Скляні полиці у ванну кімнату: практичність і краса

  1. особливості виробів
  2. переваги
  3. недоліки
  4. типи скла
  5. Тримач для скляної полиці у ванну кімнату
  6. Популярні моделі

Як зробити ванну кімнату більш легкої і повітряної, візуально розширити простір в ній? Найбільш вірне дизайнерське рішення - це використання скляних аксесуарів, в тому числі полиць для ванної . Полиці з даного матеріалу - це не тільки красиво, але і практично. Завдяки їм простір в приміщенні візуально розширюється і не загромождают важкими предметами сантехнічної меблів або конструкціями.

Скло як матеріал є найбільш затребуваним для застосування його в ванних кімнатах, оскільки він чудово поєднується з будь-яким дизайном приміщення. Полки зі скла можуть розміщуватися як на вільних ділянках стін, так і використовуватися всередині навісних шафок і під дзеркалом .

особливості виробів

Можна сміливо говорити про те, що скло є класичним матеріалом, який використовується для виготовлення меблів і аксесуарів для ванної кімнати . Для виробництва полиць застосовується спеціальне оргскло, яке має особливі властивості:

  • не б'ється;
  • не має статичної напруги завдяки попередній термічній обробці, щоб уникнути «вибуху» однією з поверхні скла при перепадах температури;
  • якщо скло розбивається (тільки при сильному ударі), осколки не поріжуть людини.

Ванна кімната є приміщенням з підвищеною вологістю, в якому також бувають перепади температурного режиму, тому скло не принесе стільки клопоту, як меблі з дерева. Порівнюючи звичайне скло з матовим покриттям, перевагу краще віддавати останньому, оскільки такий виріб з часом не втратить свій первинний зовнішній вигляд. До того ж на виробах з прозорого скла дуже помітні краплі води, тому потрібно більш ретельний і щоденний догляд з використанням спеціальних засобів.

Фото скляній полиці у ванній кімнаті (40 см)

Фото скляній полиці у ванній кімнаті (40 см)

переваги

З переваг полиць зі скла можна виділити наступні:

  • Функціональність і практичність вироби зі скла. Скляні полиці можна розміщувати у ванній кімнаті в такій кількості, скільки потрібно для розміщення всіх речей. Полиці з скла не обтяжують простір ванної, не закривають падаюче світло, надають приміщенню чарівність і легкість. На перший погляд, скло є крихким матеріалом, що вимагає дбайливого ставлення, проте для виготовлення полиць виробники використовують спеціальне загартоване сировину. Матеріалу не страшні високі температурні перепади, які не піддаються появі грибка, цвілі і іржі.
  • Гарний зовнішній вигляд. Полки зі скла здатні доповнити будь-який стиль навіть не великий за площею ванної кімнати. Скло поєднується з будь-яким матеріалом, незалежно від його кольору і форми. Даний матеріал можна забарвити в будь-яку колірну гамму відповідно до загального кольором приміщення, нанести на скляну поверхню будь-яке зображення або іншим способом прикрасити поверхню.
  • Здатність матеріалу пропускати світло. Скляні вироби візуально розширять простір ванної кімнати, особливо якщо вона не велика за розміром.
  • Різноманітність виробів зі скла. На ринку представлений великий асортимент скляних полиць по конфігурації, розміру, колірного рішення і вартості.
  • Міцність і довговічність. Виріб, як правило, виготовляється, з 5-міліметрового міцного скла, тому можна не боятися, що воно трісне під вагою предметів.

Головне достоїнство скляних полиць у ванній кімнаті полягає в тому, що вони прикрашають приміщення. І наступне відео розповість про найбільш вдалих випадках підбору таких виробів:

недоліки

Серед недоліків скляних полиць можна виділити наступні:

  • Потрібен щоденний догляд. Не варто нехтувати скляною поверхнею, на якій дуже помітні краплі води, мильний наліт, пролиті косметичні засоби. Скляну полку необхідно постійно протирати і використовувати спеціальні засоби, щоб не залишалося розлучень. На допомогу господиням підійдуть звичайні засоби побутової хімії, які використовуються для шибок або спреї, основою яких є нашатирний спирт.
  • Скляні поверхні схильні до появи подряпин, усунути їх наявність потім дуже важко і проблематично. Однак можна скористатися поліруванням або нанести на ділянку аплікацію або малюнок.
  • Скло надає «холодність» приміщенню - тільки, якщо у ванній кімнаті багато інших скляних предметів. Тому дизайн можна розбавити за допомогою інших «теплих» матеріалів.

При належному догляді і правильному підборі скляній полиці ванна кімната придбає зовсім інший оригінальний вид.

Скляні панелі в зелену ванну кімнату

Скляні панелі в зелену ванну кімнату

типи скла

Скло є дуже пластичним матеріалом, з якого виготовляються полки найрізноманітніших форм і конфігурацій. Однак завжди варто пам'ятати про те, що це крихкий матеріал, що вимагає акуратного і дбайливого ставлення.

Для виготовлення полиць у ванну кімнату використовується спеціальне скло, яке піддається спеціальній обробці для додання міцності. За типами скла виділяють вироби:

  1. Полиці зі звичайного прозорого скла.
  2. Скло з матовою поверхнею.
  3. Скло з дзеркальним нанесенням.
  4. Звичайне скло з нанесенням малюнка або аплікації спеціальним піскоструминним методом, а також кольорове скло.

При виборі того чи іншого типу слід враховувати, що скляна полиця, виготовлена ​​з тонкого або перегартованому матеріалу, буде більш тендітна і не надійна. Така полку в будь-який момент може тріснути. Також слід звертати увагу на обробку країв скляній полиці. Лицьова сторона вироби повинна бути обклеєна спеціальною плівкою, товщина якої повинна бути не менше 56 мкм. Така обробка запобігає від розсипання скла на дрібні осколки, якщо все-таки стався сильний удар. Крім цього полку захищена від зовнішніх пошкоджень.

Фото полки з коричневого скла у ванній

Фото полки з коричневого скла у ванній

Тримач для скляної полиці у ванну кімнату

Крім надійності самого матеріалу, з якого виготовляється полку, надійним має бути і кріплення. Існує кілька видів кріплень для полки:

  1. Кріплення до стіни.
  2. Утримують елементи самої скляної полиці.

Всі кріплення повинні бути оснащені спеціальними гнучкими і пружними елементами (ущільнювачами), завдяки яким заповнюється різниця між розширенням скла і металу під впливом тепла.

Для кріплень використовується метал або пластик, додатково повинен бути присутнім гумовий поясок. На ринку існує кілька видів кріплень скла до стіни:

  • гумовий;
  • силіконовий (з використанням присоски);
  • нерухоме кріплення з металу.

Для полиць відкритого типу застосовуються затискні власники, які складаються з металевого підстави і прокладки з м'якого матеріалу.

При установці полки спочатку необхідно закріпити тримачі на стіні, вони повинні розташовуватися на одному рівні. Після чого в них вставляється скло. Від якості кріплень залежить надійність всієї конструкції, тому до власників пред'являються високі вимоги.

Крім власників у виробі може бути присутнім і інша фурнітура:

  • обмежувачі;
  • кронштейни.

Полкодержатели розрізняються за формою і матеріалом виготовлення, можуть бути регульовані і нерегульовані.

Про те, як відбуватиметься кріплення скляної полиці у ванній на спеціальні тримачі, ви дізнаєтеся з наступного відео:

Популярні моделі

Сьогодні не складе купити скляні полки для ванної кімнати різних форм і конфігурацій: кутові, підвісні, під дзеркало, одинарні і складаються з декількох ярусів.

Моделі, які користуються популярністю на ринку від різних виробників:

  • Російська компанія Акватон виготовляє скляні полки різних форм. Найпростіша одинарна скляна полиця модель Альпіна 65 має прямокутну пряму форму, розміром 80 × 13.5 × 7 см. В комплекті йдуть спеціальні кріплення. Розміщувати таку полицю можна під дзеркалом або на будь-якому вільному ділянці стіни. Вартість полки 1000 рублів.
  • Італійський виробник Gemelli займається виробництвом меблів для ванної, продукція відрізняється високою якістю і неперевершеним дизайном. Скляні панелі від цієї компанії модель 54 має елегантний зовнішній вигляд, виглядає масивно і міцно. Полку з кріпленнями виконана в прямокутній формі розміром 54x12x1.5 см. Відмінною рисою вироби є його колір - має блакитний відтінок. Ціна полки 3630 рублів. Більш складна конструкція (модель Modula 80-20) розміром 20 × 12.5 × 80 см, має три скляних прямокутні полки, які кріпляться до дзеркального основи. Вартість виробу 6530 рублів.
  • Полку кутова від німецького виробника Langberger модель 70152 виконана з високоміцного скла, має два яруси. Розмір виробу 32x27x27 см, полки закруглені, що мають обмежувачі і кріплення, які виконані з латуні з хромованим покриттям. Ціна полки становить 8230 рублів.
  • кутова полиця від компанії Schein (Німеччина) модель Elite 7057055 виконана зі скла з матовим покриттям. Виріб має дві напівкруглих полки, на яких встановлені обмежувачі. Кріплення полки виконано з латуні, матеріал покриття - хром. Розмір виробу: 295x296x296 мм. Ціна за такий виріб 9365 рублів.
  • Кутова полиця від турецького виробника Rainbowl, модель Cube 2743 виконана зі скла блакитного кольору. Полку одинарна має обмежувач і два кріплення, виконані з металу з хромовим покриттям. Розмір полиці: 24 × 24 см. Ціна 830 рублів.

Фото популярних моделей скляних полиць для ванної кімнати

Вибираючи той чи інший варіант скляній полиці для ванної кімнати, необхідно керуватися загальним дизайном приміщення, а також необхідністю її застосування.

Зауважимо, що досить ефектно виглядає полку зі скла з підсвічуванням у ванній кімнаті, про самостійне розміщенні якої розповість наступне відео: