Золотий і дешевий: Apple показала iPhone 5S і 5C (ФОТО)

На вчорашній презентації, яка пройшла на території кампуса Apple, глава компанії Тім Кук показав нові смартфони. iPad і «розумні годинник», на жаль, глядачі так і не побачили.

Чутки про те, що Apple в цьому році покаже не один, а цілих два смартфона , Ходили ще з початку цього року.

Багато хто не вірив в цей слух до самої презентації, коли Тім Кук показав iPhone 5S і його дешевий варіант iPhone 5C.

Варто відзначити той факт, що це перший раз за всю історію Apple, про новинки, які були представлені на презентації, було відомо майже все заздалегідь.

дешевий iPhone

Після невеликого вступу, на якому Тім Кук розповідав про успіхи компанії за рік, він показав iPhone 5C - недорогу, по відношенню до iPhone 5S, версію смартфона, яка більше орієнтована на молодіжну аудиторію.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

З технічної точки зору, iPhone 5C не такий вже і «бюджетний», і по потужності зіставимо з iPhone 5, який після початку продажів нових моделей смартфонів буде знятий з виробництва і прибраний з полиць Apple Store.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

Отже, iPhone 5C має 4-дюймовим дисплеєм Retina, процесором A6, 8-мегапіксельною фотокамерою і більш ємною батареєю. Смартфон буде випускатися в металевому корпусі вкритому приємному на дотик полікарбонатом п'яти різних кольорів: зеленого, синього, жовтого, червоного і білого.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

Ціна теж здивувала: $ 100 за 16 ГБ версію і $ 200 за 32 ГБ. Але це були показані ціни з контрактом. IPhone 5C без прив'язки до оператора обійдеться в $ 549 за 16 ГБ версію, тоді як користувачі очікували ціни не більше $ 350.

Золотий і потужний

Після iPhone 5C був продемонстрований головний флагман Apple на наступний рік - iPhone 5S.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

З чуток, iPhone 5S повинен був отримати новий корпус золотистого кольору - це виявилося правдою. Крім чорного і білого корпусу, iPhone 5S дійсно буде випускатися в чудовому і дорогому на вигляд золотистому корпусі. Фанати повинні бути в захваті.

Також смартфон отримав найпотужніший мобільний процесор з усіх пристроїв Apple - 64-бітний (до цього все процесори в iPhone і iPad були 32-бітними) A7, який виявився в 40 разів могутніше процесора першого смартфона компанії.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

У плані обробки графіки, відеочіп iPhone 5S в 56 разів могутніше першого iPhone. Також iPhone 5S підтримує Open GL 3.0, завдяки якій, графіка в іграх буде виглядати ще гарніше. Це було продемонстровано на прикладі гри Infinite Blade III.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

iPhone 5S отримав і саму чудову фотокамеру, яка володіє апертурою f2.2, і може знімати зі швидкістю 120 кадрів / с, щоб потім переглянути відео в сповільненій зйомці.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

Але найбільш вражаючим нововведенням стала технологія Touch ID, яка дозволяє зчитувати відбиток пальця власника - більше немає необхідності в введенні пароля або PIN-коду, досить доторкнутися пальцем до кнопки Home.

Офіційно заявлена ​​ціна iPhone 5S - точно така ж, як і попередньої моделі iPhone 5: $ 649 за 16 ГБ, $ 749 за 32 ГБ і $ 849 за 64 ГБ.

дата виходу

Смартфони з'являться в продажу 20 вересня в дев'яти країнах. А до грудня новий смартфон з'явиться на прилавках 100 країн світу.

Презентація Apple iPhone 5S і 5C theverge.com

В Україні ціна на iPhone 5C буде приблизно 5199 грн, а iPhone 5S - 7999 грн.

А інші новинки?

Мабуть розробка другого смартфона була більш пріоритетною, ніж нові iPad'и, яких так бажали побачити на презентації. Не було і «розумних годин» iWatch , Про які теж писали майже цілий рік. Мабуть ці новинки ми побачимо трохи пізніше.

ДИВИСЬ ФОТО З ПРЕЗЕНТАЦІЇ APPLE:

ДИВИСЬ ФОТО З ПРЕЗЕНТАЦІЇ APPLE:

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як проходила презентація iPhone 5S і 5C

Демонстрацій можливостей нових iPhone - відео:

А інші новинки?