Смартфони на Snapdragon 845: список потужних флагманів

  1. Samsung
  2. Xiaomi
  3. OnePlus
  4. Google
  5. Sony
  6. LG
  7. ASUS
  8. Meizu
  9. Vivo
  10. HTC
  11. OPPO
  12. Smartisan Nut R1
  13. Sharp Aquos R2

Процесор Qualcomm Snapdragon 845 був представлений на початку 2018 року, але вже використовується на флагманських смартфонах з топовими характеристиками.

Чіпсет побудований на 10-нм архітектурі за технологією FinFET і включає чотири продуктивних ядра Kryo 385 з максимальною тактовою частотою до 2,8 ГГц і чотири енергоефективних ядра з частотою до 1,8 ГГц. Однією з основних особливостей чіпа стало 3 Мб системного кеша. Таке нововведення дозволяє процесору значно рідше звертатися до оперативної пам'яті.

В якості графічного прискорювача використовується Adreno 630. Він забезпечує приріст продуктивності в іграх до 30%, що дає додаткові переваги в додатках з додатковою реальністю. Є підтримка технології штучного інтелекту, за роботу якої відповідає спеціальний модуль Hexagon 685.

Чіпсет Snapdragon 845 підтримує зйомку відео в форматі Ultra HD Premium і уповільненої відео (slow-mo при 480 кадрах в секунду), ImMotion і технологію Bluetooth 5.0. Є і новий модем X20, сумісний з LTE 18 з максимальною швидкістю скачування до 1,2 Гбіт / с і швидкістю вивантаження до 150 Мбіт / с. Процесор підтримує VoLTE відразу на двох SIM-картах, забезпечує швидку роботу GPS і ГЛОНАСС. Поліпшилася і технологія швидкої зарядки - тепер вона називається Quick Charge 4+ .

Samsung

Традиційно одними з перших смартфонів на новому чіпі від Qualcomm стали флагманські Samsung Galaxy S9 і S9 +. Новинки успадкували дизайн попередників із закругленими AMOLED-екранами і скляною задньою кришкою, а також велика кількість переваг і функцій.

Крім топового процесора є 4 ГБ оперативної пам'яті в обох версіях, стереодинаміки з Dolby Atmos і дефіцитний 3,5-мм аудіороз'єм. Нововведенням стала подвійна камера на 12 Мп зі змінною апертурою (від f / 1.5 до f / 2.4), але їй обладнали тільки Plus-версію. Є автофокус, оптична стабілізація зображення і режим макрозйомки. Також обидві модифікації пристрою вміють знімати Super Slow-mo відео (960 кадрів в секунду). На жаль, модифікації Galaxy S9 і S9 + на Snapdragon 845 не продаються на території Росії і країн СНД.

Аналогічна ситуація з фаблет Galaxy Note 9 - потужні характеристики, великий екран, стилус, але процесор Exynos для Росії і країн СНД.

Xiaomi

В кінці березня компанія представила перший флагманський смартфон 2018 року - Xiaomi Mi Mix 2S. Однією з основних особливостей гаджета є наявність потужної камери з двома сенсорами по 12 Мп з підтримкою оптичного зуму, ефекту боке і шести динамічних ефектів.

Апарат обладнали 5,99-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD +. Є модифікації на 6/8 ГБ оперативної пам'яті і 64/128/256 ГБ вбудованого сховища. Зовні смартфон практично не відрізняється від дизайнерського попередника - Xiaomi Mi Mix 2 .

Ще одним пристроєм компанії на базі Qualcomm Snapdragon 845 став ігровий смартфон Xiaomi Black Shark . Його обладнали 5,99-дюймовий IPS-дисплеєм із співвідношенням сторін 18: 9. Є забута фанатами Xiaomi кнопка «Додому» зі сканером відбитків пальців, подвійна основна камера і спеціальна система рідкого охолодження процесора. Гаджет доступний в двох версіях - з 6/64 ГБ і 8/128 ГБ пам'яті.

31 травня був анонсований флагман Xiaomi Mi8. Він отримав процесор SD845 і інші топові характеристики .

У серпні Xiaomi випустила найдоступніший на даний момент смартфон на базі SD845 - Pocophone (Poco) F1. Усе подробиці тут .

У жовтні був випущений смартфон-слайдер Xiaomi Mi Mix 3 .

Також китайська компанія оновила ігрову лінійку - Xiaomi Black Shark Helo .

OnePlus

OnePlus випустила флагман на Snapdragon 845 - OnePlus 6 . Смартфон отримав дизайн і дисплей в стилі iPhone X, топові технічні характеристики і подвійну камеру. Пристрій оснастили AMOLED-екраном з діагоналлю 6,28 дюймів, дозволом 2280 x 1080 пікселів і співвідношенням сторін 19: 9. Виріз у верхній частині можна заховати за допомогою спеціального функції в інтерфейсі.

Смартфон оснастили потужним процесором і топовими технічними характеристиками. Основна камера оснащена двома датчиками на 16 Мп (Sony IMX376K, f / 1.7) і 20 Мп (Sony IMX519, f / 1.7). Модуль фронтальної камери оснастили одним датчиком на 16 Мп. Гаджет доступний в модифікаціях c 6/8 ГБ оперативної пам'яті і вбудованим сховищем на 64/128/256 ГБ. Ємність акумулятора становить 3300 мАг, є підтримка фірмової технології швидкої зарядки.

В кінці жовтня 2016 року було офіційно представлений оновлений флагман OnePlus 6T. Ціни і характеристики тут .

Google

Корпорація Google в 2018 році випустила два суперечливих флагмана на чіпі SD845 - Pixel 3 і Pixel 3XL. смартфона отримали топові характеристики , Але суперечливий дизайн і відсутність інноваційних функцій.

Sony

Флагманські смартфони Sony Xperia XZ2 і Xperia XZ2 Compact представили в кінці лютого. Молодшу версію пристрою відразу визнали мініатюрним топовим смартфоном у світі, адже діагональ його дисплея становить всього 5 дюймів. Базову версію пристрою обладнали 5,7-дюймовим широкоформатним екраном.

Відмінною особливістю обох смартфонів є наявність тільки одного модуля основної камери. Обидві версії обладнані сенсором Exmor RS на 19 Мп і доступні в модифікаціях з 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ вбудованої сховища.

В кінці літа японська компанія Sony презентувала новий флагман Xperia XZ3. Як і попередник, смартфон отримав топовий чіп Qualcomm Snapdragon 845 і один модуль основної камери на 19 Мп з сенсором Exmor RS. Відзначився девайс першим для компанії 6-дюймовим екраном з роздільною OLED-матрицею і дозволом Quad HD +. Такий рішення дозволило реалізувати технологію Side Sense для управління пристроєм через свайпи і тапи по бічних гранях дисплея.

Фронтальна камера отримала 13 Мп модуль з підтримкою ефекту боке. Незважаючи на компактний корпус, розробникам вдалося помістити в нього батарею ємністю 3330 мАг. Смартфон з'явиться в комплектації 4/64 ГБ і відразу буде працювати на Android 9.0 Pie з фірмовою оболонкою Sony.

LG

Перший смартфон компанії на Snapdragon 845 - LG G7 ThinQ . Гаджет був представлений зовсім недавно і отримав 6,1-дюймовий екран і скляний корпус із захисним склом Gorilla Glass 5 по обидва боки. Основна камера обладнана двома сенсорами на 16 Мп зі світлосилою f / 1.6 і f / 1.9, а рідне додаток камери підтримує роботу з технологією штучного інтелекту.

В LG G7 ThinQ є підтримка звуку Hi-Fi Quad DAC і DTS: X 3D Surround Sound. Пристрій буде доступний до покупки в версіях на 4/6 ГБ оперативної і 64/128 ГБ вбудованої пам'яті.

ASUS

смартфон ASUS Zenfone 5Z був представлений на початку березня 2018 року. Основною особливістю гаджета при наявності топових технічних характеристик вважається невисока ціна. Крім процесора Qualcomm Snapdragon 845 смартфон оснастили 6,2-дюймовим Super IPS + екраном зі співвідношенням сторін 18: 9, 6/8 ГБ оперативної пам'яті і варіантами накопичувача на 64/128/256 ГБ.

ASUS Zenfone 5Z оснащений подвійною основною камерою з датчиками по 12 Мп. Додатковий модуль підтримує кут огляду 120 градусів. Також виробник одним з перших реалізував технологію автоматичного регулювання колірної температури дисплея в залежності від навколишнього середовища.

Meizu

Компанія Meizu представила світу відразу два флагманських смартфона на апаратній платформі Qualcomm Snapdragon 845. Ними стали Meizu 16th і Meizu 16th Plus. Відрізняється Plus версія від звичайної 6,5-дюймовим дисплеєм (проти 6-дюймів у Meizu 16th) і батареєю ємністю 3640 мАг (проти 3010 мАг відповідно). Екран гаджетів позбавлений звичної вирізу і має в своєму розпорядженні сканером відбитку пальців.

Основна камера оснащена двома модулями на 20 і 12 Мп з різною оптикою від Sony. Фронтальна камера отримала сенсор на 20 Мп. Обидві моделі з'являться на ринку з 6/8 ГБ ОЗУ і 64/128 ГБ внутрішньої пам'яті. В якості операційної системи використаний Android 8.0 Oreo і призначений для користувача інтерфейс Flyme 7.1.

Vivo

Новинка від Vivo - один з найоригінальніших гаджетів на ринку прямо зараз. Смартфон Vivo Apex оснастили 6-дюймовим екраном з роздільною здатністю Full HD +, співвідношенням сторін 18: 9 і вбудованим в дисплей дактилоскопічний датчиком. Ще однією особливістю пристрою є фронтальна камера, яка висувається з верхньої частини корпусу.

Смартфон оснащений аудіосистемою Hi-Fi Audio, але обсяг оперативної пам'яті і вбудованого сховища поки невідомі. Виробник заявив, що масове виробництво Vivo Apex почнеться ближче до середини 2018 року. Можливо, новинка почне продаватися тільки восени.

Vivo NEX Ultimate - гаджет, обладнаний безрамковий SuperAMOLED-дисплеєм з діагоналлю 6,59 дюймів, дозволом 2316 x 1080 пікселів і співвідношенням сторін 19,3: 9. Так як верхня рамка ультратонкая, фронтальну камеру розмістили в спеціальному висувному механізмі.

Гаджет оснащений фірмовим голосовим помічником Jovi, але на даний момент він знає тільки китайську мову. Сканер відбитків пальців на Vivo NEX Ultimate вбудований в дисплей. Крім потужного процесора, пристрій обладнаний 8 ГБ оперативної пам'яті і вбудованим сховищем на 128 або 256 ГБ.

HTC

Тайванська компанія в травні 2018 року випустила смартфон HTC U12 + . Він отримав потрібний нам чіпсет, широкоформатний екран з роздільною здатністю Quad HD +, подвійну камеру і інші флагманські характеристики. Тайванська компанія не пішла по стопах Apple і відмовилася від виїмки у верхній частині дисплея.

Основна камера HTC U12 + отримала датчик на 12 Мп і додатковий сенсор на 16 Мп. Топовий процесор доповнено 6 ГБ оперативної пам'яті, є варіанти сховища на 64 ГБ і 128 ГБ. Ємність акумулятора становить 3500 мАг. Смартфон доступний в трьох колірних рішеннях. Відзначимо, що пристрій в синьому кольорі обладнано прозорою задньою кришкою, завдяки чому видно багато внутрішні компоненти.

OPPO

OPPO Find X гордо іменується самим безрамковий смартфоном - співвідношення екрану до корпусу становить 93%, а його діагональ дорівнює 6,4 дюйми. Рамка гаджета виконана з металу, сам смартфон - зі скла. Зовні пристрій нагадує Galaxy S9. Апаратної основою гаджета став топовий процесор Snapdragon 845.

І фронтальна, і основна камери розташовані у верхній частині, яка зсувається щодо самого корпусу. Таким чином, вийшло щось на зразок забутого всіма слайдера. Смартфон OPPO Find X обладнаний вбудованим в дисплей дактилоскопічний датчиком, є і технологія розпізнавання обличчя. Спеціальне видання гаджета відрізняється 512 ГБ вбудованого сховища і підтримкою технології Super Vooc, що дозволяє зарядити смартфон до 100% всього за 35 хвилин.

Smartisan Nut R1

Ще один китайський бренд випустив смартфон на базі Snapdragon 845 - Smartisan Nut R1. Основною особливістю смартфона є наявність цілого терабайта вбудованого сховища. З огляду на останню тенденцію на безрамкові дисплеї, виробник оснастив новинку 6,17-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2 242 x 1080 пікселів і співвідношенням сторін 18,7: 9. Є варіанти з 6/8 ГБ оперативної пам'яті і вбудованим сховищем об'ємом 64/128 ГБ або 1 ТБ. Смартфон в топової комплектації обійдеться покупцеві в 1390 доларів.

Sharp Aquos R2

Основною особливістю Sharp Aquos R2 стала основна камера з двома сенсорами: 22,6-Мп і 16,3-Мп ширококутний модуль, який може знімати тільки відео (кут захоплення 135 градусів). Дисплей у смартфона безрамковий, діагональ складає 6-дюймів, співвідношення сторін - 19: 9, роздільна здатність - Quad HD + (3040 на 1440 пікселів). Під екраном розмістилася кнопка з вбудованим сканером відбитків пальців. Гаджет отримав 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ накопичувача, є технологія штучного інтелекту і голосовий помічник Cocoro Emopa 8.0.

Інші смартфони на Snapdragon 845