Купити Samsung Galaxy S7 32GB (G930FD) (чорний): ціна, характеристики, огляд, відгуки, розстрочка

Довгим і тернистим виявився шлях корейської компанії до виробництва пристрою, який можна назвати ідеальним

Довгим і тернистим виявився шлях корейської компанії до виробництва пристрою, який можна назвати ідеальним. Ми пам'ятаємо копіювання ідей у ​​інших виробників, невдалий дизайн четвертої серії Galaxy, успіх лінійки Galaxy Note , Інноваційне рішення з вигнутим екраном в Galaxy S6 EDGE , Який користувався і користується великою популярністю (перші три місяці продажів можна було спостерігати дефіцит цієї моделі). І сьогодні ми тримаємо в руках новий Samsung Galaxy S7 , Про який читаємо нижче.

Характеристики Samsung Galaxy S7

  • Дисплей: Super AMOLED, 5.1 '', 2560x1440
  • Процесор: Exynos 8890, 2.3 ГГц
  • Графічний прискорювач: Mali-T880 (MP12)
  • Операційна система: Android 6.0.1, TouchWiz 2016
  • Оперативна пам'ять: 4 ГБ
  • Вбудована пам'ять: 32 ГБ
  • Підтримка карт пам'яті: microSDXC до 200 ГБ
  • Бездротові інтерфейси: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2
  • Навігація: GPS, ГЛОНАСС, Beidou
  • Камери: основна - 12 Мп (спалах), фронтальна - 5 Мп
  • Датчики: наближення, освітленості, акселерометр, гіроскоп, сканер відбитків пальців, цифровий компас
  • Акумулятор: 3000 мАг, Li-ion
  • Матеріал корпусу: метал, скло
  • Габарити: 142.4x69.6x7.9 мм
  • Вага: 152 грамів

9 мм   Вага: 152 грамів

Дизайн, корпус, зручність

Перше, на що звертаєш увагу, коли Samsung Galaxy S7 зустрічає тебе - це відсутність гострих граней по краях і металева окантовка по всьому периметру. Округлість апарату також надає захисне опукле скло 3D від Corning Gorilla Glass 4, яке допоможе уникнути дрібних подряпин на задній панелі і лицьовій стороні. В руках смартфон лежить впевнено, створюючи приємні відчуття від контакту з металом і склом.

У порівнянні з торішньою моделлю, апарат трохи додав у вазі і погладшав на міліметр. Зате скинув по міліметру в ширині і довжині. В результаті ми маємо такі габарити - 142,4 x 69,6 x 7.9 мм, вага - 152 грами. Ще однією відмінною рисою від Galaxy S6 стала відсутність країв від виступаючої основної камери. Тепер вона підноситься менш ніж на 1 мм. Пристрій з 5.1-дюймовою діагоналлю дисплея можна вважати універсально-зручним. У порівнянні з iPhone 6s різниця в ширині мінімальна, а ось в діагоналі дисплея Samsung Galaxy S7 ширшими на цілий сантиметр.

У порівнянні з   iPhone 6s   різниця в ширині мінімальна, а ось в діагоналі дисплея Samsung Galaxy S7 ширшими на цілий сантиметр

З усією впевненістю заявляю, що ні оглядав Android-смартфони з діагоналлю дисплея 5 дюймів настільки зручних, як Galaxy S7. Сканер відбитків пальців, який вбудований в кнопку «Додому», працює ідеально і безвідмовно. Може не спрацювати в разі, коли палець мокрий або зовсім брудний. На лівій бічній грані знаходяться клавіші регулювання гучності, до яких є претензії, що виникають в процесі експлуатації апарату. Вони розташовані занадто високо для можливості дотягнутися пальцем однієї руки. Без допомоги другої руки збільшити або зменшити гучність буде складно.

Завдяки тому, що Samsung Galaxy S7 захищений за стандартом IP68 йому не страшний дощ і занурення в прісну воду на глибину до одного метра.

На полицях Зв'язкового і в інтернет-магазині можна зустріти два забарвлення - Black Onyx (чорний) і Gold Platinum (золотистий). Крім цих двох кольорів компанія представила ще Silver Titan (сріблястий) і Pearl White (білий). Останній поки відсутній на всіх ринках. Можливо незабаром з'явиться як ексклюзивна пропозиція.

дисплей

Ось і настав той час, коли з'явилася потреба в смартфонах з високою роздільною здатністю дисплея і високою щільністю пікселів. А все завдяки шоломів віртуальної реальності, де через занадто близько розташованого до очей екрану можна отримати пікселізовану картинку і не отримати задоволення від перегляду контенту.

До дисплею Galaxy S7 причепитися буде складно. Він отримав 5.1-дюймовий QuadHD дисплей з матрицею Super AMOLED. Дуже хороший хід яскравості, при попаданні прямих сонячних променів включається режим, який дозволяє продовжувати читати з нього інформацію. Залежно від освітлення спрацьовує авто налаштування яскравості. За моїми спостереженнями, цілком точно. Ще б був режим Night Shift, як в iOS 9.3 ...

Ще одна перевага дисплея у Samsung Galaxy S7, яке вигідно виділяє його серед конкурентів - це можливість без істотної втрати заряду акумулятора перебувати завжди включеним і виводити таку інформацію, як час, погоду, пропущені дзвінки та повідомлення. Ми, в свою чергу, можемо вибрати в налаштуваннях варіанти формату, за пропущеними повідомленнями і фонове зображення.

Я чесно намагався відстежити витрата акумулятора з постійно включеним дисплеєм і без нього. Різницю не помітив. З особистих побажань, хотілося б переглядати повідомлення, які не розблокувавши при цьому сам смартфон.

Процесор і продуктивність

У Білорусі продається версія з восьмиядерна процесором Exynos 8890, виробництва Samsung. Це єдиний чіп, де вперше використовуються ядра Exynos M1. Максимальна частота, на яку здатне одне ядро, 2.6 ГГц. Таких ядер у процесора чотири. Плюс ще чотири ARM Cortex A53 з тактовою частотою 1.5 ГГц для вирішення ресурсномістких завдань.

Результати тестування в Geekbench 3

Тест в AnTuTu

За якість графічної складової відповідає відеочіп Mali-T880 MP12. Завдяки вбудованій теплоотводних трубці майже не помітно, що він гріється. У мене не вийшло нагріти смартфон до стану, коли його некомфортно тримати в руках.

У мене не вийшло нагріти смартфон до стану, коли його некомфортно тримати в руках

Тестування в Epic Citadel

Гідно можна оцінити те, що флагман оснащений 4 ГБ оперативної пам'яті і 32 ГБ супер швидким вбудованим накопичувачем. Однозначно апарат можна вважати одним з найбільш продуктивних і спритних в 2016 році.

Трохи втомившись від перерахування позитивних характеристик Galaxy S7 назву ще одне - можливість розширити пам'ять до 2 ТБ. Знову ж таки, порівнюючи з торішньою моделлю, нам повернули слот під карти пам'яті формату microSD. Ця можливість залишається ключовою перевагою Android-смартфонів перед iOS. У всьому цьому можна вгледіти тільки один мінус - карта пам'яті займе вільний слот під другу SIM-карту. Якщо у вас два номери, доведеться робити вибір на користь одного з переваг.

автономність

Нарощування потужності не має сенсу без збільшення тривалості роботи сучасних гаджетів. Сьогодні еволюція акумуляторів відбувається дуже повільно. Вірним вважаю проведення внутрішньої оптимізації і використання енергоємних деталей. У Galaxy S7 під скальпель оптимізації потрапили процесор, програмне забезпечення та модулі бездротового зв'язку. Сам акумулятор тепер має ємність 3000 мАг. Розрядити пристрій «в нуль» за день вдалося тільки іграм. Продуктивні 3D-ігри попросять підзарядки через 5 годин. Двогодинне відео «з'їло» 12-13% заряду.

Щоб повністю зарядити апарат, за допомогою йде в комплекті поставки зарядного пристрою, буде потрібно півтори години. Для 50% заряду достатньо півгодини.

камери

12-мегапіксельна камера, яку виробляє Sony, має новий сенсор під назвою Dual Pixel. До плюсів такого рішення можна віднести те, що збільшена світлочутливість і поліпшений фазовий автофокус, який тепер використовує всі пікселі матриці, а не частина. Раніше таке було можливо тільки в дзеркальних фотокамерах. У смартфонах застосовується вперше. Пропустити більше світла до матриці і вмістити всі об'єкти в кадр дозволяє ширококутний об'єктив (F1.7).

На допомогу 5 мегапіксельною фронтальною камері прийшла спалах, вироблена екраном смартфона. З доданих нових режимів зйомки можна виділити Motion Panorama (при зйомці панорамних кадрів дозволяє анімувати рухомі об'єкти) і Hyperlapse (аналог додатки від Instagram). Велика кількість режимів на вибір допоможуть зробити кадр індивідуальним і цікавим. Порадувало те, що компанія не стала відмовлятися від моментального запуску камери за подвійним тапу по кнопці «Додому».

Миттєва фокусування спрацьовує не тільки під час фотозйомки, а й при відеозйомці. Рухомий об'єкт в кадрі для нього не проблема. Ще хочеться виділити те, як смартфон справляється з зйомкою в темний час доби або в умовах слабкого освітлення.

Якщо порівнювати якість знімків зроблені Samsung Galaxy S7 і його попередником, то особливої ​​різниці не відчувається. Однак не помітити поліпшену фокусування і то, як він справляється з півмороком складно. Є тільки один мінус, який не настільки критичний, але він є - це зашкалює чіткість зробленої фотографії. Помітити цю особливість можна, коли в кадрі багато дрібних деталей. Але загальної картини це не псує. Камера найкраща з тих, що зараз використовуються Android-смартфонами.

Камера найкраща з тих, що зараз використовуються Android-смартфонами

звук

Довго на звучанні зупинятися не будемо. Верхні, нижні і середні частоти звучать гармонійно. Хід гучності трохи більше, ніж у минулих моделей серії Galaxy. Гарнітуру, що йде в комплекті, помітить тільки меломан і любитель навушників преміум-класу. Для нас, смертних, звук вище середнього. Зовнішній динамік середньої гучності. Звучить чітко, чисто і без надривів. До розмовної динаміку теж немає претензій. За час експлуатації ні разу не підвів.

Програмне забезпечення і інтерфейс

Android 6.0 Marshmallow не обійшла стороною Samsung Galaxy S7 і швидше за все буде оновлюватися далі, благо характеристики дозволяють. «З коробки» нас зустрічає фірмовий інтерфейс від Samsung під назвою TouchWiz, який дуже сильно пересобран в стилі Android. Тепер система виглядає гармонійно і справляє враження єдиного цілого. Інтерфейс миттєво реагує на ваші дотики і, якщо можна так сказати, розуміє з півслова.

Для любителів налаштувати все індивідуально під себе, є де покопатися. Можна налаштувати автоматичний відповідь на вхідний дзвінок, коли ви підносите смартфон до вуха, скріншот по жесту руки? - не проблема! Можна налаштувати відображення встановлених програм не в окремому меню, а відразу на головному екрані (як в iOS).

Можна налаштувати відображення встановлених програм не в окремому меню, а відразу на головному екрані (як в iOS)

Є багато корисних і не дуже встановлених додатків, до яких ми так звикли: мобільний офісний пакет від Microsoft (підписка купується окремо), WhatsApp, Facebook, Instagram і інші. З 32 ГБ вбудованої пам'яті користувачеві буде доступно 24 ГБ. При бажанні програми та ігри легко можна перенести на карту пам'яті.

При бажанні програми та ігри легко можна перенести на карту пам'яті

враження

Повертаючись до початку огляду, ще раз повторю, що шлях до формування власного стилю, дизайну, почерку був довгим, важким і напруженим. Тому Samsung Galaxy S7 по праву може вважатися кращим Android-смартфоном на ринку. Як мінімум це кращий Android-смартфон, який мені доводилося тестувати в 2016 році. Оригінальний і впізнаваний дизайн, зручний і комфортний розмір для щоденного використання і дуже продуктивна «начинка». На момент написання огляду смартфон коштував 16 499 000 рублей. Можу лише сказати, що він коштує своїх грошей. Власники карт Зв'язковий Бонус можуть розраховувати на додаткову знижку.

Порівнюючи Galaxy S7 з флагманами інших виробників «наш хлопець» в чомусь так краще. Гідний суперник в особі iPhone 6s програє тим, що за кожен гігабайт пам'яті просить пристойні гроші. Sony Xperia Z5 схожий по фотоспособностям, але пристойно поступається в автономності і якість дисплея кульгає. Huawei Nexus 6P програє в габаритах і більше орієнтований на гиків.

Дуже порадувало те, що в компанії відмовилися від USB-C на користь звичайного microUSB і не стали «роздувати» діагональ дисплея до розміру фаблет або планшета. Апарат вийшов ідеально збалансованим. За підсумком ми маємо хорошу камеру, спритний інтерфейс, оригінальний дизайн і довгий час роботи від одного заряду.

Можна налаштувати автоматичний відповідь на вхідний дзвінок, коли ви підносите смартфон до вуха, скріншот по жесту руки?