Як роздати інтернет по Wi-Fi c 3G USB модему? Роутери з підтримкою USB модемів

  1. Перевіряємо сумісність роутера з модемом

Всі хто користується інтернетом через 3G USB модем, рано чи пізно задається питанням як же роздати інтернет по Wi-Fi мережі. Якщо у нас є один 3G / 4G модем, не важливо якого інтернет-провайдера (у мене, наприклад, є Інтертелеком), ми можемо модем підключити тільки до одного комп'ютера. В такому випадку, інтернет буде тільки на одному комп'ютері, до якого підключений модем.

А так як зараз повно смартфонів, планшетів, ноутбуків і безліч інших пристроїв, які можуть підключаться до інтернету по Wi-Fi, то нам потрібно якось роздати інтернет від 3G USB модему. Так, є зараз модеми, які мають вбудований Wi-Fi роутер, який може роздати інтернет по Wi-Fi. До того ж, вони можуть працювати автономно. Але, є у них і свої мінуси: невеликий радіус мережі, багато пристроїв водночас не підключити і т. Д. Та й якщо у вас вже є звичайний USB модем, то не викидати ж його.

У цій статті ми поговоримо про справжні, звичайних маршрутизаторах, які підтримують 3G / 4G модеми. Практично у кожного виробника зараз є по кілька моделей, які без проблем роздають інтернет з USB модемів. При цьому, ці роутери підтримують підключення звичайного кабельного інтернету RJ-45. Якщо у вас з'явиться можливість замість модему підключити кабельний інтернет, то роутер міняти не доведеться.

Є у нас значить USB модем, і нам потрібно організувати Wi-Fi мережу, що б інтернет з модему можна було роздати на всі ваші пристрої по Wi-Fi, ну і з мережевого кабелю можна буде підключити наприклад стаціонарний комп'ютер.

Для цієї справи, нам потрібно купити роутер, до якого можна підключити наш модем. Роутер буде отримувати інтернет з модему, і роздавати його на ваші пристрої. Ось як все це працює:

Ось як все це працює:

В принципі, нічого складно. Тільки, є деякі нюанси у виборі самого роутера. Так як далеко не всі роутери підтримують USB 3G модеми. А ті що підтримують, вміють працювати не з усіма модемами.

У виробника Asus, наприклад, є дуже багато моделей з підтримкою USB модемів. Для прикладу: Asus RT-N18U, RT-AC56U, RT-N14U, RT-N66U, RT-N10U B і т. Д. Про налаштування 3G модема на роутерах Asus я писав в статті Як підключити та налаштувати 3G USB-модем на роутері Asus?

У Tp-Link так само є кілька моделей: Tp-Link TL-MR3420, TL-MR3220 і ще кілька штук. У ZyXEL є багато хороших моделей: Zyxel Keenetic DSL, Keenetic Omni II, Zyxel Keenetic Viva, Zyxel Keenetic Extra і інші.

Вибір як бачите великий. У характеристиках роутера, який вміє працювати з USB модемом, як правило можна побачити щось типу: WAN-порт - USB 3G / 4G. Ну і звичайний Ethernet вони так само підтримують.

Якщо в роутері є USB роз'єм, це ще не означає, що він точно сумісний з 3G модемами. Потрібно уточнювати цю інформацію. Дивіться характеристики, або запитуйте у консультантів в магазинах.

Вибрати пристрій не складно, а ось сумісність роутера з модемом, потрібно перевірити обов'язково.

Перевіряємо сумісність роутера з модемом

Головне, що потрібно знати, і в чому потрібно переконається при покупці роутера для модему, так це в сумісності. Потрібно перевірити, чи підтримує роутер (який ви зібралися придбати) ваш модем. Так як модем вже швидше за все у вас є.

Як я вже писав вище, обраний вами роутер, просто може не працювати з вашим модемом. Тому, обов'язково потрібно перевіряти пристрої на сумісність.

Як дізнатися, чи підтримує роутер з вашим модемом? Кращий спосіб, це подивитися список сумісних пристроїв, на сайті виробника роутера.

Сторінки з сумісністю для деяких виробників роутерів:

  • Сумісність 3G / 4G модемів з роутерами Tp-Link - http://www.tp-link.ua/ru/comp-list.html (Виберіть потрібну модель під заголовком "Список сумісних 3G / 3.75G USB модемів"). Збережіть .xlsx файл на комп'ютер, відкрийте його і подивіться список модемів.
  • Список сумісності роуетров Asus з модемами - https://www.asus.com/event/networks_3G4G_support/ . Дивіться в списку країну, модель модему і провайдера. У самому верху вказані роутери, для яких підходить цей список.
  • Список USB-модемів, які сумісні з усіма роутерами Zyxel, які працюють на новій версії прошивки ОС NDMS V2 (друге покоління) - http://zyxel.ua/kb/2222
  • Що б подивитися список сумісних 3G модемів з маршрутизаторами D-Link, на офіційному сайті знайдіть сторінку потрібного роутера. Там будуть зазначені підтримувані модеми.

Можу точно сказати, що маршрутизатор Asus RT-N18U відмінно працює з модемом Huawei EC 306 від Інтертелеком.

Вам ще може стане в нагоді стаття по збільшенню швидкості роботи 3G інтернету , За рахунок налаштування 3G модема на кращий прийом. І інструкція по установці CDMA антени .

У мене вдома, модем Huawei EC 306 підключений до Asus RT-N18U. До того ж, нещодавно підключив безлімітний тариф від Інтертелеком . Все працює стабільно. Буває, правда, що інтернет іноді пропадає, але це вже швидше за все якісь збої на базовій станції. Тим не менш, бездротовий інтернет не такий стабільний як провідний.

Дуже популярна зараз ця тема по налаштуванню роутера з USB модемом. У людей з'являється багато різних пристроїв, які вони хочуть підключити до інтернету по Wi-Fi. А інтернет є тільки на комп'ютері, через модем. Ось і потрібно якось виходити з цієї ситуації. А установка і настройка роутера з підтримка USB модемів, це найкраще рішення.

Як дізнатися, чи підтримує роутер з вашим модемом?