Samsung Wave 525: старий новий стайл

  1. Розміри. Комплект поставки.
  2. Дизайн, конструкція.
  3. Екран. Графічні можливості.
  4. Клавіатура та способи введення інформації
  5. Програми та сервіси
  6. Музичні можливості
  7. Камера. Можливості фото і відео
  8. Пам'ять і швидкість роботи.
  9. КОМУНІКАЦІЙНІ возможности
  10. Тривалість роботи.
  11. Підсумки.

Компанія Samsung продовжує радувати аудиторію новими недорогими телефонами з сенсорними дисплеями. Але якщо раніше це були відверто слабкі в плані інтерфейсів моделі, то зараз ситуація змінюється кордінально чином. Остання новинка цього сімейства Samsung Wave 525 на операційній системі Bada яскраве тому підтвердження. Компанія Samsung продовжує радувати аудиторію новими недорогими телефонами з сенсорними дисплеями

Компанія Samsung за останні 1,5 року представила таку велику кількість недорогих тачфонів, що всіх їх і не згадаєш. З яскравих представників відзначимо Samsung S5320 Star , Samsung Monte або Samsung Corby. Але час йде, і в компанії вирішили оновити цей клас пристроїв, причому ставку зробили не на звичайні телефони, а на смартфони під управлінням операційної системи Bada.

Ось і новий тачфон Samsung S5250 (Wave 525) з операційною системою Bada обійдеться не дорожче 9 000 рублів. Він як дві краплі води схожий на Samsung Star, але при цьому має новий інтерфейс з підтримкою мультитач.

Крім цього Samsung Wave 525 спритний в плані швидкодії. З комунікацій присутні Wi-Fi, EDGE, A-GPS, Bluetooth і багато іншого. Як ви розумієте, все це буде цікаво, перш за все, молоді: старшокласникам і студентам. Ну, а тепер Samsung S5250 в подробицях.

Розміри. Комплект поставки.

id = "sub0">

Розміри і вага Samsung S5250 самі що ні на є оптимальні: 109,5x55,0x11,9 мм і 100 грам відповідно. Незважаючи на те, що перед нами телефон середнього класу він виглядає досить елегантно й привабливо. Його можна комфортно носити як в кишені брюк, так і в піджаку, сумці

Комплект поставки включає в себе:

  • Телефон Samsung S5250 Wave 525
  • Акумулятор - 1200 мАг, літій-іонний
  • Зарядний пристрій (microUSB)
  • Стереогарнітура з роз'ємом mini-Jack 3,5 мм
  • Кабель для синхронізації з комп'ютером
  • Інструкція

Дизайн, конструкція.

id = "sub1">

Дизайн нового Samsung Wave 525 в більшій спепені схожий на Samsung Star. Про н цілком природний для більшості сучасних пристроїв з сенсорним дисплеєм. Потрібно сказати, що зовнішність телефону привертає увагу як чоловіків, так і жінок. Закруглені кути, хромований ободок на бічних сторонах, глянцева задня поверхня з рельєфним малюнком - ось лише деякі елементи декору.

Wave 525 випускається в трьох колірних варіантах: чорному, білому і рожевому. Чорний варіант більше підійде чоловічої аудиторії, рожевий - суто жіночої, ну а білий буде однаково цікаво виглядати і у тих, і у інших. У нас на тестуванні був апарат в чорній кольоровій гаммі.

Апарат практично повністю виконана з глянсового пластика. Внаслідок еого екран дуже швидко забруднюється і «заляпується», тому не завадило б в комплекті з тачскріном мати якусь ганчірочку. Разом з тим, ми виявили одну цікаву закономірність. А ппарат білого кольору забруднюється в рази менше, вірніше на ньому не Віжн сліди використання, тому майте на увазі.

На лицьовій поверхні Samsung S5250 розташовується динамік для відтворення аудіофайлів. Під 3,2-дюймовим дисплеєм розташовуються всього три кнопки «Виклик», «Головне меню» і «Відбій».

На правій бічній поверхні знаходиться кнопка блокування дисплея [вона ж відповідає за включень і виключення апарату] і клавіша активації камери.

Гойдалку регулювання гучності можна бачити на лівому боці. Тут же - кріплення для ремінця. Знизу знаходиться вбудований мікрофон.

Прикритий пластиковою заглушкою інтерфейсний роз'єм [microUSB] і отвір для підключення навушників знаходиться на верхньому торці телефону.

Задня поверхня тестованого тачскрін являє собою фактурну поверхню, зроблену з глянсового пластика. Виглядає це дуже стильно й елегантно. Тут же можна бачити вбудовану 3,2 Мпікс фотокамеру без автофокусу і яку б то не було спалах. Всі ці елементи трохи втоплені в корпус, що захищає їх від механічних впливів.

Нижче розмістився динамік для зовнішніх сигналів і програвання музики. Його якість і гучність знаходяться на середньому рівні. У більшості випадків цього буде вистачати для того, щоб не пропустити дзвінок.

Під задньою кришкою розташовується літій-іонний акумулятор, кріплення для SIM-карти і слот для карт-пам'яті microSD.


Якість виконання Samsung S5250 Wave 525 не викликає сумнівів, апарат надійний. Модель збирається на заводі в Південній Кореї.

Екран. Графічні можливості.

id = "sub2">

Samsung Wave 525 володіє сенсорним дисплеєм з діагоналлю 3,2-дюйма. Він має дозвіл 240х400 пікселів, відображає 262 тис. Квітів. Дисплей TFT-екран має великий запас яскравості, високий контраст, кольору соковиті і чіткі. Наявна матриця забезпечує кути огляду близькі до максимальних. Наприклад, в більшості випадків вам буде вистачати 4-5 рівня яскравості з 10. При попаданні прямих сонячних променів екран трохи сліпне, але залишається легко читаним.

При попаданні прямих сонячних променів екран трохи сліпне, але залишається легко читаним

Як було зазначено раніше, екран Samsung S5250 ємнісний. Якщо вдаватися в технічні особливості, то він працює на основі технології Capacitive Touch Screen. Поверхня дисплея покрита спеціальним оксидом, який реагує на контакт з пальцями за рахунок досягнення різниці електричних потенціалів. Варто зауважити, що для роботи не підійдуть ні стилус, ні інші аксесуари. Зате новий тип екрану дає ряд переваг. По-перше, не потрібно сильного натискання. Екран реагує навіть на легкий дотик (за аналогією з Apple iPhone). По-друге, читаність екрану під сонячними променями набагато краще. По-третє, максимальна яскравість екрану. Фарби просто б'ють по очах своїми барвами. По-четверте, термін служби екрану збільшений в кілька разів.

Клавіатура та способи введення інформації

id = "sub3">

Введення інформації, а також написання текстів і набір номерів відбувається за допомогою сенсорного екрану. Завдяки функція VibeTonz будь-який користувач при натисканні на сенсорні клавіші отримує відгук у вигляді легкої вібрації.

Для набору текстів в Samsung Wave 525 передбачено три варіанти. Перший, класична клавіатура мобільного телефону. Тобто можна набирати як цифри, так і букви. У цьому режимі працює функція T9.

Другий варіант, мініQWERTY-клавіатура. Цей варіант введення текстів актуальний при книжковій орієнтації екрану. Кнопки тут невеликого розміру, а тому набирати текст не дуже зручно.

Кнопки тут невеликого розміру, а тому набирати текст не дуже зручно

Третій варіант, повноекранна QWERTY-клавіатура, що працює тільки в горизонтальній орієнтації. В цьому режимі кнопки великі і дозволяють без проблем набирати текст. Зміна мови відбувається за допомогою натискання на спеціальну кнопку RU / EN.

Меню. Інтерфейс і навігація

Інтерфейс Samsung Wave 525 побудований на новій програмній платформі Samsung, яка отримала назву Bada. Фактично це оновлена ​​оболонка TouchWiz, тільки доведена до розуму за допомогою запозичення частини інтерфейсів з iPhone і Android. Варто відзначити, що зміни пішли тільки на користь.

У режимі очікування користувачу доступно три робочих столу з можливістю додавання нових. На них можна встановлювати віджети. Для того щоб налаштувати віджети, необхідно натиснути на «шестерінку» в лівому верхньому кутку екрану і перетягнути з нижньої області відповідну іконку. Всього в апараті за умовчанням близько двадцяти віджетів, але є можливість завантажувати і нові. Таким чином, змінити вигляд робочого столу можна до невпізнання.

У режимі очікування користувач бачить робочий стіл, на якому відображається інформація про прийом сигналу, заряд батареї. Поруч з ними можна бачити час, дату. Трохи нижче знаходиться ім'я оператора стільникового зв'язку. У самому низу є три сенсорні кнопки: «Клавіатура», «Контакти» і «Повідомлення».

У самому низу є три сенсорні кнопки: «Клавіатура», «Контакти» і «Повідомлення»

У Samsung Wave 525 є випливають статусний рядок, аналогічно тій, що є присутнім у Andriod OS. Статусна рядок представлена ​​трьома піктограмами: Wi-Fi, Bluetooth, Звук. Тут же відображаються різноманітні події, наприклад, вхідні SMS, пошта, пропущені дзвінки, запущений аудіоплеєр та інші події. Наприклад, для нового SMS-повідомлення відображається адреса або ім'я відправника, а також перші рядки повідомлення. Статусна рядок спрощує доступ до частини корисних функцій апарату.

В головне меню можна потрапити, натиснувши на центральну кнопку під дисплеєм. Головне меню представлено за замовчуванням трьома екранами. У першому розташовані основні телефонні функції і настройки. У другому - інтернет-сервіси, офісні додатки. У третьому - розважальні сервіси та ігри.

Робота з сенсорним екраном проста. Ви натискаєте на потрібний вам пункт, і він опиняється обраним. Поле для введення інформації - натискання, і тут же з'являється мініQWERTY-клавіатура. У всіх меню можна перевернути телефон, тоді з'явиться велика QWERTY-клавіатура.

У користувача є можливість перекомпонувати всі пункти меню між собою. Для цього необхідно з меню натиснути на «шестерінку» в лівій верхній частині екрану. Після цього можна почати переміщення як в рамках одного екрану, так і між екранами.

Крім цього користувач може включити функцію адаптивного меню, яке формує меню в залежності від того, наскільки часто ви користуєтеся тим чи іншим додатком.

Цікавим чином реалізовані контекстні меню. Всі вони присутні у вигляді прямокутної кнопки з точками прямо посередині нижньої частини екрану. Натиснувши на цю кнопку, викликається контекстне меню. Такий метод нагадав варіанти управління з Android OS.

Незважаючи на те, що Bada не можна вважати повноцінною операційною системою, пристрої на цій платформі володіють многозадачностью. З обмежень багатозадачності варто відзначити тільки одне. На даний момент можливий запуск будь-якого числа вбудованих додатків, а також одного Bada і одного Java-додатка. Запуск двох Bada-додатків одночасно неможливий. Це зроблено для збільшення стабільності продукту на момент запуску, в подальшому число додатків обіцяють збільшити.

Для того щоб відкрити диспетчер запущених програм необхідно тривало натискати центральну кнопку під дисплеєм. Додатки відображаються іконками у два стовпці. Можна закрити як всі програми, так і окремі.

Програми та сервіси

id = "sub4">

У «Контактах» зберігається докладна інформація про номери і абонентах. Ви самі можете вибрати той чи інший варіант представлення даних. Можна налаштувати апарат для лівші, тоді повзунок курсора буде відображатися праворуч. Список відображається лише іменами, ліворуч від них - фотографія абонента, для перегляду деталей контакту необхідно його відкрити. В якості картинки імені може виступати будь-який графічний файл, а також фотографії чи відео.

Сортування записів здійснюється по порядку: спочатку всі контакти на російській мові потім всі імена англійською. У пам'яті телефону зберігається до 2000 імен з усіма заповненими номерами і даними.

У пункті «Повідомлення» містяться всі опції і варіанти роботи з SMS, MMS. Є режим відображення повідомлень в класичному вигляді, так і у вигляді чату як на Apple iPhone. Тут же зосереджені налаштування для роботи з усіма видами повідомлень. Унікальною функцією виступає відправка повідомлення у вказаний час. Написавши повідомлення, ви можете вказати в який час і який день відправити його адресату.

Написавши повідомлення, ви можете вказати в який час і який день відправити його адресату

«Журнал» містить історію дзвінків, SMS / MMS-повідомлень, електронної пошти, чату і соціальних мереж в Facebook, Twitter та інших. Знайти обмеження для списку не вдалося, зокрема, до ста подій він містить без жодних проблем. Для окремих номерів можна вести чорний список, тоді дзвінки з них не будуть прийматися.

Пункт «E-mail» - вбудований поштовий клієнт POP3 / IMAP4 / Exchange Active Sync. Тут налаштувати до 5 аккаунтов, обмеження на кількість повідомлень для кожного дорівнює 1000. Підтримуються вкладення, але обмеження на розмір повідомлення при відправці 1 Мб. Для прийнятого повідомлення обмеження дорівнює 5 Мб. Отримані файли можна переглядати на телефоні за допомогою вбудованого браузера. Підтримується HTML, сторінки показуються нормально.

Наступним пунктом головного меню ховається «Браузер». В якості базового встановлений Dolfin 2.0. У ньому реалізована повноцінна підтримка HTML-ресурсів і безліч корисних функцій. Можна викликати панель з часто використовуваними функціями: список посилань на відвідані ресурси. Тут же є можливість налаштування яскравості підсвічування екрану в самому браузері. Підтримка Flash дозволяє переглядати всі ресурси без будь-яких обмежень. У браузері підтримується RSS-клієнт, можна завантажувати стрічки.

«Мої файли» - вбудований менеджер пам'яті. У ньому у вигляді папок відображається вміст пам'яті телефону і карти пам'яті. Всі файли за замовчуванням розбиті по папках: фото, відео, картинки, музика і т.д. Програма дозволяє перейменовувати, переміщати і запускати різні файли. У настойках є можливість відображати папки списком або в мініатюрах.

Магазин додатків Samsung App Store організований за образом і подобою Apple Store. Всі додатки розбиті за категоріями: програми, ігри, теми, відео, музика і т.п., є списки найпопулярніших безкоштовних і платних додатків, пошук за ключовими словами.

У пункті «Годинник» зосереджено відразу чотири утиліти: будильник, світовий час, секундомір і таймер. Світовий Час відображається час для обраних міст. З'явилася карта, на якій можна вибирати часовий пояс.

В «Налаштуваннях» кожен користувач може налаштувати роботу телефону і окремих додатків, персоніфікувати інтерфейс мобільного телефону. В даний підрозділ входять всі опції пов'язані з роботою bluetooth, пакетною передачею даних GPRS, EDGE, UMTS, а також синхронізації даних. Крім того, тут же доступні настройки профілів, дисплея, часу, меню і віджетів, безпеки, пам'яті телефону та іншої службової інформації.

Серед встановлених додатків найбільш цікавим виглядає Picsel Viewer. Програма дозволяє відкривати на телефоні файли формату MS Office (наприклад, MS Word, Excel, PowerPoint), Adobe Acrobat (PDF), графічних і відеоформатів. Принадність технології - в її швидкодії: відкриття 20 Мб файлу PDF займає порядку декількох секунд, далі ви можете швидко прокручувати сторінки, масштабувати їх, повертати, як вам завгодно. Редагувати або створювати файли можна.

«Облікові записи» - місце, де зібрані всі акаунти від соціальних медіа Facebook, Twitter, MySpace, пошти, IM-месенджерів.

Музичні можливості

id = "sub5">

Відкриваючи плеєр в книжковій орієнтації екрану, ви бачите перед собою список з усіх композицій. Переглядаючи заголовки по горизонталі, можна побачити списки відтворення. У альбомному режимі Samsung Wave 525 з'являється карусель з дисків і треків.

Додаток підтримує mp3-файли з різним бітрейтом, в тому числі і з високим, а також MP4, AAC, AAC + і покращений AAC + H.263, H.264, WMA і потокове відео 3GPP. При програванні композиції на дисплеї відображається інформація про трек, альбом, виконавця. Управління зрозуміло, з ним розбереться будь-хто. Існує підтримка випадкового або послідовного відтворення файлів. Доступна сортування за виконавцями, альбомами, жанрами, композиторам. Програвач можна згорнути і продовжувати працювати з іншими додатками. Інтерфейс плеєра спеціальним чином адаптований під можливості сенсорного дисплея. Центральні кнопки відповідають за налаштування відтворення. Тривале натискання на смугу прокрутки дозволяє перемотувати певний трек.

Крім плеєра в Samsung Wave 525 є і FM-радіо. Користувачеві доступний пошук до 99 радіостанцій в діапазоні від 87.5 МГц до 108 МГц. Є автоматичне налаштування всіх станцій, але для окремих каналів не можна призначити своє ім'я, вони завжди відображаються у вигляді частоти. Радіо працює і в режимі гучного зв'язку. Радіо працює у фоновому режимі. Функція RDS показує не тільки заголовок радіостанції в загальному списку вгорі, але і іншу інформацію. Радіопередачі можна записувати в пам'ять телефону.

Камера. Можливості фото і відео

id = "sub6">

Samsung S5250 має камеру 3,2 Мпікс [CMOS-матриця] з двократним цифровим зумом. Підтримуються наступні дозволи знімків: 2048x1536, 2000х1200, 1600х1200, 1280х960, 640x480, 400x240 пікселів. Кнопки регулювання гучності відповідають за наближення / видалення зображення. Якість знімків з камери S5230 цілком звичайне для свого вирішення.
Ще апарат дозволяє записувати і переглядати відео в форматах H.263 і MPEG-4. Запис відео можлива в двох дозволах - 320х240 і 174х144 точок. Якість відео відповідає заявленим значенням.

Якість відео відповідає заявленим значенням

Фотографії та відео можна подивитися з меню «Мультимедіа». Фото і відео відображаються у вигляді мініатюр, список відкривається дуже швидко, немає ніяких затримок навіть при великому числі знімків або зображень. У галереї можна перегортати фотографії, відхиляючи телефон в ту або іншу сторону. Все це стало завдяки вбудованому акселерометру.

Пам'ять і швидкість роботи.

id = "sub7">

Під зберігання файлів та інших даних у внутрішній пам'яті Samsung S5250 зарезервовано 135 Мб. Телефон має можливість розширення вбудованої пам'яті за рахунок карт пам'яті microSD.

Продуктивність Samsung Wave 525 достатня для роботи відразу з декількома додатками. Це видно з самого початку використання апарату. Інтерфейс практично літає, додатки запускаються швидко.

Тривале натискання на кнопку «Меню» активує диспетчер запущених додатків. Користувач може не тільки завершити додаток, а й згорнути його.

КОМУНІКАЦІЙНІ возможности

id = "sub8">

Кроме стандартного Підключення Wave 525 до комп'ютера через microUSB є підтримка Bluetooth 3.0. Так-так, це НЕ описка. Тачскрін один з дере прістроїв з версією Bluetooth 3.0, яка такоже назівається High Speed. При передачі файлів на інші пристрої з підтримкою даної технології задіюється Wi-Fi 802.11 n, а теоретична швидкість передачі становить порядку 24 Мбіт / с. Bluetooth забезпечує бездротове підключення периферійних пристроїв: наприклад, стереогарнітури A2DP / AVRCP.

При підключенні до USB-порту передбачено кілька варіантів з'єднання: Media, Mass Storage, Samsung PC Studio. У режимі USB Mass Storage апарат чудово підхоплюється без додаткових драйверів, можна копіювати необхідні дані.

Модель підтримує пакетну передачу даних за технологіями GPRS та EDGE класу 12. Мережі тртетьего покоління апарат не підтримує.

В Samsung S5250 є підтримка Wi-Fi 802.11 b / g / n. Майстер роботи схожий на такий для Bluetooth. При цьому для коректної роботи Wi-Fi в телефон повинна бути вставлена ​​sim-карта.

Тривалість роботи.

id = "sub9">

Samsung Wave 525 має літій-іонну батарею ємністю 1200 мАг. За інформацією самого виробника, час роботи пристрою в режимі розмови становить до 8,5 годин; в режимі очікування до 16 днів. В умовах тестування при кількості дзвінків 15 - 20 хвилин в день, прослуховуванні плеєра [2 години на день] та часовий перегляді інтернет-сторінок апарат працював два дні. При меншому використанні телефону можна розраховувати на три дні роботи. Заряджається акумуляторна батарея за 2,5 години.

Відео

Рекламний ролик

Підсумки.

id = "sub10">

Samsung S5250 - модель нового покоління недорогих тачфонів від Samsung. Причому в дизайні він мало не повністю копіює одну з найбільш затребуваних моделей 2009 року Samsung Star, а функціонально пропонує зручний призначений для користувача інтерфейс і операційну систему Bada.

За інших рівних умов на Wave525 варто звернути пильну увагу. Для більшості людей це буде прекрасним рішенням. Відсутні програми можна завантажити з Samsung App Store, асортимент якого обіцяють постійно поповнювати.

Преимущества

  • Красивий і зручний інтерфейс нової платформи Bada
  • Якісний сенсорний екран з підтримкою мультитач
  • Доступна ціна

Недоліки

  • Мале число програм для установки
  • Слабкий зовнішній динамік
  • мазкий корпус

За нашими даними, на день публікації Samsung S5250 Wave 525 можна було купити за ціною 8 500 рублів.

Апарат для тестування надано компанією «Евросеть».

Схожі Сюжети / 6