Які ваги краще купити: електронні або механічні

  1. За допомогою КТГ плода оцінюється стан майбутньої дитини під час природної рухової активності

Вже з перших місяців вагітності в організмі майбутньої мами починають відбуватися суттєві зміни. Її тіло починає готуватися до виношування і народження нового життя, що вимагає внесення коректив в самі повсякденні фізіологічні процеси. Потроху починає збільшуватися матка, змінюється гормональний фон і навіть деякі звички. Спочатку зміни не так помітні, але до третього місяця вагітності багато жінок вже відзначають невелике збільшення у вазі. Вага збільшується за рахунок багатьох причин - зростання обсягу крові, молочних залоз і, звичайно ж, малюка.

З цього часу лікар акушер-гінеколог перевіряє вагу вагітної жінки на кожному відвідуванні (раз в 2-3 тижні). Для чого це робиться? Занадто швидкий або занадто повільний, а також нерівномірний набір ваги може бути шкідливим для крихти, а також свідчити про наявність таких патологій вагітності як набряки при вагітності або багатоводдя.

Для контролю за надбавкою будинку можна використовувати звичайні підлогові ваги, вони з достатньою точністю підкажуть чи є привід для занепокоєння. Придбати підлогові ваги можна практичні в будь-якому магазині техніки, при цьому вибрати можна як дорогий наворочений варіант, так і обмежитися простими бюджетними вагами. Головне - вибирати якісну модель і тоді вона вас не розчарує.

Якщо прийнято рішення про покупку нових ваг з'являється наступна дилема: які підлогові ваги вибрати: електронні або механічні? Кожна модель має свої переваги і недоліки, тому необхідно в них розібратися і прийняти рішення про те, що більше підходить саме вам.

За допомогою КТГ плода оцінюється стан майбутньої дитини під час природної рухової активності

механічні ваги мають просту конструкцію. У таких апаратах ціна ділення становить найчастіше 1 кг, а допустима помилка може досягати 2 кг. В даний час механічних приладів гідну конкуренцію надають електронні ваги. Однак, механічні продовжують залишатися на полицях магазинів і успішно продаються. Найпопулярніші на сьогоднішній день моделі Scarlett SC-214 і Aurora AU-303. Все завдяки ряду переваг, серед яких доступна ціна, легкість застосування, відсутність батарейок, які потрібно буде в наслідок змінювати, міцність, довговічність і відсутність будь-яких вимог до зберігання. Звичайно ж, недоліки у цього типу ваг теж є. До них відноситься застаріла технологія, досить високі похибки і відсутність контролю над жировою масою тіла.

Електронні ваги випускаються «в ногу з часом», тому вони надають людині більш детальну і точну інформацію. Варто відзначити, що найдешевші електронні ваги просто виводять результат на цифровий дисплей і мало чим відрізняються від механічних. Дорожчі моделі використовують для вимірювань спеціальні пластини або датчики напруги.

Ваги з металевими дисками розташовують невеликим числом механічних елементів Ваги з металевими дисками розташовують невеликим числом механічних елементів. При навантаженні диски з металу розходяться і таким чином змінюється електричний заряд Похибка таких моделей складає близько 300 грам. Більш просунуті вважаються апарати з датчиком напруги. Вони дають можливість дізнатися більш точну масу тіла з похибкою до 100 грам. В даний час найпопулярнішими є такі моделі електронних ваг: Gorenje OT-180 GB, TEFAL PP 8043 B9 і Bosch PPW3100. Сучасні електронні апарати мають пам'ять, в якій зберігаються результати попередніх зважувань. Також вони вміють розраховувати індекс маси тіла, визначати співвідношення м'язової тканини і жиру, автоматично включатися і відключатися. Серед основних переваг електронних ваг висока точність, додаткові можливості та сучасний дизайн. А ось недоліки полягають у високій ціні, необхідності заміни батарей і дбайливого ставлення з приладом.

Якщо вам необхідно знати свою вагу без особливої ​​точності, а також ви хочете заощадити, варто вибрати механічні ваги або ж дешеві електронні моделі, наприклад, ELENBERG EА 555. А ось, якщо ви стежите за своєю вагою під час вагітності або займаєтеся спортом і хочете знати , наскільки ефективні ваші зусилля, звичайно ж, вибирайте електронні ваги.

Незалежно від вашого вибору пам'ятайте, що різка зміна маси тіла в період очікування малюка - це завжди привід для тривоги. Якщо результат зважування вас стурбував завжди безпечніше проконсультуватися з лікарем, ніж пустити все на самоплив.

Для чого це робиться?
Якщо прийнято рішення про покупку нових ваг з'являється наступна дилема: які підлогові ваги вибрати: електронні або механічні?