Як налаштувати модем asus wl 520gc.

  1. Налаштування 520GC
  2. WL 520GC - прошивка
  3. ASUS WL-520gC: характеристики
  4. Підключення і настройка ASUS WL-520gC
  5. Як здійснюється в ASUS WL-520gC настройка швидкості
  6. Які отримує ASUS WL-520g відгуки
  7. включення роутера
  8. прошивка роутера
  9. Невдале оновлення.
  10. Вхід в налаштування маршрутизатора.
  11. Нюанси настройки в ОС Windows 7
  12. Меню налаштувань роутера WL-520.
  13. Налаштування інтернет - шлюзу
  14. Для Onlime.
  15. для Ростелеком
  16. Відео: Налаштування бездротового маршрутизатора ASUS WL-520 GC
  17. Налаштування Wi-Fi
  18. 2 Налаштування Wifi на ноутбуці
  19. 2.1 Переходимо до налаштування роутера Asus
  20. Роутер WL-520GU, комплектація коробки
  21. Бездротовий роутер ASUS WL-520GU. Передня панель
  22. Бездротовий роутер ASUS WL-520GU. Задня панель
  23. роутер зсередини
  24. Відмінності моделей WL-520GU і WL-520GC
  25. Прошивка роутера WL-520GC
  26. оновлення прошивки
  27. Відео огляд роутера WL-520GU:
  28. Консоль операційної системи Windows 7
  29. Вхід в налаштування роутера WL-520 GU
  30. Початкове меню налаштувань роутера WL-520
  31. Пункт «Карта мережі»
  32. Пункт «Додаткові настройки»
  33. Друга категорія - ЛВС
  34. Третя категорія - WAN
  35. Четверта категорія - брандмауер.
  36. П'ята категорія - адміністрування
  37. Вхід в налаштування роутера WL-520 GC
  38. Зміна пароля для входу в настройки роутера WL-520 GC

Незважаючи на те, що роутер ASUS WL-520GC вже досить поважна модель, він виявився настільки вдалим, що до сих пір користується популярністю у користувачів. У той час, коли він випускався, ще не було прийняти локалізувати всі пристрої, тобто робити переклад адмінки на російську мову. Тому у новачка, що вперше зіштовхнувся з налаштуванням ASUS WL-520GC, можуть виникнути труднощі. Давайте детально подивимося, як підключити цей роутер до інтернету і налаштувати на ньому WiFi.

Налаштування 520GC

Отже, перш за все підключаємо до нього кабель від провайдера в мережевий порт , Позначений як WAN. А комп'ютер підключаємо кабелем Ethernet в порт LAN.


Після цього заходимо в налаштування підключення по локальній мережі Windows і ставимо прапорці на отримання IP і DNS в автоматичному режимі .


Тепер відкриваємо браузер і набираємо IP адреса роутера - http://192.168.1.1, для авторизації використовуємо пару «admin / admin» - ці дані можна знайти на нижній частині корпусу роутера на наклейці.


У разі, якщо дані для входу не підходять, зробіть скидання налаштувань - можливо, до вас хтось вже користувався роутером і поміняв їх. Робиться це тривалим натисканням на кнопку «Restore», яка розташовується поруч з LAN порту ми.

Після входу потрапляємо в майстер швидкого встановлення - скористаємося нею. Для початку виставимо час для свого часового поясу і тиснемо «Next»


Для початку виставимо час для свого часового поясу і тиснемо «Next»



Якщо у вас тип «Автоматичний IP», то нічого взагалі додатково вводити не доведеться. Якщо ж «Статична IP», то потрібно буде прописати інші дані для підключення з договору - IP, шлюз, маску, DNS-сервера.

Після цього придумуємо ім'я для своєї мережі WiFi. Тип шифрування вибираємо WPA2-PSK, пароль - від 8 символів.


І в кінці перезавантажуємо роутер для вступу змін в силу.


WL 520GC - прошивка

Прошивка ASUS WL-520GC є вельми актуальним дією, оскільки стічна вже давним давно не випускається і морально застаріла. Роутер популярний, тому якщо пошукати в мережі, то можна знайти багато авторських сторонніх прошивок різного ступеня «свіжості». На офіційному сайті Асус остання датується липнем 2011 року. Є також на DD-WRT, від 2009 року.


Викачуємо ту, що вам більше до смаку. Нам потрібен файл з розширенням TRX - якщо він знаходиться в архіві, необхідно попередньо розпакувати.


Заходимо в роутері в розділ «System Setup> Firmware Upgrade», натискаємо на кнопку «Вибрати файл», вибираємо прошивку з компа і тиснемо «Upload». якщо


Процес прошивки займає близько хвилини - в цей час з роутером нічого не можна робити, особливо відключати від мережі. Після закінчення він перезавантажиться і ви зможете скористатися всіма новими можливостями оновленої прошивки Asus Wl-520GC

Пропонуємо вашій увазі ASUS WL-520gC: огляд цього пристрою можна прочитати в даній статті. Бувають ситуації, коли потрібен Wi-Fi роутер, а переплачувати за пристрій стандарту 802.11n не хочеться або просто не має сенсу. Варто звернути увагу на одну з моделей ASUS - WL-520gC, яка працює за перевіреним часом 802.11g, підтримуючи при цьому технології, що прискорюють передачу даних і за привабливу ціну.

хоча компанія ASUS увійшла на ринок апаратного забезпечення мережевих комунікацій пізніше, ніж такі фірми, як Linksys, Belkin, D-Link і Netgear, але розвиток в цьому сегменті власних продуктів провела дуже швидко, і тепер всі погодяться, що від цього виробника і тут ми чекаємо надійних і якісних пристроїв.

Хоча передача даних зі швидкісного протоколу 802.11n для WL-520gС недоступна, він цілком справляється зі своїми обов'язками і через 802.11g - найпоширеніший протокол бездротової комп'ютерного зв'язку на планеті. Фактично версія 802.11n перевершує старшого брата за всіма показниками, але все ж у 11g є одна перевага - він живе майже у всіх ноутбуках в світі.

У цьому роутере є ряд особливостей, які дають йому певні переваги щодо деяких суперників в цінової категорії близько $ 60. Одна з них - BroadRange, яка дозволяє збільшити зону покриття сигналом до 300% в порівнянні з пристроями зі стандартним 802.11g. Крім того, WL-520gС підтримує 125 High Speed ​​Mode (HSM) - режим роботи, що збільшує швидкість передачі на величину до 135% від максимальної швидкості , Передбачуваної в протоколі 11g.


ASUS WL-520gC: характеристики

При виборі ASUS WL-520gC характеристики пристрою мають велике значення . Необхідно мати знання про ряд параметрів для нормального функціонування обладнання.

Найменування

значення

Підтримка стандартів передачі даних

IEEE 802.11b / IEEE 802.11g / IEEE 802.3 / IEEE802.3x / IEEE 802.3u / IEEE 802.1x / IEEE 802.11i / IPv4 / CSMA / CA / CSMA / CD / ICMP. функція EZSetup автоматична настройка SSID і WEP або WPA. Контроль якості послуг WMM (Wi-Fi мультимедіа). Робоча частота 2.4 ГГц. Робочий канал 13 (для Європи, ETSI). LAN канали WAN x 1, LAN x 4 RJ45 для10 / 100 BaseT. USB інтерфейс немає. LED індикатори мережу x 1, AIR x 1, WAN x 1, LAN x 4. Аутентификация MAC адреса, 802.1x. Брандмауер NAT Firewall, SPI Firewall, WAN ping контроль, Single Port і Port Range фільтри, URL-based фільтр, фільтр MAC адрес. Функції VPN IPSec Pass-Through, PPTP Pass-Through, L2TP Pass-Through. Мережеві протоколи підтримка UPnP, DHCP, DNS Proxy, NTP Client, DDNS, Port Trigger, Virtual Server, Virtual DMZ, VPN Pass-Through, WDS. Розміри 164 x 116.5 x 31 (Д x Ш x В) мм. Вага 262 гр.

Підтримка технологій BroadRangeTM забезпечує до 300% зону покриття сигналу в порівнянні зі стандартним 802.11g; технологія 125 High Speed ​​Mode (HSM) збільшує на 135% швидкість передачі даних в порівнянні зі стандартними 11g пристроями.

Підключення і настройка ASUS WL-520gC

без попередньої установки таких параметрів як SSID, WEP і WAN за допомогою утиліти EZSetup, яка робить її в автоматичному режимі, ви не зможете здійснити настройку роутера через веб інтерфейс. Однак EZSetup створена для того, щоб ніякої додаткової настройки через будь-якої інтерфейс не було потрібно. Але на ділі далеко не завжди виходить налаштувати роутер однією кнопкою. Грішить цим і WL-520gС і справа тут не в ньому самому, а скоріше в конфігурації системи в цілому. Після покупки ASUS WL-520gC настройка повинна бути здійснена з залученням спеціаліста. Хоча, прочитавши уважно матеріал, ви зможете все налаштувати самостійно.


У будь-якому випадку, почнемо з самого початку. Підключення WL-520gC справа проста і нехитра, хоча ... В умовах відсутності інсталяційного диска , Ми лицем до лиця постаємо перед призначеним для користувача інтерфейсом самого роутера. Деякі користувачі абсолютно спокійно з ним ладнають, але є й ті, які вважали за краще б мати CD c необхідним набором установників.

вводячи в адресний рядок IP адресу пристрою за умовчанням - 192.168.1.1 - ми бачимо запит від WL-520gС, який дозволяє нам запустити швидку установку, або пропустити цей крок. Якщо відповідь негативна, ми потрапимо на головну сторінку інтерфейсу пристрою.

Але спершу давайте спробуємо швидку установку. Першим кроком буде заповнення інформації вашого Інтернет провайдера (ISP, internet service provider), яку ви можете дізнатися власне у провайдера.


Після заповнення всіх полів ми можемо автоматично отримати WAN IP адреса або самостійно призначити статичний, якщо є така потреба. У разі, якщо ви не впевнені, яку адресу слід вказувати вам, зверніться до рекомендацій провайдера.


Наступний крок - створення профілю безпеки. Після створення унікального SSID (ідентифікатор мережі) і вибору рівня безпеки ми закінчуємо швидку установку і звернемо свою увагу на інші доступні функції.


Головна сторінка інтерфейсу WL-520gС являє собою набір посилань на найважливіші функції пристрою. Також вона дозволяє нам перейти знову до швидкого встановлення , параметрам бездротової мережі , IP і firewall, подивитися логи роутера - тобто з головної сторінки ми маємо доступ до всіх частоіспользуемих функцій. Налаштувати під себе інтерфейс немає ніякої можливості, і варто зазначити, що сам по собі він взагалі один з найгірших, які тільки були на подібному роду пристроях. В ході нашої тестової настройки ми спробували два браузера - Firefox і IE 7, ні з одним не було проблем.

Звернемо увагу на категорію налаштувань бездротового доступу (Wireless settings). Найважливіші з них - настройки аутентифікації (безпека). Тут ви можете заборонити доступ до вашої бездротової мережі всім, хто не знає пароля. При цьому перелік доступних методів шифрування включає WEP і WPA. І хоча WPA і WPA2 більш надійні, ніж WEP, якщо ви звикли використовувати WEP, то немає причин змінювати його - він володіє достатнім рівнем безпеки.


І хоча WPA і WPA2 більш надійні, ніж WEP, якщо ви звикли використовувати WEP, то немає причин змінювати його - він володіє достатнім рівнем безпеки

У секції IP Config можна налаштувати WAN і LAN порти , Створювати рути і включити DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol, протокол, що дозволяє клієнтам в мережі отримувати динамічний IP для виходу в Інтернет).

Якщо мережева фільтрація вас цікавить, налаштувати ви її можете в розділі firewall. Саме звідси слід почати тим, хто хоче зміцнити безпеку на рівні брандмауера. Тут можна встановити час і дату активності фільтрів і визначити, що вам від них потрібно.

Як здійснюється в ASUS WL-520gC настройка швидкості

Конкурентною перевагою пристрою є та обставина, що в ASUS WL-520gC настройка швидкості може бути здійснена безпосередньо користувачем під свої потреби. Зона управління смугою пропускання - це те, чим ASUS пишається і всіляко використовує в рекламі своїх роутерів. У багатьох інших виробників зазвичай це називається QoS (quality of service, якість обслуговування), але ASUS вирішила дати цьому свою назву. Але від цього якісно нічого не змінилося.

В системних настройках , На вкладці operation mode, можна вибрати спосіб використання роутера. Перелік налаштувань передбачає режими роботи WL-520gС в якості домашнього шлюзу (home gateway) (саме так використовують роутери 95% клієнтів), в якості роутера (router) (маршрутизатор між локальними мережами, корпоративний формат) і як точку доступу (так пристрій використовують інші 5% домашніх клієнтів). В інтерфейсі наведені докладні пояснення до кожного з режимів.


В інтерфейсі наведені докладні пояснення до кожного з режимів

Остання область налаштувань WL-520gС - загальна конфігурація і логи.

Які отримує ASUS WL-520g відгуки

ASUS WL-520gС відгуки споживачів за час свого виробництва отримував тільки позитивні. Він виявився солідним бездротовим роутером з широким набором корисних функцій , І враження від нього не зіпсував навіть жахливий користувальницький інтерфейс . Він може стати хорошим і дешевим вибором для тих, хто вдома користується інтернетом з декількох пристроїв і також для тих, хто хоче повправлятися в прошивці DD-WRT.

Якщо ви шукайте бездротової 802.11g роутер і з якихось причин закриваєте очі на більш виграшний варіант в особі Linksys WRT54G, тоді ASUS WL-520gС заслуговує вашої уваги. Це дійсно хороший роутер . Він не чудовий, і не здивує вас унікальним функціоналом, але він далеко не найгірший в своєму сегменті. Якщо оцінити ASUS WL-520gС за 10-бальною шкалою, то ми поставили б 7.

Перегляди: (7341)

На сьогоднішній день в наше життя все більш активно впроваджуються інформаційні технології . Адже не дарма двадцять перше століття прозвали століттям комп'ютерних технологій.

Для більш швидкого і зручного користування документами, різними файлами мультимедии і іншими ресурсами - була створена так звана « Всесвітня павутина », Відома під назвою« інтернет ».

Підключитися до мережі можливо різними способами.

Виділяють два основних способи підключення до інтернету:

  • підключення по локальної мережі (Має на увазі підключення до інтернету шляхом проводового з'єднання за допомогою кабелю);
  • бездротове з'єднання з мережею.

Фото: Способи підключення другого і третього комп'ютера

Бездротове з'єднання доступний для пристроїв з підтримкою функції Wi-Fi.

Бездротове з'єднання - це зручний спосіб доступу до інтернету, який анітрохи не поступається рівнем якості стандартному мережевому підключенню.

Як правило, всі сучасні ноутбуки , Смартфони, навігатори та інші гаджети обладнані функцією підтримки Wi-Fi. Встановити з'єднання такого типу допустимо будинку, на роботі, в будь-яких позначках з масовим перебуванням людей.

Зазвичай, бездротову мережу створює роздавальник інтернету. Тим самим роздавальником служить роутер (маршрутизатор).

Різноманітність подібної техніки, на сьогоднішній день, змусить задуматися при виборі того чи іншого обладнання, навіть фахівця в даній області. Тому описати характеристики пристрою роздачі інтернету зручно на прикладі. До вашої уваги середній, популярний Wi-Fi роутер ASUS WL-520GC.

включення роутера

Включення роутера здійснюється нескладним, доступним кожному способом. У комплекті з маршрутизатором обов'язково повинен бути кабель (як мінімум один), блок-пристрій для харчування роутера (від стандартної розетки). Перш ніж включати маршрутизатор, варто визначитися з місцем його установки.


Фото: Зовнішній вигляд і кнопка включення ASUS WL-520 gC

Найкраще розміщувати Wi-Fi-роздавальник в НЕ важкодоступному місці, для контролю роботи пристрою. Також, варто розміщувати роутер в тій кімнаті, де знаходиться основна маса пристроїв, які будуть підключені до маршрутизатора для вищої якості зв'язку.

Сам процес включення - елементарний:

  • необхідно підключити роутер до живлення від розетки;
  • приєднуємо кабель;
  • на задній панелі пристрою включити харчування, натиснувши на кнопку включення (найчастіше червоного кольору).

прошивка роутера

оновлення прошивки

Для прошивки або її поновлення, слід завантажити відповідне програмне забезпечення на офіційному сайті компанії АСУС:

  • скачайте прошивку;
  • зайдіть на веб-інтерфейс роутера (введіть в адресному рядку браузера ip-адреса роутера, як правило - 192.168.1.1);
  • логін і пароль введіть «admin» і «admin» відповідно;
  • якщо логін і пароль невірні - слід скинути настройки роутера (натиснувши на кнопку скидання, на задній панелі пристрою);
  • після виконання відновлення налаштувань - спробуйте знову зайти на веб-інтерфейс;
  • за планом, перед вами відкриється меню, власне в якому і відбудеться прошивка роутера.

Якщо установка не проводитися автоматично:


Фото: Меню оновлення прошивки роутера ASUS WL-520GU

  • заходите в «System Setup»;
  • далі в «Firmware Upgrade»;
  • в меню ви побачите щось подібне пункту «огляд»;
  • там ви обираєте шлях, де розташована прошивка і натискаєте «установка» або «upload»;
  • далі, прошивка встановлюється автоматично;
  • після установки - перезавантажте роутер і зайдіть на будь-який сайт в вікні браузера для перевірки пристрою.

Оновлюючи прошивку, ви видаляєте старі настройки і ПО вашого маршрутизатора, а натомість встановлюєте оновлене забезпечення для вашого пристрою. Оновлення проводитися для поліпшення характеристик роботи пристрою, в разі, якщо раніше робота роутера була задовільною.

Невдале оновлення.

Але, не завжди установка оновлень і модифікацій до того чи іншого пристрою змінює його якісні робочі характеристики в кращу сторону. Без певних навичок роботи - установка прошивки для роутера може бути чревата наслідками. Але, безвихідних шляхів не буває. Тому, що ж робити, якщо неправильно прошив роутер.

Явною ознакою, що роутер «захворів» служить миготіння діода з інтервалом приблизно в одну секунду.


Явною ознакою, що роутер «захворів» служить миготіння діода з інтервалом приблизно в одну секунду

Це означає, що роутер перебувати в режимі відновлення.

Перш, ніж виконувати складні операції по ремонту, або віддавати пристрій фахівця - спробуйте виправити все самостійно. Насамперед, скористайтеся програмою «Asus Firmware Restoration tool». Дана утиліта зазвичай поставляється разом з роутером.

Якщо ж з яких-небудь причин програма не допомогла (зависла, видала помилку або припинила роботу), необхідно оживити маршрутизатор іншим способом:


Після завершення виконання команди, роутера потрібно 5-15 хвилин для установки забезпечення в пам'ять. По закінченню цього часу перезавантажте пристрій і дбайливо використовуйте!

Вхід в налаштування маршрутизатора.

Основні етапи настройки роутера складаються з трьох пунктів:

Опція «Карта мережі» відображає всі підключені пристрої до роутера. Ця функція точно показує тип пристрою, підключеного в конкретний порт маршрутизатора.


Ця функція точно показує тип пристрою, підключеного в   конкретний порт   маршрутизатора

Фото: Панель настройки Asus WL-520gC

Функція «Управління смугою пропускання EZQoS» призначена для вибору найбільш пріоритетного трафіку, серед ігрового потоку, інтернет-додатки, вбудованого FTP-сервера і відеопотоків. Меню представлено від моделі роутера WL-520GU, власне яке нічим не відрізняється крім дизайну.

Пункт «Додаткові настройки» даний пункт дозволяє змінити різні параметри пристрою в шести підміню. Як показує практика, якщо ви не фахівець - слід залишити ці настройки за замовчуванням, адже змінюючи налаштування передачі даних, або пропускної здатності роутера - такі ж параметри потрібно встановити на підключених пристроїв.

Нюанси настройки в ОС Windows 7

Як налаштувати роутер ASUS WL 520GC на Windows 7:


Як налаштувати роутер ASUS WL 520GC на Windows 7:

Зверніть увагу, що вибрати потрібно саме протокол версії 4, але не версії 6.

Приблизно так виглядає меню установки IP-адреси і DNS-сервера Якщо ваш пристрій (ПК) розташоване в домашньої мережі з обмеженим колом доступу - ви без проблем зможете зробити надходження, вибравши пункти IP-адреси DNS-сервера.

Меню налаштувань роутера WL-520.

Для настройки роутера слід відвідати веб-інтерфейс:


Для настройки роутера слід відвідати веб-інтерфейс:

Як правило, мова інтерфейсу меню за замовчуванням обрана англійська. Щоб змінити перший - слід вибрати відповідну мову підміню, що розташоване у верхній частині таблиці.

Налаштування інтернет - шлюзу

Купуючи даний роутер - у вас не виникне проблем з налаштуванням інтернет-шлюзу, адже на те він і є маршрутизатор, щоб підшукувати найбільш оптимальні рішення для настройки тих чи інших параметрів в автоматичному або автоматизованому режимі.

Если ж в ході установки Підключення до роутера ASUS WL-520 у вас вінікають Труднощі, раджу звернути до провайдера, для уточнення методу вирішенню проблеми. Як правило, необхідно ввести шлюз у вікні властивостей вручну.

Для Onlime.

Користуючись послугами компаній Onlime, вам не доведеться вносити зміни в базові настройки роутера. Відвідавши офіційну сторінку сайту компаній ви переконаєтеся в тому, що немає необхідності налаштовувати маршрутизатор. У разі виникнення будь-яких проблем, ви можете звернутися за допомогою до співробітників компанії на сайті.

Процес настройки Аsus Wireless Router підключення виглядає наступним чином:


Якщо ж всі вищевказані параметри встановлені, але інтернету як і раніше немає: шукайте проблему в чому-небудь іншому ( неправильна прошивка роутера, проблеми з провайдером і так далі).

для Ростелеком

Компанія Ростелеком подбала, щоб у клієнтів не виникало труднощів з налаштуванням підключення роутера. Для ASUS WL 520GU зі штатною прошивкою не потрібно додаткових налаштувань, крім автоматично встановлених параметрів ( докладний опис настройки дивіться в попередньому пункті).

Відео: Налаштування бездротового маршрутизатора ASUS WL-520 GC

Налаштування роутера ASUS WL 520GC PPTP Білайн

Установка і настройка роутера ASUS WL 520GC для інтернет провайдера «Білайн» проводитися досить просто.

В параметрах роутера Вам слід вказати наступне:

  • ім'я бездротової мережі: default;
  • аАдрес wi-fi роутера : 192.168.1.1;
  • логін і пароль: admin.

Співробітники компанії «Білайн» настійно рекомендують використовувати версію прошивки даної моделі маршрутизатора: 7.0.1.44 Більш детальну і оновлену інформацію про налаштування роутера ви знайдете на офіційному сайті Білайн: «http://moskva.beeline.ru/customers/products/».

Налаштування Wi-Fi

Для налаштування wi-fi будинку або в офісі, вам необхідно:


Для налаштування   wi-fi будинку   або в офісі, вам необхідно:

Всім привіт. У цій статті розглянемо схему настройки wifi роутера asus на прикладі популярної моделі wl 520gc.

схема wifi мережі буде проста. По завершенню налаштувань будь-девайс з wifi, що знаходиться поруч, повинен буде без проблем вийти в мережу інтернет.

Налаштування роутера asus wl 520gu нічого складного із себе не представляє. Ця модель маршрутизатора була обрана по таких особливостей:

- Надійний і стабільний в роботі - один раз налаштував і все, більше ніяких проблем, доп. налаштувань, прошивок і т.д.

- Простий і швидкий в налаштуванні - ніяких заморочений менюшек для настройки. Інтерфейс зручний навіть для тих, хто вперше займається налаштуванням роутера.

- Підключення в режимі wi-fi і через мережевий кабель. Вам не доведеться докуповувати додаткову мережну карту wi-fi на настільний комп'ютер щоб організувати вихід в інтернет.

- Доступний за ціною і відповідає якості.

2 Налаштування Wifi на ноутбуці

Після включення роутера підключаємося до нього через з'єднувальний кабель від персонального комп'ютера як показано на малюнку або через ноутбук з вбудованою мережевою картою Wi-Fi.

Вставляємо в комп'ютер диск який йшов в комплекті з роутером і встановлюємо програмне забезпечення. Як встановлювати ПО в подробицях розповідати не буду. Досить буде викликати програму установки і натиснути кілька разів далі.

По закінченню успішної установки повинна буде висвітиться утиліта EZ. У разі якщо цього не відбулося, то через меню пуск знайдіть папку з встановленим ПО і примусово запустіть утиліту.

Після цього якщо утиліта автоматично не розпізнає роутер, то знайдіть на ньому кнопку червоного кольору EZSetup і затисніть її на кілька секунд. Коли роутер замигает, можна буде відпустити. Переходимо до ноутбука, в утиліті натискаємо далі.

З'явиться віконце в якому необхідно буде заповнити два поля: логін і пароль. Вписуємо будь-які дані латиницею.


Натіскаємо Далі. Якщо для підключення до інтернету через вашого провайдера необхідно налаштувати PPPoE то знаходимо налаштування параметрів ISP і тиснемо Далі. Після цього заповнюємо поля з вашим логіном і паролем.

Все, Wi-Fi налаштований, переходимо до налаштування інтернету. Тут також нічого складного робити не доведеться.

2.1 Переходимо до налаштування роутера Asus

Найчастіше інтернету від провайдерів лунає динамічно. Тобто по суті вже практично все налаштовано для виходу в інтернет.

Відкриваємо браузер і в адресному рядку вбиваємо адресу маршрутизатора. Найчастіше це 192.168.1.1, в разі якщо ця адреса не підійде пошукайте інший на самому роутері, там-же повинен бути вказаний логін і пароль.

Після переходу відкриється віконце настройки роутера. Де необхідно буде ввести логін і пароль. Зазвичай це admin admin.

Знаходимо WAN & LAN Settings в рядку WAN IP Settings вводимо настройки через які ви входили в інтернет на комп'ютері.

Знаходимо WAN & LAN Settings в рядку WAN IP Settings вводимо настройки через які ви входили в інтернет на комп'ютері

Простіше кажучи вбиваємо настройки мережевої карти вашого комп'ютера. Натискаємо Застосувати - Apply і готово.

Потім залишається перейти в настройки DHCP і вбити туди адресу вашого DNS сервера . Якщо все вбили правильно, то інтернет повинен з'явиться.

Натиснувши кнопку Готово -> Finish зберігаємо налаштування і виходимо. На настройка роутера wl 520gc закінчена.

Ось по суті і все. Як бачите нічого складного. Думаю навіть у тих, хто ніколи подібними настройками не займався, все вийде. Якщо інтернету немає, то знову уважно перевірте введені дані.

Якщо помилок немає в інтернет все одно не працює, то зателефонуйте в підтримку провайдера. Там повинні допомогти в усуненні проблеми. Удачі вам 🙂

Роутери WL-520GU і WL-520GC від фірми «ASUSTeK Computer Inc.» є бездротовим маршрутизатором з підтримкою технології «Broad Range». У цій статті ми познайомимося з даною лінійкою роутерів, дізнаємося, як проводиться перепрошивка і настройка роутера asus wl 520gc і wl 520gu. Почнемо з більш дорогої моделі WL-520GU.

Роутер WL-520GU, комплектація коробки

Роутер ASUS WL-520GU

Пристрій випускається на продаж в сіро-блакитний коробці. Усередині коробки знаходяться сам роутер, Трипозиційна зовнішня антена , Упакований в окрему коробочку блок живлення, шнур RJ-45 довжиною півтора метра, керівництво користувача на декількох мовах, включаючи й російську, гарантійний талон і компакт диск з електронними версіями інструкцій і набором корисних роутера утиліт.

Усередині коробки знаходяться сам роутер, Трипозиційна   зовнішня антена   , Упакований в окрему коробочку блок живлення,   шнур   RJ-45 довжиною півтора метра, керівництво користувача на декількох мовах, включаючи й російську, гарантійний талон і компакт диск з   електронними версіями   інструкцій і набором корисних роутера утиліт

Комплектація коробки крім самого роутера ASUS WL-520GU

Бездротовий роутер ASUS WL-520GU. Передня панель

Зовні роутер asus 520gu виглядає вельми скромно і лаконічно. Дана модель виповнюється виняткового білого кольору з сіркою вставкою під світлодіодами. пластик високої якості , приємний на дотик. На передній панелі роутера розташовані в ряд 7 світлодіодів - індикаторів роботи пристрою, що відображаються наявності харчування роутера, режим роботи Wi-Fi модуля , Наявності підключення до WAN або будь-якого з чотирьох LAN портів.


Передня панель роутера ASUS WL-520GU

Бездротовий роутер ASUS WL-520GU. Задня панель

На задній панелі wifi роутер asus wl 520gu має роз'єм RP-SMA для підключення йде в комплекті антени (або будь-який інший сумісної); кнопка EZSetup для створення безпечного з'єднання з мережею в автоматичному режимі; кнопка Reset - для скидання всіх налаштувань роутера на заводські настройки; 4 LAN порту для створення внутрішньої комп'ютерної мережі ; 1 WAN порт для підключення до АДСЛ модему; порт USB стандарту 2.0 для підключення принтера в мережу; роз'єм для підключення блоку живлення.


Задня панель роутера ASUS WL-520GU

роутер зсередини

Роутер asus wl 520gu оснащений чіпсетом Broadcom BCM5354KFBG, що є стандартом для бездротових пристроїв фірми «ASUS», також видно чіп оперативної пам'яті Samsung K4S281632K-UC60 ємністю 16 мегабайт, і модуль флеш-пам'яті MX 29LV320CBTC-90G ємністю 4мегабайта.


Внутрішня начинка роутера ASUS WL-520GU

Бездротовий роутер ASUS WL-520GC. Зовнішній вигляд.

По комплектації wifi роутер asus wl 520gc нічим не відрізняється від вищеописаної моделі. єдиними зовнішніми відмінностями є колір корпусу - роутер чорного кольору з сірою вставкою посередині і відсутність USB порту .


Роутер ASUS WL-520GC

Відмінності моделей WL-520GU і WL-520GC

У зв'язку з відсутністю USB порту до даної моделі роутера можна безпосередньо підключати мережевий принтер , Що робить його на 500 рублів дешевше в порівнянні з моделлю WL-520GU. Так само модель GU має 4Мб флеш пам'яті, в той час як GC всього 2 Мб. І остання відмінність - невелика різниця в прошивці. Так як модель GU має Велика кількість флеш пам'яті, то і функціонал прошивки трохи ширше. У моделі GC прошивка більш урізана, вона включає в себе тільки все найнеобхідніше. У всьому іншому роутер asus wl520gc gu ідентичні.

Прошивка роутера WL-520GC

Важліво! Слід завжди пам'ятати і розуміти, що прошивка будь-якого обладнання, будь то роутер, мобільний телефон або телевізор - є керуючою частиною цього обладнання! Без прошивки пристрій є марним шматком пластмаси. З цього будь-які маніпуляції з прошивкою виробляються на свій страх і ризик, перед початком яких необхідно вивчити якомога більше інформації , Як і що робити. обов'язково робіть резервні копії для можливості відкату (скасування змін). Але в той же час необхідно відзначити, що нові прошивки - це і виправлення помилок в попередніх версіях , І додавання нового функціоналу обладнанню, і поліпшення характеристик, і прискорення роботи і так далі. Так що в цій темі буде розглянута прошивка роутера asus wl 520gc, як її оновити, і що робити в случає фатальної помилки при перепрошивки.

Штатний оновлення прошивки роутера WL-520GC. Знаходимо і викачуємо прошивку.

Для оновлення прошивки насамперед необхідно знайти і завантажити нову прошивку з сайту виробника за адресою

- більше не доступна = (

- більше не доступна = (

Пошук свіжої прошивки на сайті виробника. вказівка ​​пристрої

Після чого з'явиться вікно з проханням вибрати вашу операційну систему:


Пошук свіжої прошивки на сайті виробника. вказівка ​​вашої операційної системи

Далі заходимо в розділ « програмне забезпечення »І знаходимо найсвіжішу версію прошивки. Орієнтуватися необхідно її цифрове позначення. Чим старше цифрова комбінація, тим новіше прошивка на роутер asus wl 520gc. Викачуємо її на жорсткий диск , Краще в корінь диска (C: \).

оновлення прошивки

Після скачування прошивки необхідно зайти на веб інтерфейс налаштувань роутера. Для цього в будь-якому веб браузері вводимо IP адреса роутера - 192.168.1.1. При появі вікна запиту введення логіна і пароля вводимо відповідно Ім'я користувача - admin, Пароль - admin.


Логуватись при підключенні до меню налаштувань роутера WL520-GC

Якщо ім'я і пароль не підходять, або не з'являється дане вікно - значить, роутер asus 520gc вже піддавався налаштування раніше, в результаті чого були змінені мережеву адресу пристрою і / або ім'я та пароль для аутентифікації користувача. Для продовження роботи необхідно скинути налаштування на заводські шляхом натиснення відповідної кнопки на задній панелі роутера.

Перед нами відкриється меню, в якому проводиться настройка роутера wl 520gc. Переходимо у вкладку «System Setup», далі в «Firmware Upgrade». Перед нами відкриється наступне вікно:


Вкладка в меню з функцією оновлення прошивки роутера WL520-GC

Натискаємо кнопку «Огляд ...», вказуємо шлях до скачав раніше прошивки і натискаємо кнопку «Upload». Все, далі залишається тільки чекати, поки прошивка перевантажиться з комп'ютера в роутер асус wl 520gc і не відбудеться безпосередньо установка прошивки. Після завершення цієї процедури сторінка веб браузера автоматично оновиться, і ви зайдете в меню вже оновленої прошивки.

Відео огляд роутера WL-520GU:

Невдале оновлення прошивки

Але не завжди буває все так гладко. Наприклад - несподівано відключилася харчування роутера, або ненавмисно закрили браузер при перекачування прошивки в пам'ять роутера.
Так чи інакше - прошивка роутера wl 520gc не вдалася. В такому випадку робимо наступне:

В такому випадку робимо наступне:

Консоль операційної системи Windows 7


Консоль операційної системи Windows 7

вікно командного рядка системи Windows 7

  1. Далі у вікні вводимо cd c: \ my_folder. Тим самим ми вказали шлях до папки з прошивкою.
  2. І, нарешті, заливаємо прошивку роутер asus 520
    командою tftp.exe -i -v 192.168.1.1 PUT WL520gc_7.0.1.46_EN.trx. Курсивом виділено назву прошивки, воно може відрізнятися від наведеної тут. Якщо так і сталося - пишемо саме ту, яку завантажили.

Після проведення всього вищеописаного індикаторний світлодіод
«Power» на роутері повинен перейти з режиму миготіння в режим постійного світіння. Це означає, що прошивка зараз знаходиться в оперативної пам'яті роутера. Знадобиться почекати ще хвилин 10, щоб роутер перезаліт її у флеш пам'ять. Все, працездатність роутера відновлена.

Вхід в налаштування роутера WL-520 GU

Як і будь-який інший роутер інших фірм виробників, асус роутер 520 налаштовується через Web-інтерфейс. Для входу в меню налаштувань відкриваємо будь-який веб браузер і в адресний рядок вводимо 192.168.1.1.


Вікно введення логіна і пароля для входу в меню налаштувань роутера WL-520GU

У вікні авторизації пишемо Ім'я користувача - admin, пароль - admin. З метою безпеки рекомендується їх періодично міняти.

Початкове меню налаштувань роутера WL-520

Перед нами з'явиться меню налаштувань роутера.


Початкова сторінка меню налаштувань роутера WL-520GU

У верхній частині можна вибрати мову відображення меню, в тому числі і російська, поточний час , SSID (ім'я бездротової мережі) і версія прошивки.

Налаштування роутера wl 520gu проводиться спочатку вибором однієї з трьох категорій в лівій частині екрана: «Картою мережі», «Управління смугою пропускання EZQoS» і «Додаткові настройки». Розглянемо їх докладніше:

Пункт «Карта мережі»

При виборі даної опції викликається інформаційне вікно, в якому буде детально відображене, який пристрій і в який порт підключений в даний момент до роутера. Звертаємо увагу, що дана опція доступна тільки в моделі WL-520GU. Про те, як налаштувати роутер wl 520gc, ми розповімо в наступній частині цієї статті.


Пункт «Карта мережі» в меню налаштувань роутера WL-520GU

Пункт «управління смугою пропускання EZQoS»

Даний пункт меню дає змогу настройка роутера asus 520 в плані вибору пріоритету між чотирма встановленими трафиками - ігровий потік (Gaming Blaster), Інтернет-додаток (браузер, електронна пошта ), AiDisk - вбудованого FTP-сервера ( дана функція Тобто не на всіх пристроях), і VoIP і потокове відео - це аудіо і відеопотоки.


Пункт «управління смугою пропускання EZQoS» в меню налаштувань роутера WL-520GU

Пункт «Додаткові настройки»


Пункт «Додаткові настройки»

Пункт «Додаткові настройки» в меню налаштувань роутера WL-520GU

Всі настройки стандартні, краще залишати все за замовчуванням. Зацікавила тільки функція «Включити AfterBurner?»


Це розширення стандарту 802,11g, розроблене для збільшення пропускної здатності бездротової мережі до 135%. Але не все так добре - даний стандарт повинен підтримуватися і на інших Wi-Fi пристроях.

Друга категорія - ЛВС

Цей пункт меню містить настройки lan портів (локальна обчислювальна мережа ). Нічого там міняти не потрібно, самі оптимальні настройки виставлені заводимо виробником. У цьому пункті роутер wl 520gu в налаштуваннях не потребує.

Третя категорія - WAN

У цій вкладці можна вибрати тип WAN-підключення: статичний IP, динамічний IP, PPPoE, PPTP або L2TP. Пункт «Вибір порту IPTV STB» даємо нам можливо примусово вказати, до якого з lan портів підключено пристрій перетворення інтернет сигналу в телевізійне зображення. Налаштування роутера asus 520gc
аналогічна, хоча і є відмінності інтерфейсу меню.


Четверта категорія - брандмауер.


Четверта категорія - брандмауер

У цьому пункті зібрані настройки інспектування приходить інформації. Тобто asus роутер wl 520 буде відсівати підозрілу інформацію з боку інтернету.

П'ята категорія - адміністрування

Дуже корисне меню. У ньому можна вибрати один з трьох режимів роботи роутера - домашній шлюз, маршрутизатор або точка доступу.


Режим «домашній шлюз» включає трансляція мережевих адрес (NAT), пристрій служить для створення домашньої мережі. Режим «маршрутизатор» відключає сервіс NAT, і пристрій використовується як частина комп'ютерної мережі з загальними настройками підключення і маршрутизації. Режим «точка доступу» надає всі функції об'єднання бездротових і Ethernet пристроїв в локальну мережу.

Ми навчили основним ключовим моментам, як налаштувати роутер asus wl 520gu. Далі розглянемо особливості налаштування більш дешевої моделі - WL-520GC.

Вхід в налаштування роутера WL-520 GC

Вхід в налаштування аналогічний вищеописаної моделі: IP 192.168.1.1, логін і пароль - admin.

Вхід в меню налаштувань роутера asus wl 520gc

Початкове меню настройки роутера WL-520 GC.


Початкове меню настройки роутера WL-520 GC

Як видно з скріншоту - меню у моделей абсолютно різні. Але це стосується лише зовнішнього вигляду . Все меню, підміню і пункти практично однакові.

Зміна пароля для входу в настройки роутера WL-520 GC

Так як налаштувати роутер asus wl 520gc можна, спираючись на опис настройки моделі wl 520gu, то докладно описувати цей процес немає сенсу. Варто лише зауважити, що в першу чергу необхідно змінити пароль для доступу до налаштувань роутера. Для цього переходимо в меню «System Setup», далі в підменю «Change Password».


Зміна пароля для входу в меню налаштувань роутера asus wl 520gc

В меню «New Password» вводимо нові пароль, рядком нижче його повторюємо. Обов'язково після внесення змін зберігаємо кнопкою «Save».

Схожі статті

Зацікавила тільки функція «Включити AfterBurner?