Огляд ноутбука Asus Zenbook UX31

  1. Дизайн
  2. Характеристики

При першому погляді на Asus Zenbook UX31 з'являється повна впевненість, що перед вами майбутній лідер серед ультрабуків. І все це - завдяки наявності міцного металевого корпусу, інноваційної аудіосистеми Bang & Olufsen і клавіатури, здатної конкурувати в зручності з 13-дюймовим MacBook Air з роз'ємом Thunderbolt. В ході тестування Zenbook показав більше 6 годин автономної роботи і більш поліпшену продуктивність, ніж у інших ультрабуків. Загалом, новинці присуджена нагорода Editor's Choice. Тут, однак, варто відзначити, що всі наступні моделі цього ноутбука обладнані менш потужним процесором Intel Core i5-2467M, 1,6 Ггц, в той час як наш ультрабук оснащений процесором Core i5-2557M з частотою 1,7 Ггц.

Дизайн

Zenbook UX31 (324х223х16,7 мм) має практично ті ж параметри, що і Apple MacBook Air і Acer Aspire S3. За прикладом компанії Apple, виробники оснастили Zenbook корпусом з міцного алюмінію з рельєфною поверхнею у вигляді розходиться кола. Компанія Asus, навпаки, вирішила відійти від подібної цілісності, просто скріпивши у своїх ноутбуків область для зап'ясть і нижню панель. У Asus Zenbook UX31 область для зап'ясть покрита витонченим рельєфним візерунком. Ми не виявили явних прогинів дисплея і корпусу навіть при сильному натисканні.

На відміну від пластикового корпусу Acer Aspire S3, Zenbook виглядає надійніше, навіть незважаючи на товщину в 3 мм і 17 мм в найтоншій і найтовщій частинах. Ноутбук Asus Zenbook UX31 вагою 1,29 кг виявився трохи легше, ніж MacBook Air, Acer Aspire S3 і Samsung Series 9.
13,3-дюймовий Zenbook UX31 має дозвіл 1600х900, що трохи вище, ніж у Acer S3 (1366х768) і у одного з MacBook Air (1440х900). На 450 ніт яскравість екрану Zenbook більше, ніж у Samsung Series 9, але відповідає яскравості у Acer Aspire S3.
У порівнянні з Acer S3, кути огляду нашого ультрабука ширше, що є безперечним плюсом, якщо ви дивитеся на екран одночасно з іншою людиною. Високоякісна аудіосистема від Bang & Olufsen's ICEpower також вражає. Звук залишається кристально чистим навіть на досить великій гучності. При цьому, ви будете чути саме музику, а не низькі частоти, які завжди можна додати при перегляді фільмів або прослуховуванні музики.

В Asus Zenbook UX31 встановлена ​​клавіатура острівного тип з витонченим металевим покриттям клавіш і блоковим розташуванням, як у 13-дюймового MacBook. Клавіші Zenbook UX31 плоскі і мають неглибокий хід, як і у MacBook Air. Підсвічування клавіш відсутня. Поверхня тачпада виконана зі скла і його розміри сягають 5 дюймів по діагоналі. Тачпад з функцією мультитач має і додаткову мультисенсорний панель ClickPad. При цьому, функції правої і лівої клавіш тачпада виконують нижні лівий і правий краї сенсорної панелі. В цілому, використовувати Clickpad рекомендується користувачам, які мають досвід в роботі зі стандартним трекпадом.

Характеристики

Таких невеликих розмірів ультрабука вдалося домогтися, скоротивши в ньому кількість пристроїв, якими обладнані стандартні сучасні лептопи (наприклад, оптичний привід). Незважаючи на обмежений простір, начинка ноутбуків Asus багатшими, ніж, скажімо, у Acer S3. У лівій частині ультрабука знаходиться порт USB 2.0, поєднаний роз'єм для навушників і мікрофону і вбудований SD / MMC кардрідер. У правій частині розташовані порт USB 3.0, порти mini-VGA і microHDMI. До слова, порти USB 3.0 немає ні у MacBook Air, ні у Acer Aspire S3. На відміну від порту Thunderbolt у Apple, microHDMI вихід Zenbook UX31 підійде для більшої кількості моніторів і HD телевізорів (можливо, знадобиться адаптер).

В добавок, у ноутбуків Asus Zenbook є два додаткових адаптера: mini VGA-to-VGA для використання на різних моніторах і проекторах і USB-to-Ethernet для підключення до будь-якого USB пристрою, яке знаходиться на віддаленому комп'ютері в мережі Ethernet. В ноутбук Samsung Series 9 також вбудований Ethernet adapter, 802.11n Wi-Fi і Bluetooth 4.0. Ультрабук упакований в протиударний чохол з тканини і штучної шкіри з м'якою підкладкою і відділенням для флешок.

Для захисту персональної інформації компанія Asus вирішила використовувати свої фірмові рішення Asus Secure Delete і Asus Face Logon. Завдяки останньої функції, для розблокування комп'ютера вам лише потрібно сісти навпроти веб-камери, і лептоп автоматично почне роботу. Коли індикатор батареї показує заряд нижче 5%, на ноутбуці активізується функція автоматичного копіювання і відновлення даних, що забезпечує збереження інформації при знаходженні ультрабука в черговому режимі (навіть на тривалий термін). 60-денна пробна версія програми Trend Micro Titanium Internet Security також забезпечує збереження даних, але на обмежений термін.

UX31 обладнаний SSD вінчестером на 128 Гб з функцією доступу до Web Storage, що дозволяє завантажувати файли в віддалене сховище даних. ASUS WebStorage пропонує безкоштовно скористатися протягом року онлайн-сховищем об'ємом 2 Гб з можливістю подальшої покупки необмеженого веб-сховища на сервері вартістю від 8,99 $ на три місяці до 54,99 $ на 2 роки. Хоча і обсяг SSD вінчестера у Zenbook менше, ніж у Acer Aspire S3, він більш надійний, ніж стандартні жорсткі диски і забезпечує моментальну завантаження і перехід в робочий режим. За результатами нашого власного тесту, ультрабуку знадобилося 15 секунд для завантаження після запуску системи і 2 секунди для виходу із сплячого режиму.

Крім вищезгаданої пробної версії програми Trend Micro, на ультрабук встановлено наступний пакет ПО: Microsoft Office Starter 2010 Bing toolbar, Nuance PDF reader, а також кілька фірмових утиліт: Asus Tools і Asus Vibe 2.0 з мультимедіа бібліотекою і іграми.
На робочому столі розміщені утиліти Instant-On і Instant-Off для миттєвого виходу із сплячого режиму і навпаки, а також PowerWiz для оцінки стану батареї.

Одним з найбільш вражаючих моментів нового ультрабука від Asus є його продуктивність. Як і 13-дюймовий MacBook Air новинка обладнана двоядерним процесором Core i5-2557M з частотою 1,7 Ггц і неймовірно низьким споживанням енергії і оперативною пам'яттю до 4 Гб. З таким процесором ультрабук Zenbook перевершив навіть Acer S3 і новітній Lenovo IdeaPad U300, оснащений процесором Core i5-2467M, як і у Apple MacBook Air 11-inch. Незважаючи на практично ідентичне технічне забезпечення, ультрабук випередив MacBook Air 13 ", набравши 3,531 балів в оцінці PCMark 7 і 2,2 бала в Cinebench R11.5. MacBook Air 13" набрав 3,186 і 2,17 балів відповідно. Zenbook UX31 також показав найвищі результати, виконуючи мультимедійні завдання, в Handbrake (2:08) і Photoshop CS5 (4:36). Таким чином, ультрабук перевершив MacBook Air (2:09 в Handbrake; 4:55 в CS5), Acer Aspire (2:36 в Handbrake; 5:37 в CS5), і Samsung Series 9 (4:45 в Handbrake; 5: 53 в CS5).

Незважаючи на один і той же графічний процесор Intel, MacBook Air обійшов Zenbook в графічних можливостях. За результатами 3DMark 06, Zenbook UX31 набрав 4,619 балів на середніх настройках з роздільною здатністю 1024х768, тоді як MacBook Air набрав 3,530 балів. Acer S3 залишився позаду з результатом 3,530. В ігрових бенчмарках Crysis і Lost Planet 2 Zenbook UX31 (18,4 кадр / c в Crysis; 17.1 кадр / c в Lost Planet 2) і MacBook Air (18.8 кадр / c в Crysis; 21.2 кадр / c в Lost planet 2) виявилися рівними. Ноутбук Acer S3 зміг проявити себе тільки в Crysis з результатом 16.3 кадр / c.

Ще однією перевагою ультрабука є тривалість роботи без підзарядки. Незважаючи на наявність батареї на 50 Вт, за результатами MobileMark 2007 ноутбук пропрацював всього 6 годин 9 хвилин замість заявлених 8 годин. І це при тому, що в ході цього тесту на ноутбуці були відключені всі можливі режими, які могли б скоротити тривалість його роботи. Єдиними, кому вдалося побити 6-годинний рубіж, є Samsung Series 9 (6 годин 4 хвилини) і Toshiba Portege Z835 (7 годин 35 хвилин, 47 Вт). Компанія Asus також заявляє, що Zenbook може перебувати в режимі очікування до 2 тижнів, в той час як MacBook Air - до 30 днів, а Acer Aspire S3 - до 50 днів. Однак, із загального часу перебування в режимі очікування ми виключили нічний час. Але будьте впевнені, що ваш ультрабук точно протримається в режимі очікування протягом заявлених двох тижнів.

Таким чином, Asus Zenbook UX31 перевершив своїх попередників, Apple MacBook Air 13 "і Samsung Series 9. Незважаючи на те, що Zenbook UX31 коштує дорожче, ніж Acer Aspire S3 або Protege Z835, його покращений дизайн, вдосконалені технічні характеристики і висока продуктивність виправдають ваші очікування. Можливо, в майбутньому, у Asus Zenbook UX31 з'являться серйозні конкуренти, але на сьогоднішній день він є абсолютним переможцем в номінації Editors 'Choice.

Купити ноутбук Asus в кредит або в розстрочку ви можете в магазинах комп'ютерної техніки «Алгоритм - світ комп'ютерів». продаж ноутбуків в кредит без першого внеску.