Шукаємо конкурентів Xiaomi Pocophone F1

  1. Що ми отримуємо, купивши Poco F1?
  2. Конкуренти по залізу
  3. Vivo Nex S
  4. Samsung Galaxy S9
  5. Asus ZenFone 5Z
  6. Xiaomi Mi8
  7. Xiaomi Mi Mix 2s
  8. А що можна купити за таку ж ціну?
  9. Xiaomi Mi A2
  10. Samsung Galaxy S7
  11. Huawei Honor 10
  12. Meizu Pro 7
  13. Samsung Galaxy A8 Plus
  14. iPhone 6S Plus
  15. Nokia 7 Plus
  16. Оновлене: Pocophone F1 в Росії

Компанія Xiaomi 22 серпня представила в Індії смартфон Pocophone F1 . Телефон вийшов і нудним, і цікавим одночасно. У нього флагманський 845-й «СНЕП», а за версію 6/64 ГБ просять, в перекладі на «дерев'яні», 20 240 рублів! Звичайно, погнавшись за ціною і залізом, вирішили позбутися від преміальних матеріалів корпусів, а також олеофобним покриття, але ми ніколи не бачили такого поєднання ціни / заліза. Компанія Xiaomi 22 серпня   представила в Індії смартфон Pocophone F1

Що ми отримуємо, купивши Poco F1?

  • Флагманський процесор. Від нього залежить не тільки робота пристрою, але і камери, здатність смартфона знімати відео з високою частотою кадрів, підтримується швидка зарядка, кодеки для прослуховування lossless-музики через Bluetooth і т.д .. А ще у нього навіть рідинне охолодження - судячи з усього , троттлінга тут практично не буде;
  • Батарею на 4000 мАг. Рідкісний флагман має такий ємний акумулятор. Є підтримка швидкої зарядки Quick Charge 4.0, але в комплекті лежить блок третього покоління;
  • Багато оперативної пам'яті - найбільш спірний момент, звичайно. Але Android - ресурсномістка система, що вже поробиш. Та й маркетинг теж відіграє величезну роль;
  • «Монобровою» з ІЧ-датчиком для розблокування смартфона особою навіть у повній темряві;
  • Основний модуль камери, як у флагманів Xiaomi: якщо ви стежите за новинами світу смартфонів, то знаєте, що в цьому році компанія зробила дуже великий ривок по фоточасті. Тут використовується відмінний сенсор, так ще й відмінне ПО.

розклад

Pocophone F1 надійде в продаж в Індії 29 серпня. Покупцям буде доступні чотири версії смартфона: 6/64, 6/128, 8/256. Буде ще версія з задньою кришкою з цього кевлара. За цінами розклад такий:

  • 6/64 коштуватиме в Індії приблизно 20 240 рублів;
  • 6/128 - 23 130;
  • 8/256 - 28 000;
  • Індійська ціна на кевларовую версію поки невідома, але у мене є інформація, що вона буде коштувати на 30 баксів дорожче звичайного «фаршу», тобто приблизно 30 тисяч рублів.

Справжній кевлар!

Ціни індійські, а які будуть в Росії, знає лише місцеве представництво Xiaomi. Тому я буду шукати офіційні ціни на смартфони в Індії і вирішувати, конкуренти чи вони Pocophone F1.

Також одним з головних варіантів при відборі є можливість офіційної покупки в Росії.

Конкуренти по залізу

OnePlus 6

Xiaomi вважає, що OnePlus 6 - головний конкурент Poco F1. У нього такий же процесор і версії на 6/64 і 8/256 ГБ. Правда, проміжний варіант трохи відрізняється - 8/128 ГБ у 1 + 6 проти 6/128 у Poco. Мінімальна ціна в Індії становить 34 999 рупій , Тобто 33 900 рублів.

За ці гроші покупець отримає більший AMOLED-дисплей, NFC, кльовий перемикати беззвучний режим (зовсім як у айфонів), дуже швидку зарядку, хороший сенсор для основного модуля камери і дворазовий зум. Але у нього менше батарея, немає вологозахисту і недолуга монобровою. А також ціна на 15 тисяч рублів вище. Ні, це не конкурент Pocophone F1.

У Росії він офіційно продається, але його ціна знаходиться за межею добра і зла .

Vivo Nex S

Огроменний смартфон з Огроменное AMOLED-дисплеєм, що займає більше 91% передньої панелі. У нього сканер відбитків пальців в дисплеї, що висувається з корпусу селф-камера і ємна батарея на 4000 мАч з дуже швидкою зарядкою. Я проходив з ним п'ять днів і зрозумів, що відбиток пальців працює там не дуже добре, тому цю фішечки до достоїнств віднести можна тільки не спробувавши їм користуватися.

Я проходив з ним п'ять днів   і зрозумів, що відбиток пальців працює там не дуже добре, тому цю фішечки до достоїнств віднести можна тільки не спробувавши їм користуватися

за смартфон в версії 8/128 ГБ (Це мінімум для нього) в Росії просять 46 990 рублів. Дорогувато!

Samsung Galaxy S9

Що в Індії, що у нас дев'ята «Галактика» буде коштувати значно дорожче Pocophone F1. Але зате у нього реально крута камера. Процесор тут не Qualcomm, а Exynos - хтось каже, що це рішення краще, а хтось вважає інакше.

Процесор тут не Qualcomm, а Exynos - хтось каже, що це рішення краще, а хтось вважає інакше

Конкурент? Ні.

Asus ZenFone 5Z

Найближчий за ціною смартфон з цього списку. У нього такий же 845-й «СНЕП», три версії: 6/64, 6/128 і 8/256 ГБ, гідна камера, майже стоковий Android, NFC. У смартфона схожий за розміром IPS-екран. Asus виглядає приємніше Pocophone через крутіших матеріалів корпусу - все-таки флагман марки.

Asus виглядає приємніше Pocophone через крутіших матеріалів корпусу - все-таки флагман марки

В Індії найдешевша версія коштує 29 990 рупій, тобто 29 000 рублей. У Росії ж ціна вище - 35 990 рублів. Ну чому?

Xiaomi Mi8

Кажуть, у Xiaomi є тільки один конкурент - Xiaomi. Mi 8 офіційно в Індії не продається і, швидше за все, продаватися не буде, але нам відома його російська ціна - від 35 тисяч рублів. Або 30 тисяч, якщо купувати на китайській інтернет-майданчику Tmall.

Або 30 тисяч, якщо купувати на китайській інтернет-майданчику Tmall

По суті, Poco F1 робився саме з Mi 8: схожий дизайн передньої панелі, схоже залізо. У «вісімки» є NFC, приємні матеріали корпусу, AMOLED-дисплей, але немає 3,5-міліметрового «джека», а також не така ємна батарея. Але зате як він знімає! Фоточки можете подивитися в огляді смартфона нашого головного редактора Олександра Побиванца.

Як вважає Ілля Казаков, це найвдаліша покупка смартфона за 30 тисяч рублів:

Xiaomi Mi Mix 2s

А це мій особистий фаворит. Він знімає не гірше Mi 8, у нього самобутній дизайн, і він відмінно лежить в моїй руці. І немає цих жахливих «монобровою», наявних у більшій частині смартфонів, які потрапили в цей список. Так, величезний підборіддя, але зате не болить великий палець, коли використовуєш телефон однією рукою.

Так, величезний підборіддя, але зате не болить великий палець, коли використовуєш телефон однією рукою

У Mi Mix 2s IPS-екран, поганеньке олеофобним покриття, немає 3,5-міліметрового джека, але є бездротова зарядка. А фоточки на ньому виходять просто Топчик.

Mi Mix 2s дорожче «вісімки»: російське представництво Xiaomi за версію 6/64 ГБ просить 34 990 рублів, а на Tmall його можна урвати трохи дорожче 33 тисяч. До Індії він також офіційно не дійшов.

Тут повинен був бути Meizu 16th , Але в Росії він буде коштувати 42 990 рублів за мінімальну версію, а в продаж він надійде 20 жовтня.

А що можна купити за таку ж ціну?

Головне питання, яке зараз стоїть перед нами: а яка ціна буде на Pocophone F1 в Росії? Я щиро сподіваюся, що не вище 25 тисяч рублів.

Xiaomi Mi A2

Так, у компанії великі проблеми з внутрішньою конкуренцією. За цей смартфон в Росії в версії 4/64 ГБ просять 23 990 рублів. Дізнавшись ціну, я мимоволі в слух запитав: «Скока-скока?»

Тут є «голий» Android (для кого-то це вагомий плюс), непогані камери, Type-C, але немає NFC.

Процесор у Mi A2 значно слабкіше: Qualcomm Snapdragon 660. Тут вже в PUBG НЕ пограти на «високих» налаштуваннях графіки. Та й акумулятор тут порівняно хирлявий - 3010 мАг з підтримкою швидкої зарядки Qualcomm Quick Charge 3.0.

Samsung Galaxy S7

Флагман 2016 року. У нього відмінна камера, відмінний екран, пиловологозахисту за стандартом IP68, але слабенька батарея - 3000 мАг.

У нього відмінна камера, відмінний екран, пиловологозахисту за стандартом IP68, але слабенька батарея - 3000 мАг

Якщо ви його десь знайдете, то у версії 4/32 ГБ його можна урвати за 19-25 тисяч рублів. За ці гроші, крім зазначеного вище, ви отримаєте NFC і швидку зарядку.

Huawei Honor 10

Флагман суббренда Honor. Тут топовий процесор HiSilicon Kirin 970, дуже хороші камери, NFC, ІЧ-порт для управління технікою, aptX, міні-джек, і непогана батарея ємністю 3400 мАг з підтримкою швидкої зарядки Huawei Power Up.

Тут топовий процесор HiSilicon Kirin 970, дуже хороші камери, NFC, ІЧ-порт для управління технікою, aptX, міні-джек, і непогана батарея ємністю 3400 мАг з підтримкою швидкої зарядки Huawei Power Up

Кльова забарвлення додається

Коштує він більше: 26, 990 рублів. А також у нього EMUI. Кому-то він подобається, але тут я згоден з думкою, що призначений для користувача досвід гірше, ніж у EMUI, тільки у Vivo з їх оболонкою Funtouch OS. Але це все фломастери.

Meizu Pro 7

Тільки не дивіться його ціни на офіційному сайті Meizu - там якась жесть. У Росії в великих мережах його можна знайти в версії 4/64 ГБ за 20-23 тисячі рублів.

У Росії в великих мережах його можна знайти в версії 4/64 ГБ за 20-23 тисячі рублів

Один з найбільш незвичайних смартфонів 2017 року. У нього є другий дисплей ззаду. Прикольно і навіть зручно. На цьому видимі переваги закінчуються: не дуже гарна камера, немає NFC, процесор MediaTek Helio P25, погана підтримка Meizu своїх невдалих смартфонів і так далі.

Samsung Galaxy A8 Plus

Ходить легенда, що Samsung живе у всесвіті, де немає китайських виробників. Все це призвело до того, що корейські смартфони дуже погано продаються в Піднебесній. Але про Samsung Galaxy A8 Plus (2018) таке сказати складно: це міцний среднячок за дуже непогану для Samsung ціну. За версію 4/32 ГБ на старті продажів просили божевільні 38 тисяч рублів, але тепер ця трубка коштує 25 тисяч.

За версію 4/32 ГБ на старті продажів просили божевільні 38 тисяч рублів, але тепер ця трубка коштує 25 тисяч

За ці гроші ви отримаєте пиловологозахисту, среднебюджетной процесор, NFC, барометр, датчик Холла і 6-дюймовий sAMOLED-дисплей.

iPhone 6S Plus

Представлений майже три роки тому iPhone 6S Plus можна урвати за 25 990 рублів. За ці гроші покупці отримають версію аж на 16 гігабайт. Ні, це занадто жорстоко в 2018 році, вибачте ...

Ні, це занадто жорстоко в 2018 році, вибачте

Nokia 7 Plus

Смартфон, випущений за програмою Android One спеціально для любителів «голих» зелених роботів. Версія 4/64 ГБ обійдеться покупцям в 27 990 рублів. Дорого, дуже дорого.

Дорого, дуже дорого

У нього дуже крутий акумулятор на 4000 мАг, посередні камери, NFC і 3,5-міліметровий джек. Кажуть, краю камери ріжуть палець. І все ще я вважаю, що це дорого. Зате у нього не схожий ні на що дизайн. Правда, наш головний редактор назвав його спокійним .

Xiaomi представила смартфон, дуже сильно знецінюючий залізо. Pocophone, незважаючи на дурне для російськомовного людини назву, стане популярним смартфоном. Сприятиме цьому і продаж в п'ятдесяти країнах світу, в тому числі в Росії, країнах ЄС і США.

Але чим після Poco F1 будуть залучати покупців інші виробники? На презентаціях вже не вийде виправдати ціну в тисячу доларів наявністю 845-го «снепа». І ось тут в світі смартфонів починається найцікавіше ...

Оновлене: Pocophone F1 в Росії

Попередній текст був написаний відразу за підсумками презентації смартфона в Індії. Тепер же його ціни стали відомі і в Росії. Що можна сказати про смартфон зараз?

Офіційна ціна на смартфон починається від 20 870 рублів:

Але це ніби як акційна ціна, а потім її апнуть до 23 990. Сам по собі цей смартфон дуже нудний. Але на кожен з аргументів проти нього знайдеться один головний - «але якщо враховувати його ціну». Так, він нудний, але якщо враховувати його ціну, то це відмінний смартфон. Так, у нього пластиковий корпус, але якщо враховувати його ціну і то залізо, що стоїть в ньому ... Так, у нього камера не така крута, як в Mi 8, але знімає він набагато краще практично всіх смартфонів за ці гроші.

Це «але якщо враховувати його ціну» - відмінний контраргумент на все невдоволення Покофоном. Зрозуміло, що якщо вам, як і мені, дуже важливий NFC, то ви не подивитеся в його сторону. Зрозуміло, що якщо вам важливі матеріали корпусу, то ви не подивитеся в його сторону (хоча, все одно практично всі смартфони носять в чохлах, так що яка різниця). Але я знаю безліч людей, яким пофіг на ці два пункти. Тому, незважаючи на похмурість апарату, він дуже цікавий.

Що ми отримуємо, купивши Poco F1?
Що ми отримуємо, купивши Poco F1?
Конкурент?
Ну чому?
А що можна купити за таку ж ціну?
Головне питання, яке зараз стоїть перед нами: а яка ціна буде на Pocophone F1 в Росії?
Дізнавшись ціну, я мимоволі в слух запитав: «Скока-скока?
Але чим після Poco F1 будуть залучати покупців інші виробники?
Що можна сказати про смартфон зараз?