Чистка ноутбука від пилу в Москві, чистка від рідини, ціни.

  1. Чистка ноутбука від пилу і заміна термопасти
  2. Коли чистити ноутбук
  3. видалення пилу
  4. Перевірка ноутбука після чистки
  5. Коли потрібна заміна термопасти
  6. Частка різних моделей ноутбуків від пилу
  7. Самостійна чистка ноутбука
  8. Чистка ноутбука від рідини
  9. Засоби чистки ноутбука
  10. Чистка від вірусів і зайвих програм

Будь ноутбук потребує охолодження, оскільки виділяє тепло. Якщо у вас гріється ноутбук , Потрібна його чистка від пилу. Своєчасна чистка ноутбука від пилу дозволяє уникнути перегріву і зберегти:

  • материнську плату, відеокарту і жорсткий диск;
  • швидкість процесора, знижується при високій температурі;
  • дані.
Будь ноутбук потребує охолодження, оскільки виділяє тепло

запилені радіатори

Проводити чистку слід хоча б раз в 1,5 роки, але краще у фахівців. Уникайте недосвідчених виїжджають хлопчиків.

Від рідини ноутбуку потрібно чистка, якщо його залили.

Чистка ноутбука від пилу і заміна термопасти

Причиною перегріву ноутбука можуть бути пил, поломка системи охолодження, а також апаратна несправність. Якщо ноутбук вимикається, працювати з ним небезпечно - можуть згоріти материнська плата, відеокарта, прірва дані.

Звичайна чистка ноутбука від пилу коштує 1500 руб., Включаючи розбирання, чищення вентилятора і радіатора, заміну термопасти, тестування, чистку клавіатури.

Виняток - чистка HP , Sony, Apple, в яких для чищення потрібно знімати материнську плату, щоб зняти кулер. Це недорого для кваліфікованої чистки, тому що середня середня ціна на чистку ноутбука в Москві - 2000 руб.

Чому має сенс почистити ноутбук від пилу у нас:

До і після чистки

В процесі чищення вентилятора ноутбука від пилу перевіряється його робота і знос, при необхідності проводимо мастило. Якщо потрібна заміна вентилятора ноутбука, повідомляємо вам.

Чистка ноутбука в Москві, ціна.

Ціни на чистку ноутбука ціна р. Термін Чистка від пилу 1500-2000 до 1 години Чистка від рідини 3000 0.5 - 1.5 дня

Коли чистити ноутбук

Строкову чистку ноутбука слід робити при явних ознаках сильного забруднення, профілактичну - через рік-три. Багато що залежить від запилення приміщення, прочитайте, коли чистити ноутбук .

Ознаки забруднення:

  • самовимикання, зависання, а також спотворення зображення;
  • перегрів навіть при невеликому навантаженні;
  • шум вентилятора через підвищену швидкості, тривала його робота, а також слабкий напір повітря з системи охолодження.

Також ознакою перегріву можуть бути софтверні (виправляються) bad blocks на жорсткому диску при його підвищеній температурі. Можна подивитися в SMART програмою HDDScan .

Точна діагностика забруднення.
Діагностувати ступінь забруднення може вимір температури процесора і відеокарти безкоштовною програмою Astra32, щоб знати, можна експлуатувати апарат, або він потребує чищення. Нормальна температура Intel процесора при повному навантаженні не перевищує 70-75 ° C, AMD 80, у потужних лептопів до 85-90 ° C. Підвищена температура процесора свідчить про проблеми охолодження. Температуру відеокарти можна виміряти в цій же програмі. Критичні температури чіпів близько 105 ° C, бажаний температурний запас - градусів 30. Погано, якщо температура жорсткого диска більше 50 ° C, тому що це сильно скорочує надійність і термін служби.

видалення пилу

На першій картинці представлена ​​забита пилом система охолодження, де пил, перетворившись в повсть, блокує повітряний потік через радіатора, даючи охолоджувати процесор і відеокарту. Пилосос для видалення цього пилу не ефективний через брак потужності, чистка стисненим повітрям небезпечна блокуванням кулера. Найнадійніший і безпечний спосіб - це розбирати апарат і почистити ноутбук зсередини.

Перевірка ноутбука після чистки

Після чистки обов'язкове перевірка температур при максимальному навантаженні процесора і відеокарти для з'ясування ушкоджень мікросхем від перегріву і правильності складання. Якщо температура процесора не впала, виявляємо причину - несправність мікросхем або системи охолодження. Це вже потреба у ремонті.

Коли потрібна заміна термопасти

при чищенні   системи охолодження ноутбука   (Зліва) багато хто питає, чи потрібно міняти термопасту при чищенні системи охолодження ноутбука (Зліва) багато хто питає, чи потрібно міняти термопасту? Обов'язково, якщо знімалася система охолодження, але якщо вдалося почистити без знімання - не потрібно. Стара фірмова термопаста проводить тепло не гірше нової. За весь час тільки один раз заміна термопасти в ноутбуці без чистки принесла позитивний результат. Причому, температура знизилася на 10 градусів.

Прочитайте, як правильно поміняти термопасту , Щоб не було проблем.
Ремонт вентилятора ноутбука можливий, якщо він розбірний, при великому зносі кулера - тільки заміна.

Частка різних моделей ноутбуків від пилу

Частка Acer ноутбуків
Sony ноутбуків
ноутбуків HP
Частка Asus ноутбуків
ультрабуків

Самостійна чистка ноутбука

Чистку від пилу своїми руками робіть, якщо ви акуратний, вмієте їх розбирати, знімати і ставити систему охолодження. Інакше ризикуєте зламати кріплення, пошкодити деталі. Буває, що після чистки ноутбук не включається. Швидше за все, щось неправильно зробили, наприклад, погано під'єднали один з шлейфів.

Користуватися пилососом для чищення марно. Висмоктати пил пилососом з радіатора неможливо. Практично не потрібен і балончик зі стисненим повітрям, тому що занадто малопотужний. Він не зможе розбити і вибити назовні грудки з пилу, здатні заблокувати вентилятор.

Потужним компресором можна зламати лопаті вентилятора. Але в багатьох ноутбуках HP через особливості аеродинаміки грудочки пилу залишаться в кулері, що загрожує заклинюванням.

Чистка ноутбука від рідини

Залитому ноутбуку потрібна термінова чистка від рідини, екстрено необхідно:

  • Від'єднати блок живлення;
  • Вимкнути і вийняти батарею, щоб знизити швидкість корозії. Якщо не вийняти батарею, корозія може знищити плату за 2 дні;
  • Нахилити, вилити рідину, уникайте потрапляння на матрицю, а також потрапляння на зворотну сторону плати;
  • Чи не нагрівати феном, які не сушити на батареї, тому що це тільки прискорює корозію;
  • Витерти і терміново віднести в сервіс, чим швидше, тим краще.

Не вмикайте залитий ноутбук до чистки, тому що працездатність може бути недовгою. Частина, що залишилася рідина або корозія, до того ж, може викликати коротке замикання або обрив.

Частина, що залишилася рідина або корозія, до того ж, може викликати коротке замикання або обрив

Залита плата ноутбука через дві доби

Якщо ноутбук залили, чистку краще робити відразу після попадання рідини до критичного пошкодження плати корозією. Якщо рідина потрапила в ноутбук, вона затікає під плівки і замкнуті простору, звідки не може випарується.

Доводиться розбирати весь апарат, знімати, промивати спиртом, а також сушити залиті деталі. Вартість чищення після залиття ноутбука рідиною 3000 руб. Але фактично ця чистка є ремонт материнської плати.

Засоби чистки ноутбука

Для догляду за поверхнями використовуйте засобів для чищення кошти для протирання екрану і корпусу. Але уникайте попадання рідини всередину матриці.

Питання про необхідність, а також ціною чистки можна поставити тут.

Чистка від вірусів і зайвих програм

Чистка ноутбука від вірусів - це велика, а також складна тема. Детально, як очистити ноутбук від шпигунів і вірусів дивіться тут .

У Комплейсе можна виконати очистку ноутбука від зайвих що не використовуються програм, причому ціна всього 1500 руб.

Ці програми можуть бути резидентними, наприклад, завантажуватися при старті Windows і займати пам'ять. Частина програм може займати ресурси процесора. Якщо їх видалити, ноутбук може працювати швидше.

Деякі програми займають багато місця на диску, але вам можуть бути зовсім не потрібні. Видаляючи ці програми, ви збільшуєте вільну дискову пам'ять.