OnePlus 5T: "вбивці флагманів" витягли екран і переробили камеру

Компанія OnePLus представила в Нью-Йорку свій черговий флагманський смартфон, покликаний конкурувати з топовими моделями Samsung і Apple за рахунок більш доступної ціни. OnePlus 5T за більшістю характеристик повторює випущений раніше в цьому році OnePlus 5 , Проте отримав інший дизайн.

випущений раніше в цьому році OnePlus 5

Перше, що кидається в очі при погляді на новий смартфон - "витягнутий" за останньою модою екран пропорцій 18: 9 (2: 1) з дуже вузькими рамками. Діагональ - 6 дюймів, дозвіл - 2160 на 1080 пікселів, технологія матриці - Optic AMOLED. Спереду пристрій найбільше нагадує новий флагман Huawei - Mate 10 Pro ( читайте за цим посиланням його повний огляд ), Де теж встановлений "високий" екран і рамки зведені до мінімуму.

Співвідношення екрану до загальної площі передньої панелі смартфона зросла з 73% у OnePlus 5 (там екран був 5,5-дюймовий) до 80% у OnePlus 5T, при цьому габарити трубки майже не збільшилися. Але довелося внести інші зміни, яке може сподобатися не всім: від кнопки "Додому" відмовилися, а дактилоскопічний сенсор перенесли на задню панель.

OnePlus 5T работат, як і попередник, на платформі Qualcomm Snapdragon 835 (4 ядра Kryo на частоті 2,45 ГГц, ще чотири - на 1,9 ГГц) і випускається в двох варіантах: з 6 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам'яті, і в версії 8/128 ГБ. Слота для карт microSD у смартфона немає, але від аналогового аудіороз'єму розробники відмовлятися не стали. На відміну від багатьох інших новітніх флагманських смартфонів, OnePlus 5T не володіє захистом від занурення в воду. Крім того, акумулятор новинки має досить скромну для флагмана з великим екраном ємність - 3300 мА * ч. Підтримується швидка зарядка Dash Charge - виробник обіцяє, що за півгодини підключення до адаптера харчування смартфон отримає достатньо енергії, щоб опрацювати цілий день.

Єдина зміна в характеристиках порівняно з OnePlus 5 стосується здвоєною тилової камери. У попередника вона використовувала той же підхід до формування зображення, що і камера в iPhone 7 Plus або ASUS Zenfone 3 Zoom : Поєднання звичайного і "телефото" -об'ектівов, а також двох сенсорів. У випадку з OnePlus 5 це були 16-мегапіксельний (у об'єктива з апертурою f / 1.7) і 20-мегапіксельний (у "телевика" з f / 2.6) датчики. У OnePlus 5T від "телевика" відмовилися, 20-мегапіксельний модуль (Sony IMX398) отримав такий же ширококутний світлосильний об'єктив, як і 16-мегапіксельний (Sony IMX376K). А застосовується він тепер для підвищення якості зображення під час зйомки при слабкому освітленні. Крім того, тандем з двох камер дозволяє реалізувати розмиття заднього фону на портретних знімках.

Фронтальна камера OnePlus 5T 16-мегапіксельна (сенсор Sony IMX371, пікселі в ньому розміром 1 мкм) з діафрагмою f / 2.0. Крім зйомки Селфі вона використовується для розблокування смартфона. Представники OnePlus повідомили, що спрацьовує ця система в 9 випадків з 10, так що більшість користувачів (окрім, мабуть, потай мріють про iPhone X), швидше за все, продовжать використовувати для біометричної розблокування сканер відбитків пальців.

OnePlus 5T працює на Android 7.1.1 з фірмовою оболонкою Oxygen OS. На жаль, виробник не встиг або не захотів випустити новинку відразу з Android 8.0 Oreo, випущеної Google в кінці літа. Втім, в OnePlus пообіцяли оновити операційну систему до останньої версії "якомога швидше".

Ціна смартфона в США не змінилася - це як і раніше 499 доларів (в Європі - 499 євро) за версію 6/64 ГБ і 559 доларів / євро за 8/128 ГБ. У Росії попередню модель виробника, OnePlus 5, можна купити за ціною від 32 000 рублів (без гарантії виробника) до 39 990 рублів (поставка з офіційною гарантією). Коли в Росії з'явиться (і чи з'явиться взагалі) "офіційний" OnePLus 5T - поки невідомо.

Нагадаємо, OnePlus - це націлений на ентузіастів Android-смартфонів міжнародний бренд компанії BBK Electronics, також володіє брендами Oppo і Vivo. За підсумками 2016 року це дві компанії в сумі завоювали 31,6% китайського ринку ( дані IDC ), Залишивши позаду Huawei (16,4%), Apple (9,6%) і Xiaomi (8,9%). Напередодні в Москві вперше пройшла презентація смартфонів Oppo - в кінці листопада компанія почне продавати в Росії три моделі сімейства Oppo F5 із середньою продуктивністю, "високими" екранами і просунутими селф-камерами. Детальніше про ці новинки ми написали тут .