Магнітний кабель для зарядки телефону: Чи зручно?

Вперше, з магнітним роз'ємом живлення Magsafe я зіткнувся ще в першому Macbook Air. Він виявився не тільки дуже зручним, але і не раз рятував ноутбук від падіння з дивана або столу, коли я випадково зачіпав ногою провід живлення. Кілька років тому, подібна ідея була реалізована в смартфонах. Якщо я не помиляюся, SONY стала першим і, можливо, єдиним виробником, що використовує в своїх смартфонах додатковий магнітний роз'єм живлення. На мій погляд, їх реалізація виявилася не такою вдалою. Вона вимагає більш точного позиціонування штекера, що забирає час і навіть трохи дратує користувача, а також вимагає суворого дотримання полярності. Якщо переплутати "плюс і мінус", смартфон автоматично перевантажується.

Трохи більше року тому я дізнався про реалізацію універсального магнітного кабелю живлення, який можна використовувати з будь-якими смартфонами, планшетами та різними гаджетами. Правда, тоді, через дуже високу ціну, спробувати такі дроти не вийшло. Сьогодні ж ціни знизилися практично до рівня звичайних проводів, і ми можемо дозволити собі спробувати нову ідею на практиці.

Ідея магнітного роз'єму живлення наочно продемонстрована на фотографії вище. Вона полягає в поділі MicroUSB або Lightning роз'єм на дві частини, з'єднаними між собою сильним магнітом. При цьому штекер встановлюється в смартфон і стає його невід'ємною частиною. При цьому провід легко магнітиться до нього, не вимагаючи акуратного позиціонування і дотримання полярності. У теорії, така конструкція виглядає настільки ж зручною, як роз'єм Magsafe в Macbook, і універсальною, дозволяючи використовувати такий кабель з будь-якими пристроями.

Свій кабель я замовив на Aliexpress в магазині MHD Digital Store . Він обійшовся мені в 229 рублів з безкоштовною доставкою без треку. Вибір саме цього продавця обумовлений не тільки хорошою ціною, але і хорошим асортиментом. Доступні MicroUSB і Lightning кабелі в алюмінієвих корпусах трьох кольорів: золото, рожеве золото і срібло. Крім цього, тут можна купити окремі магнітні штекери, які обійдуться приблизно в 150 рублів.

Крім цього, тут можна купити окремі магнітні штекери, які обійдуться приблизно в 150 рублів

Доставка зайняла рівно місяць. 17 жовтня я оплатив замовлення і 17 листопада виявив маленький жовтий пакетик в своїй поштовій скриньці.

17 жовтня я оплатив замовлення і 17 листопада виявив маленький жовтий пакетик в своїй поштовій скриньці

Кабель прийшов в щільному напівпрозорому пакеті із зазначенням основних характеристик на звороті. Мене зацікавили два параметра. По-перше, кабель підтримує струм зарядки 2А і напруга до 15 В, що говорить про сумісність з швидкою зарядкою.

По-перше, кабель підтримує струм зарядки 2А і напруга до 15 В, що говорить про сумісність з швидкою зарядкою

Сам кабель має досить велике перетин і довжину трохи більше метра. Незважаючи на відсутність модною обплетення, зовні кабель виглядає досить міцним і надійним. Тут не останню роль відіграє алюмінієвий корпус самих роз'ємів.

Тут не останню роль відіграє алюмінієвий корпус самих роз'ємів

Ближче розглянемо сам магнітний роз'єм. Сам MicroUSB роз'єм виконано в цілісному металевому корпусі. Він обладнаний чотирма контактними майданчиками. У відповідь частини розташовані п'ять голчастих, пружних контакту. Така конструкція робить роз'єм універсальним з точки зору полярності.

Така конструкція робить роз'єм універсальним з точки зору полярності

MicroUSB штекера відрізняється мініатюрними розмірами. Його зовнішня частина має висоту всього пару міліметрів. Цього достатньо, щоб закріпити кабель і не заважає нормальному використанню смартфона.

Цього достатньо, щоб закріпити кабель і не заважає нормальному використанню смартфона

Більш того, розміри зовнішньої частини дозволяють нормально використовувати її з чохлом.

Більш того, розміри зовнішньої частини дозволяють нормально використовувати її з чохлом

Зверніть увагу, штекер не володіє магнітними властивостями. Тому можна не турбуватися про те, що поклавши смартфон в кишеню до нього перемагнитилось ключі і інша дрібниця. Магнітиться відповідна частина на кабелі.

Магнітиться відповідна частина на кабелі

Кріплення, з одного боку, володіє достатньою силою, щоб надійно примагничивается до гнізда. З іншого боку, воно легко відщіпає від роз'єму. Завдяки цьому смартфон або планшет залишиться лежати на столі, навіть якщо ви зачепите дріт ногою. Він просто отстегнет.

Роз'єм на кабелі обладнаний двоколірним індикатором. Коли роз'єм відключений від штекера або зовнішній пристрій не споживає енергію, індикатор горить зеленим. В іншому випадку він горить синім.

Прийшов час провести тест кабелю. Для цього скористаюся спеціальним тестером і двома зарядними пристроями.

У першому випадку я використовую зарядний пристрій з вихідним струмом 2А. Як ви можете бачити, кабель легко справляється з струмами зарядки більше 1А. У другому випадку використовується швидка зарядка з більш високою напругою. І тут кабель повністю відповідає заявленим характеристикам.

Настав час підбити підсумки. За своїми характеристиками цей USB кабель з магнітним кріпленням, нічим не відрізняється від звичайних, високоякісних кабелів. Він підтримує різні режими зарядки, в тому числі і швидку зарядку. Що ж стосується самого магнітного кріплення, то, як і передбачалося, воно виявилося досить надійним і універсальним. Його можна використовувати практично з будь-якими моделями смартфонів і планшетів. Винятком є ​​моделі, в яких MicroUSB порт захований під кришкою. При цьому ви можете, як завгодно розташовувати смартфон. Головне, забезпечити його нерухомість. Як тільки ви захочете взяти смартфон в руки, USB кабель тут же отстегнет. Це можна було б записати в мінуси магнітного кабелю, але на мій погляд, це швидше плюс, що забезпечує безпечне використання.