Звернення за візою в США

  1. Загальні відомості
  2. Електронна система авторизації в'їзду (ESTA)
  3. Відсутність права на в'їзд
  4. Вимоги до паспорту
  5. Заявники з Канади, Мексики і Бермудських островів
  6. додаткова інформація

На даній сторінці:

Загальні відомості

Програма безвізового в'їзду (VWP) дозволяє громадянам певних держав відвідувати США з туристичними і діловими цілями (т. Е. Тільки з цілями, відповідними гостьовою візою) на термін до 90 днів без отримання візи. Не всі країни є учасниками Програми безвізового в'їзду і не всі громадяни країн-учасниць даної програми можуть нею скористатися. Особи, які в'їжджають на територію країни за Програмою безвізового в'їзду, повинні отримати дозвіл через електронну систему авторизації в'їзду (ESTA) . Їх паспорта автоматично скануються в місці прибуття в США, а дані вносяться в програму OBIM Департаменту Внутрішньої Безпеки США.

* Країни-учасниці

Австралія
Австрія
Андорра
Бельгія
Бруней
Чилі
Угорщина
Німеччина
Голандія
Греція
Данія
Ірландія
Ісландія

Іспанія
Італія
Латвія
Литва
Ліхтенштейн
Люксембург
Мальта
Монако
Нова Зеландія
Норвегія
Португалія
Республіка Корея

Сан-Марино
Сінгапур
Словаччина
Словенія
Сполучене Королівство
Фінляндія
Франція
Чеська Республіка
Швейцарія
Швеція
Тайвань
Естонія
Японія

Громадяни країн-учасниць мають право на перебування на території країни до 90 днів без візи для туристичної або ділової поїздки якщо вони відповідають таким вимогам:

  • є власниками паспорта з інтегрованим чіпом ( електронний паспорт );
  • пройшли онлайн-реєстрацію в Електронної Системі Авторизации в'їзду (ESTA);
  • відповідають згаданим нижче критеріям Програми безвізового в'їзду.

Громадянам Канади, Мексики і Британських заморських територій необхідно відвідати сайт Державного департаменту США .

* У вказівках, в зв'язку з «Країна» або «Країни» на цій сторінці, має взятися до уваги, що Закон про Відносинах з Тайванем пуб. в 1979, номер 96-8, розділ 4 (б) (1) говорить, що: «всякий раз, коли закони Сполучених Штатів розглядають або відносяться до закордонних країнах, націям, державам, урядам або аналогічним організаціям, такі умови повинні включати в себе і такі закони повинні застосовуватися і по відношенню до Тайваню ». 22 USC § 3303 (b) (1). Відповідно, всі вказівки на «Країна» або «Країни» в законодавстві про програму безвізового в'їзду, Стаття 217 із Закону про імміграцію та Громадянство Акт 8 USC 1187 включає і Тайвань. Ця узгоджується з Політикою між США і Китаєм, відповідно до якої Сполучені Штати підтримують неофіційні зв'язки з Тайванем з 1979 року.

В'їзд на територію США по Програмі безвізового в'їзду надається особам, які відповідають наступним вимогам:

  • особа є громадянином будь-якої з перерахованих вище країн і є власником паспорта, який відповідає вимогам програм и безвізового в'їзду (VWP);
  • мають дозвіл, отримане в системі ESTA;
  • тривалість візиту в США не перевищить 90 днів;
  • Метою поїздки в США є одна з наступних причин:
  1. Ділова поїздка - метою Вашої поїздки є проведення зустрічі і нарад з діловими партнерами, відвідування наукової, освітньої, професійної або ділової конференції, вирішення питань із спадком, а також переговори за контрактами.
  2. Поїздка з метою туризму і відпочинку - основною метою вашої заздалегідь запланованої поїздки є відпочинок, туризм, проведення відпустки, розвага, відвідування друзів або родичів, медичне лікування, діяльність братнього, соціального або службового роду, а також участь музикантів, спортсменів (і т.п .) любителів, які не отримують за це гонорар, в змаганнях, фестивалях і подібних до цього заходах.
  3. Транзит - Сполучені Штати Америки є транзитною точкою Вашої подорожі.

У разі, якщо дані особи прибувають в США на борту повітряного або морського судна, вони додатково повинні:

  • мати зворотний квиток або квиток для відвідування інших країн; в разі, коли проїзним документом є електронний квиток, мандрівник повинен мати при собі копію повного опису маршруту подорожі пред'явити його імміграційному інспектору; мандрівники, які мають квитки в Мексику, Канаду, на Бермудські або Карибські острови, повинні бути резидентами цих країн;
  • в'їжджати на територію США на борту повітряного або морського судна компанії, яка підписала угоду про участь в програмі ; в їх число входять повітряні судна корпорації США, яка уклала угоду з Департаментом Національної Безпеки про перевезення пасажирів за програмою безвізового в'їзду.

На осіб, які в'їжджають на територію США з Канади або Мексики сухопутним транспортному, поширюються такі ж вимоги щодо документів, за винятком вимог про наявність зворотного квитка та приладдя транспорту компанії, яка підписала угоду про участь в програмі. Ви повинні надати інспектору доказ наявності достатніх коштів, щоб забезпечити своє перебування в США і виїзд з країни.

Електронна система авторизації в'їзду (ESTA)

З 1 квітня 2016 заявники, що прямують в США за Програмою безвізового в'їзду (VWP) повинні мати діючий біометричний паспорт. Це правило також стосується тих, хто має дійсний дозвіл Електронної системи авторизації в'їзду (ESTA) . Біометричні паспорти мають на обкладинці такий знак:

На даній сторінці:   Загальні відомості   Програма безвізового в'їзду (VWP) дозволяє громадянам певних держав відвідувати США з туристичними і діловими цілями (т

Вимоги до паспорта:

Крім того, громадяни країн-учасниць Програми безвізового в'їзду (VWP), які вже відвідували Ірак, Іран, Сирію, Судан, Лівію, Сомалі та / або Ємен або перебували в цих країнах 1 березня 2011 року і пізніше, втрачають право на в'їзд в США в рамках Програми безвізового в'їзду (VWP). Громадяни країн-учасниць Програми безвізового в'їзду, що одночасно є громадянами Іраку, Ірану, Сирії та Судану також більш не можуть користуватися правом в'їзду на територію США в рамках Програми безвізового в'їзду.

Це обмеження не стосується тих учасників Програми безвізового в'їзду, чия присутність в будь-який з цих країн було пов'язано з проходженням військової служби в збройних силах країни-учасниці Програми безвізового в'їзду або з виконанням службових обов'язків в якості штатного співробітника Уряду країни-учасниці Програми безвізового в'їзду.

Міністр Департаменту внутрішньої безпеки може скасувати це обмеження, якщо встановить, що скасування заборони здійснюється в інтересах національної і правової безпеки Сполучених Штатів. Кожна справа в таких випадках буде розглядатися індивідуально. Як правило, отримати право на зняття цього обмеження, можуть:

  • Особи, які відвідували Ірак, Іран, Сирію, Судан, Лівію, Сомалі та / або Ємен як представники міжнародних, регіональних організацій або місцевих органів державної влади для виконання офіційних обов'язків.
  • Особи, які відвідували Ірак, Іран, Сирію, Судан, Лівію, Сомалі та / або Ємен як представники гуманітарних неурядових організацій (NGO) і
  • Особи, які відвідували Ірак, Іран, Сирію, Судан, Лівію, Сомалі та / або Ємен як журналістів з метою підготовки репортажів.
  • Особи, які відвідували Іран з законними діловими цілями, після укладення Спільного комплексного плану дій (від 14 липня 2015 року); і
  • Особи, які відвідували Ірак з законними діловими цілями.

Oбновленная версія анкети Електронної системи авторизації в'їзду (ESTA) готова для іспользованія.Она містить додаткові питання для отримання інформації в зв'язку з новими кваліфікаційними вимогами, передбаченими цим законом. Ми рекомендуємо зацікавленим в отриманні дозволу Електронної системи авторизації в'їзду (ESTA) особам використовувати вдосконалену форму. Використання цієї форми полегшить процедуру прийняття рішення про можливе скасування заборони. Окремої заяви для звернення за отриманням скасування заборони не існує.
Власникам дозволу Електронної системи авторизації в'їзду (ESTA) слід перевірити свій статус на сайті Митно-прикордонної служби https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ до поїздки.

Термін дії закордонного паспорта. Особи, які в'їжджають на територію США, повинні мати паспорт, чинний протягом шести місяців після закінчення планованого перебування мандрівника на території США. Це правило не поширюється на громадян країн, перерахованих в документі клуб «шести місяців» , Вони повинні мати паспорт, термін дії якого закінчується не раніше закінчення періоду їх перебування в США. Якщо Ви здійснюєте поїздку по програмі безвізового в'їзду, дійсний ще паспорта повинен закінчуватися не раніше, ніж через 90 днів. Якщо термін дії паспорта менше 90 днів, то перебування в США буде дозволено до моменту закінчення терміну дії закордонного паспорта.

Якщо паспорт громадянина країни-учасниці Програми безвізового в'їзду не відповідає даним вимогам, то такому громадянину рекомендується отримати новий закордонний паспорт, який відповідає вимогам програми, в органі видачі паспортів в країні постійного проживання. В іншому випадку він не зможе скористатися програмою безвізового в'їзду і для в'їзду в США і зобов'язаний отримати візу, передбачену для діючого паспорта.

Відсутність права на в'їзд

Деякі особи не мають права на в'їзд в США без візи по Програмі безвізового в'їзду. До цієї групи входять особи, які піддалися арешту, навіть якщо він не спричинив кримінального покарання; особи, на яких були заведені кримінальні справи (навіть якщо вони були помилувані або потрапили під амністію); особи з серйозними інфекційними захворюваннями, а також ті, кому було відмовлено у в'їзді в країну або хто був депортований з США у зв'язку з перебуванням в країні довше терміну, встановленого Програмою безвізового в'їзду. Зазначені особи повинні подавати заяву на отримання візи. Якщо вони спробують в'їхати на територію США без візи, їм може бути відмовлено у в'їзді.

Відповідно до Змінами в Програмі безвізового в'їзду і Акті про запобігання в'їзду терористів 2015 року, особи, котрі відвідували Іран, Ірак, Лівію, Сомалі, Судан, Сирію і / або Ємен 1 березня 2011 року або пізніше (виняток становлять особи, які перебувають на дипломатичній або військову службу в країнах Програми безвізового в'їзду), а також особи, що знаходилися на території цих країн в зазначений час або особи, які є також громадянами Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії і / або Ємену, не мають права в'їзду в США в рамках Програми безвізового в'їзду. Для отримання більш докладної інформації про зміни в Програмі безвізового в'їзду і Акті про запобігання в'їзду терористів 2015 роки (Акт), будь ласка, відвідайте сайт http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/visa-waiver-program

Особи, які вчинили незначні порушення правил дорожнього руху, що не призвели до арешт або звинувачення, можуть в'їжджати в країну без візи, якщо задовольняють всім іншим вимогам. Якщо порушення правил дорожнього руху сталося під час перебування в США, а порушник не сплатив штраф або не був присутній на судовому слуханні (можливо також, що був виписаний ордер на його арешт), то при подачі заяви на в'їзд в країну у даних осіб можуть виникнути складності . В цьому випадку слід звернутися до суду, який мав розглядати цю справу, і вирішити цю проблему до поїздки. Адреса суду можна дізнатися на сайті: www.refdesk.com .

На безвізовий в'їзд в країну не можуть претендувати особи, які планують навчатися, працювати або перебувати на території США більше 90 днів, а також особи, що збираються змінити статус (наприклад, з туристичної поїздки на студентську та т. П.) Після прибуття на територію країни. Дані особи повинні отримати візу. Якщо співробітник імміграційної служби вважатиме, що особа, в'їжджає в країну без візи, має намір вчитися, працювати або перебувати на території США більш 90 днів, він не дозволить в'їзд.

Вимоги до паспорту

Особи, які не отримали дозвіл через систему ESTA, не мають права в'їжджати в країну за Програмою безвізового в'їзду. Подайте заяву на отримання візи до поїздки.

Заявники з Канади, Мексики і Бермудських островів

Канада, Мексика і Бермудські острови не є учасниками програми безвізового в'їзду (VWP). Закон "Про імміграцію та громадянство" передбачає інші умови і обставини, при яких громадяни Канади і Бермудських островів можуть подорожувати без візи. дивіться розділ Громадяни Канади і Бермудських островів .

Так як Канада, Мексика і Бермудські острови не є учасниками програми безвізового в'їзду (VWP), громадянам цих країн не потрібні машинозчитувані або біометричні паспорти. Відзначимо, що деяким категоріям громадян Канади і Бермудських островів потрібна неімміграційна віза.

додаткова інформація

Додаткову інформацію про програму безвізового в'їзду см. На сайті Державного департаменту США.

Будь ласка, не звертайтеся до Посольства або наш контакт-центр з питань, пов'язаних з Електронної Системою Авторизации в'їзду. Дана система знаходиться в компетенції Департаменту Внутрішньої Безпеки. Будь-які питання пов'язані з системою ESTA повинні бути спрямовані в Департамент Внутрішньої Безпеки .