Noctua показала численні прототипи вентиляторів і кулерів

  1. чорні кулери

На нинішній виставці Computex 2018 Noctua знову порадувала багатим стендом, на якому демонструвалися не тільки новітні кулери і вентилятори, а й прототипи На нинішній виставці Computex 2018 Noctua знову порадувала багатим стендом, на якому демонструвалися не тільки новітні кулери і вентилятори, а й прототипи. Останні все ще знаходяться в розробці, але скоро вийдуть на ринок. Звичайно, ми не змогли залишити без уваги стенд Noctua.

Ми почали дискусію з знаменитого вентилятора NF-A12x25 , Представленого кілька тижнів тому. Його відмінна риса - зазор всього 0,5 мм між крильчаткою і рамкою. В результаті Noctua вдалося знизити витоку повітря і збільшити статичний тиск на радіатор. Що повинно привести до зниження рівня шуму і збільшення продуктивності. Австрійська компанія обіцяє таку ж продуктивність у 120-мм вентилятора, то і у більших 140-мм моделей. Розробка NF-A12x25 тривала майже п'ять років.

Обіцянки виробника можна було перевірити безпосередньо на стенді - в ході "живий" демонстрації. Noctua показувала прототип майбутнього кулера NH-U12 з двома згаданими вентиляторами, який змагався з більшим NH-D15, оснащеним двома 140-мм вентиляторами. Обидва кулера показали близькі результати з різницею всього 0,7 ° C, хоча умови на виставковому стенді в Тайбеї далекі до лабораторних.

Новий кулер NH-U12 забезпечить хороший рівень продуктивності, а завдяки компактним розмірам його можна встановити практично в будь-який корпус. Так що скоро на ринок вийде NH-U12 вже у п'ятому поколінні. Поверхня теплообміну була збільшена на 37%, в радіатор встановлено сім мідних теплових трубок, можлива установка двох 120- або 140-мм вентиляторів. Завдяки компактному дизайну Noctua гарантує 100% сумісність з планками пам'яті на материнських платах LGA115x і AM4, але кулер можна встановити і на старі материнські плати з сокетом AM3 / 2 (+), як і на моделі LGA20xx.

чорні кулери

Що стосується кольорів з великими вентиляторами, австрійська компанія працює над новою редакцією популярного NH-D15, який був вдруге поспіль названий кращим кольором по результатами голосування European Hardware Association . За продуктивністю охолодження кулер зробить ще крок вперед, в тому числі завдяки збільшенню числа теплових трубок. Прототип на Computex оснащувався сім'ю тепловими трубками замість шести раніше. Також планується нова версія кулера NH-U14A, який буде відрізнятися збільшеною поверхнею теплообміну і додаткової теплової трубкою. Який з двох згаданих кольорів вийде в лідери по продуктивності охолодження - невідомо, оскільки обидва повинні забезпечувати порівнянні результати.

Також Noctua планує розширити лінійку Chromax повністю чорними кулерами. До сих пір візитною карткою австрійського виробника були бежеві вентилятори, але тепер вони будуть доступні і в чорних варіантах. Відповідно, кулери теж будуть продаватися в чорній версії. Причому вони будуть не анодовані, а пофарбовані.

Якщо вірити Noctua, це може привести до вимірюваного зниження продуктивності охолодження в лабораторних умовах, але на практиці різниця не перевищує межі похибки, тому для кінцевих користувачів вона не принципова. Кріплення, антивібраційні прокладки і скоби вентилятора теж пофарбовані чорним. У чорній лінійці Chromax вийдуть кулери Noctua NH-D15, NH-U12S та Noctua NH-L9i.

Noctua показала на стенді не зовсім звичайний продукт, який був розроблений інженерами компанії спочатку в якості забави: настільний вентилятор. Він знову спирається на фірмовий NF-A12x25, до якого додається насадка для збільшення повітряного потоку. По-перше, насадка направляє повітряний потік. По-друге, сопла насадки звужуються, що збільшує швидкість повітряного потоку, при цьому через прорізи насадки захоплюється додатковий повітря. В результаті при дуже низькому рівні шуму вентилятора близько 20 дБ (А), користувач отримує сильний і спрямований повітряний потік, відмінно охолоджує робоче місце в офісі в спекотні дні. Настільний вентилятор поки залишається в стані прототипу.