Виготовлення ритуальних вінків

+7 (495) 509-29-87 (цілодобово), +7 (495) 586-30-08, +7 (495) 586-23-81 (Бухгалтерія)     Виготовлення вінків вважається найголовнішим з усього виробництва ритуальних товарів +7 (495) 509-29-87 (цілодобово), +7 (495) 586-30-08, +7 (495) 586-23-81 (Бухгалтерія)

Виготовлення вінків вважається найголовнішим з усього виробництва ритуальних товарів. Вінки покладають на голову небіжчика або на кришку труни . У православній традиції обряду прощання квіти і похоронні траурні вінки символізували надію на воскресіння покійного в вічне життя. Також квітами і вінками віддавалися почесті християнських чеснот покійного. І в наш час вінки зі штучних або живих квітів є обов'язковим атрибутом траурної процесії. В основному використовуються ритуальні вінки, виготовлені з хвої або штучної зелені, які додатково прикрашаються квітами.

До кінця дев'ятнадцятого століття розвивається целюлозно-паперова промисловість, і виготовлення вінків набуває все більшої значущості. Технологія виготовлення барвників також удосконалюється, і з'являється можливість виготовляти багаті по фактурі і квітам матеріали для штучних квітів у великих обсягах.
У сучасному світі натуральна основа вінка з ялинової хвої, що додавала колориту похоронному обряду довгий час, остаточно змінилася штучної полімерної хвоєю. Основою для виготовлення вінків зазвичай служать металеві конструкції, плоскі або округлі. На них кріпиться лапник, монтують квіти або оазис, і оформляють вінок однією або декількома композиціями.

Квіти є основною прикрасою вінка. Підбір та складання квітів у вінках це особливий талант, це спільна робота творчості дизайнерів і художників. У вінках може використовуватися до ста кольорів. Такі поєднання кольорів, як червоний і чорний або червоний і бузковий, а також чорний і білий надають вінка одночасно урочистий і траурний вигляд. Традиційно в одному вінку використовується не більше п'яти поєднань кольорів, а колірна гамма розширюється за рахунок використання декоративної зелені.

У нашій майстерні виготовляються квіти з тканини і латексу, мають настільки високу якість, що їх можна сплутати з живими квітами. Ми також виготовимо вінки і квіти середньої цінової категорії. Вони виготовляються з тканини і пластмаси, мають відмінну якість, і володіють стійкістю до дії вологи і світла. Найголовніше гідність вінків з штучних комплектуючих це їх довговічність. Штучна зелень не втрачає з часом свій зовнішній вигляд і не втрачає своїх характеристик.
Найпоширенішою формою ритуального вінка є овал, але в майстерні виготовляються і круглі вінки, а також вінки в формі сердець і інші. Висота вінка зазвичай коливається в межах від 90 см дол 170 см.

У нашій майстерні постійно йде робота над вдосконаленням якості продукції, що виготовляється і розширенням асортименту, який задовольнить найвимогливішого покупця. Наші фахівці також виготовляють і різні комплектуючі для вінків: ритуальні йоржі, плівкові ялинки.

Фото з виробництва: