Ремонт відеокарти ноутбука, ціна заміни відеочіпа.

Відеокарта в ноутбуці - це складний пристрій, і як в будь-якому складному пристрої, вихід з ладу різних її вузлів проявляється по-різному. Як діагностувати подібну несправність?

Ознаки того, що у Вас в ноутбуці несправна відеокарта:

  • ноутбук включається, але материнська плата не стартує, немає ніякого зображення на екрані, не блимає індикатор завантаження з жорсткого диска, завантаження операційної системи не проводиться, на зовнішньому моніторі зображення немає;
  • ноутбук включається, завантаження з жорсткого диска йде (судячи по індикатору), але екран темний, зображення немає, на зовнішньому моніторі зображення є (потрібно відкинути несправність матриці і шлейфу);
  • ноутбук включається, йде завантаження, екран чорний, на зовнішньому моніторі сигналу немає;
  • ноутбук включається, завантажується, але вже до завантаження з'являються спотворення при виведенні на екран - зайві символи, абракадабра і т.д .;
  • білий екран, вертикальні смуги, артефакти зображення, змазані неправильні кольори;
  • підвищена температура відеочипа;
  • при завантаженні видається специфічний сигнал несправності відеокарти;
  • Windows завантажується в режимі VGA 640 * 480, драйвер відеокарти не встановлюється або не працює належним чином;
  • Windows завантажується нормально, але в 3D іграх дає збої, відбувається мимовільний вихід, зависання, або 3D гри взагалі не запускаються.

Після того, як діагностували несправність, потрібно переходити до самого ремонту відеокарти ноутбука Після того, як діагностували несправність, потрібно переходити до самого ремонту відеокарти ноутбука.

Відеокарта ноутбука складається з відеочипа, пам'яті і обв'язки з пасивних елементів. У переважній більшості горить відеочіп, тому саме заміною відеочипа ми і і вирішуємо більшість проблем з відеокартою ноутбука.

Відеопам'ять виходить з ладу рідше, оскільки не виділяє стільки тепла і не перегрівається так, як відеокарта при засміченні системи охолодження. Однак діагностувати вихід з ладу конкретного чіпа відеопам'яті практично неможливо. Навіть якщо ви вирахували несправність пам'яті за допомогою спеціальної програми, вона не покаже вам чіп, в якому ця несправність з'явилася. Для того, щоб програма могла визначати несправний чіп, в ній повинна бути база даних всіх материнських плат, тому що розводка пам'яті на платах виконується без уніфікації. Тому, якщо несправна відеопам'ять, навряд чи хто зможе виконати ремонт цієї відеокарти.

Заміну мікросхеми BGA відеокарти необхідно виконувати на спеціальному обладнанні, це складний процес, який здійснюється за спеціально підібраному профілем температурних режимів. Ці профілі є послідовність зміни температури мікросхеми при її знятті і установці нового чіпа. Навіть при невеликому відхиленні температурного режиму від встановленого профілю (наприклад, через протяг) мікросхема не зніметься, або не відбувається припаює всіх контактів (чіп не сідає). При підвищеній температурі можна пошкодити навколишні елементи, або зіпсувати новий чіп.

З окремими модульними відеокартами все простіше - при виконанні ремонту відеокарти ноутбука MXM типу (дивіться   ремонт ноутбуків Acer   , Або сторінку по   ремонту ноутбуків Asus   ), Нижній підігрів не так важливий, оскільки розмір плати маленький і деформації не відбудеться З окремими модульними відеокартами все простіше - при виконанні ремонту відеокарти ноутбука MXM типу (дивіться ремонт ноутбуків Acer , Або сторінку по ремонту ноутбуків Asus ), Нижній підігрів не так важливий, оскільки розмір плати маленький і деформації не відбудеться. Якщо відеочіп змінюється на материнській платі, то недостатній нижній нагрів може привести до деформації самої плати і виходу її з ладу. При цьому материнська плата повністю витягується з ноутбука і встановлюється в паяльну станцію

Вартість заміни відеочипа залежить від ціни на конкретний чіп. Якщо вартість заміни чіпа занадто низька, це повинно викликати підозру, можливо, що використовують Реболи (старий чіп), або взагалі просто прогріють його будівельним феном (зазвичай сприяє тимчасовому відновленню). Вартість ремонту ноутбука з заміною чіпа відеокарти не може бути нижче 6000 руб. Не женіться за дешевизною - можете втратити більше. Підбір відповідного для заміни чіпа виконується майстром.

Обмежено беремо в ремонт материнські плати зі старими згорілими відеокартами Nvidia, починаючи з GF 7600M, вироблених до 2008 року з причини відсутності якісних мікросхем для заміни. Більшість існуючих чіпів дуже низької якості. Рішення оголошуємо після діагностики, коли точно визначимо версію чіпа.

Нерідко вигорають так звані інтегровані відеокарти, які інтегровані в північний міст чіпсета материнської плати ноутбука. В цьому випадку північний міст зазвичай підлягає заміні. У рідкісних випадках винуватцем несправності можуть бути ключі в обв'язку мікросхеми.

Нові відеокарти також виходять з ладу, це переважно відеокарти AMD, наприклад, AMD Radeon HD 7650M з чіпом 216-0833002 Нові відеокарти також виходять з ладу, це переважно відеокарти AMD, наприклад, AMD Radeon HD 7650M з чіпом 216-0833002. Чіпи Nvidia зазвичай не горять.

Відеокарта, вбудована в процесор, виходить з ладу вкрай рідко. Усувається проблема заміною процесора.

У нашому сервісному центрі заміна відеокарти коштує від 6000 до 7500 руб. Діагностика проводиться безкоштовно, якщо Ви виконуєте ремонт ноутбука. При відмові від ремонту діагностика становить 1000 руб.

Задати питання:

Як діагностувати подібну несправність?