Заводські настройки Андроїд або скидання налаштувань

  1. Заводські настройки Андроїд через меню
  2. Як скинути настройки на Андроїд через стандартне рекавери
  3. Комбінації для входу в рекавери
  4. Скидання налаштувань на Андроїд з кастомними рекавери
  5. Заводські настройки Андроїд за допомогою цифрового коду

Найпопулярніша мобільна ОС може бути не тільки дуже корисним інструментом, що допомагає вирішити повсякденні завдання одним кліком по екрану, але вона може бути і вельми примхливої. Найчастіше «примхливість» Android пов'язана з підвисань і спливаючими помилками, для кожної з яких є свій «рецепт» лікування, але є і «панацея від усіх хвороб», то що може допомогти в будь-якій проблемі - повернення на заводські настройки андроїд або просто скидання налаштувань на андроїд.

Найчастіше «примхливість» Android пов'язана з підвисань і спливаючими помилками, для кожної з яких є свій «рецепт» лікування, але є і «панацея від усіх хвороб», то що може допомогти в будь-якій проблемі - повернення на заводські настройки андроїд або просто скидання налаштувань на андроїд

Як скинути настройки на андроїд? Є кілька способів, які підходять і для повністю робочих пристроїв, і для заблокованих (забули пароль розблокування) та навіть для пристроїв, що застрягли на лого виробника (циклічна завантаження або бутлуп). Яким способом краще повертати заводські настройки андроїд? Тим, який буде зручніше для вас.

ВАЖЛИВО! Скидання налаштувань андроїд видалить всі призначені для користувача дані! обов'язково зробіть бекап всю важливу інформацію!

Заводські настройки Андроїд через меню

Це найпростіший спосіб повернення пристрою в стічне стан. Якщо ваш пристрій дозволяє вам дістатися до налаштувань, то виконуйте скидання так:

  • Запустіть «Налаштування» і виберіть «Відновлення та скидання»
  • Прокрутіть в самий низ і клацніте на «Скидання налаштувань» (назва може відрізнятися, але зміст залишається тим же - скидання налаштувань на андроїд)
  • Підтвердіть скидання налаштувань натиснувши «Стерти все» (також формулювання назви може відрізнятися)

Готово! Налаштування скинуті і всі раді, крім тих, хто не зробив бекап.

ВАЖЛИВО! Перед скиданням налаштувань потрібно вийти зі свого Google аккаунта (для Samsung досить включити розблокування OEM в настройках для розробників, але краще перестрахуватися і вийти зі свого облікового запису), так як смартфон може блокуватися! Якщо ваш смартфон постійно просить ввести прив'язаний аккаунт після скидання, то вам сюди .

Як скинути настройки на Андроїд через стандартне рекавери

Якщо ваш пристрій не дає вам дістатися до пункту скидання налаштувань на андроїд з меню, то цей варіант для вас. Повернення на заводські настройки андроїд з рекавери не припускав завантаження в систему, так що його можна використовувати і при циклічній завантаженні.

Як скинути настройки на андроїд через стандартне рекавери:

  • Затисніть кнопку харчування до повного виключення пристрою, можна вийняти і вставити акумулятор, якщо є
  • Затиснути певну комбінацію кнопок, для кожного виробника комбінація своя

Комбінації для входу в рекавери

Asus і Acer

  • Зменшення гучності + харчування

Lenovo

  • Гучність вгору + гучність вниз + включення
  • Натисніть і утримуйте кнопку включення до вібрації, кілька разів натисніть на кнопку Гучність вверх
  • Гучність вгору + харчування

Huawei

  • Гучність вниз + харчування, утримуйте близько 10 секунд
  • Гучність вниз + харчування, утримуйте близько 10 секунд. Коли з'явиться логотип відпустіть кнопку живлення, гучність вниз продовжуйте тримати. Після появи «робота з шестернями» відпустіть гучність вниз і натисніть на гучність вгору. Відпустіть кнопку, коли з'явиться зелена смуга завантаження

LG

  • Гучність вниз + включення. Коли з'явиться логотип відпустіть обидві кнопки і знову затисніть їх, утримуйте до входу в рекавери
  • Гучність вгору + харчування. Після появи логотипу кнопку живлення, гучність вгору відпустіть після появи рекавери

Samsung

  • Кнопка додому + Гучність вгору + включення
  • Гучність вниз + включення

Sony

  • Гучність вгору + включення
  • Підключіть ваш смартфон або планшет до мережі, коли загориться зелений індикатор зарядки натисніть кнопку Reset за допомогою скріпки. Як тільки екран загориться затисніть кнопку включення на кілька секунд. Відпустіть кнопку включення і кілька разів клацніте на Гучність вгору.

Prestigio

  • Гучність вгору (вниз) + включення

Meizu, Xiaomi і більшість інших «Китайців»

  • Гучність вгору + включення. Коли з'явиться лого виробника відпустити кнопку включення, гучність вгору утримувати до появи рекавери.

Коли з'явиться лого виробника відпустити кнопку включення, гучність вгору утримувати до появи рекавери

  • Стандартне рекавери може не реагувати на натискання пальцем, в такому випадку потрібно використовувати кнопки гучності і харчування (в більшості випадків кнопки гучності - навігація вгору / вниз, харчування - вибір. Буває що використовуються тільки кнопки гучності, в такому випадку одна з них навігація, а друга підтвердження)
  • Скидання налаштувань на андроїд відбувається по команді Wipe data / factory reset, виділіть її та підтвердіть скидання
  • Коли скидання налаштувань андроїд завершиться виберіть Reboot System, пристрій перезавантажиться. Завантаження може бути довгою, будьте терплячі і не допускайте відключення під час першого завантаження!

Скидання налаштувань на Андроїд з кастомними рекавери

Цей варіант передбачає наявність кастомними рекавери , Якщо у вас таке є то прийдіть до нього і виконайте наступні пункти:

  • Відкрийте «Очищення» або «Wipe» в англомовних рекавери
  • Підтвердіть скидання налаштувань свайпом
  • Натисніть «Перезавантажити» або «Reboot system now»

Відкрийте «Очищення» або «Wipe» в англомовних рекавери   Підтвердіть скидання налаштувань свайпом   Натисніть «Перезавантажити» або «Reboot system now»

Заводські настройки Андроїд за допомогою цифрового коду

Даний варіант стане в нагоді, якщо «Налаштування» вилітають з помилкою, а телефон продовжує функціонувати. Щоб зробити скидання налаштувань андроїд відкрийте телефон і введіть один з цих кодів:

* # * # 7378423 # * # *
* # * # 7780 # * # *
* 2767 * 3855 #

Пристрій може запитати, чи дійсно ви хочете повернути заводські настройки андроїд, погоджуйтеся і чекайте поки смартфон перезавантажиться.

У вас вийшло повернути заводські настройки андроїд? Якщо не виходить - пишіть в коментарі і я допоможу вам.

Article in English

Як скинути настройки на андроїд?
Яким способом краще повертати заводські настройки андроїд?
У вас вийшло повернути заводські настройки андроїд?