Як купити iPhone з рук

Ринок продажу б / у яблучної техніки, радує своєю різноманітністю пропозицій продажу майже нових айфонів Ринок продажу б / у яблучної техніки, радує своєю різноманітністю пропозицій продажу майже нових айфонів. Як же вибрати найкращий, і звести ризик покупки цегли до мінімуму? Саме про це ми і поговоримо сьогодні.

Де шукати оголошення про продаж айфона?

На сьогоднішній день, цілком достатньо ресурсів, що пропонують купити айфон з рук, але краще користуватися тими, де хоч якось відстежуються угоди, ведеться облік операцій і фіксується рейтинг продавців.

Який вибрати?

Визначившись з бажаної моделлю айфона 4, 5, 6, або її модифікацією 4s, 5s, або 6 Plus. Ви не тільки звузите коло пошуків, а й спростите реалізацію вашого бажання, так як створення чіткого наміру, активізує сили простору на його виконання.

Вивчаємо ринок пропозицій.

  • Комплектація. Зазвичай, в тексті оголошення вказується наявність документації, гарнітури, зарядки, коробки і інших потрібності-корисностей. Бажано, щоб все це було в наявності в повній мірі. Звичайно, якщо немає навушників або зарядки, то це восполнима втрата, а ось відсутність коробки і документів, може бути ознакою нелегального походження iphone.
  • Портфоліо. В першу чергу варто звертати увагу на пропозиції з фото. На фотках хорошої якості можна відразу помітити наявні нерівності корпусу, або сліди проникнення всередину, також, на корпусі iphone є датчик намоканні, якщо він не білий, а рожевий, значить айфон вже тонув, або, по крайней мере, був намочити. Потопельники нам ні до чого, так що переходимо до подальшого відбору.
  • Вивчаємо передісторію. Ідеальний варіант, якщо айфон подарували, але вже є один, або просто хочуть позбутися від подарунка. В такому випадку, шанси купити дешево, майже новий айфон, помітно підвищуються, а ризики мінімальні. У випадку з подарованим iphone, повинні бути всі комплектуючі, включаючи документи, але може не бути чека. І все ж, необхідно зустрінеться з людиною і ретельно переконатися в стані гаджета.

Якщо у вас вже був досвід використання яблуфона, то це зробити простіше, якщо це перше придбання телефону з недогризком, то бажано взяти гаджет у друзів, подивитися, помацати, попросити розповісти про переваги і недоліки кожної моделі, подібна інформація є і на тематичних форумах.

Купівля з пересилкою?

Краще не купувати iphone з відправкою транспортними компаніями, тут, швидше за все, спрацює принцип: «скупий платить двічі». Вирішивши заощадити пару сотень грн, при покупці б / у айфона в сусідньому місті, можна втратити набагато більше, в результаті придбання несправного айфона, або просто «цегли».

Тому, вибираємо варіант ближче, з тим, щоб зустрітися з власником особисто, і в спокійній обстановці розглянути і випробувати гаджет.

Де зустрічаємось?

Ідеальний варіант - недороге, пристойне кафе, кав'ярня або заклад громадського харчування, з обов'язковою наявністю вай-фаю.

Що беремо на зустріч?

Ноутбук, дозволить відразу ж перевірити працездатність зарядки iPhone, міні-сім - потрібна для виключення варіанту телефону, залоченним під одного оператора, відсутні елементи комплетаціі (зарядку або навушники), знадобляться для перевірки працездатності відповідних виходів і пристроїв. І, звичайно ж, гроші! Позитивний настрій, також, не заважає прихопити з собою.

Зустрічаємо по одягу. (iPhone, зрозуміло, а не його владельца☺)

Зовнішній вигляд. Бажано, щоб на корпусі не було вм'ятин і деформації поверхні, так як, це явне свідчення його падіння. Аналогічно справа йде і з екраном. Якщо вам в руки потрапив гаджет з плівкою, то варто попросити її зняти, під нею можуть ховатися подряпини, і дрібні відколи. Уважно оглядаємо екран айфона на предмет відколів і тріщин. Потім дивимося місця стиків і кріпильні елементи, по ним відразу видно, чи побував айфон в ремонті.

Як уникнути покупки цегли?

Перше, що потрібно зробити, це перевірити iphone на підключення до iCloud, а відповідно, ймовірність чарівного перетворення айфона в цегла з єдиною функцією Activation Lock. При першій же спробі, оновити версію iOS, або скинути ай-ді номер. Дана процедура заощадить вам немало часу і вбереже від покупки заблокованого айфона. Вставте сім-карту в телефон, і включіть його. Далі, заходимо в розділ настройки-> iCloud-> і перевіряємо стан функції «знайти айфон». Якщо вона включена, то пересуваємо повзунок на вимикання. При цьому, звичайно, вискакує повідомлення про запит пароля. Якщо продавець iPhone не зможе вам допомогти, і ввести діючий пароль, то перед вами потенційний цегла. На цьому зустріч можна закінчувати.

Втім, відсутність блокування Activation Lock ще не є свідченням того, що проблеми з iPhone чи не виникнуть в майбутньому. Найбільш простий спосіб з'ясувати це - оновлення прошивки до останньої версії. Запитайте у продавця, чи можна оновити версію iOS прямо зараз? Якщо, з яких-небудь причин, попередній власник айфона відмовиться, то краще на цьому і розпрощатися, навіть, якщо вам будуть пропонувати бооольшую знижку. Якщо ж, оновлення пройшло успішно, і екран не засвітився лякає сполученням «знайти айфон». Те можна переходити до більш детального вивчення його стану. Чим більше функцій вам вдасться перевірити, тим менше ймовірність сюрпризів в майбутньому.

Варто виконати перевірку на IMEI і серійний номер. Код на коробці повинен збігатися з даними в розділі меню настройки. Далі, той же imei можна ввести в спеціальному віконці на сторінці перевірки selfsolve.apple . і отримати всі дані про айфоне. А також переконатися, що перед вами iphone, а не його дешевший і менш якісний, аналог, про який Apple, ні сном, ні духом.

Вивчаємо працездатність.

Здійсніть кілька дзвінків, відправте смс, зайдіть в інтернет, відкрийте кілька вкладок, включіть музику, перевірте динаміки, вхід навушників і роботу зарядного пристрою, підключивши його до ноутбука, ступінь розрядженого батареї, блютуз. Стан кнопок і відгук тачскрін при повороті і виклик. Все це повинно працювати ідеально, інакше, не за горами похід в сервісний центр для ремонту айфона. А якщо тачскрін гальмує і підсвічує з боків білим, значить, його міняли, причому, на копію. Зробіть кілька фото з різних ракурсів, уважно подивіться, щоб не було незрозумілих точок, точка в одному і тому ж місці, швидше за все, битий піксель. Можна і з ним ужитися, але краще прояснити цей момент до покупки айфона з рук.

Якщо все відмінно працює, всі тести і перевірки iPhone здав на відмінно, то залишається, лише переконатися, що попередній власник відв'язав iPhone від iCloud і видалив свій ID - номер, а версія iOS оновлена ​​до останньої, і айфон підключений до вашого ID. Якщо все вірно, то тепер можливість отримати цегла, реалізується, лише в разі, якщо ви забудете свій ID-номер і пароль, тому дану інформацію потрібно записати.

Як же вибрати найкращий, і звести ризик покупки цегли до мінімуму?
Де шукати оголошення про продаж айфона?
Який вибрати?
Купівля з пересилкою?
Де зустрічаємось?
Що беремо на зустріч?
Як уникнути покупки цегли?
Запитайте у продавця, чи можна оновити версію iOS прямо зараз?