Огляд і технічні характеристики ASUS ZenFone 2 ZE551ML

  1. Відеоогляд ASUS ZenFone 2
  2. Дизайн і ергономічність
  3. Камера
  4. дисплей
  5. Технічні характеристики
  6. ПО
  7. висновок
  8. Відеоогляд ASUS ZenFone 2

Зараз в якості основного смартфона у мене використовується Asus ZenFone 2, про який мені є що розповісти. Почну, мабуть, з невеликою передісторії, адже ASUS - не новачок в смартфоностроеніі. Все почалося давно, з ASUS була пов'язана ціла епоха Windows Mobile, але потім компанія в більшій мірі зайнялася комп'ютерами. Був проведений експеримент із Garmin, але якось не пішло. Повертатися в колію смартфоностроенія компанія почала з трансформерами, де смарт вставлялися в планшети. До речі, були серед них і дуже гідні представники, а не просто складові матрьошки.

Відеоогляд ASUS ZenFone 2


Упустимо деякі історичні моменти і перейдемо відразу до 2014 року. У його початку компанія показала окрему лінійку смартфонів Zenfone, які відрізнялися хорошою начинкою за реально смішні гроші. Коли у мене на огляді був найбільший - Zenfone 6 , Я прийшов до висновку, що за ці гроші він був чи не найкращим вибором. До слова, представники лінійки продовжують продаватися як більш доступні, актуальні, але не менш збалансовані пристрою. та й кеддроід у нас вже тривалий час знімається з використанням ZenFone 5.

Що ж, головне, з чого почну, - це його вартість. Так вийшло, що придбати доступний флагманський смартфон можна декількома способами. Перший - замовити що-небудь з Китаю. Це непоганий варіант, є дуже гідні і цікаві рішення, як OnePlus. Але з кожним роком доступних китайських флагманів стає менше, тому що ноунейм перетворюється в дуже хороший нейм, збільшуються апетити і вартості гаджетів.

Другий спосіб теж хороший - можна розглянути придбання флагманського смартфона минулих років. Навіть деякі моделі 12-13 років до сих пір актуальні. Можна на той же Nexus 5 подивитися, на SGS4 ...

Але якщо ці варіанти не підходять, є вихід. Звичайно ж, я про зенфон 2. Вартість моєї моделі - 300 євро. За ці гроші ви отримуєте топовий мобільний процесор від Intel, 2 ГБ ОЗУ, 13 МП основну камеру і 5 МП фронтальну, 5,5 "IPS-дисплей з роздільною здатністю Full HD, Android 5.0, два слота для SIM-карт з двома (!) радіомодулями, і все це в приємному корпусі. І варто сказати, за час використання смартфон залишив виключно позитивні враження, немає відчуття, що користуєшся компромісом, де все є, але зроблено через одне місце.

Дизайн і ергономічність

Смартфон пластиковий, і, як ми бачили і чули у випадку з LG G3, корпус - "метал лук". Коротше, пластик під метал. Головне - все на місцях, не люфтить і не скрипить, хоча на моєму екземплярі легкі хрустіння трапляються. Сподіваюся, так буде і далі, так як корпус розбірний.

Як і в уже згаданому LG G3, клавіша регулювання гучності розташована ззаду під камерою. Вона не виступає з корпусу, спочатку її важко намацати, треба звикнути до розташування. Кнопка блокування (другий нажімабельний елемент) розмістилася зверху. Вона незручна, іце чи не єдиний недолік, на який я відразу звернув увагу. По-перше, при таких розмірах смартфона не зовсім комфортно тягнутися до верхньої межі. По-друге, ще й до центральної її частини. По-третє, вона досить туго натискається.

Але є і два плюса - коли даєш смартфон кому-небудь, він не натисне випадково на клавішу блокування. Так буває, коли вона збоку. Другий - в компанії явно зрозуміли, що треба запропонувати більш просте рішення для блокування / розблокування і зробили даблтеп. Як в Nokia, HTC і LG. Працює ця функція добре, тільки для блокування треба тапа по статус-бару або ж по незайнятому місця на робочому столі. До слова, розблокувати можна і подвійним тепом уздовж будь-яких сенсорних клавіш управління.

Більш того, є жести, доступні прямо з екрану блокування. Наприклад, намалювавши літеру С, ви відкриєте камеру. Причому можна вибрати, яку, якщо у вас їх декілька. Та й взагалі, на будь-який з доступних жестів, а їх 6, можна повісити будь-який додаток, навіть стороннє.

В іншому по розташуванню все стандартно. Єдині сюрпризи - під кришкою. Тут АКБ, але замінити самостійно її вийде. Також тут слоти для карти пам'яті і двох СІМ-карт. Круто те, що в смартфоні встановлено два радиомодуля, перший слот підтримує будь-які стандарти, аж до LTE CAT4, другий - тільки 2G. Зате під час розмови вам зможуть додзвонитися на другий номер.

Зате під час розмови вам зможуть додзвонитися на другий номер

По зручності використання цей смартфон досить гарний, але не забувайте -у нього 5,5 "дисплей. Якщо ви ніколи не користувалися фаблет, спочатку спробуйте. В іншому задня кришка повторює форму долоні, а матеріал не слизький, з руки не норовить вискочити.

Камера

Камера

Почну з маленького недоліку - камера нітрохи не втоплена в корпус, треба бути акуратним, щоб не подряпати об'єктив. В цілому для своєї вартості у нас дуже хороший варіант для любителів фото. При максимальному дозволі в 13 МП фотографії виходять з правильним співвідношенням сторін - 4: 3. Якість фото днем ​​більш ніж прийнятне. Я із задоволенням фотографував на ZenFone 2 в Парижі для особистої фотоколекції. У камері є безліч налаштувань і режимів, радує, що найкорисніші самі пропонують себе в потрібний момент. Наприклад, якщо є потужний контрової світло, камера запропонує включити HDR. Він, до речі, вельми православний, так як робить до 5 знімків в різних експозиціях і склеює їх в одну фотографію.

Приклади без HDR і з ним

На презентації наголошували на нічному режимі - мовляв, тут рівних зенфону немає. Як би там не було, красиву фотографію одержати не вийде, буде багато шумів, але дійсно, там, де інші показують просто чорний екран, тут щось є. Може кому-небудь така функціональність і стане в нагоді.

Приклади фото з основної камери

Приклади фото з фронтальної камери

Приклад відео в 1080p

Приклад відео в 720p зі стабілізацією

дисплей

Як я сказав у вступі, в установлений 5,5 "IPS-екран з роздільною здатністю 1920 х 1080 пікселів. Щільність пікселів - 414 на дюйм, що краще, ніж в iPhone 6. Матрицю справила компанія Sharp. Звичайно ж, я не можу сказати, що це найкращий дисплей, який я бачив, але він хороший. Краще, ніж був у флагманському LG G2, і тим більше - ніж в Nexus 5. Кути огляду максимальні з усіх боків, відмінний білий колір, а ось чорний в темряві трохи сіріє. Але далеко не так, як у згаданих вище моделях. Asus каже, що вони домоглися мінімальної затримки відгуку дисплея - 60 мс. На жаль, для Android немає нормальних барабанів, щоб потестить, тільки для Samsung в їхньому фірмовому магазині.

Як завжди у випадку з IPS-дисплеями, я роблю акцент на склі - продавлюється воно і пливуть чи розлучення. Для такої діагоналі це особливо актуально. Тут у зенфона на подив все добре. Я очікував, що при натисканні попливуть фіолетові смуги, але немає, все надійно. До слова про надійність - краштест я проводити не буду, але колишній у мене на огляді Zenfone 6 навернувся дуже боляче прямо склом на асфальт.

Технічні характеристики

Тут-то і криються основні відмінності Asus ZenFone від інших флагманів. Усередині встановлений процесор Intel Atom Z3560 і графіка PoverVR G6430. Оперативної пам'яті в моєму екземплярі 2 ГБ, але є також версія з таким же процесором і 4 Гб оперативної пам'яті. Вбудованої пам'яті - 16 ГБ, може бути до 64. Є слот для карт пам'яті. Все це разом дозволяє робити зі смартфоном все що завгодно. Танки, наприклад, йдуть дуже плавно, але графіка не така, як на iOS. На жаль, я не бачив її ні на одному андроїд.

Результати бенчмарка Antutu показали, що смартфон знаходиться приблизно на одному рівні по продуктивності з SGS5 і Mate 7, що дуже добре. Тут варто зазначити, що більшу частину часу ми працюємо не з іграми або іншими ресурсоємними завданнями, а з інтерфейсом і звичайними додатками. І тут все взагалі шикарно - смартфон не підвисає, не замислюється і працює дуже спритно.

  • Розміри: 152,5 x 77,2 x 10,9 мм.
  • Вага: 170 г.
  • Операційна система: Android 5.0 Lollipop.
  • Процесор: Intel®Atom ™ Z3560 / Z3580 (1,8 / 2,3 ГГц)
  • Графіка: PoverVR G6430.
  • Дисплей: IPS, 5,5 ", 1920 × 1080 пікселів, 403 ppi
  • Пам'ять: 16, 32, 64 ГБ флеш, є слот для карт пам'яті Micro SD
  • ОЗУ: 2/4 ГБ.
  • Камера: основна - 13 МП, запис відео в 1080p, фронтальна - 5 МП.
  • Бездротові технології: Wi-Fi, Bluetooth 4,1
  • Інтерфейсні роз'єми: 3,5 мм гніздо для навушників, Micro USB 2.0.
  • Акумулятор: Li-Pol акумулятор 3000 мАг.

ПО

Я користувався смартфоном деякий час і з першого дня зрозумів - Asus ZenUI вигідно відрізняється від більшості лончер. Саме лончер, тому що його можна встановити на будь-який Android-пристрій. Версія ОС 5.0 і всі фішки звичайного Android, який ми так любимо, збережені. А до них додані ще деякі можливості. Тут варто додати ось що. На мій подив, ZenUI в Google Play має більш високий рейтинг відгуків користувачів, ніж NOVA і APEX. І це при більш ніж 5 млн. Завантажень! Тому я вирішив розібратися, що й до чого, і ZenUI дійсно хороший. Він не перевантажений всяким трешем і має відмінний набір функцій, як і личить просунутому лончер. Можна міняти розміри сітки додатків в меню, приховувати непотрібні, по-всякому їх сортувати, змінювати ікон-паки (причому завантажувати будь-які з Google Play) і робити багато чого іншого. Думаю, я зроблю окремий огляд ZenUI.

висновок

Друзі, бувають смартфони, які я можу сміливо радити вам, а не просто констатувати факт того, що вони хороші. Сьогодні важко випустити поганий смартфон, тому що тоді інші гравці тебе просто розчавлять. Але зробити хороший смартфон, в якому все зібрано в відмінному балансі і за прийнятні гроші, ще складніше.

Тому, якщо ви збирали на дорогий смартфон, не переставайте - вони все непогані. Але якщо ви не збираєтеся витрачати все і думаєте, на чому заощадити в новому смартфоні, я рекомендую не йти на компроміс, по крайней мере, поки акція щедрості тайванців не закінчилася.

Відеоогляд ASUS ZenFone 2


Відеоогляд ASUS ZenFone 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.