NVIDIA вважає зовнішні графічні карти для ноутбуків перспективним напрямком

Влітку 2008 року компанія AMD представила розробку під назвою ATI XGP (External Graphics Platform) - зовнішню графічну платформу з інтерфейсом PCI Express 2.0, яка повинна була донести до ноутбуків «графічну продуктивність настільного ПК для ентузіастів і можливість мультимедійної модернізації».

На жаль покупців ноутбуків, зацікавлених в можливості підвищити продуктивність графічної підсистеми, виробники мобільних комп'ютерів зустріли ініціативу AMD прохолодно. За минулий період можна згадати XGP-сумісний ноутбук AMILO Sa 3650 і зовнішній графічний прискорювач AMILO GraphicBooster на базі GPU Mobility Radeon HD 3870. Обидва вироби випустила компанія Fujitsu-Siemens. Крім того, нещодавно ноутбук Ferrari One 200 і зовнішній 3D-прискорювач XGP показали компанії AMD і Acer. Роз'єм ATI XGP має ноутбук Acer Ferrari One , Випущений восени минулого року. Ось, мабуть, і все.

Тим часом, конкурент AMD, компанія NVIDIA, теж розглядає зовнішні графічні рішення для мобільних ПК, як перспективний напрям.

Влітку 2008 року компанія AMD представила розробку під   назвою ATI XGP   (External Graphics Platform) - зовнішню графічну платформу з інтерфейсом PCI Express 2

«Я думаю це велика можливість. Ми маємо дві стратегії в NVIDIA: одна полягає в тому, щоб поміщати графіку всюди, а інша - в тому, щоб інтегрувати дискретні чіпи в корпус. Я думаю, що тут визначено є місце для [зовнішніх графічних карт для ноутбуків], поза сумнівом. Ми продовжуємо вибирати між GPU [в стикувальній станції] і зовнішніми пристроями », - цитує джерело слова Рене Хааса (Rene Haas), який очолює напрямок GPU для ноутбуків в NVIDIA. На думку Хааса, однією з причин малої популярності зовнішніх рішень є їх висока ціна. Про конкретні плани NVIDIA по випуску зовнішніх графічних карт для мобільних ПК представник компанії нічого не сказав.

джерело: Expreview