Огляд UMIDIGI A3 - смартфона за 5 000 рублів з чистим Android

  1. Зміст UMIDIGI відзначилася в цьому році випуском відразу кількох вдалих моделей в середньому...
  2. Комплектація і зовнішній вигляд
  3. Екран і звук
  4. продуктивність
  5. автономність
  6. Камера
  7. Програмне забезпечення
  8. підсумки

Зміст

UMIDIGI відзначилася в цьому році випуском відразу кількох вдалих моделей в середньому ціновому сегменті. Однак любителі самих бюджетних рішень теж не залишилися без подарунка. Для них напередодні Нового року надійшов у продаж смартфон UMIDIGI A3, який коштує всього трохи більше 5 000 рублів, але при цьому відмінно виглядає і справляється з усіма мобільними завданнями.

До змісту ↑

Технічні характеристики

Корпус Метал, пластик, скло Дисплей 5,5 дюйма, 1 440 × 720 пікселів, IPS Платформа Процесор MT6739, відеопроцесор PowerVR GE8100 Оперативна пам'ять 2 ГБ Вбудована пам'ять 16 ГБ, можливість установки карт пам'яті до 256 ГБ Камери Основна - 12 Мп і 5 Мп ; фронтальна - 8 Мп Зв'язок Роздільний слот для двох nanoSIM і карти пам'яті microSD
4G LTE: B1 (2 100), B2 (1 900), B3 (1 800), B4 (1 700/2 100 AWS 1), B5 (850), B7 (2 600), B8 (900), B12 ( 700), B13 (700), B17 (700), B19 (800), B20 (800), B38 (TDD 2 600), B40 (TDD 2 300), B41 (TDD 2 500)
3G: B1 (2 100), B2 (1 900), B5 (850), B8 (900), B10 (1 700)
2G: B2 (1 900), B3 (1 800), B5 (850), B8 (900) Бездротові інтерфейси Wi-Fi 802.11 a / b / g / n 2,4 / 5 ГГц, Bluetooth 4.0, GPS, ГЛОНАСС, A-GPS Слоти розширення аудіороз'єм 3,5 мм, microUSB, microSD (до 256 ГБ) датчики Акселерометр, сканер відбитків, геомагнітний датчик, датчики наближення, освітленості Операційна система Android 8.1 Oreo Акумулятор 3 300 мА · год (незнімний) Габарити 147,2 × 68,8 × 8,5 мм Маса 190 г

UMIDIGI A3 побудований на платформі MediaTek MT6739, яка призначена для використання в бюджетних пристроях. Цей чіп включає в себе процесор з чотирма ядрами Cortex-A53, що працюють на частоті 1,5 ГГц. За графіком відповідає прискорювач PowerVR GE8100, максимальна частота якого становить 570 МГц. Він підтримує екрани з роздільною здатністю до 1 440 × 720 пікселів.

Він підтримує екрани з роздільною здатністю до 1 440 × 720 пікселів

У смартфоні встановлено тільки 2 ГБ оперативної пам'яті, що, зрозуміло, дещо обмежує можливості роботи в режимі багатозадачності. Об'єм вбудованої пам'яті становить 16 ГБ, з яких користувачеві доступно лише близько 10. Зате в UMIDIGI A3 є окремий слот, в який можна встановити додаткову карту пам'яті об'ємом до 256 ГБ, не відмовляючись при цьому від другої сім-карти.

Зате в UMIDIGI A3 є окремий слот, в який можна встановити додаткову карту пам'яті об'ємом до 256 ГБ, не відмовляючись при цьому від другої сім-карти

Телефон може похвалитися роботою з декількома системами геопозиционирования, яка дозволяє йому швидко знаходити супутники навіть в приміщенні. В наявності двохдіапазонний Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth 4.0 і повний комплект всіх необхідних сенсорів.

До змісту ↑

Комплектація і зовнішній вигляд

Комплектація і зовнішній вигляд

У коробці з UMIDIGI A3 ми виявили тільки зарядний пристрій, кабель і захисний пластиковий чохол. На екран смартфона наклеєна захисна плівка.

На екран смартфона наклеєна захисна плівка

Комплектний чохол виконаний з чорного пластика, що імітує шкіру. Він досить щільний, щоб захистити пристрій від подряпин і ударів, але майже не збільшує його товщину. Смартфон в ньому виглядає солідно і набагато дорожче своєї вартості.

Смартфон в ньому виглядає солідно і набагато дорожче своєї вартості

Основну частину лицьової поверхні займає дисплей. Він має співвідношення 18: 9 і досить тонкі рамки з боків. Ненависна багатьма чубчик у верхній частині відсутній.

Ненависна багатьма чубчик у верхній частині відсутній

Над екраном розмістилися фронтальна камера, розмовний динамік, датчик наближення і освітлення. Крім того, тут є індикатор подій, який вміє світитися трьома кольорами.

Крім того, тут є індикатор подій, який вміє світитися трьома кольорами

Задня кришка смартфона зроблена з глянсового пластика, який намагається видати себе за скло. Виходить не дуже: зовнішній вигляд не такий ефектний, зате дуже схожа любов до відбитків. Тому використовувати UMIDIGI A3 краще все ж в чохлі.

Тому використовувати UMIDIGI A3 краще все ж в чохлі

Блок камери розташований в лівому верхньому кутку, під ним - світлодіодний спалах. Сканер відбитків пальців розмістився по центру. Інші органи управління традиційно займають місце на правій грані.

Інші органи управління традиційно займають місце на правій грані

Каркас виготовлений з металу, що рідко зустрічається в смартфонах цього цінового діапазону. Його сріблястий колір сподобається, можливо, не всім, зате міцність не викликає ніяких сумнівів.

Його сріблястий колір сподобається, можливо, не всім, зате міцність не викликає ніяких сумнівів

Нижня межа смартфона містить роз'єм microUSB для підзарядки і обміну даними, гніздо для підключення навушників, мікрофон і зовнішній динамік.

В цілому за зовнішній вигляд і складання UMIDIGI A3 можна поставити хорошу оцінку. Чи не багато пристроїв в ціновій категорії до 100 доларів можуть похвалитися такою якістю матеріалів і добротністю. Особливо вразив металевий каркас, який хоч і надає смартфону додаткову вагу, зате вселяє віру в його надійність і довговічність.

До змісту ↑

Екран і звук

Екран і звук

У UMIDIGI A3 встановлений екран з діагоналлю 5,5 дюйма і здатністю 1 440 × 720 пікселів, щільність становить 293 пікселя на дюйм. Шрифти виглядають досить разом, ступінчастості на градієнтних переходах не спостерігається.

Шрифти виглядають досить разом, ступінчастості на градієнтних переходах не спостерігається

Дисплей смартфона демонструє яскраву картинку з хорошою контрастністю і широкими кутами огляду. Баланс білого виставлено коректно, передача кольору правильна, спотворення і засвітки по краях екрану відсутні. Діапазон зміни яскравості достатній для комфортного використання пристрою як при тьмяному штучному світлі, так і на вулиці під променями сонця.

Звук зовнішнього динаміка відрізняється дуже високою гучністю. На максимальному рівні цей смартфон кричить так, що ви зможете почути сигнал виклику навіть в самому шумному місці. А ось з якістю не склалося: відтворення музики не доставляє особливого задоволення.

Зате при підключенні навушників картина повністю перетворюється. UMIDIGI A3 видає не тільки гучний, але і досить якісний для своєї цінової категорії звук.

До змісту ↑

продуктивність

Як ми вже зазначили вище, UMIDIGI A3 побудований на платформі MediaTek MT6739, яка спеціально призначена для бюджетних смартфонів. Гаджет демонструє достатній рівень продуктивності для вирішення базових завдань, але не більше.

Якщо порівнювати результати сістетіческіх тестів UMIDIGI A3 з сучасними флагманами, то можна впасти у зневіру. Однак насправді все не так погано. Смартфон справляється з основними мобільними завданнями, в тому числі серфінгом в мережі, спілкуванням в чатах, відтворенням відео і аудіо. Так, пристрій іноді на секунду-другу замислюється, а перемикання між ресурсоємними додатками не відбувається так швидко, як хотілося б. Але в цілому швидкодію UMIDIGI A3 не викликає роздратування.

На даному смартфоні можна запускати навіть вимогливі ігри. Ми спробували, ні на що хороше при цьому не сподіваючись, пограти в PUBG. Яке ж було наше здивування, коли гра не тільки запустилася (з мінімальними налаштуваннями графіки, зрозуміло), але і продемонструвала цілком комфортне число кадрів в секунду. При цьому нагрів гаджета залишався в межах норми навіть після півгодинного сеансу гри.

До змісту ↑

автономність

У UMIDIGI A3 встановлена ​​батарея на 3 300 мА · год. У комплексі з малопотужним процесором і невеликим екраном це забезпечує непоганий рівень автономності.

На додаток до стандартного тесту батареї програмою Geekbench ми перевірили швидкість розряду при повноекранному перегляді відео з YouTube. При середньому рівні яскравості і гучності батарея пристрою сідає на 10% за 33 хвилини. Непоганий результат.

В цілому, можна зробити висновок, що при звичайному режимі використання батареї UMIDIGI A3 точно вистачить на 1-1,5 дня. Від смартфона за цю ціну важко вимагати щось більше.

До змісту ↑

Камера

Камера

Дешеві китайські смартфони від своїх брендових побратимів завжди відрізнялися якістю фотозйомки. Однак з плином часу грань стає все тонше і тонше. Особливо це видно на прикладі ультрабюджетніка UMIDIGI A3.

Особливо це видно на прикладі ультрабюджетніка UMIDIGI A3

Подивіться на тестові фотографії в галереї нижче. Можете покликати по ним, щоб побачити збільшене зображення. А тепер відкрийте огляд Xiaomi Mi 8 Lite , В якому є знімки, зроблені в тих же самих місцях. Різниця є, безсумнівно, але так чи вона значна?

На нашу думку, при нормальному освітленні UMIDIGI A3 здатний видавати фотографії, мало чим поступаються среднебюджетной смартфонам. Чого, однак, не скажеш про вечірні знімки. Тут відмінності видно неозброєним поглядом, і вони не на користь UMIDIGI A3.

До змісту ↑

Програмне забезпечення

В якості операційної системи в смартфоні використовується Android 8.1 Oreo. Розробники залишили її практично в первозданному вигляді, так що любителі голого Android повинні бути задоволені.

Єдине корисне нововведення - можливість розблокування за допомогою розпізнавання особи користувача. Ми залишимо за кадром міркування про те, наскільки дана функція безпечна. Відзначимо тільки, що в UMIDIGI A3 вона працює. І після періоду звикання багато користувачів напевно прийдуть до висновку, що такий спосіб розблокування навіть зручніше звичного сканера відбитків.

За час тестування смартфон отримав кілька оновлень прошивки, що поліпшують роботу камери і виправляють дрібні помилки. Хочеться вірити, що служба підтримки UMIDIGI буде продовжувати в тому ж дусі і коли-небудь операційна система смартфона буде оновлена ​​на Android Pie.

До змісту ↑

підсумки

В ході тестування UMIDIGI A3 добре себе показав у ролі недорогої робочої конячки, яка здатна задовольнити запити невимогливих користувачів. Це одна з найбільш вдалих моделей в своїй ціновій категорії, при створенні якої виробник знайшов розумний компроміс між економією і якістю.

Плюси UMIDIGI A3

  • Хороший зовнішній вигляд, міцний металевий каркас.
  • Якісний чохол в комплекті.
  • Наявність окремого слота для карти пам'яті.
  • Гучний звук зовнішнього динаміка.
  • Непогане для своєї категорії якість знімків в денний час.
  • Чистий Android Oreo.
  • Низька ціна.

Мінуси UMIDIGI A3

  • Мазка задня кришка, який виступає блок камери.
  • Слабка продуктивність.
  • Погані знімки в портретному режимі.

На момент написання статті вартість UMIDIGI A3 в офіційному магазині на AliExpress становить 5 534 рубля.

купити

Автор висловлює подяку компанії UMIDIGI за надане для тестування пристрій.

Різниця є, безсумнівно, але так чи вона значна?