Всі моделі Xiaomi (Сяомей)

  1. Лінійка смартфонів Xiaomi Mi
  2. Основні відмінності серії Mi:
  3. Лінійка смартфонів Xiaomi Redmi
  4. Основні відмінності серії Redmi:
  5. Лінійка смартфонів серії Android One
  6. Лінійка смартфонів серії Pocophone
  7. Лінійка смартфонів серії Black Shark
  8. Лінійка планшетів Xiaomi MiPad

Ринок смартфонів вкрай жорстокий і утримати популярність бренду дуже важко. Щоб постійно збільшувати продажі, доводиться все частіше анонсувати нові моделі смартфонів. На жаль, топові виробники зіткнулися з однією спільною проблемою - моделей стало так багато, що в них легко можна заплутатися. Наприклад, компанії Samsung кілька років тому довелося провести тотальний ребрендинг всіх основних лінійок телефонів. Ми ж зараз спробуємо класифікувати моделі смартфонів Xiaomi, щоб все встало на свої місця.

Випуск смартфонів компанія Xiaomi початку в 2012 році, коли з'явився Mi-One. Сьогодні вибір моделей з логотипом «Mi» може порадувати навіть найвибагливішого покупця.

Всі моделі Xiaomi (повний список)

До наше приємне здивування, розібратися в смартфонах Xiaomi дуже просто. Основних лінійок поки тільки дві - Redmi і Mi, але є винятки.

Лінійка смартфонів Xiaomi Mi

Вище ми вже помітили, що історія компанії Xiaomi як виробника смартфонів почалася з випуску Mi-One і його варіацій. Ці смартфони вважаються флагманськими, отримуючи саме топове залізо.

Основні відмінності серії Mi:

  1. Телефони Сяомей лінійки Mi призначені в першу чергу для вимогливих користувачів. Говорячи про смартфонах Mi, ми говоримо в першу чергу про мобільні пристрої з великим запасом потужності і розширеними можливостями системи. Щоб відповідати вимогам ринку, Xiaomi пропонує смартфони серії Mi з топовими процесорами, в основному виробництва Qualcomm.
  2. Серія Mi відрізняється кращою якістю збірки і металевими корпусамі.Большінство смартфонів Mi серії спочатку випускаються з металевими корпусами (зі сплаву алюмінію), витримуючи найсерйозніші випробування і краш-тести. Що стосується дизайну, то компанія Xiaomi вже сама в змозі диктувати свої умови ринку, хоча і не соромиться періодично запозичувати деякі риси від іменитих брендів.
  3. Серія Mi отримує кращі камери. Раз вже Mi-смартфони відносяться до флагманського класу, то обов'язковою умовою стає наявність якісної камери, з оптичною стабілізацією, двухтоновий спалахом, ручним режимом зйомки та багатьма іншими унікальними особливостями.
  4. Деякі смартфони серії MI оснащені NFC модулем , Що дозволяє використовувати їх для безконтактної оплати в магазинах і громадському транспорті.
  5. Серія Mi отримує оновлення прошивок в першу чергу. Як і інші компанії, Xiaomi випускає оновлення в першу чергу для флагманських моделей, тобто для Mi-серії.

Як і інші компанії, Xiaomi випускає оновлення в першу чергу для флагманських моделей, тобто для Mi-серії

Для простоти лінійка ділиться на 3 гілки:

Xiaomi Mi

Це high-end моделі з потужним "залізом", набором всіляких датчиків і модулів.

Xiaomi Mi Note

Щоб залучити більше аудиторії до своєї продукції, компанія Xiaomi в на початку 2015 року анонсує абсолютно нову лінійку, представивши відразу 2 моделі - Mi Note і Mi Note Pro. Таким чином, Xiaomi увірвалася на ринок фаблет, основна відмінність - велика за порівнянням з MI-серією діагональ екрану.

Xiaomi Mi Max

Якщо ж ви любитель максимально великих смартфонів, які практично зневажають нижню межу планшетів, то для вас Xiaomi випустила Mi Max з 6.44-дюймовим дисплеєм. У позаминулому році ця модель підняла непоганий інформаційний шум. Навіть незважаючи на те, що за характеристиками це далеко не флагман, все ж купують телефон так добре, що напевно Mi Max стане засновником нової лінійки.

Лінійка смартфонів Xiaomi Redmi

Компанія Xiaomi одна з найбільш гнучких виробників смартфонів в плані врахування думки покупців. Тому вже в 2013 році на ринок стали випускати смартфони найбільш доступною категорії. Перші бюджетники від Xiaomi отримали процесори MediaTek. Саме в цьому було основна відмінність лінійки Redmi від Mi. На даний момент китайський гігант став більш тісно співпрацювати з Qualcomm і практично всі моделі Redmi стали випускати на базі Snapdragon. При цьому вартість телефонів не поповзла вгору.

Основні відмінності серії Redmi:

  1. Серія Redmi призначена для невимогливих користувачів, які не женуться за топовим залізом. Однак подібні розклади не заважають останнім поколінням смартфонів Redmi без особливих проблем справлятися навіть з найпотужнішими іграми на середніх і околомаксимальним налаштуваннях.
  2. Серія Redmi отримує процесори середнього рівня. Найбільшою відмінністю серії Redmi від Mi-смартфонів полягає у внутрішній начинці. Xiaomi використовує недорогі комплектуючі, орієнтуючись на масового покупця.
  3. Redmi-серія відрізняється мінімалістичним дизайном. У випадку з Redmi-смартфонами компанія Xiaomi намагається заощадити і на дизайні. Ця серія випускається як з пластиковими, так і з алюмінієвими корпусами. Їх якість трохи гірше того, що можна спостерігати в смартфонах лінійки MI.
  4. Redmi-смартфони максимально орієнтовані на покупців. Серія фокусується на останні тенденції, пропонуючи на даний момент поліпшені фронтальні камери для якісних селф-фото, модулі з PDAF.

Серія фокусується на останні тенденції, пропонуючи на даний момент поліпшені фронтальні камери для якісних селф-фото, модулі з PDAF

Лінійка є найбільш доступною на ринку і ділиться на 2 гілки:

Xiaomi Redmi

Спочатку смартфони цієї лінійки вважалися найбільш компактними і оснащувалися екранами до 5 дюймів. У перший час виробляли Redmi-смартфони з полікарбонатними корпусами, але, починаючи з Redmi 3, дизайн радикально змінився і телефони отримали металевий корпус, а також сканер відбитків пальців.

Останнім часом, з появою повноекранних смартфонів, діагональ їх дисплеїв досягає 6 дюймів.

Xiaomi Redmi Note

Ця серія також відноситься до бюджетної лінійки і раніше відрізнялася збільшеним розміром екранів (5.5 дюймів і більше). Починаючи з Redmi Note 3, лінійка отримала преміум-стиль, алюмінієвий корпус і швидкий сканер відбитків пальців. До нього смартфони випускали з полікарбонатними корпусами.

Після представлення смартфонів покоління Redmi Note 5 стало зрозуміло, що відгалуження Redmi і Redmi Note поступово зіллються воєдино, а їх відмінність носить лише формальний характер.

Починаючи з 2019 року компанія Xiaomi вирішила виділити лінійку в окремий суббренд і тепер бюджетні смартфони будуть виходити з логотипом REDMI на задній панелі.
Починаючи з 2019 року компанія Xiaomi вирішила виділити лінійку в окремий суббренд і тепер бюджетні смартфони будуть виходити з логотипом REDMI на задній панелі

Лінійка смартфонів серії Android One

Восени 2017 року компанія Xiaomi випустила свій перший смартфон в рамках спеціальної програми від Google під назвою Android One, яка має на увазі установку "чистого" і максимально спрощеного програмного забезпечення на смартфони середнього і бюджетного рівня. Таким чином, в нашому випадку, смартфони серії Android One - це результат спільної роботи Xiaomi і Google, де китайський виробник надає апаратну частину (смартфон), а компанія Google зобов'язується протягом мінімум двох років підтримувати його всілякими оновленнями.

Варто зазначити, що у Xiaomi всі мобільні пристрої серії Android One мають своїх "китайських" побратимів що працюють під управлінням оболонки MIUI. Так, наприклад, Xiaomi Mi A1 - це той же Mi 5x, а Mi A2 - не що інше, як Xiaomi Mi 6x.

Все смартфони із серії Android One працюють на "голому" Android, що призводить до деякої плутанини під час налаштування, а також позбавлені всіх принад і "булочок" оболонки MIUI.

Чистий Android або MIUI - що вибрати?

Лінійка смартфонів серії Pocophone

C кінця серпня 2018 року в Ксіаомі з'явилася нова лінійка смартфонів під загальною назвою Pocophone (для індійського ринку вони відомі під брендом Poco). Головне в даній серії - максимальна продуктивність за доступною ціною.

Лінійка смартфонів серії Black Shark

У 2018 року також з'явилася ще одна лінійка під загальною назвою Xiaomi Blak Shark. Передбачається, що в ній будуть представлені ігрові смартфони з хорошими технічними характеристиками, незвичайним дизайном і додатковими аксесуарами, покликаними полегшити проходження ігор на мобільному пристрої.

  • Xiaomi Black Shark

Лінійка планшетів Xiaomi MiPad

Ми не могли залишити без уваги планшети компанії Xiaomi, інакше б картина була б неповною. Поки що лінійка MiPad включає в себе 2 моделі.
Перший планшет лінійки з'явився в 2014 році. MiPad отримав 7.9-дюймовий Retina-екран з роздільною здатністю 2048 х 1536 пікселів, але він був з пластиковим корпусом. В першу чергу його позиціонували як конкурента iPad Mini.

У наприкінці 2015 року лінійка поповнилася моделлю MiPad 2. Розміри і формат планшета залишилися колишніми, але корпус вже не була полікарбонатною, а металевим. Також встановили новий чотирьохядерний процесор Intel Atom X5-Z8500 з 2Гб оперативної пам'яті. Особливістю планшета стала можливість роботи з двома операційками - Android і Windows 10.

Дізнатися які з смартфонів Сяомей найпотужніші ви можете з нашої статті:

Рейтинг смартфонів Xiaomi за версією AnTuTu Benchmark

Інші корисні матеріали:

Чистий Android або MIUI - що вибрати?