Страховий поліс Белгосстрах страхування майна, страхування мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів, плеєрів

Всього за півроку з моменту старту нової для Білорусі послуги страхування мобільних телефонів їй скористалися вже понад 12 тисяч осіб, повідомив кореспонденту порталу   interfax Всього за півроку з моменту старту нової для Білорусі послуги страхування мобільних телефонів їй скористалися вже понад 12 тисяч осіб, повідомив кореспонденту порталу interfax.by начальник управління страхування майнових інтересів громадян Белгосстраха Андрій Капуста.

Ця цифра буде швидко рости, прогнозує фахівець. Крадіжки мобільних телефонів і інших портативних пристроїв залишаються одним з найбільш поширених злочинів в Білорусі. При цьому мобільники стають все «розумніші» і дорожче - а значить, у всіх сенсах цінніше для їх власників.

Саме від втрати пристроїв в результаті крадіжки, грабежу, розбою на території Білорусі можна страхувати мобільні телефони, ноутбуки, новомодні планшети. А також радіотелефони DECT, GPS-навігатори, комунікатори, цифрові фото- і відеокамери, диктофони, портативні DVD-, CD-, МР3-плеєри.

«Раніше такі пристрої страхувалися поряд з домашнім майном. Однак в основному вони використовуються поза домом, і тому виникла необхідність нової страхової послуги », - зазначив А. Капуста.

До речі, з цієї ж причини страховка на ноутбуки пропонується з 30% -ою знижкою - незважаючи на мобільний характер лептопів, переміщаються вони з місця на місце не так часто, як ті ж мобільні телефони.

Застрахувати можна як новий пристрій, так і раніше придбане.

У першому випадку у вас є шанс стати володарем поліса прямо в магазині - Белгосстрах уклав відповідні договори з великими салонами стільникового зв'язку «Зв'язковий БЕЛ» і «БелЕвросеть». Список партнерів - вже найближчим часом - буде розширюватися, підкреслив А. Капуста.

У другому - головне, щоб у вас був документ (наприклад, чек) про придбання пристрою із зазначенням відомостей про продавця і гарантійний талон.

Тариф в середньому становить 4% від вартості телефону, комп'ютера або плеєра. Наприклад, страховий внесок для простого телефону вартістю Br250 тис. - Br16 тис., А для ноутбука ціною в Br6 млн - Br140 тис. В рік.

Дуже невеликі суми з урахуванням того, що якщо у вас, не дай бог, вкрадуть застрахована пристрій, ви зможете на виплату за полісом купити нове. При цьому - дуже швидко. Досить буде написати заяву в міліцію і звернутися до страховика. Представники Белгосстраха самі запитають у правоохоронців інформацію за фактом заведення кримінальної справи. Чекати результатів по ньому, до речі, не доведеться. Страховку ви отримаєте відразу ж.

Юргис Думбляускас