Wi-Fi в машину: як встановити Wi-Fi Інтернет в автомобілі - multitest.ua

  1. Які тарифи підійдуть для використання Wi-Fi в машині?
  2. Як замовити Wi-Fi Інтернет в машину?

Wi-Fi в машині - вже не фантастика. З поширенням смартфонів і планшетів у користувачів виникає об'єктивне бажання створити WI-Fi мережі скрізь, де буваєш по ходу дня. Спочатку бездротова мережа з'являється в квартирі, потім на дачі. Але цього вже мало - клієнти все частіше хочуть Wi-Fi мережу в автомобілі. Давайте подивимося, як її зробити і скільки це коштує.
А навіщо взагалі потрібен Wi-Fi в машині? У смартфонах ж є EDGE / GPRS Інтернет мобільних операторів?
Формально мобільні оператори обіцяють швидкий Інтернет в смартфоні, зі швидкістю до 236 кілобіт. Але реальна швидкість рідко перевищує 50-100 кілобіт, що занадто мало для розпещеного проводовим Інтернетом користувача. У машину же зазвичай встановлюється 3G Інтернет, причому будь-який з 5-ти провайдерів - а не тільки той, з яким сумісний планшет або смартфон.
Другий момент - вартість. Розумна вартість мобільного Інтернету можлива тільки при замовленні пакетів трафіку. При використанні Інтернету нерегулярно, вартість мегабайта зазвичай становить космічні 3-6 грн за мегабайт. Для 3G провайдерів це значення становить 9-15 копійок за мегабайт - що називається, відчуйте різницю.
Яке обладнання потрібно для створення мережі Wi-Fi в авто?
В принципі, для Wi-Fi мережі підійде будь-який роутер з підтримкою 3G USB модемів, але тут справа в розмірах і забезпеченні харчування. На нашу думку, найбільш оптимальне рішення для такого завдання - мобільний Wi-Fi роутер з вбудованим 3G модемом. Він набагато компактніше, підтримує живлення від стандартної зарядки Mini / MicroUSB. Як бонус, в таких пристроях зазвичай присутній акумулятор, який допоможе в разі, якщо ви захочете взяти з собою свій портативний роутер. Наприклад, можна розглянути Novatel MiFi 2200 для провайдерів в CDMA 800 (Інтертелеком, PEOPLEnet, CDMAua) або Novatel MiFi 2352 під 3G SIM карту Трімоб (раніше Укртелеком ОГО! Мобільний або Utel).

Мобільний роутер Novatel MiFi 2200

Які тарифи підійдуть для використання Wi-Fi в машині?

З огляду на, що зазвичай споживання в машині епізодичне, нерегулярно, то найбільш підходящим буде тариф без абонплати , З оплатою по трафіку. Як варіант можна розглянути розцінок тільки за дні використання. Детальніше про тарифи на читайте в нашій статті - Тарифи 3G провайдерів - почім мегабайт Інтернету?

Як замовити Wi-Fi Інтернет в машину?

Ви можете вибрати одну з моделей Wi-Fi роутерів на нашому сайті, підібрати відповідний тариф і оформити замовлення через сайт . Або, якщо вам так зручніше, зателефонуйте нам по одному з перерахованих номерів в контактах .

Автор: Артем Білодід

Які тарифи підійдуть для використання Wi-Fi в машині?
Як замовити Wi-Fi Інтернет в машину?
А навіщо взагалі потрібен Wi-Fi в машині?
У смартфонах ж є EDGE / GPRS Інтернет мобільних операторів?
Яке обладнання потрібно для створення мережі Wi-Fi в авто?
Як замовити Wi-Fi Інтернет в машину?