Криптовалюта Ripple - особливості, курс XRP і перспективи

  1. Що таке Ripple
  2. Відправна точка шляху
  3. Система Ripple: Особливості та принцип роботи
  4. Чим відрізняється XRP від ​​BTC
  5. Прогнози курсу криптовалюта Ripple і графіки
  6. гаманець Ripple
  7. Поповнення, висновок, як заробити XRP

В системі цифрових валют головним орієнтиром служить прабатько Bitcoin , Проте розробники не стоять на місці і вже створили не просто гідну альтернативу у вигляді інших кріптомонет, але цифрову валюту явно більш привілейовану, ніж BTC, мова йде про криптовалюта Ripple. Давайте разом проведемо аналітичне дослідження і дізнаємося чи це так.

прабатько Bitcoin

Що таке Ripple

Компанія Ripple розробила концептуальний механізм для здійснення валового розрахунку в режимі реального часу, а також операцій з обміну валют, фінансових переказів різної спрямованості і т.д. В основі лежить протокол свопів - Ripple Transaction Protocol або RTXP. Невід'ємні частини механізму:

  • Розподілене інтернет-протокол (вихідний код - відкритий);
  • Консенсусний реєстр ( "ledger");
  • Власна криптовалюта XRP.

Рік запуску механізму - 2012. Основна спрямованість - забезпечення безпечного, миттєвого і практично безкоштовного споту в будь-якому розмірі без необхідності повернення платежу. Токенами можуть бути: будь-яка фіатная валюта, криптовалюта, продукт, виріб, а також будь-яка інша одиниця величини ( "value"). Наприклад, можна конвертувати в хвилини мобільних операторів, часто літаючим пасажирам доцільно скористатися милями в цьому сенсі. Фактично, ядро ​​Ріплі - це відкрита розділена база даних або відомість, повністю побудована на узгодженні користувачів, таким чином, будь-які транзакції носять призначений характер. Криптовалюта Ріплі - децентралізована, а весь механізм може функціонувати поза однойменної компанії, іншими словами, мережа просто взяти і вимкнути не можна.

Керуючись статистичними даними 2017 року, рівень ринкової капіталізації Ripple дозволив їй посісти третє місце, поступившись тільки BTC і ЕТН. Оскільки XRP використовується такими організаціями як: UniCredit, UBS, Santander, перспективи Ripple - вселяють довіру. Крім того великі світові банки і платіжні мережі все частіше вдаються до протоколу Ріплі як до розрахункової інфраструктурної технології. Авторитетний джерело - American Banker експлікується цей факт тим, що в очах будь-якого фінансової установи розданий реєстр, на якому і побудована вся система, дає фору навіть BTC і іншим криптовалюта, особливо в питаннях безпеки і розміру комісійних зборів.

Відправна точка шляху

Початком зародження криптовалюта XRP послужило початок роботи видатним канадським програмістом - Райаном Фуггер над принципово новою системою платежів Ripplepay, сталося це в 2004 році. Дивно, але історія Ripple - це низка суцільних злетів! Стартап був досить успішний і вже в 2005 стартував в маси. На той момент це була однорангова мережа: p2p, відмінною рисою Ripplepay став той факт, що користувачі були на рівних правах, а всі грошові транзакції грунтувалися на взаємній довірі. Зважаючи на відсутність спонсорів, поширення в масових масштабах не відбулося, але, тим не менш, екзистенція продовжилася.

Деякий час по тому Райан знаходить спільну мову і починає тісно спілкуватися з розробником файлообменнка eDonkey - Джедом Мак-Калеб. Разом вони починають повне оновлення системи Ripplepay (2011 рік), перейнявши при цьому у Bitcoin концепцію децентралізації. Від Майнінг Ripple було вирішено повністю відмовитися. Приблизно через рік (у 2012) вони беруть в свою команду Кріса Ларсена і вже втрьох створюють дочірню компанію OpenCoins, яка була спрямована на удосконалення платіжного функціоналу.

Приблизно через рік (у 2012) вони беруть в свою команду Кріса Ларсена і вже втрьох створюють дочірню компанію OpenCoins, яка була спрямована на удосконалення платіжного функціоналу

У 2013 компанія була перейменована в Ripple Labs. Як не дивно старий склад розробників залишають і Мак-Калеб, і Фуггер, на чолі проекту стає Ларсен, прерогативою якого намічена робота з потужними фінансовими організаціями. Саме Ларсена прийнято вважати творцем Ripple. У 2014 його чекає перше значне досягнення - партнерство з Fidor (великий німецький банк). Цей факт послужив поштовхом для того, щоб XRP увійшла до вищих фінансові кола і міцно закріпила там свої позиції. Найкращим тому підтвердженням є співпраця з WesternUnion.

З 2016 залучено значну кількість інвестицій в розмірі $ 55 000 000. На сьогоднішній день серед компаньйонів значаться такі провідні банки як:

  • Shanghai Huarui Bank;
  • Standard Chartered;
  • National Australia Bank;
  • BMO Financial Group.

І це далеко не повний список фінансових структур, з якими компанія веде плідні партнерські відносини. Наприклад, в лютому 2017 року був підписаний договір між сторонами Ріплі і Національним банком Абу-Дабі, як відомо, останній веде успішну діяльність в 17-ти світових країнах.

Система Ripple: Особливості та принцип роботи

Оскільки в перекладі з англійської мови "ripple" - це брижі або пульсація, криптовалюта є широкомасштабний механізм взаємних розрахунків між користувачами всесвітньої мережі. У Ріплі безліч унікальних особливостей, за рахунок яких вона вигідно вирізняється на тлі інших цифрових монет, та й дериватом BTC її навряд чи назвеш. Як правило, більшість кріптомонет експлуатують алопатичної Блокчейн, але тільки не криптовалюта Ріплі, де в основі функціонування механізму покладено принцип консенсусу або взаємодовіри.

Давайте внесемо ясність: містеру Х необхідно віддати свого компаньйона містера Y $ 200, складність полягає в тому, що персона Y живе в Японії. Поїхати до нього людина Х не може, і платити додаткову комісію за міжнародний переказ теж не горить бажанням. Вихід один - містер Х домовляється з посередником з Японії, до послуг якого він раніше вже вдавався, а відповідно довіряє йому, щоб цей посередник віддав за нього $ 200 містеру Y. Далі третя особа переводить цьому посереднику цінність, еквівалентну $ 200. Примітно, що повернення коштів посереднику може бути в якійсь іншій валюті чи навіть в матеріальних речах. Таким чином, всі учасники операції отримали бажане, даром, ніхто з них не знайомий один з одним, в основі всього процесу лежить повна довіра. В рамках використання Ripple роль всіх вище зазначених осіб виконують вузли сервера.

Основою всього механізму використання Ріплі є каталогова відомість ( "ledger" з англ.). Іншими словами, це розподілена база даних, в якій містяться всі аккаунт-відомості і інформація про транзакції користувачів. Першоелемент цієї відомості - RPCA-протокол (Ripple Protocol consensus algorithm). Оновлення всередині відомості відбуваються кожні 7-8 секунд, актуальною відомістю на поточний момент є - LCL (Last Closed Ledger). Резервні копії зберігаються на інтернет серверах (вузлах).

З миром ззовні (магазини, обмінні пункти) криптовалюта XRP співпрацює за допомогою так званих "шлюзів". Перед проведенням платежу, який бажає його вчинити повинен перерахувати гроші на шлюз (можна за допомогою банківської карти або інший платіжної системи), після чого кошти можна конвертувати в будь-яку світову валюту. Цікаво те, що система проводить конвертацію за найбільш вигідним курсом.

Цікаво те, що система проводить конвертацію за найбільш вигідним курсом

Компанія спочатку націлена на співпрацю переважно з "акулами" серед фінансових установ, цієї стратегії, як і раніше дотримуються розробники, тому попит, а разом з ним і перспективи Ripple ростуть. Це важливо, оскільки потрапляючи в систему, звернення за новою транзакцією діссемінірует з всесвітньої мережі, ніби брижі по поверхні води (імовірно звідси і назва). Ініціювати таку заявку може будь-який вузол, а вже залишилися сервера на свій власний розсуд: додають її в реєстр або ігнорують, таким способом відбувається формування списку претендентів на додавання. Претенденти розглядаються сервером протягом певного часу. З кожною наступною перевіркою списки все більше набувають ідентичний вигляд, як тільки їх Декувер буде зведений до мінімуму - консенсус досягнутий. Ті заявки, які були відхилені сервером, продовжують своє існування на стадії конскріпціі списків претендентів, і знову будуть розглядатися серверними вузлами поряд із щойно заявками, що надійшли на транзакцію. Цей алгоритм завершується і починається заново в межах всього 7-8 секунд, що прийнято вважати оновленням реєстру.

В рамках механізму Ріплі користувачі переводять один одному платежі в будь-якій валюті, включаючи рідкісні:

  • динари;
  • манати;
  • Кванза;
  • драми;
  • ієни;
  • Рупії і інші.

Крім того, можна розплачуватися і приймати гроші в дорогоцінні метали: платині, золоті, сріблі і все це не займе у Вас довше декількох секунд.

Портал Ripple використовує біржовий тікер - XRP. Цікаво, що всі кріптомонети вийшли в світ ще в рамках старту проекту в кількості 100 000 000 000, з них за весь час існування Ripplepay близько 7 000 000 000 XRP пішло користувачам, а основна частина - власність Ripple Labs. Цілком очевидно, що підприємницькі кола має повне і небезпідставні право побоюватися, що в кінцевому підсумку компанія буде маніпулювати курсом. Фундаментом для подібних побоювань послужила ситуація на Bitstamp-біржі, тоді з боку Джеда Мак-Калеба була зроблена спроба продажу близько 100 000 000 кріптомонет XRP (1 мільйон доларів). Bitstamp нічого не залишалося, як заморозити його рахунок, в іншому випадку обвалення курсу було не уникнути.

Bitstamp нічого не залишалося, як заморозити його рахунок, в іншому випадку обвалення курсу було не уникнути

Ripple Labs вдалася до допомоги смарт-контрактів, щоб знизити рівень напруги, що запанував серед користувачів, що залишився кількість монет було заблоковано. Таким чином, їх стало 55: по 1 000 000 000 токенов на кожен. Один раз в 30 днів спливає один з контрактів, все вивільнені кошти залишаються в розпорядженні компанії. В основному вони направляються на розвиток власної діяльності і як наслідок - процвітання Ripplepay.

Так як кріптомонети XRP увійшли в обіг тільки одного разу - на зорі стартапу (більше випуску монет не було і в найближчому майбутньому не передбачається), Майнінг Ripple не передбачений, а значить, на заробіток за допомогою відеокарти свого ПК розраховувати теж не доводиться. Варто зазначити, що протягом 2013 року керівництво компанії роздавав токени в якості нагороди за активну участь в тому чи іншому проекті, але вже в 2014 цей атракціон небаченої щедрості припинив своє існування.

У структурі криптовалюта Ripple - близько 1 000 000 складових, назва кожної з них - "drop" (крапля). Як комісії за проведення однієї транзакції з кожного користувача стягується порядку - 0.00001 XRP. Тут прихована певна хитрість. На перший погляд сума збору настільки сміхотворна, що навряд чи тягне на повноцінне відповідність поняттю "комісія", в нашому традиційному уявленні. Однак першочерговою метою цих зборів встановлена ​​боротьба зі спамом. Якщо вся мережа піддасться атакам шахраїв в вигляді великої кількості операцій, комісія цих акаунтів, від яких виходить загроза, машинально буде рости. В кінцевому підсумку форсінг сам себе і знищить.

Що вражає найбільше - комісійний збір в будь-якому випадку буде знищений. Підсумок - число монет XRP зменшується в геометричній прогресії.

Ідея децентралізації щодо криптовалюта Ріплі - вельми двояка. Серверів в мережі - незліченна безліч, проте створюється і додається сервер не сам по собі, за цим процесом так чи інакше хтось стоїть. При цьому саме Ripple Labs допускає обробку транзакції сервером, одним, другим, десятим ... вирішує тільки єдина контора. Сервера доведеться пройти атестацію цієї організації, щоб отримати ранг перевіреного вузла, а перед цим потрібно:

  1. Відрізнятися бездоганною репутацією;
  2. Постійно бути в онлайн режимі;
  3. Розташовувати швидкісним інтернет з'єднанням;

При цьому число серверів "з вулиці" в системі - одиниці, більшість вузлів, у яких розв'язані руки, належить самій компанії.

Якщо говорити в цілому, будь-яка цифрова валюта орієнтована на простого користувача, її завдання - замінити традиційні агрегатори платежів. Відмінність Ripple в тому, що вона цілеспрямовано рухається до злиття з просунутими банківськими галузями.

Відео про Ріплі і принципах системи:

Чим відрізняється XRP від ​​BTC

Природно ніхто не принижує достоїнств Bitcoin, однак поточний алгоритм використання не дозволяє розраховувати користувачам на швидкість і зручність транзакцій. В цьому і є основна відмінність BTC від XRP, не можна упускати з виду і той факт, що комісія в рамках одного свопу BTC набагато вище. Крім того, можна стверджувати з упевненістю 100%, що XRP ніколи не "захлинеться" числом власних транзакцій, чого не скажеш про біткоіни.

Майнінг Bitcoin споживає величезну кількість електроенергії, в рамках Ріплі - Майнінг відсутній як такий, оскільки вичерпне кількість токенов було випущено заздалегідь.

XRP звичайно поступається BTC щодо питання децентрализованности. Незважаючи на те, що керівництво позиціонує Ріплі як розосереджену криптовалюта, цей аспект носить більше номінальний характер. Хоча якщо брати до уваги запевнення від керівного складу організації, щодо того, що вони кинули всі свої сили, щоб виправити ситуацію, Ripple вже досить деценетралізована щодо порівняння з біткоіни.

А найзначніший козир XRP, на думку інвесторів, - це її успішні спроби налагодити зв'язок з найбільшими світовими банками, BTC - це засіб "підпільного" протистояння. Саме тому висновок напрошується сам собою: з більшою часткою ймовірності будь-яку банківську установу підтримає Ріплі, ніж Bitcoin.

Прогнози курсу криптовалюта Ripple і графіки

Всі ключові моменти в історії говорять про те, що інтерес, як простих обивателів, так і фінансових банківських магнатів до XRP продовжує зростати. На кінець 17 року капіталізація Ripple досягла показника $ 8,942,589,204 і це ще далеко не межа.

Зовсім недавно компанія прийняла $ 9 000 000 в якості фінансової підтримки. У ролі меценатів виступили:

  • IDG Capital Partners;
  • Core Innovation Capital;
  • Camp One Ventures;
  • Venture 51.

Це говорить про те, що в 2018 році варто очікувати зростання курсу Ripple. Ще одним підтвердженням можна вважати той факт, що творцями системи недавно був запущений сервіс, за допомогою якого можна заробити Ripple, а потім конвертувати монети в дорогоцінні метали і вже далі здійснювати комерційну діяльність.

Про зростання курсу кажуть також і котирування, а точніше їх графік, який прагне до довгострокового зростаючому тренду і зараз вже практично придбав форму "трикутника" (технічна фігура). Першочергова мета цінового зростання - це максимальний показник в рамках рівня 0,28914, далі - ступінь 0,32017.

Зараз курс Ripple до долара виглядає наступним чином:

Курс XRP до рубля:

гаманець Ripple

Багатьох користувачів хвилює аспект зберігання XRP саме в офіційному гаманці Ріплі. Зберігання крипти - процес складний, з огляду на те, що в основному користувачі не ризикують залишати монети в обмінному гаманці. Крім того, існують і альтернативні способи. Такі великі платформи як Kraken і Poloniex здійснюють підтримку зберігання. Тримати тут свої заощадження - безпечно, також тут можна заробити Ripple з планом її подальшої конвертації в інші валюти або дорогоцінні метали. До слова сказати, комісія за виведення - не б'є по кишені. Однак якщо Ви більше націлені на довгострокове збереження, зверніть увагу на:

  1. Gatehub - офіційне сховище. Існує вже досить довго, ніж зарекомендувало себе тільки з позитивного боку і привернуло безліч користувачів. Тут все максимально прозоро і зрозуміло, інтерфейс розроблений таким чином, що вся інформація згрупована на одній станиці, клікати по різних пунктах меню немає необхідності. Користувачі гаманця постійно знаходяться в курсі того, скільки коштів у них в розпорядженні. Здійснювати транзакції також можна без особливих складнощів, якщо Вам потрібно перевести гроші іншому користувачеві, досить буде ввести адресу його електронної пошти. Крім того можна здійснювати торгівлю не виходячи з гаманця;
  2. Rippex - підтримується Windows, Macintosh і Linux. В рамках цього Ріплі гаманця, який, до речі, носить характер десктопного, можна постійно контролювати ситуацію над своїми заощадженнями. Вихідний код повністю відкритий, це дає перевагу зберігання як в онлайн режимі, так і в рамках настільної версії. Rippex - це продукт дослідної IT-команди, яка і до цього дня працює на благо безпеки користувачів.

Поповнення, висновок, як заробити XRP

Заробіток Ріплі можливий за допомогою декількох варіативних методів, представлених у вигляді таблиці:

Серед безлічі біржових фондів прихильники довіряють найбільше:

  • BitStamp;
  • Kraken;
  • Coinone;
  • CoinCheck;
  • Poloniex.

Неважливо який підхід вибрати, крани Ripple або високоприбуткове інвестування, якщо всерйоз поставити собі за мету, можна непогано заробити XRP, конвертувати в будь-який вид валюти і при необхідності вивести гроші. Якщо вірити прогнозам фінансових аналітиків, то зараз саме час купувати і інвестувати в крипту, оскільки з огляду на зростання курсу Вас можуть очікувати досить високі дивіденди. Дійте швидко, але дотримуйтеся прислів'я "7 разів відміряй, 1 - відріж".

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!

Сподобалася стаття?