Як дізнатися яка відеокарта стоїть на ноутбуці

  1. Стандартний спосіб
  2. альтернативний спосіб

Від відеокарти, встановленої на ноутбуці буде безпосередньо залежить його продуктивність і швидкодію. Карта може бути дискретною або інтегрованої і мати різну кількість пам'яті. Щоб замінити відеочіп для підвищення продуктивності, спочатку краще пізнати, яка модель коштує зараз на пристрої. Для правильної роботи будь-якої відеокарти потрібно встановити певні драйвера, для чого знадобиться знати її марку. Зараз ви дізнаєтеся, як подивитися яка відеокарта стоїть на ноутбуці.

Стандартний спосіб

Важливо розуміти, що кожен компонент сучасного комп'ютера має спеціальний датчик, який збирає дані про стан обладнання і відправляє їх в центральний процесор для подальшої обробки. Зробити це можна за допомогою сторонніх утиліт і силами стандартних програм ОС Windows.

Найпростіше перевірити дані і дізнатися модель відеокарти, через її параметри. Для цього знадобиться:

  1. Клацніть право кнопкою миші на робочому столі і в списку меню, знайти «Дозвіл екрану»; Від відеокарти, встановленої на ноутбуці буде безпосередньо залежить його продуктивність і швидкодію
  2. Зайдіть зайти в меню «Додаткові параметри» для виведення екранних параметрів і графічного адаптера. Знаходимо «тип адаптера». Обов'язково потрібно перевірити, чи має дискретна відеокарта правильний драйвер, адже якщо його немає, скільки не намагайся, коректно визначити дані не вийде.
  3. Як видно на скріншоті, тут встановлена ​​модель карти «NVIDIAGeForce 8600 GT». Також можна знайти і інші відомості: вид мікросхем і обсяг пам'яті. Можна перевірити не тільки пам'ять відеоадаптера, а й визначити скільки пам'яті зайнято зараз, і скільки залишається в запасі.

альтернативний спосіб

Дізнатися свою модель графічного чіпа можна альтернативним методом - через диспетчер задач.

Коли ви запустите диспетчер, через консольну команду «devmgmt.msc» або через панель управління, перейдіть в меню «Відеоадаптери». Тут можна дізнатися яка дискретна відеокарта вбудована в пристрій. Крім того, можна перевірити актуальні встановлені драйвера чи ні. Якщо, на будь-який компонент системи потрібно звернути увагу, він буде виділений за допомогою жовтого трикутника. На скріншоті немає необхідності, щось встановлювати, оскільки всі драйвера в нормі. Якщо у вас не встановлено відеодрайвер, то диспетчер задач може відображати карту так: «Стандартний відеоадаптер - VGA». Коли ви запустите диспетчер, через консольну команду «devmgmt
Якщо з яких-небудь обставин драйвера немає або він некоректно працює, потрібно:

  1. Перейти в властивості адаптера під назвою «Стандартний відеоадаптер - VGA».
  2. Відкрити вкладку «Відомості» і поміняти властивість на «ВД обладнання», потім скопіювати перше значення.
  3. Тепер переходите на веб-сайт http://devid.info/ru і вставляйте в рядок введення то значення, яке ви скопіювали.
  4. Спеціальна система пошуку знайде карту і виявить відповідний до неї драйвер.