Скільки важить кожна модель iPhone, який найлегший і який найважчий смартфон Apple? (Інфографіка)

Ще кілька років тому інженери приділяли питанню маси компонентів для смартфонів пильну увагу, довівши вага пристроїв до мінімуму, коли подальше зниження вже викликало дискомфорт при експлуатації. Сьогодні ця проблема не є важливою з точки зору маркетингу, гаджет просто повинен бути зручним у використанні, проте відстежити тенденції зміни ваги iPhone досить цікаво.

Сьогодні ця проблема не є важливою з точки зору маркетингу, гаджет просто повинен бути зручним у використанні, проте відстежити тенденції зміни ваги iPhone досить цікаво

Перші п'ять яблучних смартфонів важили приблизно однаково, незважаючи на різницю в габаритах між 3 і 3,5-дюймовими пристроями. Найважчий iPhone 4S (140 гр) важив всього на 7 грам більше найлегшого iPhone 3G (133 гр).

Найважчий iPhone 4S (140 гр) важив всього на 7 грам більше найлегшого iPhone 3G (133 гр)

У 2012 році в конструкції корпусу відбулися радикальні зміни і більш тонкий iPhone 5 (112 гр) з діагоналлю екрана в 4 дюйма схуд відразу на 28 грамів в порівнянні з попередником. Рівно стільки ж важить випущений роком пізніше iPhone 5s, схожий по дизайну iPhone SE - на один грам більше. А ось пластиковий бюджетник iPhone 5c залишився важковаговиком - 133 грами.

ПО ТЕМІ: Як дізнатися модель айфона зовні? Відмінності кожного iPhone .

Відмінності кожного iPhone

Еволюція 4,7-дюймових гаджетів почалася з iPhone 6, маса якого склала 129 грамів, але корпус наступної моделі iPhone 6s, виготовлений з нової марки алюмінію 7000, разом з датчиком 3G Touch збільшив вагу до 143 грамів. iPhone 7 і iPhone 7s НЕ вибилися з діапазону (138 гр), лише представлений цієї осені iPhone 8 зі скляними панелями майже підібрався до позначки 150 грамів.

Аналогічна тенденція спостерігається в лінійці 5,5-дюймових фаблет. iPhone 6s Plus (192 гр) відразу на 20 грамів перевершив iPhone 6 Plus (172 гр), «сімка» зайняла середню позицію з результатом 188 грамів, а нинішній iPhone 8 Plus подолав рубіж в 200 грамів на дві одиниці.

Що стосується флагманської моделі iPhone X , Що має найбільшу довжину діагоналі дисплея, то на графіку вона розташовується між iPhone 6 Plus і iPhone 6s Plus, маючи масу 174 грама.

Дивіться також: