Порівняння Xiaomi Redmi 5 Plus або Redmi Note 5

  1. Зовнішній вигляд, ергономіка, корпус
  2. дисплей
  3. Залізо
  4. Результати тестів і робота на практиці
  5. Автономна робота
  6. Камера
  7. інше
  8. підсумок

Сьогодні ми порівняємо два дуже схожих пристрої від Xiaomi: Redmi 5 Plus і Redmi Note 5

Сьогодні ми порівняємо два дуже схожих пристрої від Xiaomi: Redmi 5 Plus і Redmi Note 5. Перший апарат з'явився в грудні минулого року в парі з базовою моделлю Redmi 5, а другу модель довелося чекати до квітня.

Чим же все-таки відрізняються ці телефони і виправдана ціна на Redmi Note 5? Чи має сенс переплачувати за новинку, якщо можна взяти Redmi 5 Plus за більш доступною ціною? Спробуємо розібратися і дати об'єктивний рада.

Зовнішній вигляд, ергономіка, корпус

Апарати виглядають майже однаково, відмінності в дизайні і розташуванні елементів можна порахувати на пальцях:

  • Датчики над екраном і вічко фронтальної камери. Вони розташовані в різному порядку;
  • Різниця в масі не перевищує 1 грам - Note 5 трохи важче побратима. У габаритах відмінностей немає;
  • 3,5-мм вхід є у обох моделей. Але у Redmi 5 Plus він знаходиться на верхньому торці, а у Redmi Note 5 - на нижньому. Заради цього з нижньої межі Note 5 прибрали другу решітку, залишивши лише одну (під нею сховали мультимедійний динамік);
  • Кришка Redmi Note 5 виконана з алюмінію, але без пластикових вставок, як і в Redmi 5 Plus, не обійшлося. Різниця в тому, що у Note 5 ці накладки помітно тонше, ніж у соратника. Мабуть, так в Xiaomi позначили приналежність новинки до більш дорогий цінової категорії. Невже не час відмовитися від цих вставок зовсім ?;
  • Основна камера - головна відмінність у зовнішності двох пристроїв. У Redmi 5 Plus встановлено одинарний модуль, а знаходиться він по центру верхньої третини панелі. Для Redmi Note 5 вибрали подвійний модуль і зрушили його у верхній кут. Сканери відбитку пальців знаходяться в одному місці

Як видно, вистачило пальців і однієї руки. Так, ще можна згадати про розмір напису "MI", яка знаходиться внизу на тильній панелі: в Redmi 5 Plus вона трохи крупніше. Інший нюанс - у Redmi 5 Plus більш закруглені кути, ніж у Redmi Note 5. Це стосується як дисплея, так і самого корпусу. Note 5 отримав більш строгі форми, однак неозброєним оком ця різниця запримітити важко.

Але в цілому, Note 5 вирішили зробити в рамках тієї ж дизайнерської концепції, що і Redmi 5 Plus: плавні форми і вигини, широкоформатний дисплей (18: 9) і тонкі рамки навколо нього, наекранной кнопки управління, "витягнутий" вгору корпус.

Обидві моделі доступні в чорному, блакитному, золотистому і блідо-рожевому кольору

дисплей

У цьому відмінностей між моделями немає. Лицьову панель займає великий IPS екран з діагоналлю в 5,99 дюймів і здатністю 2160 на 1080 пікселів.

І в тому, і в іншому випадку ми маємо справу з гарною передачею кольору, високою деталізацією, широким діапазоном яскравості і відмінними кутами огляду. Обидва пристрої підходять для споживання мультимедійного контенту і іграшок.

Обидва пристрої підходять для споживання мультимедійного контенту і іграшок

Залізо

У телефонах працюють 8-ядерні чіпсети, виконані по 14-нм техпроцесу. Однак, в Redmi 5 Plus встановлено вже поступово втрачає актуальність процесор Snapdragon 625 з графікою Adreno 506. А ось в новенькому Redmi Note 5 використовується Snapdragon 636 в парі з відеоприскорювачем Adreno 509. До речі, Xiaomi вперше випускає смартфон на цьому чіпсеті, а значить, в поточному році ми побачимо ще кілька пристроїв на даному процесорі. Тобто можна сказати, що Note 5 оснастили більш передової і актуальною начинкою, ніж грудневий Redmi 5 Plus.

Моделі пропонуються в модифікаціях 3/32 і 4/64 Гб, але Note 5 також продається і у версії з 6/64 Гб на борту. Обидва пристрої передбачають використання карти пам'яті. Слот, правда, поєднаний.

Note 5 працює швидше побратима ще й через більш актуального на сьогодні стандарту оперативної пам'яті. Тут використовується ОЗУ типу LPDDR4X, за рахунок чого телефон миттєво встановлює нові програми та ігри, запускає програми і реагує на команди. З тієї ж причини на фаблет ідеально працює свіжа MIUI 9.5.

Результати тестів і робота на практиці

У легендарному AnTuTu Redmi 5 Plus набирає близько 76 тис. Балів, в той час, як Redmi Note 5 показує результат в 116,5 балів. Різниця відчутна.

І в бойових умовах Redmi Note 5 на голову вище колеги. World of Tanks на максимальних параметрах графіки працює тут при 45-55 fps, зрідка трапляються просідання до 30-35 к / с. А ось Redmi 5 Plus тягне ту ж іграшку при 30 fps. Бувають відрізки, коли можна бачити і 40-45 fps, але трапляються також і просадки до 20 fps.

Для Redmi Note 5 більше підходить статус ігрового смартфона, хоча з самими навороченими іграшками у нього можуть виникнути труднощі. В цілому, новинка могутніше родича прямо зараз і, що для багатьох важливіше, має більший доробок на майбутнє, ніж Redmi 5 Plus.

Автономна робота

Обидва телефони мають батареєю на 4000 мАг. При ідентичних дисплеях і, нехай різних, але однаково енергоефективних чіпсетах, це виливається в дуже схожі показники автономної роботи. Що і підтверджується на практиці:

  • 10 хвилин гри в World of Tanks віднімуть близько 3-4% заряду;
  • півгодини перегляду роликів на YouTube зажадають 6-7% заряду.

Повністю зарядженого телефону Вам повинно вистачити на 1,5 доби. Як і завжди, все сильно залежить від інтенсивності користування і ступеня навантаження на апаратну частину.

В обох випадках можна користуватися функцією швидкої зарядки Quick Charge.

Камера

У цьому, напевно, криється головна відмінність між фаблет. У Redmi 5 Plus в якості основної камери використовується 12-мегапіксельний сенсор і об'єктив з апертурою f / 2.2. А свіжіший Redmi Note 5 може похвалитися подвійним модулем (12 + 5 мегапікселів). Цікавих функцій, режимів і спеціальних булочок досить у обох смартфонів. Ми ж порівняємо якість зйомки і спробуємо зробити об'єктивний висновок.
У цьому, напевно, криється головна відмінність між фаблет

Обидві основні камери чудово справляються зі своїми завданнями в денний час доби. Різниці в якості за великим рахунком немає. Правда, Redmi Note 5 швидше відпрацьовує в режимі HDR - Redmi 5 Plus змушує дочекатися обробки знімка.

Помітна різниця і в перенесенні кольорів. Redmi Note 5 здатний зберегти більше дрібних деталей в світлих ділянках кадру.

Найчастіше у Redmi Note 5 також виходить більш висока різкість. При цьому, якщо порівнювати два знімка на екранах смартфонів, то різниця може бути і не видно. А ось при порівнянні на великому моніторі, де є можливість масштабування, знімок, зроблений на Redmi Note 5, виявляється краще.

Також до переваг більш свіжого Note 5 можна додати зйомку в нічний час доби.

Але є у подвійного модуля Redmi Note 5 і свої недоліки. Ця камера більш агресивно пригнічує шуми, через що межі і різкі переходи на знімку можуть вийти надто згладженими, виглядати неприродно. Якщо в кадр потрапив текст, літери можуть вийти розмитими. У Redmi 5 Plus таких проблем немає.

Також в ході декількох порівнянь виявлено, що Redmi Note 5 іноді робить відтінки більш холодними, а ось у Redmi 5 Plus вони виходять тепліше і більше схожі на натуральні кольори.

Ну, і ефект розмиття, який досягається в Redmi Note 5 за рахунок другої камери, не можна назвати видатним. До якості флагманів в цьому плані потрібно ще підрости.

А ось в режимі запису відео Redmi Note 5 помітно краще побратима. Тут сильно допомагає функція цифрової стабілізації кадру: ролики виходять плавними, будь-які струсу ефективно гасяться. Цього не вистачає Redmi 5 Plus.

З баттла фронтальних камер переможцем теж виходить Redmi Note 5. Тут 13-мегапіксельний сенсор, функція запису відео в 1080p, хороші портретний режим і HDR, а також допоміжна спалах.

інше

Зі звуком в пристроях повний порядок. Він об'ємний, гучний, чистий. Можна покрутити настройки еквалайзера і домогтися в результаті найбільш відповідної якості звучання в залежності від потрібного жанру.

В обох пристроях використовується microUSB 2.0, є вбудований FM-приймач, ІК-порт, навігація по GPS і ГЛОНАСС, Wi-Fi і підтримка LTE. Різниця, хіба що, в версії Bluetooth: у Redmi 5 Plus це версія 4.2, а в Redmi Note 5 - вже версія 5.0.

2, а в Redmi Note 5 - вже версія 5

підсумок

Незважаючи на зовнішню схожість, герої сьогоднішнього огляду грають в різних дивізіонах, чим обумовлена ​​і різниця в ціні на апарати.

Redmi 5 Plus - відмінне сучасне рішення з вельми вдалим дизайном, широкоформатним екраном, хорошою технічною начинкою і актуальною ОС.

А Redmi Note 5 - це по суті той же апарат, але з більш передової технічної складової та цікавою подвійною камерою ззаду. Його варто купувати, якщо:

  • Вам потрібно часто фотографувати і знімати відео вночі;
  • Вам потрібен більш швидкісний HDR режим і / або є потреба в знімках з ефектним розмиванням заднього фону;
  • Для Вас важлива потужність телефону і його доробок у плані продуктивності на майбутнє;
  • Необхідно ідеальне швидкодію і швидкість в установці / Програми, які працюють.

Все-таки апарати дійсно дуже схожі.

У наш магазині ви можете купити Redmi 5 Plus за привабливими цінами, так само як і купити Redmi Note 5 .

У наш магазині ви можете   купити Redmi 5 Plus   за привабливими цінами, так само як і   купити Redmi Note 5

Чим же все-таки відрізняються ці телефони і виправдана ціна на Redmi Note 5?
Чи має сенс переплачувати за новинку, якщо можна взяти Redmi 5 Plus за більш доступною ціною?
Невже не час відмовитися від цих вставок зовсім ?