Огляд кращих 10 смартфонів Huawei (Хуавей) в різних цінових категоріях

  1. Huawei GT3
  2. Huawei Y6 Pro
  3. Huawei P9 Lite
  4. Huawei Nova
  5. Huawei Y3 II
  6. Huawei P10 Plus
  7. Huawei Y5 II
  8. Huawei Y7
  9. Huawei GR5 2017
  10. Huawei P8 lite (2017)

Huawei - китайський гігант в створенні пристроїв для телекомунікацій. Завдяки продуманому маркетингу та інновацій, компанія не менше 10% прибутку витрачає на дослідні роботи, тому Хуавей увійшов в ТОП-3 виробників смартфонів, практично вже наздоганяючи Apple. У цій статті ми розповідаємо про 10 кращих смартфонах Huawei.

Читайте також: Як вибрати смартфон: покрокова інструкція

Huawei GT3

Гаджет середньої цінової категорії, задня частина корпусу - алюміній. Дизайн типово в стилі Хуавей, що є плюс, так як бренд вже вважається престижним. Працює на Андроїд 6.0, але під оболонкою Хуавей, тому дизайн малюнка на екрані сильно відрізняється від приївся андроідовского.

  • Девайс забезпечений чіпсетом HUAWEI Kirin 650, що робить його жвавим.
  • Ємність - 3000 мАг.
  • 8Гб пам'яті, звичайно, замало, але не забуваємо, що це не флагман. А завдяки microSD вона збільшується на 128 Гб.
  • Камери - звичайні для його класу - 13 і 8 Мп.

Продуктивності чіспсета і оперативної пам'яті вистачає, щоб запускати навіть важкі додатки і одночасно тримати в активному стані 5-6 з них.

Мінуси - недостатнє дозвіл камери, екран без олеофобним покриття, маленький обсяг оперативки - 2 Гб.

Huawei GT3 - це міцний середнячок, який з урахуванням іменитого виробника виправдовує свій цінник. Ціна вище, ніж у китайських однокласників, але різниця виправдана металевим корпусом і високою надійністю.

Huawei Y6 Pro

Цей смартфон можна коротко охарактеризувати словами: "Нове - це добре забуте старе". Хід простий - змінити трохи зовнішність, осучаснити, дати іншу назву і назвати це новим телефоном. Так вийшов Huawei Y6 Pro - молодший брат-близнюк Honor 4C Pro, а до нього - Huawei Enjoy 5. Але не поспішайте розчаровуватися! Перед вами смартфон з перевіреними технічними рішеннями і чудовою ціною для своїх характеристик.

Перерахуємо сильні сторони:

  • по-перше, ємність - 4000 мАг, так що девайс можна юзати по 3-4 години пару днів або безперервно працювати весь день;
  • по-друге, непогане дозвіл для бюджетного класу - 1280х720 і знову ж непогана за такі гроші 13 мегапіксельна тилова камера;
  • плюс до всього - підтримка 4G.

Huawei Y6 Pro - це невибаглива робоча конячка для студентів і людей, які не прагнуть телефоном підкреслити свій статус. Рекомендуємо людям, що цінують надійність і тривалість роботи за адекватні гроші.

Huawei P9 Lite

Добавкою Lite китайці хотіли показати, що це міні-флагманська версія. Але від флагмана відмінність не тільки розмірами, характеристики також поступаються. З великою точністю Huawei P9 Lite - просунутий Huawei GT3 - параметри один в один, тільки у Лайт на 1 Гб більше ОЗУ і ... мабуть все.

Переваги моделі - непогана продуктивність для свого класу - один зайвий гігабайт надав йому спритність, HUAWEI Kirin 650 дозволяє працювати з «важкими» додатками, відкривати не замислюючись, нові вкладки в браузері, але це, звичайно ж, не флагманські характеристики. Приємна ціна - нехай і міні, але флагман, а вартість посильна багатьом.

Мінуси - цей гаджет запізнився з виходом. Він з'явився на півроку пізніше просто P9 і загубився на тлі смартфонів з аналогічними характеристиками. За ці гроші можна взяти вже справжній флагман, але від менш іменитих брендів - Xiaomi або Meizu. У них буде і продуктивність вище, і обсягу пам'яті побільше, і самі будуть більшими. Але надійність, якість збірки будуть гірше.

Читайте також: Xiaomi або Meizu: як вибрати смартфон з ідеальним балансом ціни і якості

Huawei Nova

Спірна модель. При високій ціні, апарат не забезпечений відповідним «залізом». Чіпсет S625 і Андроїд 6.0 - це вже давно не писк моди. Але якщо вникнути уважніше, побачите багато цікавих рис цього гаджета.

Наприклад, при ємності 3020 мАг, працює 2 доби, маючи по 6-7 годин активного дисплея, до слова сказати 5 дюймового. А ось в продуктивності Huawei Nova випереджає Huawei P9 Lite. На наш погляд, через в 1,5 рази збільшеної ОЗУ- 3 Гб. Але модель закономірно програє Galaxy S6 і навіть Meizu MX6, що засмучує. Адже вони в одній ціновій категорії. Виною тому застарілий чіпсет на гаджет - Qualcomm Snapdragon 625.

А ось камери в гаджеті - це плюс. Завдяки вдалій програмі обробки і гібридного автофокусу, знімки виходять якісними, а панорамні - вище всяких похвал, хоча дозвіл середнє - 12 Мп і 8 Мп.

Підсумуємо сказане по Huawei Nova:
плюси телефону - цікавий дизайн, висока автономність, алюмінієвий корпус;
мінуси - недостатня для такої ціни кольору і продуктивність.

Підсумуємо сказане по Huawei Nova:   плюси телефону - цікавий дизайн, висока автономність, алюмінієвий корпус;   мінуси - недостатня для такої ціни кольору і продуктивність

Huawei Y3 II

Бюджетна модель з доступною ціною. Про це говорить і чіпсет - MediaTek MT6582M, крихітний обсяг ОЗУ - один всього гігабайт, і ємність - 2100 мАг. Але при тестових випробуваннях девайс показує непогані характеристики по продуктивності, можливості фотокамер (5 і 2 Мп) і автономності.

Цікаве рішення - райдужний світлодіод, який обкрутився навколо об'єктива тилової камери, що повідомляє про пропущені виклики і повідомлення. Можна вибрати для кожної події свій колір, що зручно. А якщо скористатися додатком Colorul Lights, то функції діода можна ще більше розширити. Камери не для якісного фото, але щоб відобразити цікавий момент, подія - підійдуть. Також телефон допоможе скрасити дозвілля за допомогою невигадливій гри.

Коротко резюмуємо сказане по Huawei Y3 II :
плюси - компактність, наявність цікавого інформаційного діода, непогана
продуктивність за такі гроші;
мінуси - хисткий пластиковий корпус, невелика роздільна здатність дисплея - 854x480.

Huawei P10 Plus

Флагманська модель Huawei, а приставка Плюс ще вказує на те, що в порівнянні з іншим флагманом - Huawei P10 - гаджет має більш високі показники. Як і належить за рангом, начинка розміщена в алюмінієвому корпусі. Висока продуктивність спирається на чіпсет Kirin 960, який довгий час утримував лідерство в класі Android смартфонів. А якщо брати в загальному, то цей девайс по продуктивності практично не поступається сьомому айфон при меншій ціні.

  • Двухмодульной 20-мегапіскельна камера робить практично професійні знімки без всяких знижок і навіть при недостатньому освітленні.
  • 8Гб ОЗУ разом з чіпсетом Kirin 965 дозволяє на цей девайс "літати".
  • І насолоджуємося чудовою картинкою - 1440х2560 пікселів дозвіл!
  • Діагональ - 5,5 ", що закономірно для такого класу.

Такий ось вийшов «монстр» з чудовою продуктивністю, з чітким, великим екраном і величезною пам'яттю. Huawei P10 Plus це кращий смартфон Huawei. Єдиний об'єктивний мінус - нагрівання процесора при великому навантаженні.

Читайте також: Огляд смартфонів Huawei P10 і P10 Plus - камерні флагмани

Huawei Y5 II

Бюджетна модель в самому конкурентом підкласі - в ціновому діапазоні $ 100-200. Huawei забезпечило своє дітище процесором MediaTek MT6582, акумулятором 2200 мАг і все це всунув в пластиковий корпус. Для даної цінової категорії 8 і 5 мегапікселів - це гарне дозвіл. При денному освітленні можна отримати фото, які не соромно викласти і в Інстаграмм. Порадувала задня кришка з рифленням під метал. Компактні розміри і вага необременят власника цього девайса, а його вигляд не скаже, що перед вами звичайний бюджет. Словом, чергова «робоча конячка».

З недоліків відразу кидається в очі обсяг ОЗУ - 1Гб, за 150 доларів можна розраховувати хоча б на 2 Гб. Але хоч найнеобхідніші програми підтримує і на тому спасибі. Мало і ємності АКБ, враховуючи ще й ненажерливий процесор MediaTek MT6582.

плюси Huawei Y5 II - традиційно висока якість збірки, яке відрізняє всі моделі Huawei, гарне для свого класу дозвіл камер і екрану.

Huawei Y7

Можна сказати, по аналогії з автомобілями, що китайцям краще вдаються смартфони бюджетного і середнього класу. Huawei Y7 - не виняток. У ньому добре збалансовані непогані технічні характеристики і ціна.

  • Висока якість знімків дає 12 Мп камера.
  • Дозвіл фронтальної - 8 Мп.
  • Всім завідує чіпсет Snapdragon 435 під керуванням новітнього Андроїд 7.0.
  • Корпус алюмінієвий, непогано для цього класу, але це вже не ексклюзив. Також, як і 5.5 дюймовий екран.

Плюси гаджета - сучасний Андроїд 7.0, ємний акумулятор, непогана продуктивність, алюмінієвий корпус. У цьому телефоні далося взнаки один із напрямів розвитку смартфонів Хуавей - характеристики підпирають флагманські - дванадцяти мегапіксельна камера, 5,5 "екран, але ціни залишаються типовими для середнього класу. Такий підхід обіцяє принести багато дивідендів компанії.

Мінуси - низька роздільна здатність дисплея (у колеги по класу Huawei GT3 - 1920x1080), оперативки замало - 2 Гб.

Мінуси - низька роздільна здатність дисплея (у колеги по класу Huawei GT3 - 1920x1080), оперативки замало - 2 Гб

Huawei GR5 2017

Виробники обзавелися доброю звичкою - перелицьовувати відмінно зарекомендували себе моделі, підтягуючи їх параметри до флагманських. Huawei GR5 випуску 2017 року - тому приклад. Від старого Huawei GR5 він відрізняється іншим чіпсетом - замість тихохода Qualcomm під кришкою причаївся потужний HiSilicon Kirin 655 і з'явилася можливість замовити модель з 4 Гб ОЗУ.

Інша гарне відмінність - 2-х модульна тилова камера. До недавнього часу такі камери - привілеї флагманських моделей.

Основна матриця - 12 Мп, допоміжна - 2 Мп - для точного вибору фокуса та інших характеристик в залежності від оточення. Ємність акумулятора зросла до 3340 мАг.

Huawei GR5 2017 року вийшов жвавим, з чудовою для свого класу камерою, великим дисплеєм - 5,5 дюйма, сучасним дизайном, високою якістю збірки.

Мінусів особливих немає. Хіба що хотілося більшої місткості АКБ з урахуванням зрослих можливостей девайса.

Huawei P8 lite (2017)

Ще одна ластівка з сьомого класу, куди входять моделі телефонів Huawei на сьомому Андроїд. У порівнянні з більш старою версією вона обзавелася захисним склом, потужним процесором Kirin 655, збільшила на 1 Гб ОЗУ - стало 3Гб, але це все одно мало. Замість 13 мегапіскельною камери з'явилася 12 мегапіскельна, але завдяки укрупненню пікселя, якість знімків покращився. Вся поліпшена начинка обзавелася і кращої "одягом" - алюмінієвий корпус замість пластикового.

Порівнюючи моделі цього року - i P8 lite і GR5, видно, як китайці закривають по максимуму все запити. Моделі знаходяться в одному ціновому діапазоні. Але P8 lite пропонує більш високу продуктивність, а GR5 - краща якість фотографій.

рейсталінг Huawei P8 lite 2017 пішов гаджету на користь. Покращилися ключові його характеристики - продуктивність, час автономної роботи, якість знімків.

Недоліки - немає олеофобним покриття і невеликий обсяг пам'яті.

Читайте також: 22 новинки смартфонів 2017. Частина 1

Багато моделей Huawei виглядають вельми гідно при симпатичному ціновій пропозиції. Рейтинг смартфонів Huawei постійно змінюється. Зараз лідером цього топа, на нашу думку, є Huawei P10 Plus.

Китайський бренд явно націлився на другу позицію в топі творців смартфонів, а може і на першу. Ще трохи зусиль і слово "Хуавей" в свідомості багатьох матиме таку ж позитивну ауру, як "Самсунг", геть позбувшись китайського "присмаку".

Відео: