Випуском графічного процесора AMD Polaris 30 займаються GlobalFoundries і Samsung

Графічний процесор Polaris 30, що використовується в відкритих Radeon RX 590 , Став першим відеоядром AMD, що випускається відповідно до 12-нанометровим технологічним нормам. На відміну від Nvidia, що виготовляє всі свої 12-нм GPU на потужностях TSMC, виробництво новинки «червоні» доручили відразу двом контрактним Чіпмейкер.

Radeon RX 590

Як вдалося дізнатися редакції TechPowerUp , Графічний чіп Polaris 30 сходить з конвеєрів як GlobalFoundries, так і Samsung Electronics. У першому випадку використовується техпроцес 12LP, а в другому - 11LPP. Обидва варіанти кристалів потім надходять на завод в Китаї, де відбувається їх розпаювання на текстоліт. Дізнатися «місце народження» даних GPU по маркуванню, на жаль, не надається можливим.

Дізнатися «місце народження» даних GPU по маркуванню, на жаль, не надається можливим

Нагадаємо, що GlobalFoundries ще в 2014-му році ліцензувала у Samsung її технологічні норми 14 нм FinFET, а згадані вище 12LP і 11LPP є розвитком одного і того ж техпроцесу. У теорії, обидві версії графічного процесора AMD Polaris 30 повинні мати однакові властивості. Проте, було б цікаво порівняти, наскільки сильно відрізняються GPU, вироблені на різних заводах.