Дитячі велосипеди, які бувають і як вибрати?

  1. Як підібрати велосипед дитині?
  2. Атрибути сучасних дитячих велосипедів

Насправді, дитячі велосипеди з року в рік стають все більш функціональними, легкими і надійними

Насправді, дитячі велосипеди з року в рік стають все більш функціональними, легкими і надійними. На сьогоднішній день існує досить велика кількість виробників, що випускають моделі для самих маленьких і відважних. Хороший дитячий велосипед досить довговічний, легкий на ходу, безпечний і міцний.

Як підібрати велосипед дитині?

Можна вибрати практично будь-який байк. Однак існує кілька правил, за якими батьки зазвичай підбирають велосипед своєму малюкові. Одне з найголовніших правил - це поділ за розміром діаметра колеса. Найменший діаметр становить 12 дюймів. Такий розмір підійде для малюків від півтора до трьох років. А ось 24-дюймова модель йде вже для підліткового віку - від десяти до шістнадцяти.

Для самих маленьких діток ідеально підійдуть і триколісні велосипеди. Цікаво, що велосипеди з діаметрами від 12 до 18 дюймів практично завжди оснащені двома маленькими коліщатками ззаду з боків. Такий варіант чудово підходить для поступового навчання дитини, щоб їздити вже на дорослому двоколісному велосипеді. Моделі такого класу зазвичай розраховані на вік до 7 років. Як тільки ваш малюк зможе їздити практично без допомоги цих маленьких бічних коліщаток, їх з легкістю можна демонтувати.

24-дюймові моделі - останні з дитячих велосипедів. Однак тут варто відзначити, що якщо дитина справляється з 26-дюймовою машиною (але з найменшою ростовкой), то простіше купити вже його. Маленький дорослий велосипед здатний прослужити не один рік.

Атрибути сучасних дитячих велосипедів

Само собою зрозуміло, що велосипеди для дитини повинні мати яскраву розмальовку. Також вони матимуть багажник, сигнали або додаткові ліхтарики. Малюкові хочеться, щоб його байк був обов'язково самим класним, а яскравість і «аксесуари» - яскраве тому підтвердження.

Якщо згадувати старі дитячі велосипеди, то всі вони мали тільки одну швидкість. Сьогодні ж одношвидкісними залишилися тільки агрегати для малюків. Старша дитина зможе розсікати на своєму залізному коні на різних швидкостях. Ручні гальма - ще один атрибут, який мріє мати в своєму велосипеді кожен юний спортсмен. У моделях для дітей від 6 років є і такі. Для безпеки будь-який дитячий велосипед повинен бути оснащений звуковими сигналами і світловідбиваючими катафотами.

Як підібрати велосипед дитині?
Як підібрати велосипед дитині?