Блог / Новини - UltraCOM / Олешки (Цюрупинськ) / планшети, комп'ютери, ноутбуки, мобільні телефони, телевізори, інтернет

04.11.2017 00:43:09

Сьогодні, 3 листопада, в різних куточках світу, в продаж надійшов флагманський смартфон Apple - апарат iPhone X. Фахівці iFixit поспішили вивчити анатомію цього пристрою.

В iPhone X застосований OLED-дисплей Super Retina з діагоналлю 5,8 дюйма, дозволом 2436 × 1125 пікселів і контрастністю до 1 000 000: 1. Смартфон отримав подвійну 12-Мп камеру з ширококутним і телеоб'єктивом, а також фронтальну 7-Мп камеру TrueDepth,

Основою апарату служить процесор A11 Bionic з 64-бітної архітектурою, доповнений співпроцесором руху М11. Місткість вбудованого флеш-накопичувача становить 64 або 256 Гбайт. Є модулі Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac, Bluetooth 5.0 і NFC.

Розтин показав, що в складі смартфона застосована оперативна пам'ять SK Hynix 3 GB LPDDR4x RAM. Флеш-накопичувач зроблений корпорацією Toshiba.

Пристрій покладається на стільниковий модем Snapdragon X16 LTE розробки Qualcomm. Нагадаємо, що з цією компанією у Apple розгорівся серйозний конфлікт на мобільного грунті.

Плюсом конструкції фахівці iFixit називають можливість заміни дисплея і акумулятора. Крім того, замість клеїть речовини в багатьох частинах застосований гвинтовий кріплення, що спрощує розбирання.

У той же час захист від бризок, води і пилу за стандартом IP67 дещо ускладнює ремонт. Вкрай складною виявиться лагодження в разі пошкодження скла на тильній стороні. В цілому ремонтопридатність оцінена в шість балів з десяти.

14.10.2016 22:23:29

У травні 2016 року простий американський інженер Луїс Россман став справжньою зіркою інтернету, коли опублікував відеоролик «Як неавторизовані ідіоти лагодять ноутбуки Apple». У цьому відео він детально показав, як діагностувати та усунути несправність на материнській платі MacBook Air за допомогою комплектуючих ціною в один долар (каніфоль і зволікання), в той час як в сервісному центрі Apple такий ремонт вимагає заміни материнської плати і коштує $ 750. Всього один згорілий резистор - і вони просто викинуть стару плату.

Луїс зізнався тоді, що до його відеороликів публікується багато коментарів, в тому числі з критикою: мовляв, хлопець зовсім не розуміє, що він робить, адже компанія не надає йому офіційну документацію і інструменти для тестування і ремонту фірмової техніки.

Щоб ускладнити самостійний ремонт техніки, компанія Apple використовує нестандартні комплектуючі, унікальні гвинти і викрутки, приклеює акумулятор до корпусу і т.д.

Діяльність Россмана не залишилася без уваги юристів корпорації Apple - і вони почали діяти. Про це розповів сам Луїс.

Інженер повідомляє, що з ним зв'язалися представники компанії Apple і пред'явили претензії, що в своїх відеороликах він показує фрагменти схем Apple, захищених копірайтом. Відповідно, якщо він не видалить ці ролики, то проти нього може бути висунутий судовий позов.

Фрагменти схем Apple
Фрагменти схем Apple

Луїс не зовсім впевнений, що робити в такій ситуації і тому зв'язався зі своїм адвокатом. Він видалив відеоролик про ремонт ноутбука MacBook Air і попередив, що всі відеозаписи з його каналу бажано на всяк випадок скачати і зберегти локально.

На Youtube публікується кілька каналів, присвячених ремонту техніки Apple, але після своїх останніх відеороликів, в тому числі відео «Чому я не використовую техніку Apple», Луїс Россман став найпопулярнішим відеоблогером в цій області з 176 тисячами передплатників.

Він також сказав, що йому заборонено розповідати про судові претензії Apple. Проте, він вважає, що правда на його боці, і він зобов'язаний вчинити опір великої корпорації. Інженер сказав, що повністю усвідомлює, що в результаті цієї боротьби його канал на Youtube може бути закритий, а його компанія Rossmann Repair Group припинить існування.

Тепер залишається тільки гадати, що станеться з Луїсом Россманом в результаті такого його демаршу. Деякі передплатники його каналу вже почали завантажувати відеоролики на всякий випадок.
Але це лише тимчасове вирішення проблеми. Якщо Apple продовжить переслідувати власників незалежних ремонтних майстерень і обмежувати можливості самостійного ремонту, то скоро і завантажувати вже буде нічого. А все до того йде, на що вказують інші неприємні новини. Наприклад, кілька днів тому було оголошено про закритті культового магазину Tekserve в Нью-Йорку, який багато років продавав комплектуючі для техніки Apple і допомагав відремонтувати комп'ютери Apple власними руками. Магазин працював безперервно 29 років. люди приходили сюди відремонтувати зламаний ноутбук Apple до появи фірмових магазинів Apple Store.

Культовий магазин Tekserve в Нью-Йорку
Культовий магазин Tekserve в Нью-Йорку. Фото: Cristopher Lee для New York Times

Відомо, що компанія Apple докладає всіх зусиль, щоб утруднити ремонт фірмової техніки в неавторизованих майстерень. Компанія чимало заробляє на продажу послуги AppleCare +, а також на продажу фірмових комплектуючих. Наприклад, скло для екрану планшета iPad Pro варто $ 599 . Apple зберігає замкнуту екосистему з ремонту та обслуговування ноутбуків, смартфонів і планшетів і ефективно вичавлює надприбуток з споживачів.

Щоб зберегти контроль над інфраструктурою ремонту фірмової техніки, продовжувати отримувати надприбутки і щоб «гарантувати якість обслуговування своїх користувачів», компанія Apple блокує закони про вільний ремонті електроніки в США. У минулому законопроекти про «право на ремонт» намагалися провести в чотирьох штатах - Міннесоті, Небрасці, Массачусетсі і Нью-Йорку. Законопроекти пропонують внести поправки в чинне законодавство щодо продажу електронної техніки. Поправки спрощують ремонт техніки в сторонніх майстерень: виробник зобов'язаний надавати всю необхідну документацію для проведення такого ремонту в незалежних майстерень, а також надати незалежним ремонтних майстерень і окремої особи ті ж самі програмні інструменти та оновлення програмного забезпечення, необхідні для ремонту, які виробник надає своїм обраним партнерам.

Першим штатом, який міг прийняти закон про «право на ремонт», міг стати Нью-Йорк. Незважаючи на те, що в минулому році лобісти Apple зуміли заблокувати першу версію законопроекту Senate Bill S3998A. У червні 2016 року мало відбутися голосування по законопроекту. На жаль, лобістам «яблучної корпорації» знову вдалося загальмувати його і повернути назад на розгляд в комітет.

На відміну від багатьох інших виробників комп'ютерної техніки, Apple продовжує приховувати документацію і схеми своїх пристроїв. Як показує історія з Луїсом Россманом, компанія також уважно стежить, щоб сторонні особи не публікували ці документи і не пропагували шкідливі ідеї про те, що техніку Apple можна полагодити своїми руками.

14.10.2016 22:09:56

Зовсім недавно аналітики торгового майданчика TrendForce зробили висновок, що до кінця поточного року відпускні ціни на чіпи DDR4 і DDR3 виростуть не менше ніж на 10%. З тих пір пройшов всього один місяць, а ситуація з поставками модулів пам'яті для традиційних ПК погіршилася сильніше очікуваного.

Нове дослідження показало, що тільки протягом вересня середня контрактна ціна на мікросхеми DRAM зросла на 7,4% (до $ 14,5 за 4-Гбайт модуль). Подальше зростання цін на пам'ять призведе до того, що в четвертому кварталі середня вартість мікросхем пам'яті підскочить до вищої за останні два роки позначки. Це означає, що до кінця року замість раніше очікуваного зростання відпускних цін на 10% або близько того пам'ять подорожчає мінімум на 30%.

Модулі пам'яті G.Skill Trident Z DDR4-3866

У вересні на спотовому (готівковому) ринку вартість 4-Гбіт мікросхем DDR3 за один місяць зросла на 19% - до $ 2,1 за чіп, а вартість 4-Гбіт мікросхем DDR4 за той же період збільшилася на 15% - до $ 2 за мікросхему. Це ознака того, що попит значно перевищує пропозицію. Подібна ситуація склалася з тієї причини, що виробники перенаправили зусилля і виробництво на випуск більш затребуваною пам'яті - високоплотних мікросхем для серверних модулів пам'яті і чіпів мобільного пам'яті для смартфонів. Тим часом в третьому кварталі виник несподіваною високий попит на ноутбуки, вільних модулів пам'яті для яких просто перестало вистачати.

SO-DIMM модулі DDR4 компанії ADATA

Повідомляється, що виробники збільшили частку виробництва мобільного пам'яті (LPDDRx) до 40% і більше, тоді як частка виробництва мікросхем для оперативної пам'яті ПК впала нижче 20%. Все це відбулося в третьому кварталі на тлі раптового піку попиту на смартфони і ноутбуки, хоча зазвичай пік попиту спостерігається в четвертому кварталі в період передсвяткових розпродажів.

Можна додати, що виробники пам'яті не змогли в повному обсязі і в запланований термін наростити виробництво DRAM з використанням нових технологічних процесів - 21- і 20-нм. Тому труднощі з введенням в дію модернізованих ліній з випуску пам'яті також зіграли свою роль в скороченні поставок. Нарешті, оптові покупці модулів пам'яті в передчутті дефіциту кинулися достроково укладати договори на поставку, тим самим автоматично підлив масла у вогонь і додатково піднявши ціну на продукцію. Фактично індустрію застали зненацька, а розплачуватися за це будемо ми з вами.

14.10.2016 22:07:32

Як повідомляє дослідник з Каліфорнійського університету в Берклі Суджай Десай (Sujai Desay), в напівпровідникової індустрії довгий час вважалося, що будь-які транзистори з розміром затвора менше 5 нм не працюватимуть. Все що менше цього розміру навіть не бралося до уваги. В останні роки це припущення, втім, стало виглядати хитким, а тепер було повністю спростовано завдяки відкриттям, зробленим дослідниками згаданого університету, а також магії вуглецевих нанотрубок, графену.

В останні роки це припущення, втім, стало виглядати хитким, а тепер було повністю спростовано завдяки відкриттям, зробленим дослідниками згаданого університету, а також магії вуглецевих нанотрубок, графену

закон Мура

Команді в складі Алі Джава (Ali Javey), Джеффа бокорі (Jeff Bokor), Ченмінга Ху (Chenming Hu), Муна Кіма (Moon Kim) і Філіпа Вонга (HS Philip Wong) вдалося створити транзистор з 1-нанометровим затвором. У теорії це відкриття дозволить зробити напівпровідникові чіпи ще менше. Для порівняння: розміри затворів сучасних кремнієвих транзисторів становлять 20 нм. Варто відзначити, що графен - не єдиний матеріал, що дозволив зробити такий серйозний прорив. Для досягнення результату дослідники також використовували дисульфід молібдену (MoS2).

закон Мура

Проблема зі сверхмалимі транзисторами полягає в тому, що чим менше вони, тим складніше стає контролювати передачу електронів через матеріал, витоку стають занадто високими, і транзистори не працюють. Але завдяки тому, що електрони «важчають», проходячи через MoS2, з'являється можливість використовувати меншу довжину затвора, аж до 1 нм. Зміни вчених показали, що транзистор на основі дисульфіду молібдену з 1-нм затвором з вуглецевих нанотрубок дозволяє здійснювати ефективне управління потоком електронів.

закон Мура

Варто відзначити, що хоча мова йде про серйозне відкриття, вчені не в перший раз долають поріг в 5 нм при створенні транзисторів, як про це говорить Каліфорнійський університет в Берклі. Наприклад, ще в 2008 році Університет Манчестера використовував графен для створення 1-нм транзистора, а в 2006 році корейські вчені застосували FinFET для створення транзистора з довжиною каналу в 3 нм.

Так що можна бути спокійними: смерть Закону Мура (По крайней мере, з точки зору щільності транзисторів на одиницю площі) трохи відкладається.

18.12.2015 22:45:59

Те, що компанія Xiaomi незабаром повинна буде офіційно анонсувати смартфон Mi5, який стане топовим пристроєм в поточному модельному ряді виробника з Піднебесної, ні для кого не секрет. Однак на даному етапі характеристики очікуваної шанувальниками бренду новинки тримаються в таємниці, що не заважає близьким до виробничих справах Xiaomi джерел викладати її фотографії і озвучувати параметри для спраглої новин громадськості.

Однак на даному етапі характеристики очікуваної шанувальниками бренду новинки тримаються в таємниці, що не заважає близьким до виробничих справах Xiaomi джерел викладати її фотографії і озвучувати параметри для спраглої новин громадськості

Тепер до відомостей, отриманих від інсайдерів, додалася і докладна технічна інформація від популярного китайського інтернет-магазину OppoMart. Варто відзначити, що в декількох розглянутих випадках, коли характеристики ще не анонсованих смартфонів були передчасно вказані (нібито помилково) на сайті OppoMart і через деякий час віддалялися співробітниками ресурсу, публікуються OppoMart специфікації виявилися вірними. Тому немає приводу для сумнівів, що заявлене для моделі Mi5 «залізо» в комерційній версії пристрою виявиться інше.

Тому немає приводу для сумнівів, що заявлене для моделі Mi5 «залізо» в комерційній версії пристрою виявиться інше

Що стосується безпосередньо самого смартфона, то він повинен отримати:

  • матрицю з діагоналлю 5,5 "і роздільною здатністю 2560 × 1440 пікселів;
  • чіп Snapdragon 820;
  • 4 Гбайт оперативної пам'яті;
  • флеш-накопичувач ємністю 16/64/128 Гбайт;
  • тильну камеру з роздільною здатністю 20 Мп;
  • 8-Мп фронтальну камеру;
  • акумулятор ємністю 3800 мА · год.

Вартість новинки, зазначена на OppoMart, дорівнює $ 599. Дата презентації смартфона і терміни його появи на ринку залишаються невідомими. По всій видимості, познайомить Xiaomi громадськість з Mi5 в I кварталі 2016 року. До слова, плани Xiaomi здаються вельми глобальними і не обмежуються лише сегментом звичних в нашому розумінні мобільних пристроїв - смартфонів і планшетних комп'ютерів.

Так, за чутками, Xiaomi готує до релізу і свій перший ноутбук. Інформатори невгамовно постачають користувачів Всесвітньою мережею витоками, останні з яких говорять про таку можливу конфігурацію лептопа:

  • 15,6-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів;
  • процесор Intel Core i7 (архітектура Haswell);
  • 8 Гбайт оперативної пам'яті;
  • графічний прискорювач NVIDIA GeForce GTX 760M з 2 Гбайт пам'яті.

І хоча в Xiaomi поки ні підтвердили, ні спростували озвучені інсайда, в інтернет-спільнотах все частіше можна зустріти рендери ноутбука, нібито має відношення до розроблюваної китайською фірмою моделі. Те саме джерело навіть вказав роздрібну вартість пристрою, яка для місцевого ринку в перерахунку з юаня складе $ 466, а також приблизну дату демонстрації лептопа - середина весни 2016 року.

джерело:

ultrainfo.info

02.12.2015 22:43:08

Схоже, в Adobe нарешті зрозуміли, що в сучасному Інтернеті, стандарти якого все в більшій мірі диктуються мобільними пристроями, місця для мультимедійної платформи Flash залишається все менше по мірі того, як популярні сайти і сервіси переходять на альтернативні технології (згадаємо хоча б YouTube ). Напередодні в офіційному блозі компанії було оголошено про відмову від випуску нових версій програми для створення флеш-контенту Flash Professional і запуску на початку 2016 року іншого проекту - Animate CC, в якому, як очікується, основний упор буде зроблений на роботу з HTML5 і можливість зберігати результати практично в будь-якому з існуючих форматів, включаючи SVG. За даними самої Adobe, зараз третина всього контенту, виробленого за допомогою Flash Professional, перетворюється в HTML5.

Втім, про революцію говорити поки рано, адже по суті Animate - це не принципово новий продукт, а ребрендовані Flash Professional (в блозі так і сказано: «Flash Professional буде перейменований в Adobe Animate CC»), та й підтримка старого доброго «флеша» з нього нікуди не дінеться. В Adobe сподіваються, що якийсь час Flash ще буде затребуваний сервісами онлайн-ігор і трансляції відео, але в той же час визнають, що стандартом веб-індустрії стане HTML5.

Початок кінця ери Adobe Flash прийнято пов'язувати з появою Apple iOS і моди на смартфони і планшети. Тодішній глава «яблучної» компанії Стів Джобс відчайдушно критикував цю технологію, яку нині вважає невідповідною для мобільних пристроїв. Що стосується Android, то останні оновлення Flash Player для цієї операційної системи вийшли в 2013 році і були сумісні тільки з Android 2.x, 3.x і 4.0.x.

джерело:

01.12.2015 22:16:59

Процесор, службовець апаратної основою для PlayStation 4, містить вісім обчислювальних ядер, однак розробникам ігор до сих пір дозволялося задіяти тільки шість з них, оскільки два залишилися резервувалися для системних потреб. Точно так же робота ядер була організована і в Xbox One, але раніше в поточному році Microsoft розблокувала сьоме ядро. Схоже, що Sony вирішила наслідувати приклад конкурента.

Офіційних заяв із цього приводу японський електронний гігант поки не зробив, але на швидку доступність додаткового ядра вказує виявили в Інтернеті список змін в майбутньому оновленні пакету коштів розробки програмного забезпечення (Software Development Kit) для PS4.

Теоретично така міра повинна підвищити продуктивність консолі, однак, як показав досвід Xbox One, в деяких випадках можливість використання «зайвих» обчислювальних ресурсів CPU дається на шкоду функціональності. У приставці Microsoft це виражалося у відключенні режиму управління за допомогою безконтактного контролера Kinect, а ось на який компроміс доведеться піти розробникам ігор для PS4, поки не ясно.

джерело:

01.12.2015 22:13:23

До світової прем'єри Samsung Galaxy S7 залишається ще майже три місяці, проте результати тестування нового південнокорейського флагмана вже почали з'являтися в Мережі. Родина чуток - Китай, що останнім часом нікого не дивує.

На наведеному вище скріншоті можна бачити вікно популярного бенчмарка AnTuTu, запущеного на пристрої Samsung SM-G9300, в основі якого лежить SoC Exynos 8890 з GPU ARM Mali-T880. Загальний результат системи - 103 692 бали, і якщо це реальний показник, то він не може не вселяти повагу. Для порівняння: HiSilicon Kirin 950, за відомостями того ж джерела, набирає в даному тесті трохи більше 65 000 «папуг», а продуктивність Exynos 7420, службовця апаратної основою Samsung Galaxy S6, оцінена в 60 000 очок.

Втім, сумніви в реальності заявлених цифр якраз є. Вся справа в маркуванні протестированного смартфона: згідно з нещодавно опублікованим списком модифікацій Galaxy S7, індексом SM-G9300 позначається версія для китайського ринку, яка, як очікується, буде базуватися на процесорі Qualcomm Snapdragon 820, а не Exynos 8890.

Нагадаємо, що, за неофіційною інформацією, офіційний анонс Samsung Galaxy S7 відбудеться в кінці лютого, тобто трохи раніше, ніж роком раніше був представлений його попередник Galaxy S6. Залежно від регіону продажів новинка буде пропонуватися з одним із двох SoC - Qualcomm Snapdragon 820 або «доморослої» Exynos 8890. Остання примітна тим, що стане першою апаратною платформою Samsung з ядрами власної розробки.

Джерело: ultrainfo.info

01.12.2015 22:10:23

Повідомляється, що в апараті буде застосований 10-ядерний процесор MediaTek Helio X20. Цей чіп містить двоядерний блок Cortex-A72 з частотою до 2,5 ГГц, а також два чотириядерних блоку Cortex-A53 з частотою 1,4 і 2,0 ГГц. Додатково є ядро-компаньйон Cortex-M4 з частотою до 364 МГц, призначене для обробки інформації від датчиків та підтримки невимогливих додатків.

Смартфон отримає 4 Гбайт оперативної пам'яті і флеш-модуль місткістю 32 Гбайт. Ще до 128 Гбайт простору для зберігання даних можна буде отримати, встановивши карту microSD.

Розмір сенсорного AMOLED-дисплея складе 5,5 дюйма, дозвіл - 2560 × 1440 крапок, що відповідає формату 2K. Говориться про основну 21-мегапіксельною камері з сенсором Sony IMX230 і фронтальної 8-мегапіксельною камері з датчиком Sony IMX219.

Апарат Oukitel K6000 Premium буде обладнаний потужною акумуляторною батареєю ємністю 6 000 мА · год. Вбудований дактилоскопічний сенсор дозволить ідентифікувати користувачів по відбитках пальців.

Про терміни появи новинки на ринку і орієнтовною ціною поки нічого не повідомляється.

21.09.2014 16:15:17

Аналітики IDC опублікували звіт за другий квартал 2014 року на ринку моніторів. За їхніми підрахунками, в період з квітня по червень було відвантажено 32,5 млн штук цих пристроїв, що на 2,9% менше, ніж у другому кварталі 2013 року. Нагадаємо, що тоді ринок теж скоротився в порівнянні з попереднім роком, і набагато помітніше - на 6,7%.

Лідером ринку за обсягом поставок п'ятий квартал поспіль продовжує залишатися компанія Dell. За квартал їй вдалося відвантажити 5,0 млн моніторів, що відповідає 15,4% ринку. Рік тому компанії приблизно такий же обсяг поставок в абсолютному вираженні забезпечив Dell 14,9% ринку.

На другому місці знаходиться компанія Samsung, яка за рік скоротила поставки з 4,22 до 4,16 млн штук. Але оскільки ринок скоротився в більшій мірі, частка ринку, що належить південнокорейському виробникові, навіть трохи збільшилася - з 12,6% до 12,8%. Примітно, що за доходом за квартал, рівному 1,04 млрд доларів, Samsung випереджає компанію Dell.

Третє місце займає компанія HP, якій належить 12,0% ринку (показник другого кварталу 2013 року - 11,8%). У п'ятірку також входять компанії Lenovo і LG, за рік помінялися місцями. Якщо за підсумками другого кварталу 2013 року LG належало 9,9%, а Lenovo - 9,1%, то в другому кварталі 2014 року долі ринку LG і Lenovo рівні 9,4% і 9,8% відповідно.

За прогнозом IDC, постачання моніторів в найближчі роки продовжать скорочуватися. Очікується, що в 2018 році буде відвантажено 107 млн ​​штук. Відзначимо, що цей прогноз дещо відрізняється від прогнозу, даного IDC в ​​березні: тоді аналітики вважали найімовірнішим значення 104,8 млн штук.

Джерело: IDC

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 слід >>