Огляд ноутбука Asus N53SM: Скромний ноутбук для даної цінової категорії

  1. Конструкція і дизайн
  2. Порти та інше обладнання
  3. Екран і динаміки
  4. Клавіатура і тачпад
  5. Технічні характеристики ASUS N53SM
  6. продуктивність
  7. Шум і нагрівання
  8. Автономний режим роботи
  9. висновок

15-дюймовий ноутбук від Asus пропонує четрирехядерний процесор, динаміки Bang & Olufsen і два роки гарантії. Давайте подивимося, чому ж новинку не вдалося успішно пройти відбір.

Конструкція і дизайн

N53SM був заявлений як першокласний мультимедійний ноутбук з відповідним його класу дизайном. Кришка з полірованого алюмінію і область для зап'ясть справляють гарне враження, срібляста панель динаміків приємна на дотик. Рамка навколо екрану і кнопки тачпада мають глянсове покриття, тому на них будуть залишатися відбитки пальців і пил. Хотілося б, щоб таких глянцевих елементів було менше.

Якість збірки на висоті. Корпус ноутбука неймовірно міцний, тому при натисканні на область для зап'ясть він не прогинається. Якість пластика, використаного в дизайні, істотно відрізняється від того, що ми звикли бачити на бюджетних ноутбуках. Кришка дисплея стійка і не бовтається при натисканні. До слова, для рівня споживчих ноутбуків такі параметри вражають. В цілому, ASUS N53SM, вагою 2,72 кг і товщиною 2,5-3,8 см має звичайнісінькі характеристики для 15.6-дюймового ноутбука.

Панель в нижній частині корпусу дає доступ до слотів пам'яті і відсіку для дисковода 2.5 ". Батарея також знімна. В цілому, у вас не виникне проблем, якщо ви захочете удосконалити свій ноутбук в майбутньому.

Порти та інше обладнання

Ноутбук ASUS N53SM обладнаний стандартним набором портів для споживчого ноутбука, в тому числі двома портами USB 3.0 і HDMI. У ньому відсутні порти eSATA, DisplayPort і слот ExpressCard. Зате N53SM приємно порадував наявністю оптичного приводу для перегляду DVD і запису даних на диски.

Екран і динаміки

N53SM оснащений екраном 15.6 "з глянцевою поверхнею і роздільною здатністю 720p (1366x768). Такий екран цілком очікуємо в ноутбуці вартістю до 500 $, але ніяк не вдвічі дорожче. Екран має синюватий відтінок і слабку передачу кольору, через що кольори здаються розмитими. Глянцевий дисплей додає зображенню контрастності, але не надає йому якості. Чорному кольору не вистачає насиченості, і він більше здається сірим.

Серед недоліків варто відзначити і низький дозвіл екрана всього 720p, а цього, на жаль, недостатньо для забезпечення повноцінної роботи. Відповідно, для перегляду веб-сторінок і Word-документів вам доведеться частіше використовувати скролл; через низький дозволу екрану відсутня можливість паралельного розташування вікон. В цілому ж, в такому низькому дозволі екрану немає нічого хорошого, але, тим не менш, це не відбилося на його високу вартість.

В цілому ж, в такому низькому дозволі екрану немає нічого хорошого, але, тим не менш, це не відбилося на його високу вартість

Динаміки, на подив, виявилися кращими, ніж ті, що ми звикли бачити на інших ноутбуках. Співпраця компанії Asus з виробником стереосистеми Bang & Olufsen дає свої результати. Хоча динаміки і не особливо гучні, їх буде цілком достатньо для перегляду фільмів в невеликій компанії. На відміну від стандартних динаміків з приглушеним звуком, Bang & Olufsen володіють об'ємним звуком і глибоким басом. Розташування динаміків під дисплеєм також вкрай вдале, оскільки так звук направлений безпосередньо до користувача. Дуже часто динаміки вбудовують під областю для зап'ясть, через що звук здається приглушеним.

Клавіатура і тачпад

Asus N53 SM обладнаний повнорозмірною клавіатурою з окремому цифровим блоком. Клавіатура традиційна, чи не острівного типу, як, скажімо, у Apple MacBooks. Незважаючи на відсутність підсвічування, вона забезпечує зручність при наборі тексту. Клавіатура має глибокий хід клавіш, без видимих ​​прогинів; тактильні відчуття приємні. Як і очікувалося, всі кнопки на своїх місцях. Клавіші цифрового блоку за розміром менше, ніж ті, що розташовані в основному блоці.

Тачпад з відмінною матовою поверхнею має стандартний розмір для 15.6-дюймового ноутбука. Кнопки тачпада також мають глибокий хід, але видають щодо гучний звук при натисканні.

Технічні характеристики ASUS N53SM

- Дисплей: 15.6-дюймовий, глянсовий з роздільною здатністю 720p (1366x768)
- Операційна система: Windows 7 Home Premium 64-bit
- Процесор: Intel Core i7-2670QM, чотирьохядерний (2.2 ГГц, до 3.1 ГГц в режимі Turbo Boost, 6 Мб кеш, 45W TDP)
- Відеокарта: Nvidia GeForce GT 630M, 2 Гб пам'яті
- Оперативна пам'ять: 8 Гб DDR3-1333 RAM (максимально)
- Жорсткий диск: 750Гб 5400об / хв (Seagate Momentus; ST9750423AS)
- Бездротова мережа: Atheros AR9002WB-1NG, вбудований Bluetooth
- Вбудована веб-камера з роздільною здатністю 720p
- DVD-привід: Internal tray-load (DS8A8SH)
- Гарантія: 2 роки, 1 рік на випадок механічних пошкоджень
- Батарея: 6-розрядна, літій-іонна (56Вт / ч, 5200мА)
- Вага: 2,72 кг
- Габарити: 391 x 267 x 27.9 ~ 38 мм

продуктивність

На тлі високої ціни такі технічні характеристики ноутбука виглядають не дуже виграшно. Зокрема, всю картину псує екран з роздільною здатністю 720p; за такі гроші можна було обладнати N53 SM екраном з роздільною здатністю 1080p. В іншому, претензій немає: чотирьохядерний процесор, 8 Гб оперативної пам'яті і місткий, але повільний, жорсткий диск об'ємом 750 Гб. Відеокарта Nvidia GT 630M за своїми параметрами нітрохи не поступається попередній версії GT 540M. В цілому, такий продуктивності досить для відтворення сучасних ігор, але, звичайно, не з високими настройками, враховуючи, що ноутбук не ігровий.

Оцінка продуктивності процесора wPrime (чим нижче показники, тим вища продуктивність):
Оцінка продуктивності процесора wPrime (чим нижче показники, тим вища продуктивність):

Оцінка загальної продуктивності системи PCMark Vantage (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка загальної продуктивності системи PCMark Vantage (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка загальної продуктивності системи PCMark 7 (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка загальної продуктивності системи PCMark 7 (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка загальної графічної продуктивності 3DMark06 в іграх (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка загальної графічної продуктивності 3DMark06 в іграх (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка графічної продуктивності 3DMark11 в іграх в режимі DirectX 11 (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка графічної продуктивності 3DMark11 в іграх в режимі DirectX 11 (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка продуктивності жорсткого диска CrystalDiskMark:
Оцінка продуктивності жорсткого диска CrystalDiskMark:

Шум і нагрівання

Систему охолодження можна вважати ще одним достоїнством N53SM: навіть під час тестування під навантаженням корпус ноутбука залишався кімнатної температури, за винятком області біля кольорів в лівій частині корпусу, яка трохи нагрівалася. Основний кулер ноутбука досить великий, але майже безшумний. Вентилятор починає працювати голосніше тільки при відтворенні ігор. У всякому разі, його шум не дратує.

Автономний режим роботи

В ході тестування автономного режиму роботи ноутбука ми активували Wi-Fi, встановили збалансований режим роботи в Windows 7 і яскравість екрану на 70% і оновлювали веб-сторінку кожну хвилину. У підсумку, N53SM ми отримали цілком гідний результат - 5 годин.

Результати тестування режиму автономної роботи (чим вище результат, тим більше час роботи):
Результати тестування режиму автономної роботи (чим вище результат, тим більше час роботи):

висновок

ASUS N53SM можна вважати вдалим у всіх відношеннях ноутбуком, за винятком екрану. З огляду на вартість (1000 $), виробникам варто оснастити новинку і відповідним дисплеєм з більш високою роздільною здатністю. Ноутбуки з таким дозволом екрану, як у N53SM, можна купити і вдвічі дешевше.

В іншому N53SM є, що запропонувати користувачеві, в тому числі привабливий дизайн, стійку клавіатуру, хороші динаміки і 5 годин автономної роботи. Продуктивності ноутбука досить для виконання стандартних завдань. Особливо вимогливим користувачам буде не вистачати поліпшеною графіки і більш швидкого жорсткого диска (або SSD).

В цілому, ми не можемо з повною упевненістю рекомендувати ASUS N53SM за браком деяких істотних деталей. Але додайте до нього екран з роздільною здатністю 1080p і більш потужну відеокарту, і ноутбук точно буде коштувати своїх грошей.

Купити ноутбук Asus в розстрочку без першого внеску можна в магазинах «Алгоритм». І, унікальна пропозиція, тільки в «Алгоритм» ви можете купити ноутбук в кредит Онлайн, не виходячи з дому!