Представлений смартфон Meizu MX5

Компанія Meizu офіційно розсекретила свій новий флагманський смартфон MX5, який поряд з представленої на початку цього місяця   моделлю Meizu M2 Note   буде в цьому році відстоювати позиції китайського виробника в самих верхніх сегментах ринку смартфонів

Компанія Meizu офіційно розсекретила свій новий флагманський смартфон MX5, який поряд з представленої на початку цього місяця моделлю Meizu M2 Note буде в цьому році відстоювати позиції китайського виробника в самих верхніх сегментах ринку смартфонів.

Як і передбачалося, смартфон Meizu MX5 отримав металевий корпус. Нагадаємо, попереднім апарати компанії задовольнялися лише металевим шасі. Крім того, в порівнянні з торішньою моделлю MX4 Pro новинка виділяється більш продуктивної однокристальної платформою Helio X10 Turbo, до складу якої входить 64-розрядний 8-ядерний процесор, а також графічне ядро ​​PowerVR G6200. Об'єм оперативної пам'яті складає 3 ГБ, як і належить апаратам даного класу, а вбудованої флеш-пам'яті передбачено 16, 32 або 64 ГБ залежно від модифікації.

Смартфон Meizu MX5 важить 149 г, а його товщина складає 7,6 мм, що вже не є рекордним значенням, але все ще вражає.

Діагональ і дозвіл екрану не змінилися - 5,5 дюйма і 1080p, що обіцяє щодо хорошу автономність, враховуючи злегка збільшену ємність акумулятора - 3150 мА · год замість 3100 мА · год у попередника. В основі дисплея лежить панель типу AMOLED з яскравістю 350 кд / кв.м і контрастністю 10 000: 1. За даними виробника, забезпечується охоплення 100% колірного простору NTSC. Крім того, в смартфоні використовується технологія швидкої зарядки mCharge, яка дозволяє всього за 10 хвилин заповнити до 25% заряду батареї. Щоб зарядити акумулятор смартфона від 0 до 60% знадобитися 40 хвилин.

В основній камері смартфона використовується датчик зображення Sony IMX220 дозволом 20,7 Мп (розмір пікселя складає 1,2 мкм), 6-елементний об'єктив з максимальною діафрагмою F / 2.2, лазерний автофокус, спалах на світлодіодах двох різних відтінків і вдосконалений алгоритм обробки зображень DM 3.0. Камера дозволяє знімати відео дозволом 4K в форматі H.265 (HEVC) з кадровою частотою 30 к / с і характеризується швидким автофокусом (на наведення фокуса йде 0,2 с). Лицьова камера побудована на базі датчика зображення роздільною здатністю 5 Мп і об'єктива з максимальною діафрагмою F / 2,0; в числі її особливостей виробник виділяє підтримку режиму сповільненої зйомки відео формату 720p з кадровою частотою 100 к / с.

Апарат розрахований на установку карт формату Nano-SIM (є місце для двох карт SIM) і підтримує мережі 4G. В оснащенні пристрою також варто відзначити адаптери бездротового зв'язку Wi-Fi 802.11ac і Bluetooth 4.0, приймач GPS / ГЛОНАСС, безліч датчиків і сканер відбитків пальців mTouch 2.0.

Смартфон Meizu MX5 поставляється з попередньо встановленою операційною системою Android 5.0 Lollipop і фірмовою оболонкою Flyme 4.5. У Китаї вартість моделі з 16 ГБ пам'яті становить близько $ 290, моделей з 32 і 64 ГБ пам'яті - $ 322 і $ 387 відповідно. Інформації про продажі новинки в інших країнах поки, на жаль, немає.

джерело: phonearena і Meizu