Проста саморобна Wi-Fi антена

Всім привіт

Всім привіт! Сьогодні я продовжу розповідь про саморобних антенах, і на цей раз мова піде про Wi-Fi. Нескладна у виготовленні, всенаправленная Wi- Fi антена, має посилення 6 дБ, з її допомогою можна значно підсилити сигнал на ноутбуці, точки доступу та інших Wi-Fi адаптери. У мережі можна знайти безліч варіантів конструкції і розмірів даної колінеарний антени, і 3 з них мною були випробувані, але відмінні результати показав тільки варіант, описуваний в цій статті. Звичайно, багато хто скаже, навіщо займатися дурницями і майструвати Wi- Fi антену своїми рукам і, коли можна купити готову, на що я скажу, купити можна все, якщо є гроші, але навіщо їх витрачати, якщо можна зробити самому, причому іноді навіть краще ніж в магазині, в цьому я переконувався не раз.

Скажу відразу, що дана антена відноситься до середньоглибокі, і підтримувати з її допомогою довгі лінки, не вийде. Для цих цілей необхідно використовувати спрямовану антену, варіанти конструкцій якій ми обов'язково розглянемо в майбутньому. Дана ж антена відмінно підійде для організації зв'язку стандарту Wi-Fi 802.11 в межах будинку, двору, і навіть між сусідніми будинками. Такий саморобної антеною Wi- Fi антеною можна замінити стандартну антену 2дБ входить в комплект вашого роутера або точки доступу, і збільшити тим самим радіус покриття більш ніж в 2 рази. Вийде так званий Wi-Fi підсилювач.

Перейдемо безпосередньо до опису самої конструкції. Фото наочно проілюструють весь процес. Для виготовлення антени нам знадобиться все та ж монолітна мідний дріт перетином 4 мм2, яку можна придбати в будь-якому електричному магазині. Відрізок такої дроту потрібно зігнути спеціальним чином, витримавши розміри, показані на наступній схемі:

І припаяти конструкцію до конектора N-типу, або до звичайної мамі BNC роз'єму, їх можна купити в будь-якому радіомагазині. BNC знайти простіше, його використовують для монтажу відеоспостереження. BNC-маму потрібно купити в комплекті з татом, до якого і будемо приєднувати коаксіальний кабель 50 Ом, на фото представлений приклад з BNC. Припаявши один кінець дроту до конектора, потрібно від його заснування відміряти 61 мм і зробити кільце, як показано на фото:

Накручувати кільце, найкраще за допомогою шаблону у вигляді трубки потрібного діаметра і плоскогубців. Кільце повинно вийти діаметром 10 мм. Кільце ні в якому разі не може бути замкнутим, воно повинно переходити в продовження дроту.

Від цього кільця відміряє 91 мм і таким же чином робимо друге кільце, його діаметр також повинен складати 10 мм. Далі, від другого кільця відміряє 83 мм і обрізаємо дріт. У результаті повинна вийти наступна конструкція:

У результаті повинна вийти наступна конструкція:

Ось варіант виконання для точки доступу, до антени припаяний маленький коннектор N з кабелем, у першій-ліпшій нагоді задіяна тільки центральна жила, обплетення просто загортається тому і не має жодного контакту:

Ось варіант виконання для точки доступу, до антени припаяний маленький коннектор N з кабелем, у першій-ліпшій нагоді задіяна тільки центральна жила, обплетення просто загортається тому і не має жодного контакту:

На цьому все. Як бачите, виготовлення антени не складе великих труднощів, скажу тільки що розміри необхідно дотримуватися обов'язково, і кінцевий виріб має виглядати акуратно, від цього в більшій мірі залежить працездатність антени. Як під'єднати таку або іншу Wi-Fi антену до ноутбука або нетбуку, для посилення сигналу, я розповім в найближчих статтях.

У висновку хочу подякувати деяких передплатників і просто читачів за надіслані мені креслення і малюнки з описом різних саморобних антен, деякі з них дійсно вражають! Всі надіслані мені конструкції я обов'язково перевірю на практиці і викладу на блозі в найближчому майбутньому. Так що якщо у вас є що запропонувати, обов'язково надсилайте на ящик [email protected] або надішліть листа зі сторінки «Контакти» , Буду вдячний.