично про будь-яку модель в цьому класі в порівнянні з А3 2016. З плюсів - колишній флагман чіпсетів Qualcomm Snapdragon 800, 2 ГБ оперативної пам'яті, 21-мегапіксельна камера, якість якої можна порівняти і виграш тільки за рахунок дозволу. Фронтальна камера жахлива, її роздільна здатність - 2 мегапікселя. Можна подивитися в сторону Z3 Compact він входить в нашу категорію за розміром, але ціна помітно вище, він потрапляє в рівень А5.

Можна подивитися в сторону Z3 Compact він входить в нашу категорію за розміром, але ціна помітно вище, він потрапляє в рівень А5

У широкому продажі цей апарат не знайти, але якщо пошукати, то можна виявити за порівнянною або навіть меншою ціною. З мінусів - стара версія Android, необхідність знайти сторонню збірку. Але в цілому, дуже цікаве рішення, плюс є захист від води (з часом може зникнути, це хворе місце для Sony).

Можна поглянути в сторону Huawei P8 Lite, але естетика апарату зовсім інша, він пластиковий, і це дуже відчувається. Екран також гірше, IPS, діагональ 5 дюймів, зате 2 ГБ оперативної пам'яті, 8-ядерний процесор, але маленький акумулятор, який також показує найгірший результат в реальному житті.

При вартості в діапазоні 19-21 тисяча рублів залежно від торгової мережі цей апарат вийшов дуже вдалим. Рекомендована роздрібна ціна - 21 тисяча рублів, все, що нижче, вже можна вважати приємною знижкою. Перші тижні продажів показали, що пристрій користується високим попитом, як і рік тому попередня модель. Мені дуже подобається вся А-серія, але конкретно в цій моделі не вистачає тільки одного - датчика відбитків пальців, тоді б їй ціни не було. Компактна, з хороших матеріалів, з хорошим часом роботи. Але не може ж бути ідеального телефону, так і тут. Для своєї аудиторії це відмінний апарат без жодних знижок і припущень. На нього варто звернути пильну увагу.

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а також цікаві статті, авторські колонки і конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]