Сергій Мандрівник. Білл Гейтс запускає космічну програму по тотальне стеження за всієї Планетою, за кожним з нас.

Steve Quayle http://www.stevequayle.com/ : Дуже тривожна інформація. Скоро ми не зможемо сховатися від сотень супутників, які будуть спостерігати за нами, де б ми не знаходилися і за бажанням замовника передавати в режимі реального часу, відео всього нашого життя. Ще один крок світової еліти до тотального контролю за своїми майбутніми рабами. Страшне час все ближче.

Страшне час все ближче

Techcrunch https://techcrunch.com/2018/04/18/earthnow-promises-real-time-views-of-the-whole-planet-from-a-new-satellite-constellation/ : Новий неймовірний космічний стартап EarthNow ставить собі за мету надати за бажанням клієнта не тільки фотографії планети, але і відео в реальному часі з будь-якого місця, яке побажає клієнт. Учасники та засновники цього амбітного проекту: Білл Гейтс, Intellectual Ventures, Airbus, SoftBank і засновник OneWeb Грег Уайлер.

Учасники та засновники цього амбітного проекту: Білл Гейтс, Intellectual Ventures, Airbus, SoftBank і засновник OneWeb Грег Уайлер

Це буде численна угруповання супутників, які будуть надавати відео з будь-якого куточка Землі з затримкою приблизно в секунду. Вам не доведеться чекати, поки супутник опиниться в радіусі дії, або турбуватися про вихід з діапазону; завжди, по крайней мере, один з них, зможе переглядати будь-яку область Землі, в будь-який момент часу, тому вони можуть, якщо необхідно, передати завдання моніторингу наступного супутнику.

Спочатку, проект був націлений на «високопоставлених корпоративних і державних замовників». EarthNow перераховує речі, які можна буде детально фіксувати, знімати і передавати відео клієнтам: моніторинг шторму, незаконні рибальські судна (і навіть пірати), лісові пожежі, відстеження китів, спостереження за конфліктами, злочинами в режимі реального часу і багато іншого.

Хоча компанія зараз знаходиться на самих ранніх стадіях, і поки ще рано говорити про терміни тестування проекту, але вже всім зрозуміло, що це не "журавель в небі". Так як їм займається засновник і генеральний директор Intellectual Ventures, Рассел Хенніган, в рамках Invention Science Fund.

Зв'язок з Waveer OneWeb означає, що EarthNow буде побудований на розширеній версії супутникової платформи цієї компанії. Деталей проекту дуже мало, але прес-реліз обіцяє, що «кожен супутник оснащений безпрецедентною кількістю бортовий обчислювальної потужності, в тому числі в кожному більше процесорних ядер, ніж у всіх інших комерційних супутниках разом узятих».

Імовірно, велика частина цього обладнання буде для обробки відео і стиснення, оскільки вони хочуть мінімізувати час пропускної здатності і затримку, але не хочуть знижувати якість. Ефективність також дуже важлива; сателіти мають вкрай обмежену потужність, тому запуск декількох стандартних графічних процесорів зі стандартними методами стиснення, ймовірно, не дуже гарна ідея. Постійне безперервне відео в режимі реального часу з орбіти (на відміну від кадрів або кліпів в реальному часі) є як проблемою програмного забезпечення, так і апаратного забезпечення.

Компанія Airbus буде виконувати свою роль, фактично роблячи супутники в Тулузі і Флориді. У релізі не вказано, скільки буде побудовано супутників, але повне (і, імовірно, резервне) покриття Землі, означає принаймні, багато десятків. Але якщо вони є серійним товаром масового виробництва, це повинно знизити ціну.

Немає ні слова про фактичну суму, яку компанія залучила до цього проекту.

Сам Хенніган називає EarthNow «амбітним і безпрецедентним» проектом, який може бути сприйнятий як визнання великого ризику, але ясно, що у компанії є сильні партнери і багато досвіду; інтелектуальні підприємства не схильні щось розкручувати, якщо у них немає впевненості в перемозі.

джерело: http://infomaxx.ru/perevodika/bill-geyts-zapuskaet-kosmicheskuyu-programmu-po-totalnoy-slezhke-za-vsey-planetoy-za-kazhdyim-iz-nas.html

Великий Брат не спить. (

А ти?

А тим, хто лягає спати, ... спокійного сну (В. Цой)

Сергій Мандрівник

А ти?