Samsung Galaxy S7 і S7 Edge - огляд і технічні характеристики

  1. Відеоогляд Samsung Galaxy S7 & S7 Edge
  2. Дизайн і ергономічність
  3. дисплей
  4. камери
  5. продуктивність
  6. Технічні характеристики Samsung Galaxy S7
  7. висновки
  8. Відеоогляд Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

На початку минулого року Samsung випустили Galaxy S6 і його версію з вигнутим дисплеєм - GalaxyS6 Edge. Все було добре, поки в другій половині року не з`явилася плутанина в особі Samsung Galaxy S6 Edge +, який представили разом з Note 5. І недавно ясність прийшла, тепер у нас є S7, S7 Edge з 5,5 "дисплеєм, а в серпні вересні ми побачимо Note 6. Звичайно ж, це припущення, але мені вони здаються очевидними. Сьогодні подивимося на першу хвилю Galaxy-флагманів.

Відеоогляд Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

Відеоогляд Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

Дизайн і ергономічність

У дизайні S7 чітко простежуються риси торішніх моделей. S7 схожий на S6, S7 Edge на S6 Edge +, але в житті, при першому ж знайомстві, помічаєш досить серйозні відмінності. По-перше, у всіх моделях скло спереду і ззаду тепер 2,5D (крім місць, де воно 3D, раніше було 2D), через що в руці смартфон відчувається більш зручно. Особливо це стосується S7 Edge , Попередня модель мала чи не гострі грані і прямо врізалася в долоню. Хоча деяким це подобається, але по зручності новинка виграє.

Матеріали залишилися ті самі: скло спереду і ззаду, метал збоку. Розташування елементів також не змінилося, крім кількох моментів. Камера не так сильно випирає, багатьох цей момент напружував, а також з верхньої межі зник ІК-порт. Ось це шкода, раніше можна було побутовою технікою керувати. Хоча в SGS6 Edge + і Note 5 його вже не було.

З точки зору дизайну і ергономіки мені новинки сподобалися. У використанні зручніше виявився звичайний S7, він компактніше і немає помилкових натискань на бічні грані. Але враження від вигнутих країв дисплея в Edge досі залишається, все ж, таке ще мало де зустрінеш. Не сподобалося те, що скло дуже мазке, на ньому постійно видно відбитки і розводи, потрібно протирати. Ну і логотип спереду, доки, сумісного? Я знаю за смартфон якого виробника плачу, а якщо забуду - завжди можу подивитися на задню сторону. Справедливості заради, десь здоровий глузд таки починає брати гору над амбіціями і, по крайней мере для внутрішнього ринку, S7 повинен бути доступний без логотипу на передній панелі. Сподіваюся, не фейк.

Сканер відбитків пальців розташований в клавіші home, як і раніше. За швидкістю спрацьовування він мені сподобався, але Touch ID все ж поступається, помилки трапляються частіше. Всього можна додати до чотирьох відбитків.

Багатьох бентежить відсутність USB Type-C в новинці, але, як на мене, це легко пояснюється. По-перше, самі Samsung понавипускалі всякої всячини для MicroUSB, як павербанкі і Gear VR 2. Перехід означав би несумісність нових флагманів з іншими новими пристроями всередині самої компанії. По-друге, ринок ще не готовий, такий різкий перехід досить згубно позначилася б на рядових обивателів. А так, LG, Huawei і інші виробники підготують грунт і S8 урочисто обзаведеться новим портом в наступному році. А може бути вже Note 6 буде з ним, подивимося.

Але є дві речі, які повернулися до нас прямо з 2014 року, а саме з Samsung Galaxy S5 - слот для карти пам'яті Micro SD і, СПАСІБОВАМОГРОМНОЕ, захист ip68. А це значить, смартфон можна брати з собою в ванну, в басейн, на пляж, під дощ і взагалі куди завгодно. А замість карти пам'яті, якщо необхідно, можна вставити всторую СІМ-карту. Серед A-брендів таке не часто зустрічається, погодьтеся.

дисплей

Звичайно ж, екрани в новинках Super AMOLED, який з кожним роком стає все краще. На відміну від Galaxy S6 і S6 Edge, нове покоління отримало поділ по діагоналі між звичайним S7 і S7 Edge. У першого дисплей має діагональ 5,1 ", у другого - 5,5". Дозвіл у обох QHD, або 2560х1440 точок.

Про якість багато говорити не доводиться, воно тут шикарне, правда, як і в випадку з S6, у звичайного S7 при максимальних кутах відхилення, скло переливається зеленими і фіолетовими тонами. З Edge таких приколів немає. Не знаю, чому так не зробили раніше, але тепер, нарешті, на дисплеї може відображатися інформація навіть у заблокованому стані. Називається ця функція Always On. Чому таке було на Nokia з незапам'ятних часів, коли про Amoled-дисплеї ще ніхто не чув, а Samsung собі тільки зараз це впровадив? Адже Super AMOLED просто таки створений для подібних фич, коли на дисплеї можуть відображатися лише окремі пікселі, не включаючи при цьому весь дисплей. Природно, енергія витрачається тільки на ті пікселі, які активні. Так, на заблокованому дисплеї може відображатися час, календар, оповіщення та навіть якісь окремі картинки. Причому можна вибирати стилі відображення, кольору і навіть підкладки. Так, картинка не обов'язково повинна бути монохромного, тому що амоледу все одно, як саме окремий піксель буде працювати. Якщо телефон в кишені, він, завдяки датчикам наближення це викупавет і гасить цю інформацію до того моменту, поки ви знову не дістанете смартфон. Коротше, дрібниця, але настільки зручна, цього я дуже радий!

камери

Для недосвідченого користувача може здатися, що камера стала гірше, адже в минулому поколінні вона була 16 МП, а тепер даунгрейднулась до 12. Але я ще в першому нашому матеріалі з припущеннями про S7 зробив припущення, що, якщо так і станеться, то камера може дико відірватися від усіх на білому світі. Білому світі смартфонів, звичайно ж. Чому? Кожен окремий піксель став більше і тепер його розмір становить 1,4 мкм. Нагадаю, в SGS6 розмір окремого пікселя складає 1,2 мкм. А це означає, що кожен піксель може приймати більше світла. Додамо сюди більше светосильную оптику з f1.7 і дійсно повинно вийти щось безкомпромісне. Чи так це? Ми вже зробили попереднє порівняння камер iPhone 6s і SGS7 Edge і різниця не велика, десь трохи краще сумісного, десь айфон. Це не погано, адже порівнюємо найсильніших, але я очікував відриву, як я вже говорив. До слова, співвідношення сторін у матриці змінилося і тепер становить 4: 3, як в iPhone.

Як і раніше, в камері є безліч режимів, але мене найбільше цікавлять кілька: про-режим з повністю ручними настройками, авто-режим для більшості завдань, режим прямої трансляції на Youtube і можливість фоткати в RAW. Все це тут є. В RAW фотографії можна витягати досить сильно, TIFF і звичайний JPEG і поруч не стояли. У Snapseed вже можна працювати з незжатими форматами і там з повністю засвічених зон, наприклад неба, можна витягати інформацію. У цьому поколінні SloMo нарешті стало юзабільний, можна знімати чесні 240 fps в 720p. За це теж спасибі!

Фронтальна камера має роздільну здатність 5 МП, співвідношення сторін матриці як і в основної - 4: 3, але кут широкий і влазить тепер багато не тільки з боків, а й зверху, і знизу. Профіт! Правда з деталізацією у Фронталки не всі райдужно, вона все спеціально трохи замилює щоб уникнути появи шумів.

Правда з деталізацією у Фронталки не всі райдужно, вона все спеціально трохи замилює щоб уникнути появи шумів

Приклади фотографій і відео можна переглянути в цьому матеріалі , Незабаром ми зробимо окреме порівняння топових камерофонів!

продуктивність

Ми вже писали окремий пост по частині просідання fps в WoT Blitz - вони на максимальних налаштуваннях трапляються, але не критично, грати вже можна. А ось в GTA SA на максималку все буває погано: тут і артефакти, і постійні 20 fps по відчуттях. Сподіваюся, що це просто гра не заточена під Exynos, поживемо - побачимо. У будь-якому випадку, з усім іншим проблем не було: інтерфейс працює швидко, додатки та ігри теж.

У нас тут найсвіжіший восьміядерний Exynos 8890, графіка Mali T880 M12 і цілих 4 ГБ ОЗУ, з яких після закриття всіх прілорженій користувачеві постійно доступні 1,5 ГБ. Користувальницької пам'яті може бути 32 або 64 ГБ, але головне, що її можна розширити за допомогою карт пам'яті, підтримуються до 200ГБ. В Україні буде доступна модель тільки з 32 ГБ вбудованої пам'яті.

Ємність акумулятора мене порадувала в обох випадках. У звичайному Galaxy S7 вона становить 3000 мАг, в Edge - 3600 мАг. Для порівняння, в SGS6 Edge + з діагоналлю дисплея 5,7 "ємність акумулятора становила 3000 мАг! Так що на два дні більш-менш активної роботи можна розраховувати.

Технічні характеристики Samsung Galaxy S7

  • Розміри: 142.4 x 69.6 x 7.9 мм.
  • Вага: 152 г.
  • Операційна система: Android 6.0.1 Marshmallow.
  • Процесор: восьміядерний, Exynos Octa 8890
  • Графіка: Mali-T880 M12.
  • Дисплей: Super AMOLED, 5,1 ", 2560 × 1440 крапок, 577 ppi
  • Пам'ять: 32, 64 ГБ флеш
  • ОЗУ: 4 ГБ.
  • Камера: основна - 12 МП OIS, запис відео в 4K, фронтальна - 5 МП.
  • Бездротові технології: Wi-Fi, Bluetooth 4,1
  • Інтерфейсні роз'єми: 3,5 мм гніздо для навушників, Micro USB 2.0.
  • Акумулятор: Li-Pol акумулятор 3000 мАг.

Технічні характеристики Samsung Galaxy S7 Edge

  • Розміри: 150,9 x 72,6 x 7.7 мм.
  • Вага: 157 г.
  • Операційна система: Android 6.0.1 Marshmallow.
  • Процесор: восьміядерний, Exynos Octa 8890
  • Графіка: Mali-T880 M12.
  • Дисплей: Super AMOLED, 5,5 ", 2560 × 1440 крапок, 534 ppi
  • Пам'ять: 32, 64 ГБ флеш
  • ОЗУ: 4 ГБ.
  • Камера: основна - 12 МП OIS, запис відео в 4K, фронтальна - 5 МП.
  • Бездротові технології: Wi-Fi, Bluetooth 4,1
  • Інтерфейсні роз'єми: 3,5 мм гніздо для навушників, Micro USB 2.0.
  • Акумулятор: Li-Pol акумулятор 3600 мАч.

ПО

З коробки користувачеві доступна остання версія Android - 6.0.1 Marshmallow. Поверх Android встановлений фірмовий інтерфейс TouchWiz, який вже давно навчився бути нормальним. Круто, що сторонніх програм мінімум, я з жахом згадую року, коли на новенькому пристрої було кілька екранів незрозуміло чого і це не можна було знести. Ну і теми - вони продовжують розвиватися, ряд питань оновився, з'явилися гарні і зрозумілі категорії, тим стає все більше і багато реально якісні. Хочете голий Android - беріть, хочете хеллоу китти? Перестаньте читати мої статті.

висновки

Зауважте, Samsung начебто весь рік читали відгуки користувачів на форумах і в коментарях і зробили практично ідеальний апарат. Чи не подобалася випирає камера? Тримайте, тепер нарівні випирає. Хотіли MicroSD? Тримайте. Не хотіли? Тримайте другий слот для сімки. Хотіли більше батарейку і нехай для цього смартфон буде на міліметр товщі? Не питання. І як вишеньки на торті - пірнайте з ним і не парся. Коротше, однозначно лайк. І так, нехай огляд по більшій мірі вийшов похвальним, але млинець, такий смартфон. З того, до чого і можна причепитися: до сих пір відносно мало вільної ОЗУ і деякі додатки вилітають в тлі; корпус мазкий, деякі гри трохи просідають в частоті кадрів в секунду. В іншому я вади не виявив, раджу!

Відеоогляд Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

Відеоогляд Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Ну і логотип спереду, доки, сумісного?
Чому таке було на Nokia з незапам'ятних часів, коли про Amoled-дисплеї ще ніхто не чув, а Samsung собі тільки зараз це впровадив?
Чому?
Чи так це?
Хочете голий Android - беріть, хочете хеллоу китти?
Чи не подобалася випирає камера?
Хотіли MicroSD?
Не хотіли?
Хотіли більше батарейку і нехай для цього смартфон буде на міліметр товщі?