Як відключити на iPhone режим навушників: 5 ефективних способів

  1. Причини порушення автоматичного відключення режиму навушників в iPhone
  2. Методи вирішення проблеми неможливості відключення режиму навушників в iPhone
  3. Режим навушників не відключається через програмного збою в iPhone
  4. Режим навушників в iPhone не відключається через попадання вологи всередину телефону
  5. Режим навушників в iPhone не відключається через механічного забруднення аудіороз'єми
  6. Режим навушників в айфоне не відключається через неякісної гарнітури або навушників
  7. Режим навушників в iPhone не відключається через високу вологість у приміщенні

Не секрет, що сучасні телефони це вже далеко не гаджет для дзвінків, це персональний комп'ютер
Не секрет, що сучасні телефони це вже далеко не гаджет для дзвінків, це персональний комп'ютер. З iPhone можна дзвонити, відправляти повідомлення, переглядати інтернет, слухати музику в навушниках і багато багато чого ще. Розробники програмного забезпечення намагаються зробити наше життя легше, спрощуючи управління iPhone'ом, але в той же час додаючи в нього нові функції, ця ситуація постійно балансує на межі максимально можливої ​​функціональності гаджета і інтуїтивності управління складними функціями. Для того, щоб людина остаточно не заплутався багато тривіальні дії робляться автоматично. Наприклад, якщо ви підключили навушники до айфону, він автоматично почне відтворювати звук і дзвінки в навушниках, як тільки ви вимкніть навушники, айфон зрозуміє це і знову почне виводити музику, оповіщення та дзвінки на свій власний динамік.

Все б добре, але в окремих випадках подібна автоматика дає збій і при відключенні навушників від айфона він продовжує перебувати в режимі навушників, а ви в цьому випадку взагалі залишаєтеся без звуку. Що ж робити? Як відключити режим навушників в iPhone, якщо навушники вже відключені?
Як підключити дротові і бездротові навушники до iPhone Інструкція

зміст:

Причини порушення автоматичного відключення режиму навушників в iPhone

Для того, щоб впорається з проблемою, потрібно зрозуміти її причину і суть
Для того, щоб впорається з проблемою, потрібно зрозуміти її причину і суть. Якщо ви довгий час підключали і відключали навушники від айфона, який автоматично це розпізнавав, а в останні кілька раз перестав відключати режим навушників, значить, щось пішло не так: або стався програмний збій, або виникла апаратна помилка.

Я прошерстил весь інтернет, як російськомовний, так і буржуйський і виписав всі основні причини, через які у людей не відключався режим навушників в айфоне навіть після їх від'єднання:

  1. Програмний збій в той момент, коли ви відключали навушники від телефону;
  2. Процесор айфона був максимально навантажений якийсь фонової завданням і проігнорував відключення навушників;
  3. Низька якість навушників спричинило за собою порушення автоматичного відключення режиму навушників;
  4. Проблеми з роз'ємом на айфоне;
  5. Попадання в гніздо для навушників сторонніх предметів;
  6. Попадання в пристрій води;
  7. Висока вологість в приміщенні.

Повернутися до змісту
Топ-7 найкращих бездротових Bluetooth навушників для IPhone Підбірка

Методи вирішення проблеми неможливості відключення режиму навушників в iPhone

Вище я позначив основні причини, через які у вас в айфоне може перестати працювати автоматичне відключення режиму навушників
Вище я позначив основні причини, через які у вас в айфоне може перестати працювати автоматичне відключення режиму навушників. Тепер розберемося з тим як вирішувати кожну з перерахованих вище проблем. У 90% випадків одне з рішень спрацьовує і вам не доведеться відносити телефон в сервісний центр. Однак, хочу попередити, що якщо проблема виникла одного разу вона може повторитися в недалекому майбутньому. Якщо проблема почне з'являтися регулярно і навіть якщо вона буде вирішуватися одним з нижче запропонованих методів, я настійно рекомендую віднести айфон в сервісний центр для радикального виправлення проблеми. Це як зі здоров'ям, якщо у вас почала боліти спина, то не варто сподіватися на різні мазі, які лікують симптоми, а не проблему. Щоб вилікувати спину або дізнатися причину болю потрібно обов'язково звернутися до лікаря, так само з технікою і iPhone'ами.

Режим навушників не відключається через програмного збою в iPhone

Якщо з якихось причин у вас є причина підозрювати саме програмне забезпечення телефону в тому, що режим навушників в айфоне автоматично не вимкнено, вам необхідно зробити наступне:
Якщо з якихось причин у вас є причина підозрювати саме програмне забезпечення телефону в тому, що режим навушників в айфоне автоматично не вимкнено, вам необхідно зробити наступне:

  • Відключити навушники і перезавантажити айфон

Якщо причина була саме в програмному забезпеченні, то дуже висока ймовірність, що після звичайного перезавантаження все прийде в норму. Якщо після перезавантаження режим навушників все ще працює, хоча самі навушники відключені, слід виконати наступні операції.

  • Підключити зарядний пристрій до айфону і знову перезавантажити телефон. Зверніть увагу на те, що зарядний пристрій має бути підключений до електромережі.

Якщо і ця маніпуляція не допомогла, а ви на 100% впевнені в тому, що причиною збою стало програмне забезпечення, вам залишається лише одне рішення.

  • Підключіть зарядний пристрій до айфону і зробіть Hard Reset, тобто поверніть телефон до заводського виду. Це означає, що всі ваші дані, контакти, смс і все інше буде видалено з телефону, і він стане таким, яким був колись ви його в перший раз включили після покупки. Зверніть увагу на те, що це самий радикальний метод і вдаватися до нього я раджу тільки в тому випадку, коли ви на 100% впевнені в тому, що проблема саме в програмному забезпеченні і тільки якщо жоден з інших способів відключення режиму навушників не допоміг.

Повернутися до змісту

Режим навушників в iPhone не відключається через попадання вологи всередину телефону

Досить часто трапляється так, що всередину айфона потрапляє волога, навіть невеликого її кількості буває достатньо, щоб почалися неполадки з телефоном
Досить часто трапляється так, що всередину айфона потрапляє волога, навіть невеликого її кількості буває достатньо, щоб почалися неполадки з телефоном. Наприклад, ви потрапили під дощ, а вам треба подивитися маршрут, розклад рух транспорту або прийняти телефонний дзвінок. Здавалося б, ви на все на кілька хвилин дістали телефон з кишені або сумки, швидко зробили свої справи і прибрали його назад, але в аудіороз'єм встигла потрапити одна крапля води. Цього достатньо для того, щоб при певному збігу обставин почалися проблеми з режимом навушників в айфоне.

Отже, ви підозрюєте, що режим навушників почав давати збої через попадання вологи або в сам айфон, або в аудіороз'єм. Є кілька способів вирішити цю проблему:

  • Перш за все телефон потрібно висушити. Якщо у вас є можливість скористатися пилососом або феном - це найкраще рішення. Отже, зніміть з пилососа або фена насадки, щоб у вас залишилася гола трубка. Увімкніть пилосос і піднесіть до труби аудіороз'єм айфона, потримайте так телефон пару хвилин, щоб потік повітря зміг випарувати воду всередині аудіороз'єми. Після чого знову спробуйте підключити і відключити навушники. Якщо причина була в воді, то цей спосіб повинен допомогти. Якщо у вас є фен, вам потрібно зробити точно так же, але з невеликою різницею. Встановіть фен на холодне повітря, не потрібно зайвий раз розігрівати телефон потоком гарячого повітря. Не вмикайте фен на максимальну потужність, це не допоможе. Включіть фен в режимі «холодне повітря» на мінімальній потужності і почніть дути в аудіороз'єм протягом однієї хвилини, після чого спробуйте вставити і дістати навушники.
  • Якщо доступу до побутової техніки немає, є можливість використовувати сухий рис. Витріть телефон ганчіркою насухо, відкрийте пачку сухого рису і покладіть в нього телефон на кілька годин. Рис повинен увібрати вологу, яка знаходиться в телефоні. Це не дуже ефективний спосіб з кількох причин: по-перше, вам доведеться довго чекати, а по-друге, рис не дуже ефективно вбирає вологу і використовувати його потрібно тільки в тому випадку, якщо іншої можливості немає. Після того, як телефон кілька годин пролежав в сухому рисі дістаньте його і спробуйте підключити і відключити навушники, режим навушників в айфоне повинен відключиться.

Якщо у вас є кухонна сіль і паперова серветка, краще звернути телефон в серветку і помістити його в сіль. Пам'ятайте, що при використанні солі телефон потрібно обов'язково захистити від прямого контакту з сіллю за допомогою марлі, серветки чи іншого матеріалу, який буде пропускати вологу, але не допустить прямого контакту айфона з сіллю.

Повернутися до змісту

Режим навушників в iPhone не відключається через механічного забруднення аудіороз'єми

Якщо ви підозрюєте, що причина не відключення режиму навушників в телефоні може стати банальне забруднення аудіороз'єми, то це легко виправити
Якщо ви підозрюєте, що причина не відключення режиму навушників в телефоні може стати банальне забруднення аудіороз'єми, то це легко виправити.

Пам'ятайте - чистку контактів треба проводити обережно, акуратно, вони досить крихкі і легко гнутися. Не потрібно сильно на них тиснути або викривляти, легких дотиків має бути досить якщо проблема не відключення режиму навушників в айфоне дійсно полягає в забрудненні контактів.

  • Для видалення бруду з контактів усередині аудіороз'єми вам буде потрібно звичайна зубочистка. Візьміть звичайну дерев'яну зубочистку і будь-який яскравий ліхтарик. Посвітити ліхтариком всередину аудіороз'єми так, щоб ви могли бачити контакти всередині. Акуратно спробуйте зчистити забруднення з контактів за допомогою зубочистки. Зазвичай вистачає декількох рухів для того, щоб у контактів відновилася нормальна робота. Якщо це не допоможе переходите до наступного кроку.
  • Вам буде потрібно зубочистка або сірник, шматок вати і спирт. Злегка змочіть вату в спирті і накрутіть її на сірник або зубочистку. Тепер цієї ватою спробуйте почистити контакти всередині аудіороз'єми. Звичайно, вати має бути трохи, щоб зубочистка могла здійснювати поступальні рухи всередині аудіороз'єми. Не слід заливати роз'єм спиртом, цілком вистачить лише маленькою краплі нанесеної на вату.

Повернутися до змісту

Режим навушників в айфоне не відключається через неякісної гарнітури або навушників

Якщо ви купили недорогі навушники і після декількох днів або тижнів їх прослуховування у вас з'явилися проблеми з тим, що режим навушників перестав відключатися в айфоне, цілком ймовірно, що саме дешеві навушники або гарнітура стали тому причиною Якщо ви купили недорогі навушники і після декількох днів або тижнів їх прослуховування у вас з'явилися проблеми з тим, що режим навушників перестав відключатися в айфоне, цілком ймовірно, що саме дешеві навушники або гарнітура стали тому причиною.

Зверніть увагу на джек навушників, у дешевих моделей він робиться з м'якого металу, який при найменшому зусиллі деформується і на ньому утворюються мікроподряпини, які в наслідку окислюються і ця окис залишається на контактах всередині аудіороз'єми.

Щоб відновити адекватну роботу режиму навушників в айфоне вам досить прочистити контакти, як це зазначено в попередньому розділі за допомогою зубочистки, сірники або голки з ваткою і спиртом.

Якщо це не допоможе, значить забруднення виявилося серйозним і телефон доведеться віддати в сервісний центр, де він буде розібраний і почищений в спеціальному обладнанні.

Повернутися до змісту

Режим навушників в iPhone не відключається через високу вологість у приміщенні

iPhone, як і будь-яке інше складне електронне виріб, не любить високу вологість
iPhone, як і будь-яке інше складне електронне виріб, не любить високу вологість. Звичайно, деякий час він пропрацює навіть в приміщенні з 100% вологістю, але слід розуміти, що для телефону це екстремальні умови і дуже скоро він може почати працювати нестабільно.

З цієї причини не рекомендують брати з собою телефон в басейн, лазню, сауну та інші місця, де постійна висока вологість повітря.

Справа в тому, що волога з повітря конденсується на внутрішніх деталях телефону, що може привести до нестабільної роботи або навіть замикання ланцюга і повного виходу з ладу апарату.

Якщо ви знаєте, що перебуваєте в приміщенні з високою вологістю і при відключенні навушників режим навушників в iPhone Чи не вимкнено, постарайтеся прибрати телефон з цього приміщення як можна швидше. Як тільки вологість повітря, в якому знаходиться телефон, стабілізується, телефон почне працювати в штатному режимі.

Якщо з якихось причин у вас немає можливості прибрати телефон з середовища з високою вологістю, то просто вимкніть його і включіть тільки після того, як покинете потенційно небезпечну зону.

Є один спосіб, які іноді допомагає, якщо телефон знаходився в приміщенні з високою вологістю і режим навушників перестав вимикатися.

  • Вимкніть телефон, загорніть його в паперову серветку і покладіть в холодильник на 15 хвилин. Телефон обов'язково повинен бути вимкнений. Класти телефон потрібно саме в холодильник, а не морозильну камеру. Температура повинна бути близькою до нуля, але не негативною. Негативна температура вкрай погано впливає на телефон в цілому і його акумулятор зокрема. Після 15 хвилин в холодильнику дістаньте телефон, дайте йому полежати при кімнатній температурі близько 10 хвилин і тільки після цього включіть. При кімнатній температурі телефон повинен відлежатися для того, щоб волога, яка неминуче сконденсувалася на деталях телефону після його вилучення з холодильника, могла випаруватися. Якщо ви включите телефон негайно після холодильника висока ймовірність того, що конденсат зашкодить його або взагалі зробить непрацездатним.

Повернутися до змісту

Що ж робити?
Як відключити режим навушників в iPhone, якщо навушники вже відключені?