Apple TV 4 навчилася розуміти голосові команди Siri

Приставка Apple TV 4 оснащена новим пультом управління з сенсорною панеллю і підтримкою жестів, але, мабуть, головним оновленням стала нова операційна система tvOS і відкриті інструменти API для сторонніх розробників

Приставка Apple TV 4 оснащена новим пультом управління з сенсорною панеллю і підтримкою жестів, але, мабуть, головним оновленням стала нова операційна система tvOS і відкриті інструменти API для сторонніх розробників.

TvOS - це по суті iOS для телевізора з можливістю установки додатків, в тому числі і різних ігор, з фірмового магазину. Таким чином незабаром Apple TV може почати конкурувати навіть з ігровими консолями.

Безумовно, на екрані TB вам тепер будуть доступні всі підписки на улюблені фільми, серіали і музику, а управляти відтворенням контенту на екрані за допомогою жестів пульта ДУ - одне задоволення.

І звичайно ж Apple TV 4 обзавелася довгоочікуваної підтримкою фірмового голосового помічника Siri. Тепер під час відтворення будь-якого фільму Siri можна попросити перемотати відтворення на певний час, або навіть поставити питання «що зараз сказав цей герой?», Після чого на екрані з'являться субтитри до сцени. Також Siri можна попросити показати, наприклад, найсмішніші фільми 80-х або список відео, в якому знявся улюблений актор.

Усередині Apple TV 4 - 64-бітний процесор Apple A8 і до 64 Гбайт вбудованої пам'яті. На задній панелі роз'єми HDMI і Ethernet, безумовно, присутній і підтримка Wi-Fi. А ось відтворення 4K-відео приставка не підтримує, максимальне заявлене дозвіл - Full HD (1080p). Ціни на Apple TV 4 починаються від $ 149, старт продажів в США - жовтень 2015.

Фото: Apple

Роман Ларіонов

Тепер під час відтворення будь-якого фільму Siri можна попросити перемотати відтворення на певний час, або навіть поставити питання «що зараз сказав цей герой?