Як оновити біос MSI: інструкція по оновленню BIOS

  1. Як оновити біос від бренду MSI за допомогою флешки?
  2. Розбираємося в моделях материнок і утиліти від тайванського виробника

Закінчуючи наш цикл статей про оновлення BIOS, ми розповімо вам про те як оновити БІОС MSI, адже материнські плати від них мають свої особливості!

Оновлення BIOS в пристрої, оснащеному материнки MSI, в загальному вигляді проводиться таким чином:

  • встановлюється конкретна модель вашої материнської плати;
  • перевіряється наявність оновлених версій цікавить вас системи;
  • виконати їх пряму лінію.

Якщо ви точно знаєте модель свого обладнання і версію системи для переустановлення, то залишилося з'ясувати лише, як грамотно оновити БІОС на вашій материнській платі від бренду MSI. Потрібна вам прошивка може бути завантажена як на сам комп'ютер, так і на переносний пристрій.

Як оновити біос від бренду MSI за допомогою флешки?

Запускати цікаву для вас версію оновлення ПЗ для введення-виведення можна безпосередньо з робочого столу.

Для зручності проведення даної операції можна скористатися спеціальним інтерфейсом Click BIOS II, що підходить для роботи з пристроями від розглянутого нами тайванського виробника. У розділі «Utilities» ви знайдете відповідну для установки з флешки програму M-Flash, яка допоможе вам оновити ПЗ для введення-виведення.
Для зручності проведення даної операції можна скористатися спеціальним інтерфейсом Click BIOS II, що підходить для роботи з пристроями від розглянутого нами тайванського виробника

Дана спеціалізована утиліта запропонує вам скористатися опцією «Update Bios». З її допомогою з флешки вибирається потрібний файл оновлень, попередньо скачаний з офіційного сайту виробника, а потім проводиться його установка в автоматичному режимі. Перед продовженням роботи з вашим комп'ютером рекомендується провести його перезавантаження.

У тому ж розділі знаходиться і. Мова йде про спеціальну утиліту, за допомогою якої ви зможете дізнатися версію своєї материнської плати, використовуючи розділ «Інформація про систему».
У тому ж розділі знаходиться і

Також дана програма допоможе вам в режимі реального часу перевірити наявність актуальних оновлень для свого пристрою, зробивши це вручну або автоматично. При виборі першого варіанту вам буде необхідно перед початком сканування поставити галочку навпроти другого за рахунком пункту «MB Bios».
Також дана програма допоможе вам в режимі реального часу перевірити наявність актуальних оновлень для свого пристрою, зробивши це вручну або автоматично

Розбираємося в моделях материнок і утиліти від тайванського виробника

Варто пам'ятати, що під абревіатурою, що позначає обладнання, оновлення БІОС для якого ми намагаємося встановити, ховається назва компанії, що спеціалізується на виробництві материнських плат.

Воно звучить як Micro-Star International. Таким чином, мова не йде про якийсь конкретної версії материнки, а скоріше про цілий їх сімействі. Наприклад, у вас на комп'ютері може стояти варіант MSI z270 a pro або MSI h110m pro vd.

З'ясувати свою модель материнської плати, щоб згодом оновити систему введення-виведення, можна різними способами, в тому числі:

Як оновити біос від бренду MSI за допомогою флешки?
Як оновити біос від бренду MSI за допомогою флешки?