Огляд ноутбука Sony VAIO SV-E1411E1RW

Коротка характеристика:

  • Процесор - Intel Pentium B970 (кеш-пам'яті 2МБ, тактова частота - 2300 МГц);
  • Жорсткий диск - HDD, 320 Гб, карти пам'яті - Memory Stick Duo, MMC, SD, SDHC, Memory Stick PRO Duo, SDXC;
  • Чіпсет - Intel HM70 Express;
  • Оперативна пам'ять - DDR3, обсяг в 4 Гб (можливо збільшити до 8 Гб);
  • Чіпсет - AMD A70M;
  • Оперативна пам'ять - обсяг 4Гб (можна збільшити до 8 Гб), тип DDR3;
  • Екран - діагональ в 14,0 дюймів, дозвіл в 1366 x 768, технологія - TN + Film, глянсове покриття;
  • Відеокарта - Intel HD Graphics, тип адаптера - вбудований;
  • Оптичний привід - DVD Multi;
  • Колір корпусу - білий;
  • Інтерфейси - LAN 10 - 1000 Mbit, Bluetooth (4,0), WiFi (802.11g, 802.11b, 802.11n), HDMI - тобто, всього USB-портів - 4, аудіо виходи, аудіо входи - є;
  • Габарити - 344х243,6х33,5 мм;
  • Вага - 2400 грам.
піднятися вгору

Дизайн і корпус

Зовнішній вигляд моделі sony vaio sv-e досить-таки сучасний. Всі лінії ноута плавні і м'які. Корпус з якісного пластика білого кольору дуже приємний на дотик. Однак трохи псують картину відбитки пальців на глянці екрану. Проте, замети вони тільки при хорошому освітленні.

Родзинкою sony vaio sv-e1411e1r / w є відмінність в розмірі частин корпусу - ноутбук в складеному стані накриває свою нижню половину трохи не до кінця. Завдяки цьому розкривати девайс дуже зручно.

Всі порти і роз'єми розміщені компактно, без некрасивих виступів. Дуже порадувало, що гаджет має 4 USB. Також не забуті і гніздо для SD-карток, і HDMI, і DVD-привід.

Дизайн ноутбука і в правду дуже привабливий, але ось габарити пристрою, звичайно ж, трохи «підкачали». Для щоденного використання sony vaio sv-e відверто важкуватий. До того ж, при діагоналі всього лише в 14 дюймів можна пошукати і більш легкі пристрої. Хоча товстим ніяк ноут назвати не можна.

піднятися вгору

Продуктивність і графіка:

Гаджет побудований на базі сучасного процесора Intel Pentium з тактовою чистотою 2300 МГц. Тому його цілком вистачить для запуску більшості додатків і програм. Однак сучасні іграшки ноут просто не потягне. Власне, модель sony vaio sv-e1411e1r / w спочатку створена для офісної роботи. А це значить, що робити на пристрої моделювання, писати тексти, спілкуватися в інтернеті - цілком реально. Оперативна пам'ять в ноут всього 4 Гб. Однак її можна збільшити і до 8 Гб.

Проте, трохи розчарував обсяг жорсткого диска - всього лише 320 Гб. Хотілося б більше, але все як є. Також був помічений при великих навантаженнях підвищений шум вентилятора. Тому рекомендуємо з ноутом купити і спеціальну підставку для охолодження систем пристрої.

піднятися вгору

Дисплей і звук

Пристрій має діагональ в 14 дюймів, максимальна роздільна здатність екрану в 1366x768, стандартне співвідношення сторін 16: 9. Особлива технологія TN + Film і глянсове покриття дозволяють насолоджуватися виразною, яскравою картинкою. Передача кольору sony vaio sv-e1411e1r / w на рівні - зображення завжди насичене і барвисте. Кути огляду також радують. Однак відблиски все одно є і у цього ноутбука - відео практично неможливо дивитися при сонячному світлі.

Гаджет має два вбудованих динаміка. Якість звуку прийнятна, так як фільм можна дивитися і без колонок. Природно технологія Dolby Home Theater дає не зовсім кристалів звучання, а цілком стерпне. Однак при бажанні завжди можна підключити навушники.

піднятися вгору

Клавіатура і тачпад

Клавіатура sony vaio sv просто вражає - м'які клавіші забезпечують практично безшумний режим роботи, а ось розмір в 100% ідеальний для сліпого методу набору тексту. Однак в клавіатурі відсутня цифрове поле - природно, це мінус.

> Що стосується тачпада, то тут не так то все і просто. Він тугий, а ще не має ніяких кнопок. Виглядає, звичайно ж, тачпад дуже красиво. Однак з практичної точки зору він не зручний.

піднятися вгору