3 причини, чому гріється ноутбук. Що робити?

  1. Причина №1: засміченість (несправність) системи охолодження
  2. Причина №2: час не стоїть на місці ...
  3. Причина №3: ​​виробничий брак

Перегрів ноутбука є поширеною проблемою, з якою фахівці нашого сервісного центру стикаються мало не щодня Перегрів ноутбука є поширеною проблемою, з якою фахівці нашого сервісного центру стикаються мало не щодня. Щоб нашим клієнтам було більш зрозуміло Що робити, якщо ноутбук сильно гріється? ми вирішили написати статтю, в якій все детально описано.

Важливим фактором є те, що на усунення даної проблеми йде не так вже й багато часу, а ось якщо знехтувати симптомами, то це може привести до дорогого ремонту.

Щоб не доводити лептоп до подібної несправності і заощадити чималу частину грошей, необхідно знати причини виникнення перегріву.

Причина №1: засміченість (несправність) системи охолодження

Першими пристроями ноутбука, які страждають від перегріву, є відеокарта і процесор. Першими пристроями ноутбука, які страждають від перегріву, є відеокарта і процесор Саме вони виділяють найбільше тепла, і якщо система вентиляції засмічена або погано справляється зі своєю функцією, ці елементи схильні до впливу в першу чергу. Мало хто знає, що чистити ноутбук від пилу і міняти термопасту потрібно як мінімум 1-2 рази в рік.

Щоб уникнути подібної неприємності, потрібно виробляти чистку ноутбука від пилу як можна частіше. Крім того, використання ноутбука в непристосованих для цього місцях ще більше погіршує ситуацію. Багато користувачів вважають за краще працювати на лептоп в ліжку або інших поверхнях, які перешкоджають доступ повітря до системи вентиляції.

Важливим фактором щодо запобігання перегріву ноутбука є використання додаткової охолоджуючої підставки під портативний комп'ютер і моніторинг температури за допомогою спеціальних програм.

Причина №2: час не стоїть на місці ...

У більшості випадків модернізувати ноутбук не становить можливості, а ось вимоги програмного забезпечення з роками до ПК стають все вище У більшості випадків модернізувати ноутбук не становить можливості, а ось вимоги програмного забезпечення з роками до ПК стають все вище. У підсумку, більшість лептопів, щоб впорається з новим програмним забезпечення, працюють на піку своїх можливостей. В результаті процесор і відеокарта працюють на межі своїх можливостей, що призводить до перегріву ноутбука. В цьому випадку система вентиляції може не справлятися з припущень на неї функцією, так як розрахунок необхідних можливостей розраховувався з середніх можливостей пристрою.

Рішення даної проблеми полягає в наступному: звернеться сервісний центр на діагностику, щоб дізнатися, чи можна зробити модернізацію ноутбука. Якщо апгрейд портативного комп'ютера не представляє можливості, можна, як уже говорилося раніше, скористатися додатковою підставкою (охолоджувальною системою) для посилення вентиляційних властивостей лептопа.

Причина №3: ​​виробничий брак

Дана причина виникає не так часто, але має місце в нашій статті. Внаслідок виробничого браку можуть виникати збої в роботі охолоджувальної системи або в роботі процесора.

Вирішення питання полягає в зверненні в сервісний центр, де фахівці проведуть розрахунок роботи системи охолодження і в разі потреби зроблять заміну необхідних елементів.

Вирішення питання полягає в зверненні в сервісний центр, де фахівці проведуть розрахунок роботи системи охолодження і в разі потреби зроблять заміну необхідних елементів

Слідкуйте за температурним режимом лептопа і робіть своєчасну чистку системи охолодження ноутбука

Пам'ятайте, що використання ноутбука при високих температурах загрожує виходом з ладу не тільки процесора або відеокарти, а й материнської плати. В результаті ремонт ноутбука може обійтися більше половини вартості самого лептопа.

Тепер ви точно знаєте, що робити якщо ноутбук сильно гріється. При своєчасному обслуговуванні лептопа, він прослужить вам не один рік.