Компактніше планшета, зручніше смартфона. Кращі нові смартфони з великою діагоналлю

Минув той час, коли чотиридюймові екрани смартфонів вважалися ідеалом поєднання комфорту і компактності. Дисплеї такого розміру тепер не відповідають вимогам сучасних користувачів. Сьогодні ми хочемо не стільки «звонилку», скільки пристрій, з якого можна комфортно переглядати електронну пошту і відповісти на робочі листи, вийти в інтернет, спілкуватися через месенджери і навіть подивитися кіно. І виробники смартфонів намагаються догодити запитам. Велика діагональ смартфона - 5,5-6 дюймів - це тренд і «мастхев» для нових пристроїв. І ви могли в цьому переконатися самі, якщо вам пощастило побувати хоча б на одній з виставок CES 2016 або MWC 2016. Якщо немає - то не турбуйтеся, ми розповімо про новинки з розміром екрану «5,5 '' плюс» в огляді.

Почнемо з LG G 5. Його діагональ «всього» 5.3 дюйма, тим не менш, ми не могли не відзначити цей смартфон через незвичайного рішення з заміною акумулятора , Просто знявши нижню частину, за що LG G5 тут же охрестили «першим модульним смартфоном на ринку». Виробник пропонує використовувати звільнився слот під підключення різних аксесуарів серії «LG Friends». Серед них - робот-куля для спостереження за будинком, док для управління дронамі, модуль камери з додатковими настройками і модуль для поліпшення якості звуку.

Що стосується інших хараетерістік, то G5 отримав IPS-екран з роздільною здатністю 1440 x 2560 пікселів і функцією «завжди включений», чіп Qualcomm Snapdragon 820 , В якому, як обіцяє виробник, «не буде жодних проблем з перегрівом». Новинка отримала 4 ГБ ОЗУ і 32 ГБ вбудованої пам'яті. Є і слот для microSD-карт. У смартфоні використовується подвійний основний фотомодуль з камерами на 16 Мп і 8 Мп, лазерним автофокусом, оптичною стабілізацією зображення і світлодіодним спалахом. Селфі-камера має роздільну здатність 8 Мп. Є та сканер відбитків пальців , А також функція швидкої зарядки. Продажі смартфона в Білорусі призначені на травень.

Чи не можемо не відзначити флагман Huawei - Mate 8 - 6-дюймового «красеня» в сталевому компактному корпусі. Виробникові вдалося, дійсно, зробити неймовірне: створити смартфон з великим дисплеєм, при цьому, не перетворивши його в «лопату». Разом 6-дюймовий екран Mate 8 займає 83% лицьової поверхні і поміщений в корпус смартфона з габаритами 157.1x80.6x7.9 мм (за розмірами Mate 8 всього на 2 мм ширше iPhone 6s plus, але ось екран у китайського флагмана більше в рази) . Домогтися цього вдалося за рахунок зменшення бічних рамок - вони пракіческі не помітні. Одним словом, браво.

Одним словом, браво

Що стосується характеристик - то про них сказано і написано вже чимало. Продажі смартфона в Білорусі стартували з середини лютого, смартфон вже змогли випробувати в дії сотні користувачів, і відгуки власників говорять тільки про одне: Mate 8 на 100% відповідає заявленим виробником характеристикам і очікуванням. Він дейстівітельно дуже продуктивний і потужний (за підсумками 2015 року став продуктивним Android-смартфоном за версією AnTuTu), працює неймовірно швидко і дуже довго (до 2-х днів без підзарядки); яскравий і зручний за рахунок свого розміру екран дозволяє з комфортом читати новини, оформляти документи, сканер відбитку пальців реагує миттєво і безпомилково, а 16Мп камера з гібридним автофокусом, професійним режимом зйомки та іншими «примочками» для сверхдетального і чітких фотографій дозволяє робити фото високої якості.

До всіх відгуками додамо пару слів про функції смартфона - Huawei продовжив розвивати в новому Mate 8 ідею управління смартфоном за допомогою кісточок пальців, якими можна робити скріншоти, швидко викликати додатки, а також ділити екран на дві частини.

Дизайнерський і потужний Samsung Galaxy S7 Edge - черговий флагман південнокорейської компанії, представлений в кінці лютого на виставці MWC 2016 і стартував в продажах в Білорусі місяцем пізніше після Huawei Mate 8.

Дизайнерський і потужний Samsung Galaxy S7 Edge - черговий флагман південнокорейської компанії, представлений в кінці лютого на виставці MWC 2016 і стартував в продажах в Білорусі місяцем пізніше після Huawei Mate 8

5.5-дюймовий S7 Edge виглядає незвично за рахунок загнутого на бічні грані дисплея, який, до слова, як і у LG G5, «завжди включений». Як і належить флагманів Samsung, матриця дисплея виготовлена ​​в S7 Edge за технологією Super AMOLED. У новинці вона має дозвіл 2560x1440 пікселів. У смартфоні встановлено 4 ГБ оперативної пам'яті і 32 ГБ вбудованої пам'яті, слот для карт пам'яті microSD також присутній.

Дозвіл камери менше, ніж у Mate 8 - 12Мп, але на якості фото, за словами виробника, це не повинно позначитися завдяки наявності технології Dual Pixel.

НР Elite X3 викликав інтерес через наявність в ньому ОС Windows 10 . HP позиціонує свою новинку як універсальний корпоративний гаджет, який можна використовувати в якості смартфона, планшета і навіть ноутбука або ПК (!). Нескромно, але не так вже неможливо, так як HP Elite X3 отримав функцію Continuum і можливість підключатися до док-станцій, також розробленим виробником. Одна з них, до речі, зовні виглядає як звичайний ноутбук.

Одна з них, до речі, зовні виглядає як звичайний ноутбук

Діагональ смартфона становить 5.96 дюйма при дозволі 1440х2560 пікселів. HP Elite X3 будується на базі чіпа Qualcomm Snapdragon 820 і має 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ вбудованої пам'яті. Ще однією сильною стороною смартфона стало наявність слота для карт пам'яті об'ємом до 2 ТБ. Придбати таку карту буде непросто, зате з нею в пристрої можна зберігати велику кількість інформації, що важливо для корпоративного смартфона.

У HP вирішили не економити на додаткових опціях і крім сканера відбитка пальця в Elite X3 вбудували також сканер сітківки очі і 5-піновий коннектор для підключення батарей і читання кредитних карт. Як і на акумуляторі - батарея пристрою отримала ємність 4150 мАг.

HP Elite X3 має надійти в продаж влітку, і ціна на нього поки невідома, хоча з урахуванням заявлених характеристик вона буде чималою.

Doogee F7 Pro - смартфон, про який можна сказати так «багато і недорого». Діагональ екрану складає 5.6 дюйма при дозволі Quad HD. Смартфон будується на базі 10-ядерного чіпа MediaTek Helio X20 і оснащений 4 ГБ оперативної і 32 ГБ вбудованої пам'яті. Cлот для карт пам'яті microSD на місці.

Камери гаджета порадують тих, хто прагне до максимальних характеристикам по всіх параметрах. Основний фотомодуль отримав дозвіл 21 Мп, а селф-камера - цілих 13 Мп. На жаль, поки в мережі немає повноцінних оглядів цього чудо-бюджетника, так що про якість роботи цих камер говорити не доводиться, однак тест продуктивності AnTuTu видає більше 90 000 балів, що для смартфона від Doogee виглядає дуже вражаюче.

У новинці встановлені роз'єм USB Type-C і сканер відбитків пальців . Пристрій працює повинна забезпечувати батарея на 4000 мАч.

Замовити новинку поки можна лише на офіційному сайті компанії Doogee. Смартфон обійдеться всього в 200 доларів.

І замикає огляд новинок, представлених на початку року, 6,33-дюймовий LeEco Le Max Pro. І це вже без перебільшення Планшетофони.

І це вже без перебільшення Планшетофони

Пристрій був представлений на виставці споживчої електроніки CES 2016 січні цього року і стало першим на базі чіпа Snapdragon 820. Основна камера - 21 Мп, а ось селф-модуль має роздільну здатність всього 4 Мп, що за сучасними мірками зовсім не багато.

Є в смартфоні порт USB Type-C і ультразвукової сканер відбитків пальців . Харчування 6,33-дюймового гіганта з 2К-дисплеєм забезпечує досить скромний акумулятор на 3400 мАг.

У себе на батьківщині китайський бренд LeEco (колишній LeTV) відомий як популярний відеосервіс, у нас же про нього мало що чули. До того ж в продаж новинка надійшла в лютому обмеженою партією. І хоча виробник обіцяв під час релізу ціну на смартфон за все в 530 доларів поки невідомо, чи варто чекати випуску цього фаблет на масовий ринок.

замість висновку

Діагоналі сучасних смартфонів давно вийшли за рамки «класичних» 4 дюймів, які Apple колись називав «максимально комфортними». На смартфоні користувачі виконують величезну кількість операцій - від вирішення робочих питань, роботи з файлами і документами до проведення презентацій, роботи з графікою або просто ігор. Відповідна комфортна для роботи і дозвілля діагональ смартфона стає для сучасного користувача таким же критерієм вибору, як і його продуктивність і час роботи без підзарядки. Вибір є на будь-який колір і гаманець. Давати якусь пораду не має сенсу, хіба що нагадати про те, що при виборі все ж краще звертати увагу на пристрої з офіційною гарантією та наявністю сервісного центру - і собі спокійніше, і для бюджету оптимально.